Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@mojdend prosim ta odkial z CR si tu knihu zohnala? das mi link? ja ju mam, ale kamoska ju chce tiez, a rada by som jej pomohla ju zohnat.....
@mimikett ja som tiez kdesi pocula, citala ze sa ma nechat na boso nozicka, az potom ked zacne chodit kupovat topanky..... a mne mama vravi ze uz teraz jej mam kupit tvrdu topanku co sa neohybat a uz teraz ich nosit ked sa stava.... ale ja ju nepocuvam, malu nebudem silit, dala som jej take capacky protismykove a skakala v tom 😀DD vobec nechapala co to ma na nohach 😀DD, nevedela v tom kracat.... ked som jej to dala dole, tak si cupitala v ponozkach.... 😀
@bejka82 ja som tiez pozerala davnejsie torticky len tak..... no ja to malej budem davat robit podla toho co jej obleciem 😀, tak asi to bude zrejme cervena torta s bielymi bodkami.... 🙂, ale inak sa mi paci aj ta nahnuta s tym sasom co si sem dala, pasiky mam tiez velmi rada aj tie farby su take pekne, vesele....... 🙂 no len 1 posch. asi spravime, lebo toho by bolo vela.... alebo 2posch. ale nejaku malicku 🙂....
@mima1311 krasne fotecky ;-DDD, ten je sikovny!!! a cika ti do toho nocnika? mne na obyc. nocniku nechce sediet, a na tamtom co mas ty, tam nema ako utiect, na tom mi sedela ked som bola u kamosky, ale nechcem za to davat 13 Eur, a uz sme jej kupili obycajny.....tak stale cakam ze si to rozmysli 😀...
@katarina6 mne pride prirodzene, ze doma beha bosa - teda sa premiestnuje 😀 a az ked bude vonka behat,, tak nasadime spravnu obuv. Ako som pisala uz ju to laka tak za rucicky, takze tento tyzden dame babske nakupy 😉
A kuk aj tento clanok http://baby-web.topky.sk/clanky/a1751-Vyberame-...
Ahojte maminy 🙂 priložila som zopár fotiek, ako rastie naša princezná 🙂 je až neuveriteľné, že o chvíľu bude mať rok 🙂 dnes sme strávili krásny deň s babinou a dedom v Štúrove, no len bambuľa mamina zabudla zobrať foťák....celý čas som si nadávala...ale šak neva, budeme mať ešte kopec možností na spravenie krásnych fotiek...chcem sa vás spýtať, či aj vaším drobcom keď sa prerezávali horné zúbky, či to bolo horšie alebo nie...u nás je už týždeň pohroma....jeden horný máme - voláme ho otvárač na fľašu 😀 a teraz sa nám prerezáva druhý, no ale to je hrôza a des....spať nevieme, prehadzujeme sa, budíme sa, sme mrzuté....sliny nám tečú jak voda.... 😠 normálne na nej vidím, ako ju to musí bolieť, aká je podráždená, dokonca začala obhrýzať aj suchý zips aby si to ďasienko poškrabkala trošku 😖 dnes mi kamoška napísala, že jej malá už robí prvé krôčky sama - a to je od nás len o dva dni staršia 🙂 my pre zmenu štvornožkujeme ako fitipaldy 😀 a nesmierne nás zaujíma pračka 😀 tak maminky, prajem vám krásny zvyšok večera 🙂
@vanilashot Domka ako vyrastla slniecko a ako si sedi na serbliku ukazkovo! My sme dnes skusili prvykrat, mala nebola nadsena. Budeme trenovat 🙂 Ozaj gratulujem k bytiku, to je super, Domka bude mat isto krasnu detsku izbicku 🙂
@vanilashot no teda , to je bambulka , ake ma rucicky previazane ,juuuuj , moja krstna by ju dopucilaaaaaa 😀 😀 😀 a ako stiska maminu ...kraaaaasne 😉
Maminky , ako je to so strihanim vlaskov ? myslim prvym , moj by potreboval zostrih 😲 , nie ze by mal dake ciiiiiro extra na hlave , priam naopak , len take jemne paperie ...po maminke 😠...ale divne mu vlasky rastu , niekde ich ma vela -dlhe , sem tam redsie , kratsie a za uskami a hore na stici ma extra dlhe a odstava mu to , zeby som sa mu to pokusila dako zosuladit 😀 😀 😀 vraj sa do roka nema , ale to hadam len povera , ci ? i ked netusim ako by som mu to strihala 😝 to by som ho aspon 3 ovladacmi a mobilmi musela podplatit , aby chvilku posedel 😖
@mima1311 -ja som synovi ostrihala vlasky ked mal 9m. 😲 tiež to mal tak ako tvoj 😉 ,ja som mu to zo strojčekom 🤐 na 2nadstavec všetko zostrihala a každe 3m. tak zostrihavala a teraz ich ma pekne husté 😀 .Ja som sa pytala kaderničky aj lekarky že ako to je s tym že do roka sa to nesmie tak ma vysmiali 😀 .Nelka keby bola chlapec tak už je tiež dohola 😀 ju zostriham na jesen. 😵
@natalitimk prosim ta a to ti drzal ?????????????? no ja veru vyskusam 😀 😀 😀
@mima1311 -prveho som strihala manžela 😀 maly sa pozeral 🙂 ,potom som mu strojček dala do ruky 😵 jasne že vypnuty 😉 a potom potroška strihala 😉 teraz si tak na to zvykol že pohoda strihanie 🙂 🙂
@mimikett Dakujem za ten clanok! 🙂 aj za tip na web na babkove divadlo! fakt su tam krasne! akurat drahe, tak s tym musime nieco spravit... pozriet mensie alebo dat niekomu kupit 🙂....
ani nam mala nechce sediet na nocniku, ale rozmyslam ze jej ho postavim na jej hracie pole na koberec aby sa s nim skamosila a vzdy ju tam posadim len tak na par sekund, aby vedela ze je to na sedenie.....
@bejka82 ... o zuboch nam ani nehovor, my sme mali teraz asi mesiac kludne obdobie, pekne spinkala, ked sa jej tie dva dole prerezali, a vcera v noci uplna katastrofa, idu jej zrejme dalsie hore nejake, uplne podrazdena, tak strasne chcela spat a vzdy ked zaspala, hned po 2min. strasny plac, potom zasa sa ukludnila zasa plac a tak dookola, zaspala az o 1.30h. a to chodieva spavat o 20h., no vcera az o 22h. isla spat a do 1.30h. iba plakala..... takze asi nas caka zasa obdobie bolesti....☹. ani uz neslinila ked sa jej prerezali a teraz trosku zacala, ale hlavne ma taky zapach z ust identicky ked sa jej prerezavaju zuby, aj u vas to maju deticky? vsimli ste si to?
@vanilashot malinka je pekny tucniacik, hehe 🙂))), velmi podarena!!! vyzera byt aj veeelmi vysoka, kolko meria?
s tou prackou ako ste tu pisali ze vam decka cumakuju na nu, tak moja to uz tiez objavila 😀DD, velmi bola podarena..... aj to sklo chytala .....
@schaja ahoj, nejako nestiham odpisovat 😅 ja Beli rano kojim, davam uz aj desiatu (hoci sme zacali az minuly tyzden a ani to nie je vzdy pravidlom 😅 ), potom obed, na olovrant iba kojim, potom vecera, a zase kojenie. trebars na desiatu dam banan, alebo struhane jablko a obcas este dokojim. nemyslim si, ze je to prekrmovanie 🙂 Beli cuca takmer furt, cez den tak 3-4x, v noci tak 6x a je stale ako sliz. iba lica ma jak skrecok a nohy jak gr.-rim. zapasnik 😀
@vanilashot ze otvarac na flasu 😀 😀
nam tiez idu horne zubky, zda sa, akoby isli vsetky 4 naraz ☹ a neviem, ci sa skor neprerezu dvojky´, z tych uz vidno biele spicky pod dasienkom. by Beli vyzerala jak vampirik 😀 😝 u nas je to stale des, Bela je za noc tak 6x hore 😢 a to jej davam uz kazdy vecer preventivne po kupani Viburcol... zda sa, ze nezabera... 😒
inak sme stale chore, ja o nieco viac ako Bela. ju stale odsavam, tak 3x denne 😒 davam tomu este 2 dni, bo vo stvrtok sa ide na chatuuuu. 5 dospelych krasavic, styri 9-mesacne batoliace sa krasavice a jedno 4 mesacne embryo 😀 pohlavie sa este nevie, dufam, ze to nie je chlapcek, bo tato babska jazda by mohla zanechat nasledky na jeho vyvoji 😀 😀
@katarina6 ja som malej objednala topanocky taketo: http://www.tinysoles.com/pediped-daisy-white-mu... http://www.tinysoles.com/pediped-jones-chiffon.... su kozene a podrazka je makka, resp. ohybna. u nas sa vravi o protetickej obuvi, osobne neviem preco. ked vidim, ako Bela naslapuje na nozku, neviem si predstavit, zeby mala neohybnu podrazku. doma chodi len v ponozkach, vacsinou protismykovych. topanocky ako spominane Pediped-ky a spol. su odporucane Americkou pediatrickou spolocnostou a ziadne z nich nemaju pevne podrazky, su vyrabane z makkej koze... tak neviem, asi sa treba rozhodnut individualne 😉
nic neponechavame na nahodu a preto aj ja myslim na narodeninovu party 🙂 budeme oslavovat s kamoskami zvlast a doma zvlast. @katarina6 paci sa mi tvoja myslienka torty podla oblecenia 😀
dnes prisli objednane dekoracie a outfit pre Bellu (inak som normalna 😝 ) @katarina6 dufam, ze nebudes moc znechutena pri pohlade na tie satecky, viac ruzove a viac sladke to uz prisaham byt nemohlo 😅 😀 ale neboj, tu celenku som neobjednala 😝
no a nase styri gracie budu mat este aj toto na hlave 🙂 http://www.birthdayexpress.com/Soft-1-Cone-Hat-...
@gabika84 Jeeej GAbi tie su krasne!!! 😀DD take nejake som si predstavovala! 😀 otvorene a pritom zatvorene a ohybne a aj dizajn maju pekny! 😀 Otvorene - sandalky lebo bude leto a teplo! a nechcem aby sa potila!, zatvorene, aby jej prsty neutekali von.... a ohybne chcem aj ja, mne to pripada strasne debilne kupovat neohybne tvrde boty, videla som ako kamoska take kupila synovi - vraj papucky s pevnou rovnou podrazkou! to ako keby som chcela aby decko chodilo vystreto, tak mu kupim latu a priviazem ho na to! 😀DD ako fakt mi to pripada strasne neprirodzene! takze ja tiez kupim taketo nejake.... ale az ked fakt bude chodit, a to neviem aku bude mat velku nohu, takze ja to takto popredu nechcem kupovat..... len zistujem ze aky typ kupit......
@gabika84 😀DDD, myslim ze si uplne normalna!! 🙂 ved je to uplne prirodzene vytesovat sa z deticiek! 🙂. Ano na mna je to prilis ruzove cukrikove 🙂, ale ved kazda sme uplne ina, a ta ruzova fakt velmi sedi dievcatkam, len ja sa snazim odolavat tejto mase 🙂, tak ja budem malu davat asi do takeho cerveneho kompletu s bielymi bodkami co som jej kupila - a to hlavne preto, lebo mam taku foto aj ja ked som bola mala a oslavovala 1 rok v auguste 🙂, mala som cervene saticky s bielymi bodkami a rucnickom a chcela by som aj malu tak podobne obliect 🙂 a potom to dat vedla seba tie fotky 😀.... Ta moja foto z detstva je sice CB, ale pamatam si to oblecenie akej bolo farby, lebo sme to obliekali svojim babikam potom..... No mozno si to dovtedy este rozmyslim, alebo si to mala zababre 😀..... no kazdopadne mam radsej cervenu nez ruzovu.....
a inak mas to tam pekne zladene ruzovo-hnedo-zelene, takze to nie je take cele ruzove 🙂, a ked jej das spravit k tomu torticku ci uz k oblecku - ruzovu s bielymi bodkami - 1.posch., druhe ruzove a potom na to nejaku bielu placku s obrazkom sovicky 🙂, tak to bude velmi peknucke 🙂.
Inak ked mame tie augustovcatka, tak by bolo super blaznive oslavit to - v auguste vsetky decka spolu 😀DD, kazde by si donieslo svoju tortu 😀..... no len kto by ich vsetky pojedol 😀DD...... a mohli by sme si najat nejakeho SAsa 😀 co by robil show, a spravili by sme si vlastne preteky lezenia 😀DD ci mozno aj chodenia 😀DD haha! to by bola akcia! najlepsie niekde v prirode na travicke.... 🙂.... asi tazko by sa to zoorganizovalo, ale je to prijemna predstava.... taka vesela! 😀
Ja idem take nieco organizovat so spoluziackami zo strednej - mamicky s detmi, tak budem mat dost z toho..... ale ak by niekto premyslel aj takyto napad podobny, tak by bol fajn 🙂.....Myslim ze by to bola velmi pekna symbolika sa stretnut vzdy v auguste 1x za rok. 🙂. horsie je dohodnut kde a kedy..... sme tu zo vsetkych kutov...... je to komplikovane....
@katarina6 to som si aj ja všimla, že keď idú zúbky tak to trošku cítiť z ústočiek. aj som sa čudovala ,že čo to je no ale keď vykukol zubčok už som vedela 😝
a s tým narodeninovým stretkom je super nápad ale ak by sa podarilo zorganizovať to obyčajné stretko, tak to by už bolo super a dalo by sa to brať aj ako narod. dúfam, že sa to podarí 🙂
@vanilashot u nas kazdy zub inac - najhorsie boli prve dva- spodne, treti v pohode a o ostatnych sme vedeli.... teraz jej urcite idu dalsie, lebo mame sopliky, kakacku a nevolu spinkat. No ja mam pocit, ze sa jej tlaci dolna stvorka 😖 Neviem ci je to vobec mozne, kedze nemame este trojky, ale stale si tam robi cachre machre a ked jej to okusim s prstom, tak normalne citim zub. Boze uz nech su vsetky vonku 😝
@katarina6 Najlepsia volba je dat niekomu kupit 😀
@gabika84 jej to som rada, ze este niekto koji tolko co ja 😅 Ja som si to predstavovala, ze v takomto mesiaci uz len rano , vecer a raz v noci- no realita je uplne ina. Ale ved co, ked tak potrebuje, tak potrebuje. Dnes mi zjedla Nini uplne, ze plnu misku masko-cukinka-mrkvicka a ryza a za pat minut hrozny plac a museli sme sa este nakojit 😉 Ale zas som rada, ze uz zacala trosku pit- vypije mi tak polku az tristvrte 150 ml flasky, co som rada. Gabi a tie topanocky su krasne- hlavne tie biele s kvetinkami- Bella bude ina paradnica 🙂
Inak aj nam haraplasi z prvych narodenin- budeme mat taky jahodkovy kompletik a k tomu prisposobim Niskinu torticku- tu, ktoru moze papat aj ona. Ja mam na balkone zasadene jahodky, takze BIO bude 😀 Uz nam krasne rasia 🙂
@krhlicka nooo len keby do toho šerblíka aj chcela niečo urobiť 🙂 čo sa týka toho bytu, tak pomlčím - nemáme nič....teda peniaze nám našťastie ostali 🙂 deň pred podpisom kúpno - predajnej zmluvy sme sa totiž dozvedeli, že majiteľ bytu chce na zmluvu napísať cenu bytu 2000 eur, aby sa vyhol plateniu dane. To by bolo nám jedno, lenže na 2000 eur by nám v živote nedali pôžičku 40 000 eur. všetko by sme museli vydokladovať, a to by sme nedokázali, ani keby sme boli supermani. Tak teraz sme v štádiu ďalšieho hladania nášho nového bývania 🙂 aspoň mám čas takto po večeroch trošku na učenie.
@mima1311 to poznáme, každý ked ju zbadá, a hlavne jej čarokrásne stehienka tak je z nich úplne mimo 🙂 je to maminkina buchtička 🙂
@katarina6 naposledy merala pred mesiacom 73 cm. ale za posledné týždne sa fakt viditeľne vyšvihla 🙂
@gabika takže ty budeš mať doma malého vampírika? no paráda 😀 ja už pevne dúfam, že čoskoro nám ten zúbok vykukne von, lebo už to trvá riadne dlho 😠 musím ti pochváliť malej šatičky na prvé narodeniny 🙂 sú krásne 🙂
@vanilashot podobne stehienka mam aj ja 😀 😀 😀riadne previazane 😝 no ale popravde uplne z nich mimo som zas ja pri pohlade do zrkadla 😠 😠 😠
@vanilashot otvarac na flasu 😀 @gabika84 @mimikett aj ja kojim ako salena, nie ste same kocky. Dnesnu noc si mala pytala po hodine od kojenia znovu, tak som ju pohladkala len a ze dam dudu...taky rev spustila, ze radsej som hned vytasila didu, inak pobudi cely barak 😕 @mima1311 ja tiez nemam povodnu vahu, 10kg stale plus, no co uz, ked bude ten spravny cas, tak to vybeham s malickou 😉
@mima1311 aj ty si na tom tak? aj ja 😀 chodila som tri mesiace poctivo do posilňovne, držala dietu, a predvčerom sa ma suseda opýtala či som zas tehotná 😠 som povedala, že sa môžem vys.ať na cvičenie 😠

@bejka82 jaj az teraz som si spatne precitala, ze Sofinka uz ma prvy zubok 🙂 gratulujeme, cakajte v dohladnej dobe druhy, vacsinou idu po dva som sa docitala 😉