icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

verka
13. máj 2012

@katarina6 no ja musim zareagovat.... ja nenechavam plakat matuska hodinu, ked si pomrnci pat minut, a trva to tak zo 3x, vzdy za nim idem, a hladkam ho a spievam, a do chvilky zaspinka a spi omnoho lepsie v noci.... tieto reci o strese a podobnych nervovych vypatiach ozaj nemusim, je to blbost podla mna, nechat dieta v kuse hodinu plakat, to samozrejme nie, alebo kebyze sa zachadzal, to uz vobec nie,ale nechat chvilu pomrncat, to mu ozaj nic nespravi, nase deti uz nemaju mesiac, su to vsetky vacsinou 8-9-10mesacne deti, ktore sa zacinaju formovat, da sa s nimi uz pracovat, je dobre im ukazat, co sa da, co sa moze, co nie....ja cvicim s detickami od pol roka na fitloptach a vidim, ako sa menia, a odkedy je dobre s nim zacat robit...a kedy uz hlavne zacinaju chapat,co od nich clovek vie....skoro kazda sa zacinate dieta ucit na serbel, co je super, aj ja, a same vidite,ze casom pochopia, o com to je, co tam treba spravit, tak to je aj so zaspavanim, na co sluzi postielka, o tom su ritualy, okupta, najest, pomojkat sa a do postielky....CO JE NA TOM ZLE????
nemyslim to v zlom, ale naucili sme tak spinkat aj prve dve deti, a ked to clovek robi s laskou, a nie s vedomim, ze uz konecne spi, a rev si do nemoty, tak je to v uplnom poriadku....tot moj nazor, kazdy mame svoj....
a inac krasny den mamickam a ich detickam

mne napriklad teraz matusko spi uz hodinu a pol v postielke, to je asi 4 den co spinka cez den v postielke, predtym v kocari som ho hengala kazdych 10minut a teraz krasne spinka, zaidne hukanie predtym, chvilku pominkal, drzala som ho za rucku, spievala a hotovo....

katarina6
13. máj 2012

@verka ahoj, asi si si to dobre neprecitala hned na zac. sa pise: intenzivne a zufalo place - tzn. dlhodoby plac, a nie male kratkodobe mrncanie, o tom vobec nie je rec.... Ja takisto neutekam za malou hned ako sa rozplacne na zemi a zaplace, alebo sa jeduje, najskor sa s nou rozpravam, hovorim jej ze musi davat pozor, potom jej ukazem hracku, prestane a hra sa....
nic nie je na tom zle co robis, ja som reagovala na ritual: Nechat dlhodobo vyplakat dieta v postielke az kym sa unavi a zaspi. Lebo takych rad hlavne z minulych generacii je vela...... alebo mozno som tu ja zle pochopila mamicky a nenechavaju decka vyplakat k zufalosti.....
takze asi si zle pochopila... samozrejme vsetko co robis je ok...... 🙂.

natalitimk
13. máj 2012

jeeej-maminky naša Nelka ma už vedome volá mama 😀 😀 nie je to take kratke že mama 😉 ale mamamama, 😀 😀 😀 cez den ked sa zobudi v postielke tak vola mamamama 😵 pauza ...čaka ...ked nechodim...tak zasa mamamama 😀 .A už asi 3dni nam dava pusinky 🙂, ale take že slinky po brade teču nam 😀 kedže ona je slintošik už od 3m. a pusinky dava take ako vtačatko 😀 pusinu otvory a šup vam na tvar 😀 😀 😀 zlatučka je 🙂 🙂

katka121
13. máj 2012

Babyyyy ! Dnes ráno som sa zobudila s tým, že ma zasa otravuje zub múdrosti a som sa aj nahlas posťažovala.... O dve hodiny sa môj syn vyparil z domu a prišiel s kvetinou ku dňu matiek a v druhej ruke mal zubnú pastu - tiež ku dňu matiek - aby ma tie zuby už toľko neboleli.. 😀 😀 😀 ...... zlatíčko moje.... Najzložitejšia časť bola nezačať sa rehotať.... Na konci sa mi ešte pochválil, že to kúpil v akcii za dobrú cenu 1,19 €.... 😀

danielka2ko
13. máj 2012

@krhlicka
@katarina6
@bejka82 dakujeme 🙂 taka ako vsetky augustovcatka 🙂 a jasne ze v mojich ociach najkrajsia 😀
a veru, sibal riadny, na mieste neposedi minutu, len rozmysla co by este vyparatila 🙂
a aby som nezabudla: krasny den matiek nam vsetkym 😀

krhlicka
13. máj 2012

@katarina6 Pukyho planujeme na Vianoce🙂Nedavno sme dostali od dedkovcov taku tu trojkolku, co sa da aj tlacit - Smart Trike. Mala je v nej neskutocne spokojna a mne sa tiez paci 😉Uvidime ako dlho ju vyuzijeme...Na prve narodeninky zatial neviem co...ale torta bude asi nejaky havino🙂tych miluje

katarina6
13. máj 2012

@krhlicka no to je pravda, ze zrejme sa mala na tom nauci jazdit az na vianoce 😀.... ale tak kupime jej to uz teraz v lete... nic lepsie ma totiz ako darcek k 1.nar. nenapada... 🙂

bejka82
13. máj 2012

@natalitimk 🙂 naša tiež pusinkuje osto-dvesto najprv mŇa začala, potom vš.tety ocinka nechcela (chudáčik ten bol zúfalý z toho ☹ ) ale už aj na neho prišiel rad 😀 tak sa vytešuje. a tiež to je také slintoško a ten malý jazýček tam pchá 😀 😀 mama tiež hovoríme ale ešte nie cielene, tak čakáme 😅
boli ste v maxe na lezúňoch? 🙂

@krhlicka naša tiež zbožňuje havinkov, to sa musíme vždy zastaviť keď ideme okolo psíka 😝 a keď ešte aj dvihnú havka ku kočíku, no tak tooooooo je radosti 😀

krhlicka
13. máj 2012

@bejka82 zlatusik, takto uz pusinkuju drobci?nasa nas chce iba kusat, najlepsie do brady 😀 snazi sa robit tapusky, pa-pa dava neviem podla akeho kluca, lebo mi kyva aj ked sedi v jedalenskej stolicke, ci na serbliku 🙂 a zatial nemamuje cielene...tiez si pockam

ikusa11
13. máj 2012

@natalitimk zlata 🙂 tie nelky su teda sikovne,nasa nelka robi papa,a vie urobit jezka-to zacne nostek krcit,tigra-to zacne vrcat,konika-to mlaska jazykom a este smadneho hava-to zacne dychcat s otvorenou pusou.vsetko pekne sama robi ked jej poviem,juj taka je pri tom rozkosna.

ikusa11
13. máj 2012

@krhlicka ojojoj aj nelka kuse a poriadne a hocikde 😉 a vsetko ide do pusy,naposledy odkusla z takej tej vrtulky,tak som jej kus plastu z pusy vyberala 😅

katka121
13. máj 2012

@verka NA uspávanie syna som sa vždy štrašne tešila - bol to taký večerný rituál, niečo sme prečítali, potom sa zhaslo, porozprával mi čo bolo v škôlke - cez deň sme mávali tolko aktivít že sa to stihlo vždy len tak povrchne, ale večer v posteli som sa dozvedela aj čo si myslí - mala som čas počúvať, skrátka viedli sme dlhšie rozhovory o všetkom....potom pesnička a tulkanie a šup o chvílu spal a ja sním..... na túto časť dňa som sa vždy tešila....
Malú som mala od začiatku mala naučenú zaspávať samu ale odkedy je s ňou tatino na materskej tak ju rozmaznal a tiež potrebuje zaslávať pri tulkaní, a držká sa za rúčku.....ale to vôbec neva... ona vie, že všetko je O.K. a že sa má spinkať takže todlho netrvá..... ale predpokladám že s ňou to bude podobne ako so synom, už sa na to teším

ikusa11
13. máj 2012

inak baby,vcera mi nelka spala za cely den AZ 15minut 😖 zaspala mi cestou na plavanie,ale som ju potom musela zobudit a to nam hodina zacina o 12tej a do vecera uz oka nezazmurila.uspavala som ju v kociari,v sedacke,na posteli a nic.a to sme boli este na oslave.ale naladu mala dobru,tak som ju uz potom netrapila uspavanim.asi sa boji,aby jej nieco zo zabavy neuslo .

ikusa11
13. máj 2012

@katka121 a zvladaju to doma uplne v pohode?mala neplacka ked odchadzas?

katka121
13. máj 2012

NAša Hanka na začiatku týždňa zrazu začala kolenačkovať a dnes sa aj sama postavila - poriadny pokrok za 3 dni. Tatam je naše jemné spokojné dievčatko - už začína vystrkovať rožky... hračku ju moc neberú len by objavovala svet na kolenách - dnes sme vypratali všetky knihy, a dakorácie z dosahu - naša obyvačka vypadá ako výstavný kus v obchode - holá a zalepené šuflíky - lebo malá strašne rada upratuje 😀 . Asi naaaranžujem do poličiek hračky ..... 😉
Inak naša malá je hokejová fanynka - muž so synom keď povzbudzujú ona s nimi - máva rukami a vykrijuke a tielska - skrátka robí hluk....

verka
13. máj 2012

my tiez nesupneme starsie deti len tak do postele, s ocinom je umyvanie zub, potom sa spolu modlime, a potom este chvilu polezime, miska ta vzdy este pride za ocinom, ze ma zly snicek,ale to je len taka finta, aby za nou este chvilku siel a akoze sa pomodlia, nech am dobre snicky....no baba jedna mazana
a ja zas chvalabohu mam aj cez den poobede na nich cas, kedze som este na materskej s matuskom, tiez zo skolky ideme, vypravaju, spievaju nove pesnicky atd....ked je skaredo a nie sme von, tak si citame a hrame hry do nemoty, chvalabohu mna bavi sa s nimi hrat a muza tiez...
a na rozmaznavani takom od-po nic neni....vsak nebudu malicki donekonecna

verka
13. máj 2012

boze tiez by som bola rada, keby matuseno zacne kolenackovat, ale sak uvidime....prvy syn nelozil, misena hej, tak mozno to vezme na striedacku a nebude,len by furt stal na nohach...babule my sme teraz tyzden bez tatina,dnes odisiel na sluzobku do talianska , pride az v sobotu, uz teraz nam je smutno...ked s nim volam vecer,mam slzy v ociach a starsi petko je taky citlivy, jemu tiez hned idu do oci slzicky.... takze nas caka narocny tyzden, rano do skolky ich vodit, utorok do folkloru, streda je taka ze jeeej, pride nam jedna kocena robit tie mihalnice umele, stvrtok v skolke dn matiek, no hadam nam to prejde jak nic...

tintus
13. máj 2012

Aj my vam prajeme vsetko dobre ku dnu Matiek. Dufam, ze ste si to s detickami dnes uzili 😀 My sme boli v kulturaku na vystupenie deticiek ku dnu Matiek. Zo zaciatku pozerala aj na deticky alle potom ju uz vsetko mozne zaujimalo a śedela uz sama na sedadle ako v kine frajerka 🙂 Nase pokroky - uz viem pit zo srkalky, viem si sadnut a prevalit sa ako potrebujem 😀 A konecneeeeeeeeeeeee uz normalne papam vsetko co mi mamka uvari, huraaaaaaaaaaaaa 😀
Inak k tym odrazadlam my sme krsniatku na Vianoce kupili plasmacar, je to take auticko kde sa moze aj nohami odrazat ale ide to aj ked len kruti volantom. Je to fakt perfektne, vozi sa na tom stale ale je to dobre na hladke povrchy a hlavne asi doma po podlahe lebo to ma take koliecka ako na korculiach.Aj my sme sa s manzelom na tom vozili 😀 Tu je link: http://www.svetvpohybe.sk/index.php/produkty/pl...

mojdend
13. máj 2012

@katarina6 Ahoj, mne ju segra kupila v kamennom obchode v prahe, najprv som myslela, ze objednala z netu, ale teraz povedala, ze kupila normalne v knihkupectve. tak ale skus najst na nete nieco, odkial robia delivery aj na slovensko!

katka121
13. máj 2012

@ikusa11 Neplače - sedí na šerbli a tlačí keď idem preč, a ani ja to nejako tragicky nevnímam, pretože mám so synom strarosti - ráno je ako zombie.....aby som ho stihla vychystať a odprevadiť do školy, on je také trochen aktívnejšie a hlučnejšie dieťa - je nepozorný ale aj aktívny v škole sačí mu len počúvať na pol ucha aj tak všetko vie..... iba bodky, dĺžne a makčene mu nič nevravia tak sme ho boli riešiť u detského psychológa, či nemá disgrafiu... no a tam sme sa dozvedeli, že IQ 142, psychológ o ňom vravel s superlatívoch a vraj ho máme dať do školy pre nadané deti alebo sa vykašlať na bodky a makčene (u neho je to vraj irelevantné)- pokiaľ neprepadá nemáme to riešiť.....no to nech vysvetlí našej pani učitelke - píšu písomnku na tvrdé a mäkké Y / I - nespraví v pravopise ani jednu chybu ale zabudne dlzne a bodky a iné a tak donese 5.... stále sa hlási a vykrikuje výsledky - pani učitelka mu slúbi že keď sa nebude stále hlásiť tak dostane priestor na konci hodiny a samozrejme mu ho nedá... je to pre neho demotivujúce, - dali sme učitelke správu od psychológa kde jej jemne nazančuje aby prižmúrila očko a dieťa zbytočne nedemotivovala, aby nestratil chuť do učenia.....uvidíme ako to bude dalej ....
Tvoja malá aká šikovná na zvieratká, no musíme už aj my začať tréning, vyhrabem reporelá a tato nech vyučuje. 😀 😀 už len tá myšlienka ako mm havká a mučí je zábavná - ale zvládne - doteraz zvládajú super, robia pokroky, tato pracuje na 100% - dovolím si podotknúť - i keď nerada, že ja by som sa jej asi tolko nevenovala - varila by som a upratovala....on toto nerieši - venuje sa len malej .....a priznávam že ja som tá čo má v našej domácnosti menej trpezlivosti.......

danielka2ko
13. máj 2012

@bejka82 tak naša to isté, vždy keď breše pes tak ona tak spozorneje a taký zvláštny zvuk vydáva- niečo ako hu 🙂 a u nás doma majú dvoch psíkov, jeden vonku a mamina teraz na narodeniny dostala maltezáka-ten je v dome,tak ten čo je vonku je náš stály spoločník pri prechádzkach, aj keby malú chcel niekto ukradnúť keď ja odbehnem do obchodu, tak nemá šancu, ani sa ku kočíku priblížiť a ten nový,tak toho nechá aby ju oblizoval, za chvost ho chytá, aj o papanie sa s ním delí, kamoši 😀
tak aj naša je samé mamamama, aj keď zaspáva tak už napoly zo spánku si tak mamama hovorí so zavretými očami , joj ,tak ma vtedy pri srdiečku zahreje 🙂
ja som tiež zatiaľ zaspávanie neriešila, párkrát som ju dala do postieľky ešte v bdelom stave, ale keď sa ešte nevedela posadiť tak plakala, tak to som prišla a vybrala ju, keď sa už vedela posadiť tak si sadla a bolo po spánku a teraz sa postaví a nahodí úsmev od ucha k uchu a spánok nikde , ale tiež by som brala, keby že ju dám do postieľky a spí, to by sa mi veru páčilo 😀 takže u nás je to so zaspávaním tak, že asi do cca 5.mesiaca zaspávala na rukách a teraz väčšinou zaspáva tak, že leží pri mne na posteli, dáva mi prstíky do úst, škriabe ma...a potom zaspí a čo sa najnovšie naučila- zaspávať na prsníku- skoro v 9.mesiacoch, keď bola malinká nikdy tak nezaspala, ale že teraz...sa tomu čudujem 😕

krhlicka
13. máj 2012

Baby tu su nejake tipy na torty:http://blog.pinkcakebox.com/category/pastry-images/children-cakes...take neokukane 🙂

danielka2ko
13. máj 2012

@krhlicka tak tie su krásne, ako namaľované 🙂 neviem si vybrať 😒

natalitimk
14. máj 2012

@bejka82 -nestihačka, 😝 ale mala lozí ešte tak stredne rychlo 😉 tak zbytočne 😉 ked tam bude babo 11m. 😒 čo už lozí 2m. 😠 ,ale na kupalisku sme boli 🙂 joooj to bolo radosti. 🙂 😀 A baby idete kupovať deturencom aj plavky?Ja asi ešte tento rok nie 😒 ved musi mať tu plavecku plienku a davať na to plavky 😒 potom ked vylezie z vody všetko dole a už jej potom tie mokre plavky naspäť nedam. 😉 tak kupime asi až na buduci rok,a rozmyšľam asi o tych celych čo maju aj uv ochranu. 🙂

mima1311
14. máj 2012

No teda , tu je toho ako v romane 😀 neskor podocitam ....hlasime sa aj tu uz do kruhu 9 mesacnych 😀
Spanie sa upravilo , teda zaspavanie - zaspi pekne po flasticke 😀 do par minut a spi aj 3 hodiny doobeda ci poobede , tak neviem cim to bolo , zub stale nieje von , stale sme na cisle 3 ....starsi mal cez vikend brusnu chripku , som trpla aby to skriatok nedostal ....nastastie KLOP-KLOP -KLOP ho to minulo ...choditko uz mozem nadobro zrusit , mlady pan len po svojom po stvornozky ...naj naj naj je cesta k oknu balkonoveme a tam si stupne na parapetku - schodik 😲 a cumakuje a trieska po skle 😠 a dalsia cesta hned vedie do kupelne , postavi sa k vani a vraj ju mame napustit , keby ze je po jeho , napustam asi 100 x za den , tolko x je v kupelni ....nedaju sa nam zavriet , iba zamknut dvere , tak ma volny pristup 😠 ....darmo mm nema kedy opravit klucku 😠

mojdend
14. máj 2012

Tak sme zase spat, na dovolenke bolo super, malemu sa velmi pacilo. bala som sa, ze ked prerusime nas nocnikovy trening, tak za tyzden zabudne, co sa naucil, ale pohoda, vratili sme sa a maly zas kaka do nocnika a cika tiez, ked ho spravne vystihneme. my ho davame na nocnik skoro kazdu polhodku, max. hodku a tym padom vcera ani jedna pocikana plienka! no a maly vola mama mamamamamama, neviem, ci vie, ze som to ja, ale je to krasny pocit. pomaly ale isto prestavame s kojenim, mliecka ja malo, tak ked som v praci, dostava UM a kojim len v noci, aj to sa budi iba raz a zaspi niekedy len ked ma citi pri sebe alebo dostane vodicku, niekedy si ho musim prilozit a upokoji sa, aj ked mliecka tam uz podla mna nie je. u nas najnovsie maly objavil kvety, rad sa rype v zemi. a na krete sa na plazi snazil napchat pieskom, velmi mu chutilo 🙂 nechali sme ho pod slnecnikom na lehatku naheho, maly sa spokojne hrajkal a zrazu pozriem a on sa nam tam rovno pokakal 😀 😀 😀 no to ste mali vidiet ten fukot, skoro som odpadla, ale on bol spokojny 😅

mojdend
14. máj 2012

inak nas maly nam vacsinou dava najavo, ze chce ist na nocnik, je taky nepokojny a nic nepomaha, vydava take zvuky, tak ked nam konecne dojde 😅 , co to on chce a posadime ho nan, tak vacsinou sa dostavi uspech. teraz sa zobudil, hned som ho posadila, nic, tak som mu na nocniku dala pit vodicku z poharika a cikal hned. tak vela stastia, nech vam to tiez funguje!!!

ikusa11
14. máj 2012

@katka121 takeho mas maleho genia doma?panecku,tak daj potom vediet,ci ucitelka zmenila pristup,som zvedava ako to dapadne.
no a je super,ze sa mozes na manzela takto splahnut,nie kazdy chlap ma na deti taku trpezlivost.

ikusa11
14. máj 2012

@mojdend 😀 😀 zlaty,asi si myslel, ze je na nocniku 😀

schaja
14. máj 2012

@ikusa11 a to ste ju ako naucili? lebo nase vedia ale robia len ony chcu nie ked im povieme 😀