Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@mimikett no teda , to ti nezavidim , zrejme to budu tie zubky , ale aspon teda ze papa , no aj pospat by mohla a ze potom este cez den vladze 😲
Ja by som ti dopriala aspon polovicku denneho spanku maleho , on spi skoro pravidelne doobeda 3 hodiny a poobede to iste , vcera dokonca doobeda spal 3,5 hodiny , vstal az na obed a poobede zas 3 hodinky ...v noci sa trolinku pohorsil , place akoby zo sna , prehadzuje sa , staci ked mu dam cumlik , to tak raz a niekedy sa nad ranom vypyta k nam do postele a rano na mna kukuckuje s ksichtikom pred mojou tvarou v posteli a vyskiera sa , zlaticko 🙂
No a inac baby , tak dnes nam ocural okno 😠 😠 😠 , sa budete smiat , ale ja som uz spenila , na nocniku ani kvapka a ked ho pustim vyvetrat , tak nam ,, polieva ,, celu chalupu 😝 ...zas bol prilepeny na balkonovom okne a naraz curururuuuuuua pol okna umyteho 😠 😲 😀
@mima1311 😀 😀 😀 😀 no tak ten tvoj maly nema chybu - skoro som z kresla padla ako som sa zacala smiat 😀 😀 😀
No neviem na com fici ta moja krpanka ale duracelky su nic oproti tomu co v sebe ma.... Ona ma take chvilkove krizy a potom sa hra, vymysla, chodi kade tade, rehoce sa a tak..... To ja uz nevladzem 😕
@krhlicka tak po tomto co vystraja ich cakam uz vsetky 😀 Ja jej citim dolnu stvorku,ale ona si mydlikuje vsade...
Zelam vam skore uzdravenie - veru len nech su ti nasi drobci zdravi. az teraz mi to tak dotukava, ked mam Nini, ze to zdravie je veru nadovsetko.
@mojdend mas sikovneho chlapceka ze ti cika do nocnika!!!! 🙂 Vela zavidime! 🙂 aj ja by som uz rada tak mala nasu slecnu samostatnu.... a super ze ti ukaze znak ked chce cikat! je neskutocne sikovny!!! 🙂
@katka121 😀DD Haha! tak namiesto flakaca mate doma Genia!!! 😀D To sa mi paci!!! takto ste pekne ucitelku zosadili zo stolicky! to je super take zistenie!!! a skutocne ho musi viac motivovat ta ucitelka a nie ho povazovat naopak za zleho... to je fakt este take sproste komunisticke ucenie toto. Tak som zvedava ako sa po tom liste od psychologa zachova 😀....
@mima1311 Jakubkove prihody pokracuju 😀DD haha! to je ale nezbednik! 😀DD
@gabika84 gabi, super ste si uzili!!! tie fotky velmi nevidim, ak ich das do albumu, budu sa dat vidiet vacsie, tak potom daj... urcite mate aj kopu zabavnych foto! 😀DD fakt to muselo byt skvele..... a la S Tebou mne bavi svet! 😀DD
Strasne som sa nasmiala na tom dialogu s Belou 😀DD UPlne si ju viem zivo predstavit 😀DD Je super ze takto krasne s nou komunikujes, to je fakt super!
Nasa teda tlieskat sama nevie, ale ked drzi kocky, alebo hocijake dva predmety a poviem Tuky tuk, tuk tuk tuk, tak zacne ich o seba tukat 🙂.... ale tapusky ani papa zatial nevie 😀DD a rozpravat Mama, o tom mozem snivat 😀DD Snad vsetky slabiky a pismenka jej idu len nie to M..... Vie: Tatatata, Dadadada, Babababa, Ajajajaj, Auauauaua, a nieco ako k alebo g hovori ked sa na nieco sustredi 😀, ale to M.... veru len parkrat to povedala asi pred mesiacom, odvtedy nic..... zamerne ale teda nevie pomenovat tata ze otec alebo tak..... mala by som s nou nejako cvicit.... 😀
@lasenka kociky, to je nadlho 😀... ako povedala Gabika, najskor treba vediet kolko chces do toho investovat, potom na co ho vsetko chces... ci aj do terenu, alebo len po meste, do obchodov... ci ho chces aj na zimu, alebo len leto.... atd..... my mame tiez malu v sportaku, super sa vozi, je drahy, ale nie najdrahsi, a momentalne sa predava ako horuce rozky 😀DD, este ani nedosla dalsia varka a uz je asi aj vypredany, co su nan predbezne rezervacie..... 🙂. Mam Baby Jogger City Select, no vymysleli este lepsi, uplne dokonaly 🙂 vola sa Baby Jogger City Versa 🙂, tak ten by som odporucila 🙂, da sa zlozit 1 rukou, je lahky, pevna konstrukcia.... atd... .no ved vygoogli... ale ako vravim dolezite su peniaze, do kolko chces investovat......
Ja teda narozdiel od GAbiky, nemam rada golfove rucky - tzn. ze nie je spojena rucka, takze ten by som urcite neodporucila, mam rada stabilitu, a ak by aj prsalo, drzat dazdnik a riadit taky golfac jednou rukou je na nervy... takze ja len so spojenou ruckou.... ja mam druhy - Britax B-Mobile, lahka buginka, kupeny z bazaru, novy bol drahy.....
@krhlicka asi sa nase male dohodli lebo mam uplne to iste s nou ☹((( Mala sopli, chytila to od ocka, som mala take nervy nanho, pred 3dnami sa stazoval ze ho boli hrdlo, hovorim nech si da okamzite 3 struciky cesnaku, neposluchol dal si len nejaky blby cukrik proti bolesti, samozrejme ze to tak nepomoze.... a zacal uz soplit a kaslat... a od vcera aj mala...... tiez odsavam... a striekam morsku sol....... no kamoska mi vravela ze s tym odsavanim sa to nema prehanat, ze je to ako s mliekom... ked vela odsavas, tak sa ho vela tvori... a vraj aj v tom nose, ze ta sliznica sa zbytocne predrazdi a vytvori sa este viac sopla...... Tak ja uz budem cez den len utierat co jej vyjde z nosa, ak budem pocut ze nemoze dychat odsajem trochu..... a v noci tiez budem odsavat len nevyhnutne...... Mala je z toho strasne nervna, uplny boj... rukami nohami do mna tlce..... to vyzera strasne ked ju odsavam... a pritom to vobec neboli neviem preco je taka hystericka.... vadi jej ked s nemoze hybat s hlavou.....☹
U nas ale dalsie zuby urcite idu, uz asi 2 tyzdne znova slini, a mame zle noci, takisto nechutenstvo do jedla.... a teraz aj sopel ☹((( tak u nas to nechutenstvo je urcite tymi zubami......
ja som malej len tu morsku sol davala a odsavala ked mi ochorela.... ale teda strasne dlho to mala..... 3tyzdne... mozno som fakt tak vela nemala odsavat... skusim teraz pomenej.....
@natalitimk ked zistis ceny prilieb daj vediet 😀.... ja som tiez nad tym uvazovala, ale tak asi az k tym 1.nar. ked bude mat to odrazadlo..... aj hlava detom rychlo rastie, to by potom asi tu prilbu mala len polroka..... tak neviem....
@katarina6 -tak tu prilbu buť kupimteraz alebo vôbec. 😒 Už ked bude staršie ju potrebovať nebude,hadam. 😉 Syn už po 1r. skoro vôbec nepadal 🙂 a ked tak to bolo predom a tam si už vedel dať ručky 😵 ,ale zataľ to riešim teraz tak ,že večer navarim 🙂 upracem 😝 a na druhy den sa môžem cely venovať deťurencom 😀 aspon kym Erik nepôjde zas do škôlky 🙂 a ten golfač maš pravdu teraz ked pršalo som bola von (mam golfač)šľak ma išiel trafiť ked som ho mala tlačiť 1rukou 😖 😠
Ahojte maminy 🙂
vás dočítať dá fakt dobre zabrať 🙂
ako čítam, viacerým detičkám idú zúbky....aj nás veru trápia....a poriadne...zatiaľ máme 4, ale tlačia sa nám ďalšie dva dole...malinká mi odmieta papať, a ked papá, tak iba samé somariny....piškotky, kukuričné chrumky...normálne jedlo mi teraz nechce skoro žiadne....aspoň že spapá to mliečko.... 😒
naša Domi začala objavovať svet po štvornožky - a super sa jej darí 😀 pri nábytku sa postaví, pri smetiaku postojí,zhodí ho na zem, čo jej robí neskutočnú radosť a dnes sa mi postavila pri záchode držiac sa záchodovej misy 🙂 skoro som umrela 🙂 v snahe objavovať nové veci si do úst postrká rôzne kúsky papiera, zvieratiek, plyšákov a podobných vecí 🙂 tiež je na mne nalepená, ked sa k nej niekto cudzí prihovorí, hambí sa a hádže neskutočné xichty 🙂 dnes sme kúpili knižku so zvieratkami, no čo tá robila 😀 výskala od radosti ked videla zvieratká a keď som ich napodobňovala 🙂
musím sa pochváliť, máme už vybavenú dovolenku, ideme s kamoškou a jej malou a mužom na chatu - budeme tam tri rodiny s malými deťmi 🙂 neskutočne sa tešíme 🙂
čo sa týka prvých narodenín, tak to je riadna dilema aj pre mňa čo kúpiť malej...keďže bicyklík sme zdedili v super stave....niečo musíme vymyslieť 🙂
maminky, prajem vám krásnu a len drobcami minimálne rušenú noc 🙂
Ahojte kocky, dlllho som tu nebola, vidim, ze vela novot pribudlo. 🙂 A kraaasne fotecky s detickami mate! 🙂
K tomu zaspavaniu deti - aj mne maly v poslednej dobe zle spi. Velmi tazko zaspava, casto sa budi. Mozno uz konecne vyjde zubok - my sme este stale bezzubi. 🙂
Ale taktiez ma aj napadlo, ze deti v tomto veku uz mozu mat aj obdobie separacnej uzkosti, ktora sa okrem strachu z cudzich ludi prejavuje aj strachom z odlucenia (vacsinou od matky), a kvoli tomu mozu deticky aj zle spavat.
Ozaj, maminy, ktore planujete v lete niekam cestovat, uz ste vybavili detom cestovny pas?
@gabika84 Gabi, ako si spokojna s Manducou? Lebo ja tiez planujem kupit nejaky ergonomicky nosic, len sa neviem rozhodnut, ze ktory.
@viva02 ahoj.... ja sa tiez trocha zapojim do konverzacie... ja si planujem kupit tento nosic, kamoska mi ho odporucila, je drahy, ale ma tam aj take uchytky na nozicky, ked je dieta vacsie aby mu neviseli daju sa tam dat za to, potom maju aj taku capicku/striesku na hlavicku dietata, maju krasny dizajn 🙂, mozes pozriet aj na youtube je kopec videii (boba carrier). Vola sa BOBA ta znacka a tu je link na kupu:
http://www.klingacik.sk/detail/1152/boba-3g---k...
tuto dole az nizsie od spodu ked pojdes ich maju aj vo viacerych vzoroch a farbach, je kvalitny ak hladas nieco fakt dobre, tak urcite tento:
http://www.klingacik.sk/catalog/1951/satky-a-no...
Baby, pozrite toto 😀DD skoro som odpadla.... ze Rebornovane babiky! Vyzeraju ako zive!!! Nejako rucne robene, zdlhavy proces! to som teda este nevidela!
pozeram na nete ze babiku pre malu mozno k nar. dostane a toto som nahodou objavila....
http://www.rebornovane-babiky.ic.cz/fotky5.html
trochu je to aj scary 😀, ze sa clovek fakt nalaka ze to je zive dieta 😀....
No nemuseli by sme kupovat oblecko na babiku, davali by sme to co malej zostalo, co je uz male 😀DD. ale je to normalne velka babika, take by som mozno kupila malej ked bude vacsia..... ale aj tak... urcite to musi byt drahe.... spytam sa zo srandy co stoji taky spas.... :-P.....
@katarina6 Mne sa zasa páčia na sashe.sk od pani meno pristela - robí ručne - každá originál, rozmýšľam, že dám mojej malej vyrobiť malinkú Hanku - sama si určíš farbu vláskov , očí, oblečenie..... každá je originál.....veľmi milé sú.....http://www.sashe.sk/pristela/detail/mini-nadka
@katarina6 -ta tie babiky su neskutočne,asi malej odložim peniaze čo podostava na narodky a kupim jej ju.Len som sa nedostala k cene?A zistiš dej info. 🙂
@natalitimk presnu cenu tychto babik neviem , ale je zaaaavratna 😀 uz tu bola aj tema , kde si tieto babiky objednavali mamicky co nemohli mat deticky a normalne ich vozili aj vonku v kociku 😲 😒
@mima1311 -aaa 😖 tak to je choré ☹ ,ak bude ta suma predražena 😒 tak jasne že ju nekupim 😒 ved odtiaľ po tiaľ 🙂 ale pekna je. 😉
@mima1311
@natalitimk
Boze tak to je uz fakt chore ☹((((( taku babiku vozit namiesto ziveho..... Ach, je mi luto takych zien.....
Takze cenu som zistila... fakt zavratna!
"Cena za material na vyrobu takejto babiky stoji 110-120E,ten si objednavam z USA,Holandska...K tomu si priratavam 60-70E za pracu.Zalezi od velkosti babiky.Ta najmensia ktoru mam stoji 175E"
@katka121 Kati, tie babiky su krasne od tamtej baby! to je skvely napad si u nej dat vyrobit 🙂 takze ta najmensia ma 26 cm a je za 24 Eur? Taka by mi stacila..... Akurat sa este bojim ci tie farby z babiky nie su skodlive na papanie.... ked ju mala bude olizovat, ci to je vhodne aj pre take male deti ako mame my..... vies to zistit? z popisu som to nezistila....
tato sa mi najviac paci 🙂:
http://www.sashe.sk/pristela/detail/jarka
Super ze robi kazdu jednu ako original, takze ziadna ina mamicka taku nebude mat 🙂 hehe! aj outfit si mozeme vymysliet vlastny, to sa mi paci 🙂))...
no ked som uz tu , tak mi neda napisat ...
saaaaga pokracuje ...predvcerom stena , vcera okno a dnes POSTEL 😠 on to snad robi naschval ? 😲 😲 😲 bol precurany , sla som ho prezliect , zabudla som bodynko zobrat , tak som ho zlozila z postele dole az nespadne ...on sa postavil , chytil sa postele a ,, uz to jelo,, mlacka pod nim a na calunenej posteli flak 😠 asi mu ho uviazem zakazdym na uzol 😖 😀
@katarina6 coby vzdy , len dnes , som presuvala nabytok ,, to je taka moja uchylka 😀 ,, a komodu som si odtisla na opacny koniec izby trubka , ked bola pri postielke , tak som sa len natiahla , teraz musim cez celu izbu a ta moja skleroza , kedze by sa isto zrubal z postele , dala som ho dole a tu to mas ....vcera sa vetral cielene ,.........
tak dnes poradna-miery pri nar.-vaha 4270g,vyška 54cm. 😉 Dnes 9700g ,vyška 76cm. 🙂 A holky sa mi lekarka pytala že čo ma take modriny na nohach 😒 Ma ich asi na každej nohe po 8mod. 😖 To vaše nemaju?Mam ju sledovať a ak sa to nebude zlepšovať tak nas pošle na hematologiu. ☹
jej holky dnes som si popozerala niečo o TUTU sukničkach 🙂 🙂 🙂 našla som aj navod na šitie 🙂 🙂 respektive nešitie 😝 ved to sa vôbec nešije 😲 😲 tak už viem čo bude mať Nelka oblečene na svoje narodeniny 🙂 🙂 idem vyskušať a da sa to spraviť aj na sukne čo su na traky 😝 😀 😀 😲
@natalitimk Ja som to tu minule riesila 😝 tie modriny , ze aj nas ich ma pozehnane , dr. to nekomentovala a baby vraveli ze aj ich dietky maju modriny , mna napadlo vtedy tiez hned , ze nas na hematologiu posle ☹ ale nastastie nie 🙂
TUTU su naaaaadherne , ja vam zavidim ze mate dievcatka , aj ja som chcela , viazat vrkoce 😝 😀 no ale zas by som uz teraz toho mojho vajcaka nedala , no chvilami sa trosku zacnie za dievcatkom 😉
A u vas sa chodi aj na 9 mesacnu poradnu ? u nas na 8 a potom az 10 ....
@mima1311 -ja neviem ona to ma stale inač-teraz to bola poradna na 9,10m.A dalšiu mame až na 1r.plus tretie očkovanie.

@natalitimk @mima1311 vdaka baby, Nelke zelam skore uzdravenie 🙂 Den sme prezili s odsavanim, trosku sa bojim noci...zajtra pojdem mrknut tu masticku. Veru, len nech su ti nasi drobci zdravi, nic ine nie je dolezitejsie 😉