Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
na sone mi povedali ze budem mat chlapca 🙂 termin mam 1.8. tesim sa. povedali uz niektorej z vas pohlavie?
@baronka222 Je este nieviem, pri prvom dietati mi povedali že to bude chlapec - a vyšlo to, ale mojej kolegyni 2 x na sone povedali, že bude chlapec - nakúpila modrú výbavičku, modrý kočík - a narodila sa Karolínka.
@katka121 ved stava sa..... ala tiez este radsej nekupujem modru vybavicku 🙂 pockam na 3D,kde to potvrdia alebo vyvratia na 100% to budem v 22.tt malo by to byt zicher. Kocik mam vybraty obojpohlavny 😀
Ahojte dievčatá, budúce mamuľky. Aj ja mám termín v auguste, ževraj 26-teho, ale sme po IUI tak nám saten termín akosi inak počíta. Príznaky som nemala absolutne žiadne, vlastne kebyže neexistuje sono, dopteraz by som nevedela, že som tehotná 😀 😀 😀 . Posledné dni však cítim mierne bolesti po stranách pupka, to je asi tak všetko. Liečime sa na vysoký krvný tlak a tiež nám našli nejakého staphylokoka 😠 😠 😠 😠 . čo s atýka užívania preparátov, pred otehotnením a do 12tt som užívala elasti Q800 a od začiatku 13tt fíčím na calibrum mama.
@katka121 no tak na to sa už velmi teším 🙂
@vanilashot ahoj, vitaj medzi nami 🙂 ja som nevracala, len ma stale napinalo. Rano som sa musela hned po zobudeni najest a napit. Najhorsie bolo napinanie vecer, to som musela zaspat a dufat,ze sa nepovraciam. Napadlo mi, ze som od zaciatku tehu pila vela zazvoroveho caju a az neskor som si precitala,ze zazvor je fajn pri nevolnostiach.
Liekov proti streptokokovi sa neboj, lepsie je infekciu preliecit ako nechat tak, preliecis sa a bude dobre 🙂
zelam ti spokojne tehulkovanie a co najskor nech zmiznu nevolnosti
🙂
@gabika84 ahoj 🙂 ďakujem za privítanie, veru, dúfam aj ja, že tie nevoľnosti už čoskoro prejdú. Hlavne počas cesty autobusom je to dosť blbé 😒 ale čo si mi už nevytrpíme pre tie naše uzlíčky, no nie???? 🙂
@susanq ahojky 🙂 podobne aj ja ti držím palčeky, nech to trápenie s nevoľnosťami ťa rýchlo prejde.... 🙂 Potom začne leto, opuchy....no krásne obdobie na tehotenstvo sme si vybrali 😀
@krhlicka ahojky, ďakujem ti za povzbudivé slová, trošku som sa naplašila z toho streptokoka, ale tak dúfajme, že to všetko dobre dopadne... Dnes som bola pozrieť kamošku, tá rodila v januári, a poviem ti, už sa neviem dočkať toho nášho augusta....úplne ma tá jej malá očarila.....Ešte sme sa smiali, "že počkaj, aby ti nezačalo už tiecť mlieko" 😀 podobne aj ja ti želám bezproblémové tehulkovanie 🙂
@gabika84 ahoj Gabi, aj u mna je to velmi jemne pichanie, ktore neboli.
Dnes som bola na joge a uplne v pohode, tusim sa tomu drobcovi najviac paci,
ked cvicim alebo bezim na autobus 🙂
A ako tehulkujes ty?dufam, ze stitna zlaza pracuje ako ma a nerobi ziadne protesty.
ahoj pekny vecer zelam
@vanilashot dakujem 🙂 ja sa tiez velmi tesim, ale som zvedava ako budem fucat v takom juli
s velkym bruskom, ked uz teraz fucim s malym v marci🙂chodim ako kacka a tusim mam aj nejaku tehotensku demenciu alebo co...zabudam, ale priznavam, ze niekedy aj cielene 🙂 v robote mam niekedy pocit, ze som z inej galaxie...
@fomarik ahoj, zelam ti spokojne tehulkovanie, nech je take pohodove aj nadalej, najlepsie dokonca 😉
Vidim, ze viacere tehulky pisete, ze beriete vitaminy aj po prvom trimestry. Ja som uzivala vitaminy nepravidelne, ale jem vela ovocia a zeleniny. Teraz neberiem ziadne vitaminy, ale premyslam, ze si kupim len cistu kyselinu listovu.
@krhlicka ani nehovor, s tým fučaním to dobre poznám...hlavne keď sa ponáhľam na autobus, tak celé mesto mi dá riadne zabrať.... nuž, cez leto si nás budú musieť chlapi hýčkať 😀
@krhlicka inak ta obdivujem za to cvicenie 🙂 chystam sa este spravit jednu skusku z anglictiny a potom sa dam na cvicenie aj ja. cvicenie pre tehotne mam asi pat minut z domu a predsa tam este nechodim 😖 stitna zlaza uvidime ako sa vyvija, dalsie vysetrenie na endokrinologii mam az o jeden a pol mesiaca, doktorka vravela, ze skor by to ani nemalo zmysel, pretoze to chvilu trva, kym tie hormonalne tabletky zaberu. modlim sa, nech to este chvilu ta st. zlaza vydrzi tahat za dvoch.
inak zeny, citala som junovky a 90% z nich uz po morfo UTZ vie pohlavie dietatka. tak som zvedavaaa aj ja 😅
ja este nefucim zatial, ale niekedy vecer mam pocit, ze mi to brucho snad roztrhne. sa mi zda, ze mi zacina velmi rychlo rast 😖
@gabika84 : uz sa aj ja tesim, morfo mame 01.04 🙂 tak to ten mesiac este vydrzime, hadam :D ale podla vselijakych vypoctov na webe, ci uz cinsky alebo nejaky cesky, podla datumu pocatia, narodenia manzela, mojho narodenia atd mi vsade vychadza dievcatko... aj ked tomu neverim, ale potesilo :D
co vy, kocky? skusali ste niektora tie vypocty? vy, ktore uz viete pohlavie, skusali ste to aj tymto sposobom?
@susanq ja sa už tiež teším, kedy sa to dozviem...ešte síce nič neviem,ale tipujem na chlapčeka...manžel totižto v rodine nikdy žiadne dievča nemal, tak sa mu smejem, že dievča by ani splodiť nevedel 🙂 tiež som si robila tie výpočty a vychádza mi to pol na pol, na niektorých chlapec, na niektorých dievča, takže tomu veľmi neverím...ale ak sa dozviem, tak napíšem ....dozviem sa to snád 21.3
@krhlicka tiež som brala v prvom trimestri vitamíny len sporadicky....a okrem toho kyselinu listovú a teraz už neberiem nič...radšej sa snažím to dohnať ovocím a zeleninou ako umelými vitamínmi...hold moj otec je chemik 😀 odmalička som počúvala toľko hroz o liekoch, že by som sa mu bála priznať aj tie vitamíny 🙂 ale v prvých týždnoch som to brala priamo za nutnosť dodať drobcovi všetko potrebné aj takto 🙂
este ma napadlo... cvicievate? ja mam stale pocit, ze akakolvek fyzicka namaha by mohla mimcu ublizit... ale asi tym len ospravedlnujem svoju lenivost :D
@susanq tak u nás to bude prakticky prvé dieťa, som najstaršia z rodiny, takže všetci sa tešia, hádajú, tipujú...ale ja som fakt presvedčená, že to bude chlapec...taťka sa už teraz teší, ako ho bude učiť kung fu 🙂 ja už tiež začínam pomaly počítať dni, kedy ho konečne uvidím, ešte 3 týždne a snád bude všetko ok...to mám poradňu, musím sa tam opýtať aj na to morfo, lebo o nom nič neviem a uvidíme, či sa nám pošťastí už zistiť, čo to bude
@susanq ja sa teda pochválim, že som sa odhodlala a cvičím...síce len málo a veľmi opatrne, tak 20 minút denne, ale i tak je to lepšie ako nič 🙂 našla som si cviky na nete a mám doma fit loptu, takže si hopsám pred telkou...ale len keď nie je manžel doma 🙂 bola som totižto úplne v pohode, ale v priebehu týždňa mi strašne narástlo bruško, začala som fučať pri každom schode, tak som si povedala,že dosť, lenivá matka dieťaťu neprospeje a vstúpila som si do svedomia 🙂 som zvedavá, ako dlho mi toto odhodlanie vydrží, snáď hej, lebo by som nechcela pribrať viac ako je nutné 🙂 snáď sa vojdem do 20 kg 😀
@susanq ja cvicievam kazdy den lietanim po uradoch a v robote hore dolu schodami 🙂 ale na sone mi Dr. povedala ze mam nizko placentu tak sa musim skokom a narazom vyvarovat. vy uz mate bruska? ja stale len akoby som sa viac najedla, netusim kam mi to ide.... a na sone mi uz povedala pohlavie v 18 tt
mamičky možete mi poradit?farbili ste si vlasy počas tehotenstva?som v 4 mes,a neviem ci mozem ci nie,,,,
@baronka222 ? ja mam nadvahu dost vysoku, takze mne len brusko pomaly tvrdne, je na omak ine, ale este nevidim na sebe rozdiel... ale kedze ja chudnem, uz som schudla 9 kg za 4 mesiace, tak mne skor pada, ako rastie :D
@jankaamartin: mozes, ale farba ti moze inak chytit kvoli hormonom 🙂
@jankaamartin farbila som si.... a v pohode.
@susanq fuuuuu 9 kg je dost. byva ti zle? ja mam siroke boky tak asi nepotrebuje ist brusko von este
@baronka222: u mna je 9 kg ako nic 🙂 moze mi to len prospiet, lekarka sa nestazuje, ale skor ma varuje, ze by to malo byt zdrave chudnutie... co u mna nie je, kedze mi je brutalne zle, este stale, takmer kazdy den vraciam 🙂

@kvixa xi xi xi no sak kto by nechcel vsak ja sa tesim ako male decko uz nech je teplo a pekne hlavne a stacil by mi maj to uz budem mat blizsie k md uz to hadam bude ine hej v praci prvy den ale rano som nemohla z postele tag bolia krize ked to takto pojde dalej budem do toho maja jak lazar xi xi 😀 😀 😀