Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Mamičky držte mi prsty na zajtra nech mi doktorka povie len dobré správy :/
@jankaamartin budeme na vas mysliet 😉 vy to zvladnete, neboj..
@jankaamartin jasne že ti držíme palce potom sa ozvy ako ste na tom 🙂
@jankaamartin No ako babulky?cakame na dobre spravy 🙂
@ikusa11 🙂 to som velmi rada, ze sa citis dobre. A co dobreho ste pozhanali u susedov?
inak baby, aj vam sa uz objavuje na prsnikoch kolostrum?esteze som doma, inak by som chodila s cudne flakatym trikom. Riesite to vlozkami do podprdy, ci ako?
ahojte pekny den zelam a spokojne tehulkovanie
@krhlicka ahoj no veru už sa častejšie objavuje doteraz to bolo len také zaschnuté na bradavke ale včera som mala už na domácom tričku fľaky ale zatiaľ som tie vankúšiky nekupovala ale asi budem musieť 🙂
@jankaamartin ako sa máte? dúfam že dobre myslela som na vás 🙂
ahojte mamičky tak ešte sme doma 🙂 vysledky su už lepšie len maličká je privelmi nízko :/
@jankaamartin ale je to lepšie ako min. týždeň však? a budú s tým že je malá niečo robiť?
@jankaamartin to je dobre, ze je to uz lepsie. no baby, teraz by to asi chcelo zadok a nohy niecim podlozit a co najviac oddychovat.
@krhlicka u nas zatial kolostrum ee
dnes sme boli na sone v 30 tt. privital ma podrazdeny doktor, vravim mu, ze ak sa bude dat, chcela by som nejake fotecky este. a on na to: "S tym dnes asi nepocitajte, dnes nam to fotenie nejde, akoby sa vsetky deti rozhodli, ze sa dnes fotit nechcu!! vsetky su dnes v takych bizarnych polohach, zeby som ich dorazil 😕 " nadruhej strane ho chapem, lebo ich nielenze nemohol odfotit, ale ani pomerat niekedy, ze je pre neho najhlavnejsie.. a mal pravdu. moja krpana sice pri merani slusne spolupracovala, ale ked prislo k foteniu, obe ruky hore, jak keby skandovala na hokeji a do tvaricky vobec nebolo vidiet. ☹ snazili sme sa do nej stuchat, ale nepomohlo... hlavne vsak je, ze hlavicka, chrbtica, srdiecko, placenta, plodova voda- vsetko v poriadku, zodpoveda terminu, akurat je stale ritkou otocena dole (to preto citim tie kopance do mechura) pre predstavu, tu su merania:
vaha je na zac. 30 tt cca 1300 g
HC (obvod hlavicky): 261 mm
BPD (sirka hlavicky- vzdialenost spankovych kosti): 73 mm
AC (obvod bruska): 247 mm
Fl (dlzka stehennej kosti): 54 mm
🙂
@jankaamartin 🙂 tak ste doma kocky, som rada, ze ste v poriadku. A ake mas instrukcie od MUDr., ked je malicka nizko?
@gabika84 vy ste sa krasne pomerali, mala babulka je sikulka, ze sa tak pekne ukazala aj napriek stuchaniu a vyrusovaniu 😉 Nasa krpana sa ide merat v piatok, tak som na nu zvedava.
Netusim ako je otocena, ale tiez mam pocit, ze mi paradne kope do mechuru a roztahuje sa snad vsade.
Kolostrum som objavila dnes prvykrat, takze ziadna panika. Predym som ani len netusila, ze sa nieco take objavuje v tehu. Ze co ma to studi pri jedeni polievky. Najprv hop, obryndala som sa, ale ze by akruat na dvoch miestach zaroven 😀
@edita84 vlozky do podprdy to istia 😉
Ahojte ...to som mala co dohanat v citani ... 🙂
Kolostrum som uz objavila aj ja 😀 ale len tak kvapku ,nemusim to vobec riesit ...tak uz len verit ze aj mliecka bude naporiadok a budem zdarne ,,kojit,,
Nas caka zajtra ultrazvuk ...drzte prosim palce ,bojim sa ze bude babo dake malicke ,na poslednej poradni pred dvoma tyzdnami mi vobec nepodrastlo brucho ,som bola ako v 24 tt a nie v 28 tt ...neviem ako bude v brusku ,sa mi zda ze sa zvesela obracia ako sa mu paci ,raz ma tak kopne pod prsiami a do 15 minut uz okopava lavy bok ...au...aj teraz 😀
@krhlicka inak az ked som prisla domov, tak ma napadlo, ze v tom zhone a zmatku som sa vlastne zabudla dokiho opytat, ci sme naozaj este stale dievcatko 😀 nie aby mi v porodnici povedali: gratulujeme, mate krasneho synceka 😀 ale tak pre mesiacom doki vyzeral presvedcene ohladom pohlavia babatka. to len taky tip, aby si v piatok nezabudla 😉
co sa tyka kolostra a mlieka, napadla ma vtipna historka, ktoru niekto rozpraval na izbe, ked som lezala na porodnici. vraj tam bolo nejake dievca kdesi uplne z lazov, odmietla sa holit, ani to nechcela dovolit sestrickam a pod. "sceny". a po porode sa pytala sestier a doktora, ze kedy jej uz budu konecne prepichovat bradavky. ti na nu pozerali jak puci: ze preco chce prepichovat bradavky? a ona ze: no sak, aby mi zacalo tiect mlieko a ja som mohla kojit 😀
@krhlicka mám vela oddychovat a mať nohy hore,,,beriem magnezium,,,, 😉
@edita84 tak asi to je lepšie kedže ma neposlala do nemocnice :D sa teším,že som doma,,,už len oddychovat
@jankaamartin no super,hlavne, ze nemusis lezat v nemocnici ale mozes relaxovat doma.tak sa setri,pekny dnik
mamičky možete mi vystevtlit co je to to :Kolostrum?či čo?ja som o tom este nepočula
@jankaamartin kolostrum je zlta vraj lepkava tekutina bohata na latky podporujuce imunitu a prve tyzdne po porode ho bude babo prijimat skor ako sa bude produkovat dostatok normalneho mlieka....ale kolostrum sa Ti moze tvorit uz aj teraz pocas tehotenstva v malom mnozstve a tak sa telo pomaly pripravuje na kojenie.
ahojte vsetky augustove mamicky..som tu nova a tiez mame termin v auguste..presne 18.8.......chcem sa spytat ci ste niektora poculi o gele dianatal.....pomaha? oplati sa zainvestovat?..mam dost nizky prach bolesti tak zistujem ine moznosti ako ulahcit porod .....aj niektora rozmyslate ze ho pouzijete?
Tak sme doma s ultrazvuku ....vsetko je vraj Ok ,dr.bola strasne mila ,poukazovala ,popytala sa ...potvrdila do tretice ze to bude chlapcek ,tak uz zacinam verit 🙂 v ...
30 + 1 mame 1500 g
BPD 76
FL 57
Fac 260
zadnu stenu placenty
primerane mnozstvo plodovej vody
a sme uz hlavickou dolu
Bambulky ja idem na sono zajtra tak potom drzte palceky ze maly z tych 945g pred 2 tyzdnami narastol...lebo ja som nepribrala ☹ a ked citam tie vahy deticiek ja fakt neviem uz co mam jest. Ale tesim sa ze ste vsetci zdravi!! 🙂 🙂
@dadulajda jasne že budeme držať palce a o váhe ani nehovor ja idem 1.6 ale už sa bojím koľko bude vážiť malý dúfam že je dostatočne veliký lebo už ho doki začína sledovať či poriadne priberá ( to kvôli tomu lebo malá sa mi narodila ako 1500 g) tak aby mal správnu váhu ale podla mňa má lebo ho cítim až pod žlčníkom a niekedy je to fakt nepríjemné najä že mám žlčové kamienky a bojím sa aby mi nespôsobil nejaký záchvat :/ ale inak je to vagabund furt kope a boxuje bude asi po ocinkovi :D
@jankaamartin Mne už začalo kolostrum tiecť pred 2. týždňami - z obch prsníkov - takže už "štartujem mliekárne" Môjho malého som kojila 1 a pol roka....... Pri tomto platí - nestískať bradavky, nevytláčať - lebo si telo bude myslieť že už kojíš a začne sa tvoriť mlieko.....
Ahojte mamičky 🙂 Mne sa zatiaľ žiadne kolostrum netvorí. Som rada, že tak pekne bábätká rastú. Ja sa tiež už neviem dočkať, kedy pôjdeme na sono, ale to si musíme ešte počkať do 7.6. Jaj, brala by som to hneď. Vidieť si toho nášho drobca, tiež som zvedavá, či mu niečo nenarástlo 🙂 Baby, ako znášate toto neuveriteľné teplo? Mne začali opúchať ruky, tak šup dolu prstienky. 😒 Za deň sa aj trikrát sprchujem, ovlažujem, cítim sa ako veľryba, čo potrebuje vodu.... 😀 Najhoršie je to s tými skúškami a školou, musím ešte spraviť štyri skúšky a potom už veget. Ale tá cesta autobusom začína byť riadne namáhavá...Snáď to nejako dokopeme, a potom sa už budeme len tešiť na bábo....Prajem vám krásny teplý deň 🙂
@dadulajda neboj sa ty nic ,urcite narastol ,budem drzat palce 🙂 ....a kolko si pribrala za teho ? zavidim ti ,, v dobrom ,, ze ti vaha nestupa ,ja idem hore sialenou rychlostou ...prosiiiiiiim zastavte to 😀 ...mam kazdy mesiac 3 kila hore ako naprogramovane ....a to sa krotim ,davam pozor 😢
@vanilashot no veru to teplo nam nepridava a este sa asi mame na co tesit v lete ...to budu ,, mozno ,, ine hice 😝 mne sa zatial tvori ale len 1-2 kvapky a len ako vodicka ...pri prvych dvoch si to vobec nepamätam ....Skusky zvladnes ,uz nech mas po nich a uzivas si tych par tyzdnov do vytuzeneho prichodu ... 😉
@edita84 aj ja mam takeho vagabunda ,uz teraz si rozkazuje ci mam byt vystreta ,ci sa otocit aby mu to pasovalo 😀
@lujza79 Ahoj. mne sa ten gel celkom pozdava, tiez som nad tym chvilku uvazovala. porodnej sestry sme sa pytali, co si o tom mysli, nebola v zasade proti, ale vravela, ze s tym este nemaju u nas skusenosti (Fakultna nemocnica Trencin) ze ho zatial skusali iba raz, vraj bol porod fajn, ale ta baba mala aj epiduralku, takze vlastne nevie objektivne zhodnotit, ci to bolo epiduralkou, alebo pomohol aj ten gel 😒 takze ja do toho nakoniec asi nepojde, ked s tym doktori nemaju ziadne skusenosti. prosim ta a aka je teraz cena toho gelu?
@dadulajda a kolko teraz vazis? resp. nepribrala si vobec nic? ja som zatial pribrala tiez iba 3 kila, takze pohoda 😎 som tomu vcelku rada, ani doktor nic zle nevravel. hlavne ze je babo v poriadku. ono to este pojde hore, neboj.
@mima1311 trosku vam zavidim, moja je este stale otocena zadockom 😒 doktor vravel, ze by sa uz aj mohla otocit, pretoze cim su potom baba vacsie, tym sa im horsie otaca. ale ona to este zvladne, ved mame este 10 tyzdnov do. vravim doktorovi: "mohla by sa otocit, lebo ja by som chcela rodit prirodzene" a on na to: "nebojte, ved ked su dobre podmienky, rodit sa da aj zadockom napred!" som si pomyslela: "no diky, rod si zadockom sam" 😕

@ikusa11 poznám ten pocit 🙂 veruže zajtra pojdem 🙂 dufam,že nebudem musiet ostat v nemocnici :(