Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka Ahojky 🙂 no ja som v 30. tt, ale na UTZ idem až o dva týždne...tiež nebola reč o krvi, nakoľko mi nekázala prísť nalačno....už sa neviem dočkať, kedy uvidím toho nášho drobca....
Baby, včera sme s mm absolvovali krásny bábätkovský deň....Boli sme na nákupoch, otrieskali sme kopec peňazí, ale konečne môžem povedať, že by som už mohla ísť konečne rodiť. V podstate máme už všetko. Včera sme nakúplili osušky, ale len tie plienkové, lebo tetuša v obchode povedala, že u novorodencov môže dôjsť k alergickej reakcii na froté uteráčik, tak preto nám odporučila radšej do 3. mesiacov len tie plienkové. Kúpila som si aj vložky do podprdy. No najväčšia sranda bola pri kúpe kojeneckej podprsenky. Totiž, keď som si ju v obchode skúšala muž ma nevidel, a keď sme prišli domov, tak nástojil, aby som mu ukázala ako to vlastne funguje...Tak som si ju už obliekla, s výkladom profíka som mu začala opisovať systém kojenia, odopínania podprdy atď....Na to môj muž zareagoval, že to je celkom slušný erotický kúsok bielizne...Mala som dosť... 😀 Dokonca nám tatík včera kúpil prvú hračku do postielky. Tak sme sa vytešovali.... A vy ako??? Všetko ok??? Detičky poslúchajú? No moje začína byť nejak prudko aktívne v noci.... 🙂 Prajem krásny víkend....
@vanilashot AHOJKY tak my ešte nemáme pokupené v podstate nič,chystáme sa niekdy v týždni na nákup,aj nás dnes v noci malinká kopala po prvykrát som ju cítila kopkať si v noci 🙂
@juventik mam opacny problem. zaspim a rano sa nemozem zobudit 😀
@jankaamartin jani, nakup cez internet to isti. niet nad to, dostavat rano darceky od milych ujov kurierov 🙂
@vanilashot 🙂 komu je lepsie, ja len tisko zavidim. Zatial nemam pokupene nic..
Kukackujem na nete, co treba, potom si ulozim stranky do zaloziek.
Nuz, ale uz sa v nich nevyznam, co som kde chcela....expert 😀
Aj tebe krasny vikend 🙂
@jankaamartin 🙂 sme na tom podobne Janulka, ale dufajme, ze vsetko v pohode postihame.
Aj tak si myslim, ze vela veci budem dokupovat az ked sa mala narodi. Tak buduci tyzden lovu zdar 😎
@krhlicka presne tak 🙂 ja postielku nekupujem budem ju mat požičanú od švagriny,a niejaké vecičky mi tiež požičaju čiže len také drobnosti 🙂 a kočiar samozrejme 🙂
@jankaamartin 😉 no ved prave, ja budem mat tiez pozicane vecicky, ale
vobec netusim, co medzi nimi bude. Nezostava mi nic ine, len cakat, aby
som zbytocne nekupovala.
🙂 ahojky mamičky ako sa máte?dufam,že je všetko v poriadku !!!
@jankaamartin ahoj janulka. dnes bol teda lenivy den. to pocasie, vhodne akurat tak na poobedny spanok. my sa mame fajn, akurat sa mi pred par dnami spravil nejaky ekzem na nohach (na holeni) a nie a nie prejst. ☹ vobec neviem z coho, ci som nieco zjedla, alebo po holeni noh, po slnku- no neviem. ako tehu si ziadne kortikoidy davat nesmiem, tak mazem nejakou bylinkovou mastou, snad pomoze. nechce sa mi kvoli tomu k doktorke a ku koznej (tam byva vzdy toooolko ludi). snad to prejde. a mala dnes nejak vystraja v bruchu, asi si povedala, ze pichat mamku az k rebram je strasna zabava 😎 nejaka je kostnata. mozno sa len snazi otocit a nejde jej to, kto vie. ale poviem vam, uz to prestava byt obcas smiesne, do toho rebra to aj trochu bolelo veru 😖 a to mame este 10 tyzdnov cas. aj ked potom uz zevraj pohyby citit menej, lebo babo ma menej miesta. ved uvidime.
obcas som tu na konikovi kukla do temy Julovky 2011 a dnes dokonca aj do Junoviek a s "hrozou" som zistila, ze tam si uz gratuluju k prvym babatkam. vtedy ma trochu zacne chytat panika 😕 uteka to veru rychlo.
inak zacinam rozmyslat, co nam este tak chyba (mala by som to zacat spisovat, takto o mesiac by som mala rada vsetko doma uz), rozmyslam:- ci investovat pred porodom do kupy Epi-no, - ci si dat pichnut epiduralku- ale to som sa uz rozhodla ze nie, - a najnovsie- kto bude nasim pediatrom 🙂
ja viem ze sa to niekomu moze zdat skoro, ale cim sa tak moze v takyto den blazniva prvorodicka zaoberat 😀
a este citam Velku knihu o matke a dietati a brozury o kojeni 😀
jeee, uz existuje aj tema Januar 2012 😀
@jankaamartin No zrejme si to vymieňajú s nami... 🙂 cez deň ich nosíme, hojdáme, tým pádom pekne spinkajú, a večer resp. v noci sú hore a vystrájajú 🙂
@gabika84 @jankaamartin ahojte babulky, ja cely den neviem, co sebou. Rozmyslala som,
ze budem pracovat, ale to som rychlo zavrhla 😉
Knih a casopisov o tehotenstve a materstve mam neurekom. Zo zaciatku som citala vo velkom,
ale uz mam pocit,ze z toho degenerujem. Dala som si od citania na chvilu pauzu. Uz aj muz sa cuduje, co mozem tolko vidiet na nete, ze stale len tie babatka. Ale co narobim, ved teraz sa mi okolo krpceka kruti vsetko.
Najnovsie mam pocit, ze mi zacina mykoza. Takze som hladala na MK nieco o priznakoch a lieceni a kapla som na mykozu v pusinke u babatiek. Docela neprijemna vec pre stuplikov aj pre maminku.
Lekarovi mam ist 6.6., tak sa ho na to spytam. Ale uz v zaciatkoch tehu som mu to spominala a po vnutornom vysetreni mi sucho povedal, ze mykoza to nie je a mam sa mazat len kremom zvonka. Tak ziadnu slavu necakam ani tento raz a nie to este vyter ☹
Gabi ja si Epi zaplatim. V porodnici, kam sa chystam, je nutne absolvovat pripravu na Epi. Ak by som ju nemala, nemozu mi ju pichnut ani keby som neviem ako prosila. Takze ju zaplatim a mozno nakoniec vobec nevyuzijem. Z poplatku 150ecok sa pri nevyuziti odpocitava poplatok 10 eur.
A aj mna uz napadaju vselijake myslienky, sem tam mi stiahne ritku, ako to vsetko zvladneme. Dohovaram malej, nech sa pekne otoci dolu hlavickou, lebo rada by som rodila normalne. Kamoska mi spominala, ze porod je oproti 6sto nedeliu nic. Nuz zazijeme na vlastnej kozi 😀 Vsetko zvladneme baby a v auguste si budeme aj my gratulovat ku krpcom🙂))) a potom prejdeme mozno do inych tem. Presne ako si pisala Gabi...co bolo alebo nebolo v plienke, kojenie, grckanie a este vela vela vtipnych tem😝
..ahojte mamičky, má ešte niektorá z vás termín 10.augusta? Už konečne začínam trošku nakupovať vecičky, lebo doteraz sme nevedeli , či to bude chlapček alebo dievčatko....a čo ty - už vás ovládla shoppingmánia? 🙂
@krhlicka
@gabika84 nebojte sa zvládneme to všetky a ten čas veľmi beží ale už sa teším na krpca veľmi, čo sa týka 6sto nedelia nechápem prečo je to horor okrem toho že je zákaz sexu 😀 som nevidela iný problém síce ja som mala cysarák ale aj tak 🙂
joj včerajší deň ani nespomínajte bola som jak udretá mechom celý deň a noc no ešte horšia bolela ma pravá strana až tak že mi tá bolesť prešla do celej nohy ani otočiť som sa nevládala ešte aj malá vstala v noci cikať ešteže mám mangela. a tento môj vagabund nadobúda síl lebo už jeho kopance sú dosť silné a pri každom sa mi vlní brucho super zábava až kým ho nenapadne močový mechúr alebo žlčník 😀 inak včera som si tu pridala článok čo asi treba pre mimi tak kuk 🙂
pekný deň
@edita84 Ahoj Editka, dakujeme za povzbudenie 🙂 jasne, ze to zmakneme!
Tvoj zoznam som si pozrela, je to super prehladne. A ked uz som bola pri zozname, nakukla
som aj do tvojho albumiku. Mas nadhernu dcerku, je to krasna slecna 😎 Urcite sa tesi na braska, tak
len nech pekne drobcek rastie, bude mat super sestricku a mamina pomocnicku!
Aj mne sa riadne vlni brucho, kopance zatial nebolia, ale je neprijemne, ked zatlaci na mechur.
Ved nech si dupka, pokym ma miesto 😀
pohodovu nedelu zelam vsetkym mamkam
Pardon ze som sa vam tu tak votrela ja len ze @gabika84 uz existuje aj februar 2012 😀
uz odchadzam... 😅
@gabika84 ahojky nad tou epiduralkou som aj ja premyslala,no neviem nechám to asi na osud ako bude,ja začínam 29 týž.doktorka mi vravela,že do 34 týž.to je rizikové,tak sa obscas aj zastrachujem,v utorok idem k nej tak drž prsty nech neostanem v nemocnici :/ pa peknú nedelu prajem
@krhlicka ahoj a tá mikoza je čo?este som o tom nepočula,joj aj ja sauž teším na to grckanie,prebalovanie,kojenie a všetko čo k tomu patrí,a tiež mám starch ako to zvládnem lebo mám velmi nízky prach bolesti,ale stále si spomeniem kolko snahy nám trebalo na spoldenie,a už sme tomu ani neverili ked to vyslo a mojim snom bolo mat dievčatko a teraz ju čakám tak sa s tým ukludnujem a este k tomu mám super doktorku ktorá bude aj mojou porodnou tak to nejako zvládneme!a už nech je ten august to gratulovanie :D TEŠÍM DA NA AUGUST!!!!!!!
MAMIČKY a existuje aj niejaký zoznam čo si mám kupit do porodnice pre seba a drobca? 😅
@jankaamartin mám to v tom zozname ;)
@jankamartin ja síce som augustová mamina bola vlani, ale len tak som sem nakukla, v pôrodnici by mali mať zoznam, čo si máš zobrať do pôrodnice, teda aspoň mne vždy dali, ale v podstate jeden balík novorodeneckých plienok, teda asi 5-6 na deň, 2 balíky popôrodných vložiek pre teba, masť na bradavky, buď bepanthen alebo cicaderma, oblečenie pre teba ti dajú, aj pre bábätko, ale samozrejme, že si môžeš zobrať aj vlastné, župan a viac ti netreba 🙂 A samozrejme oblečenie pre bábätko na cestu domov, ale to ti môžu potom aj priniesť. Ale najjednoduchšie bude, keď sa opýtaš priamo v poradni. A ešte som zabudla 3 látkové plienky na prsia, aby mliečko netieklo, kde nemá 🙂 🙂 🙂 Držím palce všetkým budúcim maminám 😉
@edita84 aj ja som pozerala tvoj zoznam. do porodnice si este urcite planujem zobrat tie jednorazove podlozky (pod seba), videla som, ze baby to naozaj vyuzivali. tu deku si myslela pre maminu? mna napadlo, ze v auguste nam bude zbytocna, na druhej strane bude tak teplo, ze pod tymi hrubymi paplonmi asi nevydrzim. a v nasej nemocnici su take vylezane postele niektore, ze lepsie spat hore na paplone a cez seba prehodit len nejaku deku 🙂 tiez by som odporucala zobrat urcite viac kosiel (aj 2-3) a asi dve dve podprdy.
co sa tyka vybavicky pre mimino, zda sa mi niektorych veci trochu moc (10 body s kratkym a 10 s dlhym rukavom 😕 ) viem ze treba niekedy casto prezliekat.. a ake velkosti mas pokupene? lebo ja nemam moc 56, kupovala som aj 62ky, asi bude prve tyzdne a mesiace chodit s vyhrnutymi rukavmi 🙂 akurat sa chystam do obchodu dokupit nejake bodynka- take obycky na doma a pod oblecko.
peknu nedelu prajem vsetkym 😎
@gabika84 no tú podložku to máš pravdu to som asi zabudla napísať, deku to pre bábo, no košelu by som zobrala aj 3 hlavne v lete a čo sa týka tých bodýčok nie je to veľa lebo bábo veľa grcká alebo sa prekaká no ja budem kupovať 62 alebo 68 lebo menšie mám po malej a tak isto aj krátke rukávy ale tých kúpim 68 lebo menšie mám biele po malej tiež inak krátke som ja zvykla v zime dávať namiesto tielka 🙂
@jankaamartin 😀 stastna to zena, ze netusis, co je mykoza!
Je to kvasinkova infekcia = dolu svrbenie, palenie, biely tvarohovity vytok...dost neprijemne.Ja som si kvasinky uzila az az po kupani na Zelenej vode asi pred 5 rokmi. Zbavovala som sa ich
2 roky, z liecby som mala este dlho oslabenu imunitu brrr. radsej nechcem ani pomysliet 😢

Ahojte tehulky 🙂. Uz som tu straasne dlho nebola 🙂. Vsetkym zelam spokojne tehulkovanie 🙂 . Ktora z vas uz nemoze poriadne spavat? Ja zaspim a o par minut som hore uplne vyspana ☹