Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
ahojte baby...ja len že dnes som pozerala leták predajne Kik, a tam budú mať od stredy v akcii tehotenské podprdy za 5.49 eur....od veľkosti 75D po veľkosť 90D. na obrázku vyzerá byť celkom fajná...taká ružová s potlačou....a dajú sa k nej dokúpiť aj nohavičky...tiež tam budú mať body za 1,79 eury. Takže lovu zdar 🙂
@vanilashot 🙂 vdaka za tip, dnes som akurat isla okolo.
akurat ten letak je nejaky zacarovany, ja ho teda neviem najst.
Posles mi prosim link do IP 😎 vdaka a pekny vecer zelam
@susanq Ako keby si mi z duše hovorila. Ja mám tiež nadváhu a k tomu také nie bežné tehotenské bruško - také že vyskakuje už pod prsiami potom je také rovnomerne ploché až dolu k trieslam - takže koho známeho stretnem - nikto sa nepýta na bábo - každý si myslí že som pribrala - ale ja si to nevšímam. Mám svoje tajomstvo - stále nosím tie veci ktoré som nosila aj predtým - iba nohavice mám tehotenské - 3/4 a 7/8 z Litexu.
Po pôrode sa aj ja chystám schudnúť, ale nebude to také jednoduché - mám problémy so štítnou žľazou takže to buď pojde veľmi pomaly alebo vôbec. Ale ak si odhodlaná tak na to pôjdeme spolu - morálna podpora na nete sa vždy zíde.
Inak mám veľmi dobré recenzie na 28 dňovú detox kúru od pani Mačingovej - veľa žien v mojom okolí si to veľmi pochvaľuje a vraj to môžu aj tehulky - čo by som teraz neriskovala ale aj kojacie ženy - to sa mi zdá už reálnejšie. Kúpila som si jej knihu - ženy čo držali túto očistnú kúru si veľmi pochvaľovali ako sa dobre cítia - a vedľajší učinok je aj chudnutie - základom je, že papáš a papáš - skrátka musíš byť stále nasýtená - žiadna hladovka - ale musíš dodržať predpísanú stravu.
U mňa to po pôrode asi cvičením moc nepôjde - nakoľko skoro na 100% budem mať cisársky ☹
ahojky mamičky držte nám prsty ideme k lekárke :/
@jankaamartin držíme všetky palce potom sa ozvy 🙂
@katka121 no tak sa k tomu chudnutiu pridám asi aj ja kedže som aj ja xxl 🙂 no presne to vidím aj ja ked niekto ide okolo mňa a nevie že som tehu tak len kuknú aká tlstá a milujem ked na mňa pozerajä mladé šťandy čo už teraz majú tie svoje plus kilečká tak sa len smejem že ako budú oni vyzerať skoro po dvoch deťoch to je moja malá útecha haha 😅 😀
@jankaamartin: nepochybujem, ze vsetko bude v najlepsom poriadku. drzime prsteky...
@katka121
@edita84: babulky, drzim nam palce, nech to vsetko s nami dopadne tak, ako chceme... ja som si dobre nakrocila uz teraz v tehu, 10 kg dole a to vsetko len spravnou a pravidelnou stravou... pred 5 rokmi som mala 80 kg, co je na moju postavu akurat, vzdy som mala nejake kilecko hore dole, ale postupne som sa dopracovala az k tym tragickym 130, co sa teda uz teraz mojmu manzelovi cudujem, ze v jeho veku a este s takym vyzorom pri mne zostal... kazdopadne som chudsiai, dufam, ze ma ten trend neopusti aj po porode... som sa zaprisahala, ze za mamku sa moj syn hanbit nebude... ked som sa ja nejakym zahadnym sposobom dopracovala k tomuto prisernemu stavu, tak on za to nemoze a deti vedia byt zle... takze to urobim kvoli nemu a manzelovi, ked uz to nedokazem urobit kvoli sebe... takze sa mozeme potom moralne podporovat, ja sa na to fakt vrhnem, lebo mi je zo seba KONECNE na grc. Doteraz to boli same vyhovorky, kedze mi tiez zdravicko nesluzilo a bla bla, ale je fakt, ze k takejto vahe sa clovek dostane len brutalnou nezodpovednostou. pridavam fotku ako dokaz... najdete ju v albume, ak sa mi s tym podari pohrat :D
@susanq ja som mala pred 9 timi rokmi 72 kíl ked som sa zoznámila s mm ale rokmi to išlo vždy hore a hore ale po pôrode malej to šlo zas len hore 😒 tak som teraz tehu začínala na 104 kg ☹ moje výhovorky boli všelijaké ale prvá bola že na čo chudnúť ked chceme druhé baby hehe ale teraz sa musím po pôrode dať doporiadku aby som sa za seba nemusela hambiť 🙂 a verím že to pôjde lebo s dvoma deťmi to už bude o inom podla mňa a čo sa týka stravy ja som nikdy veľa nejedla len u mňa je to v zdedených génoch po mojom ockovi 😖
@susanq Ahoj ....hned si mi sympatickejsia 😉 ja som na tom totiz dost podobne ako ty ....ja som vsak najväcsiu vahu mala pred dvoma rokmi 149 ...este teraz mi je na grc ked si na to spomeniem ,nikdy som nebola chuda ,skor opacne ale vaha mi behala okolo 100 najmenej som v dospelosti mala 93 a to som uz bola ako ,, herecka ,, 😀 mala som kopec zdr. problemov ,6 hormonalnych liekov denne ,z toho som narastla len za tyzden o 10 kg ,potom sa to nabalovalo a vysledok uz poznas ...pred dvoma rokmi som nasla na internete stranku o chudnuti ,obzerala som ju uz dlho ale moc sa mi to nepozdavalo ,trebalo vazit jedlo a ja som na to bola leniva ...ale prisla chvila ked som sa odhodlala a zacala som ....bolo to moje najlepsie rozhodnutie ,ktore som urobila ...za presny jeden rok a den som dala dole 53 kg a vahu som mala 96 ...to som bola stastna ,nevypadala som na tie kila ,pri tej vahe som mala pas 88 cm ,len ja mam skor problem so stehnami ....chcela som to potiahnut na tu 80 aspon ,ale prisli zdr. problemi zenske ,som po dvoch operaciach ,ale vahu som si druhy rok drzala tu istu ,hore dole 2-3 kila ...minuly rok som otehotnela a o babo som prisla ,co ma total vzalo a ja som uplne prestala dbat o seba a vaha sla hore o 7 kil a otehotnela som ...takze toto tehotenstvo som zacala na 103 kg ,kedze som odzaciatku na rizikovom ,presla som toho vela od krvacania ,spinenia ,autonehody ,brala som lieky na hormon ,baze a ja ich total neznasam a teraz uz mam hore 18 kg v 32 tt ,tak na dvadciatku to isto vytiahnem ...dufam len ze babo bude zdrave a nic sa nestane a mne aspon 10 kil ostane v nemocnici ,mozno som len zavodnena 😀 no a dalsie kila budem uz opät zhadzovat mojou starou metodou ...tych 80 kg dosiahnem co by co bolo ...takze na buduci rok ak vsetko pojde ako ma ,by som uz mohla byt v cieli ...
Neboj sa nic ,ked sa do chudnutia opries aj ty ,pojde ti to ,veru deti byvaju krute ,tiez sa mojim vysmievali koli mne a veru bol to strasny pocit ,uz nikdy viac ho zazit ..o mne teraz dlho nevedel nikto ze som teho ,ani v nemocnici na ultrazvuku neuhadli ze stoji pred nimi tehula v 8 mom mesiaci ,povazoovali ma za tucnu ,brucho minimalne ,mne to islo vsetko do stehien a ruk ...az pred tyzdnom mi konecne ,, vyrastlo brusko ,, ba priam ,, brusisko ,, 😀 tak uz na to pride kazdy 😵
@edita84 ako citam zaciname teho rovnakou vahou ...kolko si doteraz pribrala ? ja dnesnym dnom 18 kg 😠
@vanilashot tehotenské podprdy do 90D ? 😀 Pred tehotenstvom som nosila väčšie. Tiež už budem musieť niečo pohľadať.
@mima1311 ja plánujem schudnúť zase so zumbou. Vlani som cvičila asi pol roka, na váhe to síce moc vidieť nebolo ale na oblečení poriadne. Tak ma to omladilo, že som skončila neplánovane s bruškom. Mala som moc veľa energie a manžel pri pohľade na mňa tiež. Inak tiež som z tej vyššej váhovej kategórie, ale aj tie kilá navyše keď sú na správnych miestach, tak chlapovi nevadia. 🙂
@smazja to vazne??????.....tak to je super cena za gel.....ako chapem ked ho niektora nepouzije..tak preco by jej mal zostat doma......75€ je podla mna super cena..........podla mna to stoji za vyskusanie.....mam jednu znamu ktora rodila uz 3x a povedala mi ze je to taka bolest ktora je neuveritelna...ano zabudnes na to hned ako uvidis svoj poklad...ona rodila prve dieta bez epi bez gelu...pred 10 rokmi...a povedala mi ze vtedy prisla o rozum.. potom mala zakazdym epi...a povedala ze sa to dalo vydrzat.....ako nechapem baby ktore chcu ist doslova naostro!!!!!!....cely porod je trauma aj pre mamicku aj pre dieta..tak preco by sme si trosku nezmiernili bolest?????....ci uz epi alebo gel alebo pit caj z malinovych listov.........
@lujza79 toto je ten problem lujza. ze ked je porod neskutocna trauma pre zenu este pred nim samym, tak je to potom trauma aj "naostro".
ked sa vam bude holky chciet a budete mat cca hodinku cas, pozrite toto video:
http://www.cestyksobe.cz/hoste-ve-studiu/hoste-... (1.diel)
http://www.cestyksobe.cz/hoste-ve-studiu/hoste-... (2.diel)
je to trochu psycho a ja sa s tym uplne nestotoznujem (je to o matke 4 deti, co rodila doma), tito ludia su na mna prilis "vesmirne a prirodne" zalozeni, ale je tam par velmi peknych a dobrych myslienok.
a vsetkym maminam s nadvahou drzim palceky, aby sa im podarilo zhodit tolko, aby mali zo seba dobry pocit a dobre sa citili. asi by som nemala moc mudrovat, ale myslim, ze zakladom je naozaj vyhybat sa bielym cukrom, bielej muke a mastnym jedlam, vela zeleninky a ovocia a jest pravidelne mensie porcie (idealne 5x denne ) a dolezite su najma ranajky! moja mamca ma tiez nadvahu, stale jej to otlkam o hlavu, ze na ranajky iba kava, pripadne s jogurtom je nic... to metabolizmus sotva nastartuje. no a potom behat s kocarom hore-dole, to bude tiez idealny pohyb (nie kazdy ma cas, resp. odhodlanie chodit do posilky alebo na zumbu, ale v dnesnej dobe ludia velmi zanedbavaju obycajnu chodzu) ked pozeram fotky, musim povedat, ze moja mamina nebola v zivote chudsia ako prave po porode. bola fakt kocka (hlavne prvych par mesiacov ked este kojila).
@jankaamartin ako ste dopadli u doktora jani?
@lujza79 mnooooo ja som tiež podobne na tom, že keď už sa dá niečo dať proti bolesti, tak prečo by som mala trpieť 🙂 aaaaale tak šak keď to prežilo tolko žien prežijeme aj my 😀
@gabika84 hehe všetko je taká menšia tragédia v živote ;) ja som taká popletená už z toho, že už sa dostávam do stavu "je mi to jedno" 😀 aj tak ako má byť, tak bude......možno si nestihnem ani prdnúť a už bude všetko za mnou 🙂
Inak čo sa mi stalo ! Tak bola som u nás v Petržke v Tescu...a vnútri čo je v obchode tá lekáreň, tak tam vojdem a pýtam sa- prosím si WELEDU na strie ten olej......on kuká na mňa že to URČITE nemajú, že jedine v DMke úplne v spodných regáloch...tak som to nechala tak, tak že sa opýtam na ten maliník..tak sa pýtam.....on kuká jak vyjavený, že to čo mi vyšlo z úst, čo ej to maliník že o tom v živote nepočul......ja že šak ten čaj, čo sa pije na ževraj ľahší pôrod...a on len kýva hlavou, že nič....tak som išla do tej lekárne čo je pri vchode a tam mi teta všetko dala, tak som jej povedala, že henten nič nevedel, to čo tam majú za neznalého lekárnika....ona iba prikývla, že to by mal poznať aj keď sa to správne volá ostružina malinová či tak nejak....ale keď som mu ešte aj povedala načo ten čaj je .......kokso..človek aby sa doprosoval...otras
@susanq
@mima1311
@edita84 ja som tiež pribrala len tri a pol kila.....našťastie mi to nikam nejde a bruško mám malé ale všetko je v poriadku...nie som typ baby, čo je chudá, ale nejak sa mi to v tehu nenabralo...nevadí to dúfam, či? 😅 a pritom papám všetko ...síce viackrát denne a menšie porcie, ale papám aj somarín vela 😀
ahojky už sme doma dopadlo to na 1 tak sa tešíme,,,,
ahojky mamičky takže priberáme?no ja som už pribrala 5kg :/ a kde to este 9 mesiac???????ups
@jankaamartin Tak to si dobraaaa, ja uz 17 kg :(. Ale nevadi, po porode to zhodim! 🙂
Ahojte babulky. Tak my sme dnes boli v poradni, vsetko oukej a mame 1480 g a 38 cm, tesiiiim 🙂. Kolko maju vasi drobcekoviaa?
@susanq pridávam sa k vášmu popôrodnému chudnutiu 🙂 tiež sa bojím, že na váhe ukáže ručička po pôrode trojciferné číslo...zatiaľ sa držím, ale vraj to najhoršie priberanie ešte len príde...tak som zvedavá.....v každom prípade, baby som s vami....a po pôrode ideme na to 🙂
@dadulajda ahoooooj 🙂 no nebola som tu strašne dlho bo som nemala doma notbuk a už aj tak neviem kde mi hlava stojí z toho učenia 😒 v piatok mám tie štátnice a mám ešte ,,zopár" otázok pred sebou, ale už sa mi tak strašne nechce, už sa neviem dočkať kedy bude sobota 🙂 a ty akoooo?? pochvál sa, ty kedy to máš?? a vieš už všetko 😀 ?? ja sa spolieham nato, že si vytiahnem nejaké otázky čo budem vedieť aspoň nejako obkecať 😀 bo inak to nevidím 😀 .. a ako sa máte?? malinký poslúcha?? jaj ináč opalovať by si sa nemala, ani byť moc na slnku bo vraj bábätku to nerobí dobre, lebo sa mu strašne zrýchľuje pulz srdiečka ☹ ajja som sa chcela opalovať, len mama mi to hned zatrhla 😀 ona je zdravotná sestra..
a inak čo nové?? dom sa vám páčil??
babulky, aky mate nazor na monitor dychu? Ak ste rozhodnute, ze ano, tak aky? poradte, som uplne stratena, je toho tolko a nie som prilis velky fanda hladania na internetu :( ja aj tak odjakziva spim ako mys na vreci a poznam sa, ze ked sme si kupili pejska, tak som pol roka pokojne nespavala, lebo som sa budila, ked som ju nahodou nepocula pochrapkavat :D takze tomuto sa chcem asi vyhnut a predpokladam, ze to nie je len marketingovy tah, ale ze to mamickam naozaj moze po case ulahcit spanok... najnovsie sme sa s manzelom dozvedeli o tomto: http://www.kocikovo.sk/product/prenosny-vibracn...
ale fakt neviem, ci je lepsi nanny, angelcare alebo uplne nejaky iny... pls, help! :D
ahojte najdes sa tu aj nejaka co v auguste ide robit do zilinskej nemocnice? Dakujem 🙂
Ahojte maminky, zelam vam krasny a farebny den deti 🙂 🙂 🙂
Nasim pokladikom v bruskach hlavne zdravicko a spokojne kopkanie 😀
@petusska2305 cau Petiiii 🙂 ...fuuu.....ja to mam zajtra babika... 😖 a je mi tak fajne ze do pol 4 som nemohla v noci zaspat a od pol 8 som uz hore. 🙄 Takze asi tak to prezivam ja.A nic si nerob, ani ja som sa dokonca jeden cely predmet nenaucila, lebo som nestihla, nedalo sa mi vobec sustredit a hovorim si radsej nech mi nedaju jeden ako vsetky! a na ostatne viem skoro vsetky otazky, aj ked su tam medzery. A ten jeden sa uz v auguste naucim. 🙂 Neska som sa chcela ucit ale ledva drzim pohar v ruke, takze asi sa len pozmyvam, spravim si nechtiky..a budem dufat ze bude rychlo zajtra 😒 a budem na teba mysliet v piatok! ja vobec netusim co bude potom, cez vikend, ja akoby som zajtrajskom koncila zivot alebo co.nic dalej nevidim 🙂 a s malych...no dr. povedal ze je v poriadku, len ja aj ked sa snazim si to nepripustat, tak asi som nervozna vnutri a brusko mam tvrde neustale! este aj v noci ked som bola hore stale.a to som lezala...tak tam dufam zajtra neporodim. 😉 maj sa krasne zatial a davajte si pozooor!! 🙂 🙂

@gmartina ahoj. tesi ma ze ste vsetci v poriadku. a keby bolo moje dievcatko nakoniec nahodou chlapec, tak s tebou vymenim vybavicku 😀 (bo ja uz mam vsetko pre dievcatko nakupene)
@krhlicka tak akoby som o sebe pocuvala. mas pravdu, najlepsie je to riesit (aj to tak robim) malymi obchodikmi, kde im vzdy poviem co chcem, aku mam predstavu a dobra tetuska uz len dava dole vesiaky a nosi mi ich do kabinky 🙂 co sa tyka podprdy-mam presne ten isty problem!!! tak rada by som nakupovala trebars aj cez net- no sanca zeby mi taka podprda sadla je 1:20. ja si ich bezne skusam aj 10, kym mi jedna sadne (a to viem svoju velkost) u mna to velmi zavisi od strihu (asi mam nejake divne kozy alebo co 😕 ) vidis, na manzela sa da obcas aj spolahnut!! predsa len, "ma to v rukach" 😀
vo velkych obchodoch sa obcas rozculim aj ja (teda rozculim- ja som pomerne pokojny flegmaticky clovek). ked su predavaci neochotni sa ti venovat (napriek tomu ze zrovna nie su zaneprazdneni). mi to tak pride ze- ja vam chcem dat moje peniaze (a nie malo), vy nechcete? ok, tak ja pojdem inam... to sa mi stalo aj v predajni Pre deti v TN nieco podobne. Su predajcami Teutonia kocikov, pytala som sa ich, ci budu objednavat aj nove Be You. ze mam zaujem o hlboky, sportak, adaptery, autosedacku...proste komplet. slecna nevedela, ale ze sa spyta majitela. poznacila si moje tel. cislo do zosita, ze sa mi ozvu. samozrejme, nikto sa mi uz neozval. Asi nemaju potrebu predat kocik za viac ako 1000 eur- ok, tak ja si ho teda pojdem kupit inde. co sa tyka sluzieb, na slovensku sa mame este stale vela co ucit. 😒