Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
pridala som nový album s mojou výbavou látkových plienok 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/gabika84/alb...
@vanilashot
@gabika84 dakujeeem!! 🙂 uz slubujem ze budem len oddychovat a venovat sa malemu a budem nanho dobra mamicka 😀
@majjka1985 ahoj 🙂 ja som mala tiez zvysene CRP tusim az 14 a ze do 20 je to v pohode. Spravili mi kontrolny odber o par dni a vsetko bolo v poriadku. Mozno si len prechladnuta alebo nieco take. A o plucnom mi nic nevravel moj lekar...
Ahojte, som tu nová čakáme prvé bábätko termín máme 8.8.2011 podľa všetkého to bude chlapček 🙂 chcem sa spýtať či je tu nejaká tehulka v tomto termíne, ktorá bude rodiť na Kramároch? Ďakujem a držím palčeky všetkým tehulkám... 😀
@lujza79 hahahha tak tomu ver! 😀 furt niečo zabúdam a hlavne keď idem do poradne a chcem sa opýtať milión vecí a ani jednu sa nespýtam 😀 a to prosím pekne velmi tuho premýšlam, čo som sa chcela opýtať a na nič neviem prísť..to je ako okno alebo čo.........a je to aj v normálnom živote......som pri nejakej situácii a keď mi niekto o nej potom hovorí vôbec si ju nepamätám, ako keby som tam ani nebola 😅 A som počula, že po pôrode bude ešte horšie 😅 a meno pre dievčatko máte aké vybrané?
@gabika84 ahojky prosím Ta vysvtelila by si mi tie látkové plenky?načo su dobré?este som o nich nepočula :/ pozerala som si fotoalbum 🙂
@jankaamartin naco su dobre? akurat tak na cikanie a na kakanie 🙂 ale nie. ja som sa rozhodla, ze budem davat babatku latkove plienky a nie jednorazovky (pampersky). dobre je to na to, ze babo nie je 2 roky zabalene v gatkach z igelitu, ale z bambusu, bavlny, konope a inych prirodnych materialov, ktore dychaju. dalej nevyprodukujeme za 2 roky tonu nerozlozitelneho odpadu (ako 1 dieta za cele plienkove obdobie) nemusim vlacit z obchodov baliky plienok, no a je to koniec koncov aj lacnejsie (je to sice dost vysoka jednorazova investicia, ale potom sa uz nestaras). a viacere z nich su aj takeeee krasne 😀 proste latkove plienky uz nevyzeraju len tak, ako tie, ktore pouzivali nase mamy.
na druhej strane budem musiet kazde 2-3 dni prat (aj ked plienky sa uz nevyvaraju ako kedysi, ale perie to za nas automaticka pracka). plienky sa uz ani nezehlia ako kedysi. len zvesis, poskladas, das do komody a mas nachystane na dalsie dni.
samozrejme akoby povedalo vela mamiciek (napr. moja kamoska): "neni nad to to chytit a hodit do kosa" ja som sa rozhodla obetovat trochu svojho pohodlia pre ekologiu a zdravu ritku svojej princeznej. 😉
ja sa tiež pohravam s myšlienkova latkovať, ale kde to poviem, každy sa na mna pozrie ako keby som z marsu spadla... tak sa len sama vytešujem 🙂 včera som si práve objednala naše prvé, aby som si ich prinajmenšom poobzerala. a tiež uvažujem i nad tým, že si ich sama ušijem, len dúfam, že to zvládnem. a pevne verím, že ma to po pár dňoch neprejde prípadne nepodlahnem tým negatívnym názorom okolia
@liesi no ano, voci okoliu sa treba obrnit. 😉 a pokial vies aj sit- neni o com. resp. vrchne by som kupila, mozno aj nejake AIO. niekto to vyratal, ze sa to az tak cenovo neoplati sit- myslim kapsovky ci aio (resp. usetris par eur, ale zase ten cas.) coby som si urcite posila (keby viem) su vsetky save vkladacky (stay dry aj bambusove). tam material nevyjde az tak draho a sijes v podstate iba obdlzniky 😎 inak tu je skvely clanok o mamine, co chcela strasne latkovat, ale neminut vela za plienky a zvladla si napokon "vyrobit" celu vybavu za 130 eur. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zhrkz/clanok...
@dadulajda
@vanilashot: mile nase studentky, gratulujem k uspechom... neviem si predstavit, ze by som mala svoje jedny, ci druhe statnice absolvovat v tomto stave, preto vas obdivujem... mam to chvalabohu uz par rokov za sebou, tak sa drzte a budete uzasne mudre mamicky :D co vlastne studujete, ak sa smiem opytat?
babulky vsetky, uz som to tu pisala, ale asi prispevok zapadol... aky mate nazor na monitor dychu? Ak ste rozhodnute, ze ano, tak aky? poradte, som uplne stratena, je toho tolko a nie som prilis velky fanda hladania na internetu :( ja aj tak odjakziva spim ako mys na vreci a poznam sa, ze ked sme si kupili pejska, tak som pol roka pokojne nespavala, lebo som sa budila, ked som ju nahodou nepocula pochrapkavat :D takze tomuto sa chcem asi vyhnut a predpokladam, ze to nie je len marketingovy tah, ale ze to mamickam naozaj moze po case ulahcit spanok... najnovsie sme sa s manzelom dozvedeli o tomto: http://www.kocikovo.sk/product/prenosny-vibracn...
ale fakt neviem, ci je lepsi nanny, angelcare alebo uplne nejaky iny... pls, help! :D
@susanq ahoj ja mám monitor dychu nanny lebo malá bola predčasniatko ale veľmi si ho pochvalujem kludne som spala aj ked niekoľkokrát za noc som vstala a kukla či bliká zelené svetielko ale bola som kludná my sme ho používali skoro do dvoch rokov a budem ho aj teraz 🙂 ja naň nedám dopustiť človek nikdy nevie 😉
@susanq dakujem 🙂 ja študujem v Nitre na SPU bezpečnosť a kontrolu potravín, takže ak vyrastiem 🙂 bude zo mňa teta hygienička 🙂 celkom ma to baví, je to zaujímavý odbor, hlavne teraz, keď všade zúria nejaké tie baktérie, vírusy a patogény... 🙂 nakazila som tím takmer celú rodinu....všetci poctivo kontrolujú, čo kupujú 🙂
@susanq ja som povodne monitor dychu nechcela, zdalo sa mi to byt dost vysoka polozka., ale nakoniec som ho prihodila k objednavke (platil tatino-tak preco nie, a ako vsetko ostatne to stalo v usa o polovicu menej). som rada nakoniec, budem kludnejsia. ja mam Angelcare (foto mam aj v albume) sa mi zda ze ten angelcare je aj u nas najlacnejsi a vyzera byt fajn, co sa tyka tej snuzy na plienku, citala som, ze niektore maminy neboli az tak spokojne. ze to moze babatko predsalen tlacit ked buva, alebo z plienky odpadnut, ked sa v spanku pohne (ked uz sa vie neskor napr. otacat a nespi len na chrbatiku) takze za mna- bude Angelcare alebo Nanny. 😉
akurat som prisla od doktora- o desat dni mi konci PNka a budem uz oficialne na materskej 🙂
@gabika84 Ja som sa Dr. pytala, ze preco ma posiela na interne a plucne, tak vraj je to v ramci prenatalnej poradne. Na endokrinologii som bola aj ja, mam znizenu funkciu stitnej zlazy a tak mi nasadlila L - thyrox ☹ Len sa dostat do ruk lekarom a oni uz stale nieco vysprtaju. Nase mamicky a babicky vobec nechodili po tolkych vysetreniach a tu sme 🙂 No nic, musime vydrzat 😉
@majjka1985 o tom som teda este nepocula 😕 no co uz, kazdy lekar ma ine postupy. aj ja uzivam L-thyroxin cca od 4 mesiaca. ale aspon zabera, na poslednej kontrole som uz mala vysledky v norme, TSH sa vyrazne znizilo 🙂
@susanq ahoj, no ja dakujem 🙂 bolo to tazke ale mna aspon zobrali prvu, snazili sa brat na mna ohlad. a co sa tyka toho monitoru dychu, aj ja chcem. ale urcite budem brat ten vankusikovy, nie pripinaci na plienku. je to lepsie, nemusis nato stale mysliet, davat nato pozor, nemusis sa bat ze to bude malemu tazke na brusko a ked budes stale prebalovat nebude ta to zdrzovat ani v noci. Sestra vychovala uz 4 deti a mala tiez ten vankusikovy a jednoznacne mi ho odporucila takze ja dam na radu skusenejsej. 🙂
@petusska2305 Peti myslim na teba a drzim palce moc moc moc, urcite to das, my sa uz vytesujeme uz sme Bc. 🙂 🙂 🙂 tak sa potom ozvi.pa
@dadulajda dakujem 🙂 ano, vsetky musis potom prat, akurat su aj take systemy, napr. tie PUL vrchne ruzove (Bum Genius Flip, alebo aj tie kvetinkove weehuggers) co mam v albume, tak das vkladacku a ked ju babo zaspini, jednoducho vymenis iba tu vkladacku za novu. vrchne gatky teda ostavaju tie iste.

🙂 gratulujem k titulu Bc. 🙂 no vidíš, aká si šikulka....teraz už pekne nohy na stol a oddychovať 😀