icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katka121
6. jún 2011

Na otočenie babatka dolu hlavickou mi kamoska poradila nasledovne: jej svokra bola dlhe roky sesrticka na porodnej sale a povedala jej toto:
Ked je baby v pohybe treba sa dať na štyri a robiť klasický mačací chrbát tak, že úplne uvoľníte bruško - necháte ho akoby pôsobením gravitácie uvolnit sa co najviac a vtedy ma baby viac miesta na pretocnie sa -jej to vraj zabralo, pred casom som to poradila inej kocke a tiez jej to zabralo - tak drzim palceky.

linda40
6. jún 2011

@majjka1985 Ahoj, vitaj, ja som tiež bola na pľúcnom. Ja mám zase astmu. Tiež mi to museli zistil akurát teraz v tehotenstve. No doteraz som to brala na ľahkú váhu, ale keď mi vďaka tomu vraj hrozí predčasný pôrod, tak nebudem rizkovať. 🙂

katka121
6. jún 2011

@vanilashot My sme maľovali a menili koberec tento víkend - a to este manzel do toho vsetkého doniesol asi 50 kg jahôd - takze výsledok víkendu je: 90 pohárov , 12 džemov, dreň, jahodobé guľky, plný mrazák, vymaľované, vymenený koberec , zatiaľ vyprázdnená izba a v strede postel - a teraz všetko vraciame na miesto - ale pomaly - triedime, vyhadzujeme, perieme, čistíme ...... v byte to vypadá ako po bombovom útoku -ale to najhoršie už máme za sabeu - drzim vam palceky nech to máte rýchlo spravené.

vanilashot
6. jún 2011

@katka121 ďakujem katka...presne tak nejako to u nás vyzerá....sušiak na prádlo obchádzame v kuchyni, v spálni sa nedá ani pohnúť, všade samé krabičky, krabice a pod. Dúfam, že tento týždeň to zmákneme...Ja som pre zmenu robila dnes čerešňový lekvár a čerešňovú bublaninu...Moja malinká sa ich teraz nasýti až až...z jahôd sa mi minule vyhádzalo bruško, tak som ich konzumáciu rýchlo stopla, resp. zmiernila...
Zajtra ma čaká poradňa, baby držte palčeky 🙂

gabika84
6. jún 2011

dakujem za priania 🙂
@katarina6 on nie je manzel, preto ho volam tato 😉 nachadza sa sice na druhom konci zemegule, ale pozorny teda je (snazi sa ako moze)...

no baby, ked to tu tak citam, vy ste naozaj superzeny!! nevravim o tom, ze niektore este stale aj do prace chodite. to si ja uz neviem predstavit teraz. klobuk dole. oproti vam som uplny lenivec. 😅 ale dnes som predsalen vykonavala nejaku cinnost (okrem behania po uradoch)- prvykrat sme prali!!!! mame oprate vseetky plienocky, krasne visia na balkone a ja sa vytesujem. zehlit sa chystam iba klasicke stvorcove (aj to len teraz prvykrat), ostatne maju na sebe uzasnu visacku, ktora musi potesit kazdu maminu, je na nej: ZAKAZ ZEHLENIA 😀 zajtra pride na rad vsetko oblecko a potom sup do komody, pripravene na pouzitie..

na otocenie babatka aj ja som pocula, ze macaci chrbatik je dobry cvicit, potom aj ked lezite na chrbte podlozit si zadok do vysky cca 40 cm a vydrzat tak aspon 20 minut a tiez poloha ako ked sa niekomu klanaju, teda ako ked si klaknete (sadnete na paty) a vystretymi rukami a celom sa opriete az o zem. kolena samozrejme co najdalej od seba, aby sa medzi ne brusko zmestilo. @krhlicka ty cvicis jogu tusim, ako sa vola tato poloha? je vraj dobra aj na odlahcenie chrbta a tiez pri 1. dobe porodnej.

kiwinka21
6. jún 2011

ahojte maminky..my sme uz otoceni.. 😀 😀 😀 a dnes mi povedala doktorka ze je to poriadny chlap zevraj ma skoro 2kila.. 😀 😀 ja som velmi zvedava co to bude zac ten moj synator.. 🙂 🙂 😉

dadulajda
6. jún 2011

@vanilashot ahoj, presne to iste riesime aj u nas. 🙂 Izba vyzera ako po vybuchu, lebo stale su niektore veci v nej a niektore prelozene a uz to pomaly nemam ani kam davat 😒 asi zoberem niektoru kopu a roovno do kosa 😠 a ja musim postel zlozit ked sa bude malovat, takze som zvedava kolko noci budem na gauci spat. au moj chrbat...navyse som dostala chripku, takze sople, hlava ruky nohy bolia no krasa. 😒 ale maly si kopka spokojne ten musi byt stastny ked sa maminka takto obetuje a robi nieco pre maleho 🙂 🙂 furt by ma len v kuchyni pri jedle chcel.este ze je teraz vela ovocia, rychlo nieco do pusy hodim a prekladam 😉

dadulajda
6. jún 2011

@katka121 jeeej jaki ste sikovniii 🙂 tak v tej faze by som chcela byt...ja to z tej izby este len vypratavam a jahody som radsej rychlo zjedla cerstve alebo na dren nech mame z bytu cim skor zase byt a nie jaskynu 😀 koberec som bola vyberat vcera ale neviem sa rozhodnut, ci steny len zlte, alebo skombinovat modru so zltou... 😖 lebo baldachyn ma maly modro-zlty aj perinky a skrinky su biele, takze to je take neutralne.. 😉

susanq
7. jún 2011

@gabika84: vsetko najlepsie k tvojim vcerajsim narodeninam, nebola som tu, tak aspon takto dodatocne 🙂 a tatino je fakt velky gentleman, ako na vas krasne mysli. Jedna osobna... Vy teraz nie ste spolu, vase cesty sa rozisli, bude sa "len" starat o babatko alebo mate vztah na dialku? 🙂 ak je to prilis osobne, tak nemusis odpovedat, len minule si pisala, ze si mozno najdes pre malinku tata tu na Slovensku...
@katarina6: ahojky, no moj krpec je podla mna had a nie miminko :D mne sa tak vlni brucho z jednej strany na druhu, ze to je az neuveritelne. ale vzdy, ked zavolam manzela, tak betar prestane a nechce sa ukazat... tak uz mi manzel zo srandy vravi, ze si vymyslam a ze chce dokaz :D:D tak dnes budem asi sediet s fotakom non stop a cakat, kedy sa maly hadik zobudi :D
@gmartina: no ahoj moja... tak my sme prave po mesiaci dokoncili rekonstrukciu poslednej izby v bytiku, je prihodne, ze je prave detska 🙂 manzel makal sam, raz mu prisiel jeho ocik pomoct, ale to bola kompletka. Strhnutie starej izolacie, ktora bola od chodby, aby bolo v izbe teplejsie, namontovanie novej izolacie, vyburanie elektriky, stierkovanie, malovanie, vyliatie krivej podlahy nivelacnou hmotou, aby sa tam mohla dat plavajuca podlaha a samotne polozenie plavajucej podlahy. Esteze mam takeho sikovneho manzela, ktory to zvladol sam, sice to trvalo mesiac, ale je to hotovo :D izba je nadherna, farbu sme zvolili taku krasnu zelenkavo-zltu pistaciovu, do toho krasnu tmavohnedu kontrastnu podlahu a nabytocek uz je tiez objednany, tak sa tesim, ze ma stavanie skrin caka o par tyzdnov :D ked som mangelovi pomahala davat tu podlahu, a ako sme zaklikavali tie kliky, co su na tych laminatoch, tak ma musel zo zeme dvihat, lebo uz sa pomaly neviem ani postavit :D v nedelu sme absolvovali este aj grilovacku, prisli sme domov a nohy som mala ako balony! z toho horka, z tej namahy, takze od vcera len vyhadzujem nohy do luftu, mocim vo vlaznej vode a relaxujem 🙂

inak kocky, vcera som bola na poslednom odbere, som v 30.tyzdni a robila mi UTZ. Trosku ma to vystrasilo z nasledujuceho dovodu. Drobcek je o tyzden vacsi, zodpoveda ku vcerajsiemu dnu 30 +4, no ale vystrasili ma merania...

BPDxFOCD 7,53 zodpoveda 30+4
TADxAPD 25 zodpoveda 29+4
FL 5,32 zodpoveda 28
poloha plodu: pozdlzne hlavickou pos II.

pripajam aj vysvetlivky, ale asi to uz kazda viete...
BPDxFOCD – BPD – biparietálny diameter je priečny rozmer hlavičky, vzdialenosť medzi oboma spánkovými kosťami, FOCD – fronto-okcipitálny diameter, pozdĺžna veľkosť hlavičky, vzdialenosť od čelovej kosti ku kosti záhlavovej, dôležitý je biparietálny priemer, frontookcipitálny sa niekedy nemeria. Oba tieto údaje možno doplniť údajom HC – head circumferentia – obvod hlavičky.
TADxAPD – TAD – transabdominálny diametar – priečny rozmer bruška plodu, APD – anteroposterior diameter – predozadný rozmer bruška plodu. Možno doplniť, eventuálne nahradiť údajom AC – abdominal circumferentia – obvod bruška.
FL je stehenná kostičky

tak som sa lekarky pytala, ci je to ok, taky nepomer, ze preco je stehenna kosticka iba 28.tyzden a hlavicka dokonca popredu, a ona, ze ano, je to v poriadku, ale mala blbu naladu vcera, asi este neprebudena rano o 07:30 a nebola velmi zhovorciva. Ukludnite ma prosim, ze aj vase merania nie su uplne totozne, ze vsetko zodpoveda jednemu tyzdnu :( ale tak hadam by mi povedala, keby nebolo nieco v poriadku, vsak? dnes sa idem objednat na prietoky, takze som zvedava 🙂

katka121
7. jún 2011

@dadulajda
@vanilashot Ja som už aj oľutovala, že som k týmto prerábkam nedokopala manžela skôr - s menším bruškom a menšom teple by som to zvládala oveľa lepšie.... takto mi to ide pomaly ako korytnačke - skrátka chýba mi výkon - keďže popri tom pracujem asi 9 hod. denne, domácnosť, malý, krúžky, domáce úlohy.... skrátka neoddýchmen si ani troška - včera som spadla do postele úplne grogy o 21:45 ...... otras. A ráno už o 6:00 budíček, desiata, obliecť malého, naložiť do práčky, obchod, cesta do školy... a od 7:30 už sedím v práci..... ale prišla som na to, že mne takýto zhon vlastne prospieva - keď ma totiž nechal doktor na endokrinológii minulý výždeň v čakárni dedieť 4,5 hodiny - mala som problém, opuchli mi nohy, začalo ma bolieť v podbrušku, a dva dni som mala bolesti najmä pri zohýbaní - ale naštastie to prešlo.

Včera som mala ísť na sono - ale môj lekár mal mimoriadne voľno - a k inému odmietam ísť - nech s ma odsleduje on sám - takže pôjdem až zajtra....

jankaamartin
7. jún 2011

@katarina6 tak prepáč ja som to tak porozumela,kedže si napisala,že ty zas čakaáš na den mojich narodenín....zle som to pochopila 🙂

jankaamartin
7. jún 2011

ahojte mamičky dnes sme začali 30 týždeň 🙂

majjka1985
7. jún 2011

@linda40 Ahoj, dakujem 🙂 Len ide o to, ze ja nemam vobec ziadny problem, a sa mi to zda zbytocne vysetrenie, ale co uz prezijem to 🙂

eni11
7. jún 2011

ahojte mamičky, aj my čakáme babo v auguste, konkrétne 5. Chcem sa opýtať či je tu niektorá z vás ktorá bude rodiť v pôrodnici v TO? Neviete mi náhodou poradiť ako to funguje s výberom pôrodníka? Stačí ked tam dôjdem a poviem, ze chcela by som tam rodit? Ani sajnu nemam ako to funguje.

gmartina
7. jún 2011

@susanq tie merania sú v poriadku, my sme to tiež tak mali...hlavne je pravidlo - napr u bruška ..ak meria čo len par milimetrov vedla, že je to bruško trošku menšie...ved sa len pozri na naše bruška 🙂 ak netrafíš presny stred, tak tiež budeš mať o centimeter vyššie menší obvov...a to isté plati u nožičiek...takže žiadne obavy, všetko je v poriadku, my sme mali zasa naopak hlavičku menšiu ako nožičky, ale už sa to vyrovnalo a všetko je ok..proste je to len o meraní.
Super, že máte všetko hotové, u nás to ide pomaly, každý deň sa snažím niečo robiť, ale už som unavená, posledné 4 dni makám jak divá a fakt nevládzem, musím si dať pauzu...a posledné dva dni, je ten náš drobec podozrivo kľudný, hýbe sa omnoho menej ako doteraz, tak dufam, že je v poriadku, lebo začínam mať nervy, aj keď viem, že je to celkom logické v týchto horúčavách. Ja idem na poradnu budúci štvrtok - už nech to je tu!

dadulajda
7. jún 2011

@katka121 ahoj, a preboha preco mas toho stale tolko na hlave. o maleho sa musi aj manzel rano postarat a ty by si mala co najviac sediet. Lebo to telo bude uplne vysilene. a mozno je aj najvhodnejsi cas niektore veci nech sa maly nauci robit aj sam, sak ked budes mat male doma nebudes sa stihat okolo 2 tocit. a kedy nastupujes na matersku? neda sa v robote aspon dohodnut zeby si tam nebola celych 9 hodin?? sak ja si to neviem predstavit taky kolobeh..ja som teraz dostala nadchu a strasne ma hlava boli a uz lezim radsej v posteli 3 den. ziadne lieky brat nechcem a pijem len caj ale vies jak sa potim z toho setkeho? no nechci...drz si silnu imunitu a musis byt oddychnuta ked sa mala narodi lebo potom to bude zhon sak to poznas... aj porod bude znesitelnejsi lebo teraz v tomto teple fucat a predychavat..akoze no tesim sa nato velice 😖

mima1311
7. jún 2011

Ahojte ...ale ste sa rozdebatovali 🙂
som sa akurat vratila z poradne ...dopadla tak spolovice Ok ...tlak dobry ,skor nizsii ,bez opuchu ,moc Ok ,vaha konecne hore len minimum a nie obvykle tri kilecka ,ozvy v poriadku ...akurat ked som spomenula dr .ze ma trochu ,, dost ,, vsetko svrbi a pecenove testy su Ok tak mi brala stery a uz ma vypisala aj na MD a mam aj termin prietokov ,kde mam chodit co tyzden a uz mam ist aj na plucne ...pozerala ma aj zospodu ,ked som jej spomenula ze v sobotu som sa uz zberala do porodnice ,mala som bolesti o 18 tej ,potom o 19,30 a zas o 20 tej ..a potom od 20-21 az 4 x takze sa to zrychlovalo ,par x ma prehnalo ,krce v bruchu a sialene bolesti krizov ...nastastie to preslo po zvysenom magneziu ...kazala mi ked sa to zopakuje ist hned do porodnice ,ze ma napichnu a skor to zaberie ,ze sa snad to este bude dat zastavit ...ze to najhorsie sme uz preckali ale este aj tak je skoro ...magnezium mi zvysila na 3x 2 denne ...teda 6 tbl ,to bude dobra mega davka .... 😖 no a vlastne som zabudla co som chcela napisat 😀 ze pri kontrole krcka mi povedala ze si mam davat uz pozor ,ze hlavicka uz dole tlaci ,aby sa to nespustilo ,ze krcok neni taky ,aky ma byt ...tak sa setrit ...a nas len caka prestavba 😖

linda40
7. jún 2011

@majjka1985 a aké vyšetrenie Ti vlastne chcú robiť? Mňa sa len vypytovali, vraj viac nemôžu.

majjka1985
7. jún 2011

@linda40 No ja ani len netuším, ale tiež si myslím, že len anamnéza a dosť, lebo veď RTG sa nesmie, a čo iné, keď ja nemám žiadny problém.

linda40
7. jún 2011

@eni11 ahoj, ja budem rodiť v Topoľčanoch. Neviem Ti veľmi poradiť, ja tam mám známeho, pri ktorom som už rodila. Našla som na internete, že sa dá oficiálne dohodnúť za 165 Eur, koho chceš pri pôrode, tuším si tam chvália nejakého araba. Videla som ho tam, keď ešte začínal asi pred 10 rokmi, neviem ako sa volá, ale tuším je tu téma pôrodnica Topoľčany, skús pozrieť.

linda40
7. jún 2011

@majjka1985 tak si s nimi pokecaj a uvidíš. 🙂

linda40
7. jún 2011

že materská, normálne vám baby závidím. Neviem, či je tu ešte niekto tak blbý ako ja, čo ešte chodí do práce. MD až 6.7. 😢

majjka1985
7. jún 2011

@linda40 Mne tiež začína materská 6.7., ale ja už do práce nechodím. Najprv som bola na PN a teraz som už na dovolenke 😎

linda40
7. jún 2011

@majjka1985 aj ja som bola pri prvom dieťati PN a teraz stará koza sa trepem do práce. Nie že by som chcela, ale nechceli mi skôr prijať náhradu a teraz musím zaúčať. ☹

edita84
7. jún 2011

Ahoj kočky ako zvládate toto teplo? fu mne je konec 😝
@mima1311 a teraz pekne nohy hore a prísne leháro 😠 🙂 😉
ja som tiež ešte na PN ale od 17.6 idem na dovolenku až do materskej ktorá mi začína 5.7 hurá a potom len mesiac a drobec bude s nami.

linda40
7. jún 2011

@eni11 inak, možno sa tam aj stretneme, už som 2 krát rodila 2 týždne pred termínom a teraz to asi tiež bude skôr. 😉

majjka1985
7. jún 2011

@linda40 Tak to je blbé ☹ Keďže ja robím v nemocnici, tak mne sama lekárka odporúčila ísť na PN, lebo tam máme plno bacilov a všetkého možného... Takže som si celé tehotenstvo užívala plnými dúškami 🙂

linda40
7. jún 2011

@kiwinka21 aj moja malá je otočená, ale presne naopak. Asi vie, že chcem cisársky 😀

gabika84
7. jún 2011

@susanq neboj tie merania su ok. nie su vobec presne a babo v tychto tyzdnoch nema vsetko presne rovnake (zodpovedajuce rovnakemu terminu). so mnou lezala v nemocnici jedna holka v 36tt kvoli tomu, ze babo malo mensie brusko ako malo mat, ale nastastie vzdy do velkej vizity to dobehlo a narastlo 😀
co sa tyka nasho tata, je to tato na dialku, a hoci by nas chcel obe, ja to tak necitim... mozno je to trochu sebecke, ale som sa rozhodla ze kvoli tomu, ze sa nam "zadarilo" babo, sa nebudem vydavat za cloveka, ktoreho si neviem predstavit ako mojho celozivotneho partnera. je to sice fajn chlap, ma ma rad, rozumieme si, sme stale v kontakte, ale z mojej strany tam chyba laska. a mozno som staromodna, ale bez lasky sa vydavat nechcem. naviac by som sa musela stahovat (pravdepodobne do Kanady- mimochodom, vzdy som tam chcela zit). takze rozum hovori: chod do toho, budes sa mat dobre, ziskas "zelenu kartu",nebudu ti chybat peniaze, vacsiu sancu na karieru, babo otca, ktory vas bude mat rad a starat sa o vas. srdiecko vsak vravi nieco ine, a tak bude zo mna slobodna mamina. s tym ze dcerka bude samozrejme vediet kto je jej otec a vramci moznosti sa budeme navstevovat tak casto ako to pojde. je to trochu zlozite, hm ☹ ale ja verim, ze na mna stastie caka aj niekde tu, na SVK. minimalne mala Bella, s ktorou sa stretneme uz o 2 mesiace 🙂 laska na cely zivot ma teda tak ci tak neminie 🙂

vanilashot
7. jún 2011

Ahojte baby. tak dnes sme absolvovali predposledný utz....No pani doktorka nás moc nepotešila....vraj sedíme na zadočku, a cisársky je najpravdepodobnejší, nakoľko naša buchtička je už dosť veľká, a že je malá šanca, že sa otočí...mám skúsiť cvičiť na fitlopte. 😢 Podla poslednej menštruácie sme 30+6 tt, a podľa dnešných meraní 31+5 tt. Váha malinkej je 1 600g, placenta je vraj vzadu, neviem, čo to znamená, ale povedala mi, že nech sa nebojím, že to nič vážne nie je...
stehenná kostička u nás je dlhá 62,08 , hlavička 77,81.