icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

eni11
7. jún 2011

@linda40 dakujem pekne za odpoved, moze sa stat, ze sa tam stetneme. Toto bude moje prve dieta tak preto neviem ako mam postupovat.

gabika84
7. jún 2011

@vanilashot zlatko neboj sa. to je blbost, ze cisarsky. babo ma este dost casu na pretocenie. vobec to nie je mala sanca. ved si iba v 31. tt. skus cvicit tie cviky, o ktorych som pisala vcera. mi sme tiez este zadockom dole. co sa tyka merani, tieto posledne UTZ vobec nie su presne (co sa tyka terminu porodu). termin sa urcuje zasadne z prveho utz. potvrdil mi to u nas aj porodnik aj moj gynekolog, ze termin mi ostava ten isty, ako povodne, pretoze tento posledny utz nie je smerodajny. takto blbnut a stresovat mamicky. ach jaj 😠 proste si hovor, ze vsetko je ako ma byt, predstavuj si ako sa malinka otoci a porod zvladnete lavou zadnou. hlavne treba mysliet pozitivne, nenechaj sa zblbnut doktormi.
k tym meraniam: vcera som citala niekde tu na MK, vraj jednu mamicku strasili pred porodom (na utz alebo merani prietokov), ze babo ma uz 4,4 kg. a to mala este asi 3-4 tyzdne do porodu- prvorodicka. babo sa sice narodilo "pomerne velke", ale malo 3,7 kg. takze tak.

katka121
7. jún 2011

@dadulajda Na matersku pojdem co najneskôr - k 1.7.2011 a potom budem robit este asi 2 týždne na dohodu - ak budem zvládať. Kolegyne idú na dovolenky - tak som slúbila že zostanem - možno mi tu bude aj lepšie ako doma - lebo majú byť veľké horúčavy a tu mám klímu - 21. stupňov konštantná teplota - a slúbili že ma budú šetriť.... 🙂 ja mám super prácu takže si to tu chcem užiť čo najviac - bude mi to chýbať a po pol roku šup do práce - a tata slúbil že bude na materskej. Ale v jednom máš pravdu - tatinko sa musí začať viac zapájať - však sa už snaží... ale ráno je nemožný - ako aj môj malý - ráno u nás fungujem len ja.... a dvaja zombíci ospatí.....

katka121
7. jún 2011

@vanilashot Vôbec sa neznepokojuj - viem o prípade, kedy sa baby otočilo 1 týždeň pred pôrodom. Včera som tu písala čo mi na otočenie baby poradila kámoška - u nej to zabralo - tak skús..... Ale v jednom majú pravdu - ak by bolo koncom panvovým je lepší cisársky - ja už mám jeden za sebou ( a druhý asi pred sebou) a dá sa to prežiť..... Ak by Ti to hrozilo - dám Ti potom pár dobrých rád.....

vanilashot
7. jún 2011

@gabika84 ďakujem za morálnu podporu 🙂 fakt ma dosť naplašila....bol so mnou aj manžel, a ten hneď zbadal, že niečo nie je ok, keď som vyšla von...Veľmi by som chcela rodiť normálne. Už aj preto, že by tam bol pri mne, že by mi malinkú hned priložili a aj kvoli tomu celkovému hojeniu...Musím sa pozbierať, hlavu hore, a začať cvičit 🙂 snáď sa princezná umúdri 🙂

vanilashot
7. jún 2011

@katka121 ďakujem katka 🙂 som rada, že je takéto fórum.....aspon sa možme morálne podporovať a radiť si navzájom 🙂

mima1311
7. jún 2011

@edita84 veru nohy hore ,ale da sa to ? som si tu vsetkych naucila ze okolo nich clovek skace ,darmo moja chyba ,tak ich skusim prevychvat 🙂 zlate oci ,ze hej ? 😀
Mne zacina MD 13.6 ,dovtedy som vlastne od zaciatku teho Pn ..tak dalsi tyzden uz nesiem papiere do roboty o ukonceni PN a nastupe ,, na tu nasu dovolenku ,, 😀

@vanilashot neboj sa ,podla mna sa este moze otocit 🙂 ,kazdy dr . iny nazor ....a nezda sa mi riadne velka ,aby sa jej to nepodarilo , viem ze ked som bola na ultr. v 30 tt tak mal mali 1500 g a bol uz sice dole hlavou vtedy ,ale mi dr . vravela ze sa stale este moze otacat a ty uz koncis podla ultr. 32 tt a tak namerana vaha 1 600 g nieje az tak vela ...je to sikulka ,este sa jej to urcite podari ,dievcatka su ohybnejsie 😀

vanilashot
7. jún 2011

@mima1311 no dúfajme, že je to malá akrobatka 🙂 trošku jej pomožem cvičením, a hádam to bude ok 🙂

mamabiba
7. jún 2011

Ahojte kočky, ja mám tiež termín 4.8.2011. Už sa nám to blíži a stresujeme sa ako len môžeme 😀 . Dnes som bola na ultrazvuku. moja malá vraj váži 1680g, a otočená je tak dajako našikmo. Ale podľa každodenných pohybov mám pocit, že sa točí a točí..minimálne 10x za deň si spraví také kolečko.

@vanilashot takže neboj, čo sa týka váhy...to ja by som potom musela mať valibučku a mne môj lekár povedal, že je akurát v normále, iba ja by som mala viac pribrať, vraj som moc chudá a to som pribrala 14kg 🙂. Rozmýšľala si už nad predpôrodným cvičením? Tam by mali byť na takéto veci odborníčky a vraj je to veľmi dobrá vec. Ja nad touto možnosťou tiež rozmýšľam.

gabika84
7. jún 2011

inak maminy, ak ste nahodou z tych, co maju viac volneho casu (cize momentalne neprerabate byt a nevarite dzemy 😀 ) a radi citate, tu je skvela kniha o tehotenstve a hlavne porodoch: http://www.baraka.cz/Marek/knihy/pdf/nova_doba_...

chcela som si ju objednat, je zial vsade uz vypredana, tak aspon v online verzii. doktorom by sa zdala urcite kontroverzna a v mnohom by s autorom nesuhlasili, mne sa vsak velmi paci. hovori o porodoch v sucasnosti, v minulosti, velmi zaujimave su (aspon pre mna) kapitoly o tom, ako rodia zeny z roznych (pre nas) primitivnych kmenov, rozobera sa tam aj cisarsky, epidural a pod. samozrejme, autor v knihe propaguje porod prirodzeny...
za seba odporucam, aj ked so vsetkymi myslienkami suhlasit nemusite, citanie mnohych pasazi je velmi ukludnujuce a podla mna moze pomoct ziskat potrebnu pohodu a sebadoveru ohladom porodu. 😉

krhlicka
7. jún 2011

🙂 ale ste sa rozpisali baby
Maminky, co prerabate, zelam vam pevne nervy a hlavne nech uz mate doma pohodu!
Nam uz skrina stoji, uz chyba len ulozit do nej veci, ktore mame vsade po byte.
Teraz sa uz nemame na co vyhovorit sakra 😀
Nasa mala je tiez ritulou dole, nechavam to na prirodu a dufam, ze sa umudri.
Baby s tym cvicenim na otocenie babatka:niekomu sa proste zadari, tazko povedat, ci je to len vdaka cviceniu.
Baby, co cvicia jogu, skusali takisto vsakovake polohy a niektorej sa zadarilo, inej nie.
Takze je to velmi individualne.
Nieze teraz budete cvicit od rana do vecera macaci chrbatik. Cvicte radsej pre radost 😀
@gabi neviem ako sa vola ta poloha a priznavam sa, ze ja teraz jogu dost flakam, kedze uz dvakrat za sebou uprednostnim predporodnu pripravu pred jogou...co narobim. Inak ta predporodna priprava ma dost sklamala.
Zenicka, ktora vedie kurz nam na konci minulej prednasky zacala ospevovat odber pupocnikovej krvi a nakoniec z nej vyslo, ze si robi o tom doktorat...ale nikoho nechce nutit, ani ovplyvnovat. Tento pristup sa mi nepacil a moj muz tam odmieta dalej chodit. Ja este dnes a zajtra, ale poviem vam, za tu sumu to nestalo....

dadulajda
7. jún 2011

@katka121 tak to mas super chlapa doma sa tesi na matersku akoby si fakt myslel ze bude na dovolenke?? 🙂 cha! tak to som zvedava kolko mu ta auforia vydrzi 😝 a ked sa tesis do roboty to je dobre, mala to citi a aspon niesi taka vystresovana. ale neprehanaj to moc, lebo ti deti vyrastu a ani si ich nestihnes uzit lebo stale budes len v povinnostiach behat. ale ja budem taka ista ked budem robit..preto mam maleho asi teraz, ked koncim skolu... zato si myslim ze ani surodenec tak skoro nebude pre neho.( ale moj chlap sa tiez uz odusevnene hlasi, ze on na matersku "dovolenku" pojde rad a ja si mam robit ked chcem) 😀 😀 no sak uvidime po prvom ako rychlo ho to prejde. 🙂

kiwinka21
7. jún 2011

@linda40 no ak ti mozem odporucit vykasli sa na cisarsky kym nemusis,,pri normalnom porode za chvilu nebudes vediet ze si rodila..🙂

ikusa11
8. jún 2011

ahojte tehulky,dlho som nepisala ale precitane mam vsetko 😉 vcera som tiez bola v poradni,malicka sa ma dobre,ma 1300g a tie merania co tu o nich pisete ja ani nemam nikde napisane,ale viem, ze merala kadeco a vsetko ok.uz je otocena jak ma byt takze super.ja stale pracujem aj ked ma uz vecer stale nohy bolia a stale ich na manzela vykladam nech mi ich pomasiruje 😀 lebo ja sa v praci nastojim ajajaj,na matersku by som mala ist 11.7.tiez nas caka este vypratanie izby,doteraz to bolo skladisko a treba urobit z nej peknu izbycku pre babo,ale to uz asi isto nechame na jul.moja prva dcerka sa uz sestricky nevie dockat,ked ma pride pozriet do roboty tak pusinkuje mna aj brusko pred zakaznikmi,tak sa aj pocervenam sem tam,aj rano ked odchadza do skolky aj vecer prad spanim dostanem pusu ja aj brusko,joj,jake je to mile,tak dufam,ze jej to vydrzi,lebo ako ju poznam tak ziarlit bude urcite.pekny dnik

katka121
8. jún 2011

Ahojte, dnes sme boli na sono. Potvrdilo sa dievčatko - priemer hlavičky 83 mm a hrudník 81 mm takže sme vo vývine trocha vopred. Aj prvého chlapca som mala vo váhe 3,25 v 8. mesiaci - takže ak by som ho donosila.... mal by aj 4 kg - nuž pán doktor vyhlásil, že u mňa rastú veľké detičky......
Zaujímavé, ako si to dieťatko vie zobrať čo potrebuje - keďže som pribrala doposiaľ 4 kg.

dadulajda
8. jún 2011

@katka121 jeej tak gratulujem ze je vsetko v poriadku a mala je taka sikovna a rychla 😉 nech len berie ked jej chuti, aspon ty nebudes musiet nic zhadzovat po porode 🙂 🙂

katarina6
8. jún 2011

@gabika84 GAbi, DAKUJEM ZA SUPER KNIZKU!!!!! PRAVE SOM TAKE NIECO UZ 3 DNI HLADALA!!!! 🙂)) a nechcelo sa mi objednavat z netu lebo neviem akej su kvality tie knihy.... a takto pdf knihy som teda nenasla nikde, tak fakt VELKA VDAKA, ze si sem dala link!!! 🙂)) Uz si to tlacim, by ma boleli oci z obrazovky! a budem si to citat postupne! 🙂 Uplne si ma zachranila! 🙂)) Uz som fakt nevedela ze co vlastne objednat, atd, takto nemusim nic, tato kniha vyzera super! 🙂))

jankaamartin
8. jún 2011

@vanilashot ahojky takže ty máš problemik s otočením?mne sa už otočila asi pre 3 týždanimi,a to ma doktorka strašila,že musim ist do nemocnice lebo malá je velmi nízko,,,vieš čo som robila? 🙂 šla som na traktori šalená,,,, neboj bude dobre

gabika84
8. jún 2011

@katarina6 neni zac. som rada, ze sa ti knizka paci. podla mna je to velmi zaujimave citanie. chcela som si ju objednat, pretoze tiez nerada citam z pocitaca, zial je vypredana a vsetko sa mi to tlacit nechce. taku klasicku knizku o tehu, starostlivosti o babo po porode atd. mam doma "Velka kniha o matke a dieťati" .

dnes sme sa boli s maminou vonku naobedovat a isli sme okolo zdravotnickych potrieb a jedneho super obchodiku, tak som si nakupila uz vsetko do porodnice. pomatena som, ja viem 😝 nasi sa vsak chystaju na dovolenku a ja ostanem az do 35tt sama doma a tak mi mamca vravela, ze by bola rada keby som uz mala vsetko nachystane, lebo nikdy neviem, co sa za tri tyzdne moze stat. je to pravda, minule si ma nechali v nemocnici,a keby mi mamina vtedy vsetko nepokupila a nedoniesla, neviem neviem...
takze mi pribudla: podprda na kojenie, nova nocna kosielka na kojenie, tenky zupan (bo mam doma iba taky hrubocizny a ten by asi v auguste nebol bohvieco), porodnicke vlozky, vlozky do podprdy na kojenie, sietkovane jednorazove nohavicky a nepremokave podlozky. uz som teda pripravena, keby bolo babo uz dost velke, veru by mi nevadilo aj zajtra nastupit 🙂 vcera sme poprali uz aj vsetko oblecko, visi na balkone a je takeeee chutneeee 😵
dnes sa chystam zase na cvicenie a pripravu (malo by sa debatovat o kojeni tentokrat). takze vsetko sa momentalne toci len okolo porodu a babatka. snad mi z toho nepreskoci, ale moc sa nan uz tesiiim!! 😀

jankaamartin
8. jún 2011

@katka121 ahojky a to sono je čo?3D?

krhlicka
8. jún 2011

@gabika84 😀 mame dnes podobny program, aj ja sa idem vzdelavat na temu kojenie.
tak si to uzi, mozme si potom vymienat infosky 😎

krhlicka
8. jún 2011

@jankaamartin 😀 aaa takze tu je ta finta na otocenie, jazda na traktore.
Keby to zabralo, hned idem, ale pevne verim, ze mala sa dokaze otocit sama.
Ved je to sikulka🙂

vanilashot
8. jún 2011

@jankaamartin dedo je traktorista 😀 poviem, nech ma zvezie 😀

juventik
8. jún 2011

@linda40 No toto 🙂. Myslim, ze ten termin porodu podla sona je prave podla velkosti babatka. A teraz ti teda posunul termin, ci ako? A v knizke si nepozerala vahu? Ja to tam mam zapisane pod utz v 30tt. A papas nejake vitaminy? Mne uz lekar povedal, ze je to zbytocne, lebo inak bude drobcek ako valibuk 🙂. My sme tiez kupili najmensie plienky, tak hadam ich oblecieme, hehe.

jankaamartin
8. jún 2011

@vanilashot ja ked som to povedala doktorke ta tá myslela že umrie od smiechu sa pytala či som normalna že mi to mohlo aj porod vyvolat,že toto mám skušať až po termíne,že to je jak fit lopta 🙂

gabika84
8. jún 2011

@jankaamartin ja to teda mozno v takom 37-38. tt vyskusam 🙂 len kde teraz v Trenčíne zohnať traktor 😀

katka121
9. jún 2011

@jankaamartin Nie 3D - takže to neberiem na 100%. - môže byť aj chlapec.

@krhlicka
@gabika84 Kojenie je super. Ja som malého kojila rok a pol - potom sa odstavil sám. A potom asi po roku spomenul a skoro mi v sprche odkusol bradavku - nezbedník.
Vo všeobecnosti ale platí že: PONUKA sa vyrovnáva DOPYTU. Takže čím častejšie sa dieťatko prikladá, tým viac mliečka sa tvorí..... Mala som aj dobré mliečko - takže malý priberal ako zo Sunaru - ktorý mimochodom nikdy neochutnal - ale detská lekárka ma obvinili že ho prikrmujem - lebo nie je možné aby z materského mlieka tak rýchlo priberal. V pôrodnici som si nasadila homeopatiká na podporu tvorby mlieka.

Malý vôbec nechcel čaj - iba predné - to redšie mliečko od smädu - takže v letných horúčavách som posedávala na lavičnách v parčíkoch a potichu kojila - no a čo?
Dieťa má najväščiu spotrebu okolo 3-4 mesiaca a vtedy som si malého pomaly ani nemohla pritúliť, pretože materské mlieko má svoju špecifickú vôňu - moje veci a pokožka vtedy tak jemne sladučko vôňali a ako som si malého s sebe privinula -a to som sa mu neprihovárala - aby nespoznal môj hlas - tak okamžite otváral ústa a kúsal ma to trička ..... Kojenie je maximálne pohodlné (všetky začiatky sú tažké ale potom....) ako v noci tak na výletoch - správna teplota aj uskladnenie 🙂 a je vždy po ruke....

jankaamartin
9. jún 2011

@gabika84 prid do nas,,,my máme aj u mojho otca aj u otca mojho manžela 🙂

vanilashot
9. jún 2011

Ahojte baby. Konečne sa nám počasie umúdrilo a nie je také teplo 🙂 Cítila som sa už ako veľryba na suchu. Hlavne včera to bolo strašnééé 😒 Začali ma bolieť kosti medzi nohami či čo tam je...ťahalo sa to až k chrbtu a bolo to hnusne nepríjemné. Nevedela som poriadne ani chodiť. To ma prinútilo porozmýšlať nad taškou do pôrodnice...Zatiaľ ešte nebalím, myslím si, že je čas, ale človek nikdy nevie...Vy sa kedy chystáte na tento čin? 🙂

majjka1985
9. jún 2011

Ahojte mamicky 🙂 Tak ja som dnes bola v poradni, odsedela som si 2 hodiny v cakarni a potom som sa konecne dostala na rad... Objednana som bola na 8.00 a vonku som a dostala 10.30 :-/ No hruza-des 😠 Uz ma tie poradne prestavaju bavit, ale aspon, ze mi Dr. robila USG, videla som nasu malu babiku a pocula jej srdiecko 🙂 Tak preto sa oplatilo cakat... To aj vy tak dlho cakate pri gyn. aj ked ste objednane??