Budeme mamičkami v októbri 2012
Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉
@maminka86 moja mamina sa mi priznala, ze je tiez poverciva, a ked cakala prve dieta, mojho brata, tak otec isiel kupit kocik a ine veci az ked sa narodil, ale ze ked videla ten kocik, aky vybral..... no, teraz sme sa na tom pobavili. 🙂
Mame nastastie znamych v okoli, co uz maju minimalne 1,5 rocne deticky alebo aj o nieco mensie, ale uz to nie su male babatka..tak nam postupne ponukaju nejake vecicky, takze vybavicku si zadovazime ciastocne aj takto..ale planujem kupit vecicky aj z bazarikov..predsalen male babo tak rychlo rastie, ze vraj netreba nakupit vela veci, lebo je to zbytocne. Babatko to nema sancu vynosit. Pre nas je to prve dieta.
A inak, aj ja uz s urcitostou citim pohyby z piatka na soboti v noci ako maly/a zatlacil/a, prilozila som si ruku na to miesto a par krat ma tam koplo 🙂 a ked sme dnes pozerali smuzom hokej tak sa mi tam mrvilo-take steklenie. 🙂)) Mimochodom, mozem v tomto stadiu spavat na brusku? Spi sa mi tak dobre..ale ci je to v poriadku s ohladom na male?
waaau 🙂 som tu prvy krat 🙂 ale je vas tu koppec maminiek 🙂 hadam si tu najdem aj ja nejaku kamosku.. 😅
@lin123 no pokial viem, tak mozes, kym ti je to prijemne... 🙂
ahojte... 🙂
nas reznik preskocil vsetky bublinky a motyliky a dal sa rovno do kopania a stuchania.-... 😀 a ze teda dnes o sebe dava dobre vediet... 😀 😵
@veronicka85 vitaj... 😀
@veronicka85 ahoj, vitaj medzi nami 😉
@adka_praha škoda, ja idem 17.-teho, hádam ďalší termín nám veru dajú spolu, len ako sa potom v čakárni spoznáme, hm... ? 🙂
Inak mne tiež keby, že vyjdú zlé výsledky, tak amnio by som nešla, určite by som nechcela podstúpiť riziko potratu, keďže sme už o jedno bábo prišli, nezniesla by som to znova...., pevne verím, že tento malý bojovník je zdravý a všettko hravo zvládneme 🙂
sranda, že máme skoro rovnaký termín a ešte aj v tom istom regióne 🙂
Do pôrodu ešte ďaleko, no hádam sa tam potom stretneme a verím, že aj skôr 🙂 😉
@natalinda88 no ved si napiseme... 😀 no mozme aj skor... 😀 inak si priamo z ca? ci?... 🙂
@adka_praha jasnačka 🙂 nie som , napíšem IP
a je u niekto z GA alebo okolia? 😉
Čaute baby, prosim vás, neviete náhodou ako sa postupuje pri zmene adresy počas PN? Budeme sa stahovat konečne do nášho nového domčeka. Treba to povedat aj doktorovi alebo stači ist na socialku. A neviete kolko asi by trvalo to prepisanie. Viete ja ešte nemenim trvaly pobyt ale len prechodný. Diky
A inak mna tiež babulo od štvrtku už pekne kopka. Je to super pocit. 🙂
babule ja som si uvedomila, ze sa tak zanedbavam, vobec nejem mliecne vyrobky, ani mlieko nepijem, ale ani mi to nejde na chut, no ale z coho budem mat dost vapnika, vy sa dako poctivo stravujete? pri prvom dietatku som bola taka poriadna, jedla som len zdravo, ale teraz pri nej nijako nestiham, zjem co je a neriesim...
ahojte. je tu niekto aj z okresu NZ?
Jeej krásne tehulkovanie vám prajem,ja som rodila október 2011 a už tu vedľa mňa sedí 6,5mes. bambulka 😉
Tak nech vám to rýchlo a bezproblémovo ubehne a môžte sa tešiť z vašich malinkých uzlíkov šťastia 😀
@lin123 Ja som pri malej kupovala tak od toho siedmeho mesiaca,kocik som mala uz v osmom mesiaci kupeny.Co sa ma stat sa stane,ale zase netreba to prehanat hned v stvrtom mesiaci to je jasne.A co sa tyka toho spanku na brusku...zalezi od teba a od toho ake velke brusko mas.Ja som pri prvom tehotenstve mala brusko az v siestom siedmom mesiaci a teraz uz mam take vo stvrtom.Babatku to podla mna neublizi ked na nom spis,neboj sa to je dost chranene,ale cim budes ,,vacsia '' tym ti to zacne prekazat.Pokial ta to neboli a netlaci tak si spi ako ti je najlepsie.Ja uz veru tak spat nemozem 😀
@veronicka85 Ahoj vitaj medzi nami maminkami 🙂
@pe Ahoj inak aj ja na sebe pozorujem,ze nejem vobec mliecne vyrobky nejako mi to nejde po chuti,ale aspon ten actimel dopijam po malej 🙂 Ale ja sa snazim hlavne vela ovocia a zeleniny a beriem este vitaminky tak snad tomu nejako neublizim.Ale tusim si idem dat hned nejaky jogurt pre istotu 😀 A babatko si z teba zoberie co bude potrebovat skor aby to nechybalo tebe potom.na tebe sa to prejavi myslim viac.O babatko sa neboj je mu tam urcite dobre 🙂
@pe ja jem mliecne denne. Ci uz jogurty (biele aj ochutene), mlieko, tvrde a makke syry, sojove mliecne vyrobky, tvaroh. Ja to mam samo o sebe rada a neviem si predstavit, ze by som si za den nedala aspon kusok z niecoho mliecneho.
Nasilu to nejedz, keby sa ti malo urobit zle. Ale aspon jogurt si daj, pridaj si musli, vlocky, ovocie alebo med. Starsia ti take nepapa? Daj si s nou 🙂
@adka_praha Ahojčeky 🙂 tak tebe už dáva o sebe riadne vedieť, mňa ešte naťahuje krpček malý 🙂)
@pe myslím, že bábu určite nič nechýba, keby mu niečo chýbalo, určite ti našepká, že načo má chuť
ja to inak ale tiež nejak nepreháňam s vyváženou stravou, tak hádam sa nič nedeje ...
@veronicka85 vitaj 🙂
@lin123 ja som si zvykla teraz na takú polohu, že som tak na polovici na bruchu a na polovicu na boku, tak mi to zatiaľ vyhovuje... 🙂 nemyslím, že to môže nejak bábu vadiť, veď tam má ešte veľa miesta, no keď už bude väčšie tak sa mu to už nemusí páčiť.....
Inak ja som konečne prekonala boj so spánkom, asi týždeň už v kľude spávam, je to skvelý pocit 🙂)
@emka0 podľa mňa ti stačí nahlásiť do hlavne na sociálku, a po prípade popros sestričku nech ti tam dopíše adresu prechodného pobytu, no aj tak je to potrebné hlavne na sociálke, kvôli tomu, že kde ťa majú hľadať.
myslím, že to máš vybavené hneď.... 🙂
Ahojte. Aky mate nazor na cestovnu postielku, ktoru by som pouzivala aj na bezne spanie doma?
@pe Ahoj, Ja jem všetko nasilu a mám pocit, že mi každé sústo stojí v krku. Nič mi nechutí, ani moje milované ovocie ☹ Zatiaľ nepriberám, dokonca som schudla 2 kg. Dr mi povedala že sa to upraví, ale myslím, že toto nechutenstvo mi ostane až kým neporodím. Už som aj z toho zúfalá, bojím sa o bábätko, ale neviem čo s tým 😢
Ahojte baby! 😵
Bola som na poradni a prvý krát som cítila pohyby malinkej! Keď mi doky robil sono som niečo cítila a myslela som si najprv, že to urobil on ale našťastie som sa spýtala a on že to bude bublinka 🙂 Naťahovala sa v brušku, kopala nožičkami, neskutočný pohľad 😵
Posunul mi termín na 1.10. tak dúfam, že nakoniec nebudem musieť odísť aj zo skupiny, lebo bude nakoniec septembrová 😅
ahojte...
ja som dnes jak vygrcnuty rezanec... 😅 teri si zmyslela, ze spanok je vec zbytocna, ze diky brona... 😅 mimi kope skoro cele dni 😅 , tak rozmyslam, ze asi by som sa mala potom predzasobit tonou kavy a tak cisternou energy, nech mu stiham, ked sa narodi... 😀 😀 😀
a zacali mi robit vrasky testy na tehu cukrovku... vobec si neviem predstavit, ako tentokrat do seba dostanem tu glukozu... pri teri som na sladkom slapala a mala som s tym problem... co bude teraz, ked sladke nemusim, noooooooo... 😅 😝
@adka_praha ahoj. ten tes na cukrovku sa robi v kolkom tyzdni? no ja tiez velmi sladké nemusim, ale v podstate mi skoro nic nechuti. neviem, mam take stavy. uvidime co bude dalej...
takze citis pohyby, to je super. ja este nie. dufam ze coskoro. 🙂
@wawrita okolo 27tt sa to myslim robi... no u seba vidim najvacsi problem v tom, ze to treba vypit na lacno... 😝 ze dakujem pekne... za chvilu budes citit aj ty... 😉

@natalinda88 inak ja idem 15.5. 🙂 tak mozno nejaku dalsiu nam hodia spolu... 😅