icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

natalinda88
14. máj 2012

@adka_praha juj....ale hádam to nebude také zlé....., neboj.. 🙂
ja som si to vybavila hneď , len ešte ma zubárka objednala, lebo sa mi spravil kaz, takže to musíme dať do poriadku...brrr...neznášam zvuk vŕtačky....
Ja mám dnes nejakú depku, bojím sa o bábo....., je to hrozné sa takto strachovať a zároveň ten fakt, že to nemôžem nijako ovplyvniť......
@mia258 neboj.....to bude len rozťahovaním maternice, čítala som o tom, že zhruba v tomto štádiu je normálne, aby sme mali väčšie tlaky v podbrušku....
nájdem to a pošlem ti ti, až sa upokojíš 🙂

adka_praha
14. máj 2012

@natalinda88 tiez depkujem, ale nie koli babu... no nechapem, preco mi tam zubarka nedala to blbe razitko, mi zacala robit zub, ked som bola na preventivke a ze mi da razitko az ked ho dorobi... nechapem pointu jej cinu... a obvodak mi odmietol spravit preventivku v ramci tehu, ze mi robil v septembri, ze si mam prist buduci rak v septembri zasa... no tak super... budem menit jedneho aj druheho...

mia258
14. máj 2012

@adka_praha Má to nejaký vplyv na to? Či by som mala mrchu, keby som nebola tehu? 😨

@natalinda88 už sa po tom všetkom vystraším aj z maličkosti 😵 Ja už sa bojím, lebo na ďalšej poradni mi má dať doky povolenie na cestovanie lietadlom, tak musím byť OK aj bublinka v brušku ☹

adka_praha
14. máj 2012

@mia258 no niektore zeny mozu v tom obdobi citit take tlaky ako na mrchu... ja to teda nemavam, ale citala som o tom... 😉

mia258
14. máj 2012

@adka_praha 😕 možno keď budem tehu piaty krát, budem už všetko vedieť 😀 ešte že vás mám @natalinda88 😵

adka_praha
14. máj 2012

@mia258 😀 😀 😀 sa chystas na pocetnu rodinu? 😀

iwa1
14. máj 2012

@adka_praha anevedia tinic dat na to puchnutie? 😕

mia258
14. máj 2012

@adka_praha hmm... hovorila som si, že chcem tri deti. Lekár ma zrušil 😒 Ale možno sa pošťastí v budúcnosti, kto vie 😀

adka_praha
14. máj 2012

@iwa1 to bolo pri teri a v teplach... akonahle sa ochladilo, aj nohy splaskli... teraz mi to zatial nerobilo... bolo to neprijemne, lebo som mala po clenkoch a naroch az take krvave bodky, ale jedine nohy vykladat a davat do stedenej vody... 😝

adka_praha
14. máj 2012

@mia258 preco ta zrusil? 😨

mia258
14. máj 2012

@adka_praha povedal, že tretie by som donosila ťažko ☹

adka_praha
14. máj 2012

@mia258 ☹ co mas za problemy? 😒

anelka5
14. máj 2012

Ahojte, ja som sa pred chviľou vrátila z poradne a od zubárky 🙂 . V poradni ok, mi doky vravela, že krčok mám nejako nakrivo 😕 😨 , ale je uzavretý, takže v poho. A chceli sme aj popočúvať mrňúsa, no také divné zvuky vychádzali, ja asi budem mať mimozemšťana 😀 😀 😀 . No nič, na bud. týždeň mám sono, tak dúfam, že ho aspoň uvidím, keď už som ho dnes nepočula. A u zubárky mám dohodnuté aj dalšie rande, vraj je tých kazov viac... 😠 😒

@mia258 tie bolesti možeš mať kľudne z toho rozťahovania (zvačšovania) maternice, ako píše
@natalinda88 , ja to mávam tiež raz za čas, také tupé pobolievanie ako tesne pred mrchou. A nedaj sa ovplyvniť našimi skúsenosťami s korčuľovaním, určite to vyskúšaj, samozrejme až keď už nebudeš kinderko,hej? 😉

mia258
14. máj 2012

@adka_praha aj Miu som ledva donosila, ležala som v nemocnici dlho, porodila skôr. Teraz pri druhom tehu som mala tieý problémy, dúfam že ju aspoň donosím do 8.mesiaca. A tretie by som nedonosila možno vôbec ☹

anelka5
14. máj 2012

@adka_praha možem sa spýtať, že kde ti tvoja zubárka nedala to razítko?!? A obvoďák pri preventívnej tiež dáva? Myslíš v tehu knižke? 😨 Nejako som mimo 😕 😨 😕

adka_praha
14. máj 2012

@mia258 ach, tak budem drzat palce... 😨

@anelka5 do tehuknizky... chcu tam razitko od obvodneho aj od zubarky... u obvodneho mas narok na preventivku pocas tehu, u zubarky dokonca na 2...

mia258
14. máj 2012

@adka_praha ďakujem, toto musím dotiahnuť do konca, budem bojovať zo všetkých síl 😵

raduga
14. máj 2012

čaute baby, ste sa nejak rozbehli cez víkend, ale aspoň mám, čo čítať 🙂
no čo ako sa máte? čítam, že všetky máte poradňu teraz, ja mám až v júni, neviem ako dovtedy vydržím. Ale idem aj vtedy na morfologické sono, tak aspoň budem všetko pekne vidieť ;)

čo sa týka korčuľovania, tak ja mám korčule po bratovi, také tie na skákanie a všetky tie triky a v nich sa strašne zle korčuľuje, tak vždy som mala len nervy, že nestíham za ostatnými, čo majú normálne korčule 😀
A inak baby, vás už gynekologička posielala zubárke a obvodnej??? Lebo mňa ešte nie, ale chystám sa k zubárke z vlastnej iniciatívy, kedže hovorila, že tam treba nejaká špeciálna starostlivosť. Len dúfam, že nebudú žiadne kazy 😒
@natalinda88 juj nie si sama, čo sa jej nič nechce. Ja mám písať diplomovku a už mám k tomu taký odpor, no strašné. Ale dnes si plánujem aspoň nejakú radosť v Lidli, kedže je francúzsky týždeň, tak nejaké špeciality si chcem nakúpiť a pospomínať na pekné časy erazmové 😀

anelka5
14. máj 2012

@adka_praha aha, no dík za info..hej viem že u zubnej su 2 preventívky počas tehu. Ja som už jednu preventívnu u zubnej absolvovala, ale tiež mi nič nedala žiadne razítko do knižky 😨 ani som netušila, že niečo take treba..no nabudúce sa na to spýtam 😠
Hm, obvodný bude problém, ja som tam totiž nebola hádam aj 10 rokov...možno už aj kartu mám zrušenú 😨
Nebola som vobec chorá, resp. nie tak, aby som utekala k doktorovi...no a teraz keby že idem, že chcem pečiatku a preventívnu, tak ma asi vypoklonkujú, že kde som bola doteraz!!! 😝

anelka5
14. máj 2012

@mia258 fííha, tak to si veru dávaj pozor na seba..určite si ale tým pádom viac pod dozorom ako iné mamičky, kt. nemajú žiadne problémy, hm? Myslím častejšie kontroly a sono, vyšetrenia a tak, hm?
A držím palce nech to dotiahneš (samozrejme aj my ostatné) do úúúspešneho konca 😉

mia258
14. máj 2012

@anelka5 áno. Myslím, že normálne sa chodí na kontrolu každé 4 týždne a ja chodím každé tri, vždy sono + odbery. Na začiatku 3. semestra už musím chodiť každé 2 týždne na kontroly.

anelka5
14. máj 2012

@raduga ja som k zubárke išla z vlastnej iniciatívy, lebo viem, že v tehotenstve sa dosť zuby kazia, tak nech nezanedbám ani to..mám totiž celkom pekné zúbky a nebola by som rada, keby že sa mi kvoli bábatku pokazia.
No netušila som o tom pečiatkovaní..a ani o obvodnom nie 😅

anelka5
14. máj 2012

@raduga a na to morfologické sono idem aj ja bud. týždeň, to budem začiatok 20tt. tak dúfam, že to bude dostatočne dobre, aby sa dalo pekne zistiť či je všetko tak ako má byť. Tebe v tom júni ktorý tt vychádza?

raduga
14. máj 2012

@anelka5 no veď preto chcem ísť aj ja, kedže mám ešte relatívne pekné zuby 😀 ale keby nie je koníka, tak ani neviem, že sú tie preventívky 😉 a s tým obvodným neviem, čo spravím...ja ešte chodím detskej, lebo ona to má nejak do 26 rokov a nerada by som sa tam nakazila nejakou neplechou...asi sa spýtam gynekologičky v júni, že či tam musím ísť, lebo teraz sa mi to riešiť nechce 🙂

raduga
14. máj 2012

@anelka5 mne to vychádza na 21tt. (síce tu na koníkovi mám napísané, že už som 19tt. ale podľa mojich výpočtov som len 18tt 😅 ). Každopádne neviem sa už dočkať, už chcem všetko pekne vidieť 😉

luciok
14. máj 2012

@raduga Aj ja mám tu na koníkovi posunutý termín a štve ma to 🙂

raduga
14. máj 2012

@luciok no však to 🙂 zaujímalo by ma ako to ten koník počíta. ale každopádne verím svojej tehotenskej knižke 😀

luciok
14. máj 2012

@raduga Samozrejme že sa držíme toho čo je v tehotenskej knižke!!

natalinda88
14. máj 2012

@mia258
Nech sa páči, predsa som to našla 🙂

Osobitosti v 5. mesiaci

Telesné osobitosti:

* pohyby plodu
* viac radosti pri sexe
* vlasy a nechty môžu rásť rýchlejšie
* bolesti v spodnej oblasti brucha kvôli rozpínaniu sa maternice
* zmeny na prsiach: nezmenšený rast, ale menej citlivé.
* prudký hlad alebo nechuť na isté jedlá
* rastúca chuť do jedla
* zápcha a nadýmanie
* závrat a príležitostné bolesti hlavy
* závrat a príležitostné bolesti hlavy
* upchatý nos a krvácanie z nosa
* krvácanie z ďasien
* bolesti v chrbte
* kŕče v nohách
* ľahké opuchy rúk a nôh
* biely, vaginálny výtok (leukokoréza)

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116756/2-trimester.html...

natalinda88
14. máj 2012

@adka_praha Inak to je divné....mne zubárka spravila preventívku a aj keď pôjdem ešte na výplň tak s razítkom problém nemala a u obvoďáčky to bolo presne tak ako píšeš,,,,sestrička na mňa kukala, že čo od nej chcem, keďže som na preventívke bola v decembrim že to prvýkrát počuje o preventívke, že jedine keby som si ju zaplatila.... tak som sa na to vykašlala, ale razítko mám...
no vidím, že maj v tom trošku chaos......