Budeme mamičkami v októbri 2012
Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉
@natalinda88 tiez depkujem, ale nie koli babu... no nechapem, preco mi tam zubarka nedala to blbe razitko, mi zacala robit zub, ked som bola na preventivke a ze mi da razitko az ked ho dorobi... nechapem pointu jej cinu... a obvodak mi odmietol spravit preventivku v ramci tehu, ze mi robil v septembri, ze si mam prist buduci rak v septembri zasa... no tak super... budem menit jedneho aj druheho...
@adka_praha Má to nejaký vplyv na to? Či by som mala mrchu, keby som nebola tehu? 😨
@natalinda88 už sa po tom všetkom vystraším aj z maličkosti 😵 Ja už sa bojím, lebo na ďalšej poradni mi má dať doky povolenie na cestovanie lietadlom, tak musím byť OK aj bublinka v brušku ☹
@mia258 no niektore zeny mozu v tom obdobi citit take tlaky ako na mrchu... ja to teda nemavam, ale citala som o tom... 😉
@adka_praha 😕 možno keď budem tehu piaty krát, budem už všetko vedieť 😀 ešte že vás mám @natalinda88 😵
@mia258 😀 😀 😀 sa chystas na pocetnu rodinu? 😀
@adka_praha anevedia tinic dat na to puchnutie? 😕
@adka_praha hmm... hovorila som si, že chcem tri deti. Lekár ma zrušil 😒 Ale možno sa pošťastí v budúcnosti, kto vie 😀
@iwa1 to bolo pri teri a v teplach... akonahle sa ochladilo, aj nohy splaskli... teraz mi to zatial nerobilo... bolo to neprijemne, lebo som mala po clenkoch a naroch az take krvave bodky, ale jedine nohy vykladat a davat do stedenej vody... 😝
@mia258 preco ta zrusil? 😨
@adka_praha povedal, že tretie by som donosila ťažko ☹
@mia258 ☹ co mas za problemy? 😒
Ahojte, ja som sa pred chviľou vrátila z poradne a od zubárky 🙂 . V poradni ok, mi doky vravela, že krčok mám nejako nakrivo 😕 😨 , ale je uzavretý, takže v poho. A chceli sme aj popočúvať mrňúsa, no také divné zvuky vychádzali, ja asi budem mať mimozemšťana 😀 😀 😀 . No nič, na bud. týždeň mám sono, tak dúfam, že ho aspoň uvidím, keď už som ho dnes nepočula. A u zubárky mám dohodnuté aj dalšie rande, vraj je tých kazov viac... 😠 😒
@mia258 tie bolesti možeš mať kľudne z toho rozťahovania (zvačšovania) maternice, ako píše
@natalinda88 , ja to mávam tiež raz za čas, také tupé pobolievanie ako tesne pred mrchou. A nedaj sa ovplyvniť našimi skúsenosťami s korčuľovaním, určite to vyskúšaj, samozrejme až keď už nebudeš kinderko,hej? 😉
@adka_praha aj Miu som ledva donosila, ležala som v nemocnici dlho, porodila skôr. Teraz pri druhom tehu som mala tieý problémy, dúfam že ju aspoň donosím do 8.mesiaca. A tretie by som nedonosila možno vôbec ☹
@adka_praha možem sa spýtať, že kde ti tvoja zubárka nedala to razítko?!? A obvoďák pri preventívnej tiež dáva? Myslíš v tehu knižke? 😨 Nejako som mimo 😕 😨 😕
@adka_praha ďakujem, toto musím dotiahnuť do konca, budem bojovať zo všetkých síl 😵
čaute baby, ste sa nejak rozbehli cez víkend, ale aspoň mám, čo čítať 🙂
no čo ako sa máte? čítam, že všetky máte poradňu teraz, ja mám až v júni, neviem ako dovtedy vydržím. Ale idem aj vtedy na morfologické sono, tak aspoň budem všetko pekne vidieť ;)
čo sa týka korčuľovania, tak ja mám korčule po bratovi, také tie na skákanie a všetky tie triky a v nich sa strašne zle korčuľuje, tak vždy som mala len nervy, že nestíham za ostatnými, čo majú normálne korčule 😀
A inak baby, vás už gynekologička posielala zubárke a obvodnej??? Lebo mňa ešte nie, ale chystám sa k zubárke z vlastnej iniciatívy, kedže hovorila, že tam treba nejaká špeciálna starostlivosť. Len dúfam, že nebudú žiadne kazy 😒
@natalinda88 juj nie si sama, čo sa jej nič nechce. Ja mám písať diplomovku a už mám k tomu taký odpor, no strašné. Ale dnes si plánujem aspoň nejakú radosť v Lidli, kedže je francúzsky týždeň, tak nejaké špeciality si chcem nakúpiť a pospomínať na pekné časy erazmové 😀
@adka_praha aha, no dík za info..hej viem že u zubnej su 2 preventívky počas tehu. Ja som už jednu preventívnu u zubnej absolvovala, ale tiež mi nič nedala žiadne razítko do knižky 😨 ani som netušila, že niečo take treba..no nabudúce sa na to spýtam 😠
Hm, obvodný bude problém, ja som tam totiž nebola hádam aj 10 rokov...možno už aj kartu mám zrušenú 😨
Nebola som vobec chorá, resp. nie tak, aby som utekala k doktorovi...no a teraz keby že idem, že chcem pečiatku a preventívnu, tak ma asi vypoklonkujú, že kde som bola doteraz!!! 😝
@anelka5 no veď preto chcem ísť aj ja, kedže mám ešte relatívne pekné zuby 😀 ale keby nie je koníka, tak ani neviem, že sú tie preventívky 😉 a s tým obvodným neviem, čo spravím...ja ešte chodím detskej, lebo ona to má nejak do 26 rokov a nerada by som sa tam nakazila nejakou neplechou...asi sa spýtam gynekologičky v júni, že či tam musím ísť, lebo teraz sa mi to riešiť nechce 🙂
@mia258
Nech sa páči, predsa som to našla 🙂
Osobitosti v 5. mesiaci
Telesné osobitosti:
* pohyby plodu
* viac radosti pri sexe
* vlasy a nechty môžu rásť rýchlejšie
* bolesti v spodnej oblasti brucha kvôli rozpínaniu sa maternice
* zmeny na prsiach: nezmenšený rast, ale menej citlivé.
* prudký hlad alebo nechuť na isté jedlá
* rastúca chuť do jedla
* zápcha a nadýmanie
* závrat a príležitostné bolesti hlavy
* závrat a príležitostné bolesti hlavy
* upchatý nos a krvácanie z nosa
* krvácanie z ďasien
* bolesti v chrbte
* kŕče v nohách
* ľahké opuchy rúk a nôh
* biely, vaginálny výtok (leukokoréza)
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116756/2-trimester.html...
@adka_praha Inak to je divné....mne zubárka spravila preventívku a aj keď pôjdem ešte na výplň tak s razítkom problém nemala a u obvoďáčky to bolo presne tak ako píšeš,,,,sestrička na mňa kukala, že čo od nej chcem, keďže som na preventívke bola v decembrim že to prvýkrát počuje o preventívke, že jedine keby som si ju zaplatila.... tak som sa na to vykašlala, ale razítko mám...
no vidím, že maj v tom trošku chaos......

@adka_praha juj....ale hádam to nebude také zlé....., neboj.. 🙂
ja som si to vybavila hneď , len ešte ma zubárka objednala, lebo sa mi spravil kaz, takže to musíme dať do poriadku...brrr...neznášam zvuk vŕtačky....
Ja mám dnes nejakú depku, bojím sa o bábo....., je to hrozné sa takto strachovať a zároveň ten fakt, že to nemôžem nijako ovplyvniť......
@mia258 neboj.....to bude len rozťahovaním maternice, čítala som o tom, že zhruba v tomto štádiu je normálne, aby sme mali väčšie tlaky v podbrušku....
nájdem to a pošlem ti ti, až sa upokojíš 🙂