icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

1mirka1
5. jún 2012

@mia258 A piseme o Bansko Bystrickej porodnici🙂)?

mia258
5. jún 2012

@1mirka1 ja čo som videla aj štandardné izby (pre tri ženy) mali všetky wc + sprchu. Ideš tiež tu do nemocnice v CH?? Máme aj termín približne rovnaký, takže sa možno stretneme 😅

mia258
5. jún 2012

@1mirka1 aha, nie ja, som vo švajčiarsku 😀

rysavcek
5. jún 2012

@anelka5 no moje tehu bolo hlavne veľkým prekvapením zo začiatku bolo trošku sprevádzane bolesťami ale momentálne po včerajšom vyšetrení je už všetko v poriadku ja som mala ten problem že aj keď mi nebývalo zle zo začiatku tak som dosť schudla a až teraz behom posledných 2 týždňov som pribrala občas mávam bolesti v podbrušku len je to spôsobené asi mojou prácou som rada že je vás tu pár s ktorými sa da porozprávať a poradiť sa lebo partner ma síce vypočuje ale predsa je to proste chlap 😀

barakr
5. jún 2012

@anelka5 my mame termin 11teho oktobra,tak snad aj naraz budeme,aj ja dva dni potiahnem a ty o dva dni skor 🙂

1mirka1
5. jún 2012

@mia258 este ze som sa opytala.. 🙂 🙂

anelka5
5. jún 2012

@rysavcek tak to ti vrím, že s chlapom sa moc nedá o tom baviť, veď aj ja som tu kvoli tomu, že mi si tu baby lepšie rozumieme a možno niekedy poradíme a pomožeme 😉
Aha pozerám, že si ešte mladučká, ale tak aspoň si budeš lepšie rozumieť s dieťaťom keď bude v puberte a dospelé..to ja už budem isto nechápavá matka a večne frľujúca 😀 😀 😀
Tak už je fajn, že si po vyšetrení a že všetko ok, to vždy pomože pri pocite a bezmocnosti či je všetko ok 😵
A koľký tt teraz si? Kedy máš stanovený termín?
A čo za prácu máš, keď ti sposobuje bolesti v podbrušku? 😕

anelka5
5. jún 2012

@barakr noo može byť 😀 😉 😀

anelka5
5. jún 2012

@1mirka1 prvé detičky si kde rodila?

cruelty
5. jún 2012

@anelka5 mame rovnaky den porodu 🙂

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 .DCERU v Banskej Bystrici a syna v Brezne ,kvoli doktorovi ,bol tam primarom v case mojho porodu

anelka5
6. jún 2012

@cruelty jeej super🙂 pozerám, že ty už jednu krásnu babulku máš? to druhé sa nexe ešte ukázať či bude prekvapenie? 😵 😉

anelka5
6. jún 2012

@1mirka1 aha,no je to už doba čo si bola poslednykrát v porodnici 😀 tak aspoň si budeš mocť pripomenúť všetky tie krásne časy 😉 a veľká slečna čo máš ti určite bude pomáhať 😵
A v tej BB ako bolo pred pár rokmi si bola spokojná, lebo ak ano, tak by si mala isť určite rodiť tam, už aj kvoli tomu, že to máš najbližšie a myslím, že porodnica v BB musí byť tiež na dobrej úrovni, čo sa služieb a izieb týka, hm? 🙂

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 už som si istá že budem rodiť v BB ,predtým som mala mudr ,Tibora Bielika ,veľmi dobrý doktor aj primár,odrodila som ním obe deti a neskutočne mi pomáhal,takže to bolo o niečom inom aj v nemocnici aj tá ochota okolo teba🙂bola som ochotná za ním isť rodiť aj do Brezna keď tam nastúpil ako primár🙂,potom som sa odsťahovala a už som sním nebola v kontakte,ale verím že sa sním ešte stretnem ,lebo mu ďakujem za dve krásne zdravé deti🙂
Dcéra sa teší a určite mi pomože a syn sa teší na bračeka,takže si to vychtnám a čo sa týka BB porodnice ,nech už bude akokoľvek vydržím ,porodím a idem domov ,nič mi tú krásnu chvílku nemože pokaziť 🙂
ty si už rozhodnutá kde budeš rodiť?

anelka5
6. jún 2012

@1mirka1 ja som povodne od Košíc (vždy som chcela ísť rodiť do Košic- Šaca), ale teraz bývam v Žiari nad Hronom, takže tiež nebudem riešiť hladanie nemocnice inde, pojdem tu v Žiari, tiež je vraj porodnica ok, a nebudem vymýšľať.
Ale neskor si tiež určite pojdem prezrieť aspoň ako to tam vyzerá, aby som bola trošku oboznámená a chcem aj absolvovať predprípravný kurz čo tam ponúkajú ako prvorodičke mi to určite niečo prinesie 😉
Len dúfam, že ho medzitým nezrušia,, ako 4D sono, na to som sa veľmi tešila, ale keď som sa chcela objednať, tak už to nerobili ☹
ozaj ty si absolvovala niekde v BB 4D sono, alebo sa ešte len chystáš?

1mirka1
6. jún 2012

Nie neabsolvovala,myslim že máme len 3D Novamed,radvanBB ,ale počula som že v Martine na objednávku robia,4D..tiež som uvažovala ,ale aj tak už vieme dosť ,tak sa niečím nechám aj prekvapiť🙂,vzhľadom k veku som išla na doporučenie na odber plodovej vody ,takže aj pohlavie vieme na 100%🙂))čo som tušila aj predtým,.ale tiež som uvažovala na tom prípravnom kurze .-)),vždy sa niečo naučíš🙂

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 prepáč zabudla som dat odpovedat 🙂)prečitas?

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5
Nie neabsolvovala,myslim že máme len 3D Novamed,radvanBB ,ale počula som že v Martine na objednávku robia,4D..tiež som uvažovala ,ale aj tak už vieme dosť ,tak sa niečím nechám aj prekvapiť🙂,vzhľadom k veku som išla na doporučenie na odber plodovej vody ,takže aj pohlavie vieme na 100%🙂))čo som tušila aj predtým,.ale tiež som uvažovala na tom prípravnom kurze .-)),vždy sa niečo naučíš🙂

anelka5
6. jún 2012

@1mirka1 ja som sa chcela objednať do BB na 4D sono do Mediklinik k Dr. Fruhwaldovi, no nikto mi nedvíhal tel., aj napriek tomu, že som tam volala v prac. čase asi 3 dni v kuse ☹
Mám aj odporúčanie do Novamedu k Dr. Kočajdovej, tam vraj tiež teraz robia 4D sono, ale na internet. str. som sa dočítala, že robia sono až od 28 - 30 tt, tak som tam ani nevolala.. Ty si u koho bola na to 3D?

1mirka1
6. jún 2012

Nebola som na 3D,len v FNsP F. D. Roosevelta,,také lepšie sono a nám stačilo ,ale aj ja viem že tam pracuje Dr,Kočandová a 3D.,nemám skúsenosti tým 😨

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 ,ako ti prebieha tehotenstvo?pracuješ alebo si doma?

anelka5
6. jún 2012

@1mirka1 ja som robila s mm v rakusku, ale keď som sa dozvedela vo februáry, že som tehu, tak sme sa vrátili natrvalo domov a od vtedy som doma. Mm si založil živnosť v stavebníctve, tak maká na nás 😉
Takže mám koopec času na seba a na zabezpečovanie vecí pre drobca 😉
A ty robkáš niekde?
Inak moje tehotenstvo je uplne od začiatku bezproblémové a ukážkové, ani raz mi nebolo zle, ani nič. Ani žiadne vone mi nevadili,všetko mi chutí až moc niekedy 😅
Len trošku zníženú funkciu štít. zľazy som mala, ale to mi upravili liekmi. Zajtra idem po 3 mes. na kontrolu, či je to už ok. A na začiatku tehu som špinila, ale to bol len nejaký cervikálny polyp, ktorý už zmizol a nešpiním 😉

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 aj ja mam kopec času ,pracovala om ako manažérka,stále v aute na cestách ,telefon na uchu ,pod sebou 11 až 15 ludí,bolo to stresujuce v 3mes som už nevládala a tie cesty v aute,veľa km nebolo dobré,tak po dohode s Dr,som ostala doma.,inak mám tak isto bezproblemové teho,žiadne zvracanie,akurát musím byť najedená ak som hladná ,vtedy mi ostane úplne špatne 🙂 takže stále jem ,síce v malých dávkach ale jem ,akurát ma páli záha,to je nepríjemné,inak v poho 🙂 🙂 vychutnávam si to

natalinda88
6. jún 2012

@emilii veru poznám.... a je mi z toho na grcanie...tiež budúci rok ako ja štátnicuješ ? tak to budeme mať veru perné, ale určite budeme mať dobré detičky a my to hravo zvládneme 😉 😵
tak to požehnane 🙂 u nás jedna akurát asi pred 2 týždňami porodila a ostatné už väčšinou detičky majú alebo ich postíhali v prvých ročníkoch 🙂
@mia258 ja mm pri pôrode veľmi chcem, no niekedy ma chytia stavy, že radšej nie...takže ako na kolotoči... 🙂
asi to bude všetko na poslednú chvíľu a mm sa rozhodne podľa toho ako bude zvládať kontrakcie...🙂

Inak babuľky nemáte niektorá skúsenosť s napínaním brucha ? Nie je to určite tvrdnutie, lebo to som vyčítala, že by mal byť nejaký kŕč, či sa mýlim ? Lebo mi pne koža na bruchu akoby mi šlo roztrhnúť brucho.....
Čo si o tom myslíte ?

natalinda88
6. jún 2012

@adka_praha ahojčeky 🙂
ako si dopadla na 3D ? Už vieš čo tvoje bábenko skrýva medzi nôžkami ?
Ozaj, chcela som sa ťa opýtať, či nebudeš chodiť na predpôrodnú prípravu do nem. ? Včera som googlila a je u nás od 30.tt, síce sa mi to zdá neskoro, ale šla by som tam a bola by som rada, keby si šla aj tym čo ty na to ?? 🙂 😉

emilii
6. jún 2012

@natalinda88 ano, o rok štánicujem a ti poviem, mala som už sto chutí s tým praštiť . ale nejako to dokopem do úspešného konca ... kde študuješ ? ja na UKF v Nitre ... to dúfam aj ja, že babatko bude poslušné a hravo to zvládneme ... .-)

anelka5
6. jún 2012

@natalinda88 ahojky, tak to tvrdnutie alebo napínanie brucha mávam aj ja niekedy, vačšinou večer, ale aj ráno sa mi stane. Som sa dočitala, že je to sťahovaním maternice, ktorá je svalový orgán a preto je to normálne..no pokiaľ je to časté a opakuje sa, tak treba informovať gynekológa, lebo to može signalizovať predčasný porod 😒 .
Ja sa na to na najbližšej kontrole u Dr. určite spytam, že čo s tým 😨 či to viem nejako ovplyvniť čajmi, liekmi, alebo čo ja viem čím ešte 😨 aby sa to neopakovalo často. Je to predsa ešte len skoro...a niekedy to vraj sposobuje aj príliš aktívne a vrtiace sa dieťatko a to moje na 100% je 😀 asi mu musím dohovoriť, aby sa ukľudnilo a nerobilo zbytočné poplachy 😀 😵 😀

anelka5
6. jún 2012

@1mirka1 tak to ti verím, že si musela s tým seknúť v 3 mes. , lebo je to ozaj náročné toľko sedieť za volantom a riešiť v kuse nejaké veci a problémy zamestancov 😒
Tak aspoň máš kľud a možeš sa pekne pripravovať na príchod nového člena...aj tak bez toho musíš mať toho v domácnosti až až pri dvoch dospievajúcich deťoch. 😉

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 presne tak ,neviem ako mi ubiehajú dni 🙂 ,koniec školského roka ,samé testy ,opakovanie ,uzatváranie známok ta sa učíme 🙂 hlavne stym mladším ,dcéra je veľmi samostatná 🙂 veď je žena 🙂

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 čítala som o tom tvrdnutí bruška,dobré je brať magnézium,treba sa opýť svojho gyn. 🙂