Budeme mamičkami v októbri 2012
Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉
@emilii gratulujeeeeeeeeeeeem k dievčatku 🙂))) krásna... 😵 😵 držkajte sa 😵
Ahojte 🙂
kukám, že rozoberáte testy na cukor..., ja mám ešte čas, ale pozerám, že čo každá, to iná skúsenosť...určite to záleží aj od doktorov a od postupu, ktorý oni využívajú...
Vám zavidím, že to budete mať už zkrku 😉 ja si neviem predstaviť tak dlho hladovať a nič nepiť... veď odpadnem 😝
@emilii strašne sa s vami teším, že ku 2 chlapčekom vám pribudne malá bambuľka, viem si predstaviť tú radosť 😵 😵
Inak babky, ja som včera večer keď som šla spať dostala taký kŕč do bruška ☹ síce to trvalo len chvíľočku, ale bolo to veru nepríjemné :/
dnešnú noc som snívala o mojom bábenku a už som ho držala v náručí..... 😵 bol to krásny sen, ale ešte si budem musieť chvíľu počkať...... 😔
ahojte kočky.....tak ja zas mám úplne inú skúsenosť s tým testom na cukrovku 🙂 ....aj teraz aj pri prvej som išla priamo do diabetologickej ambulancie na deviatu....raňajky som mala zjesť doma o siedmej a to presne dva biele rožky a vypiť čaj s dvoma lyžičkami cukru, potom ma tam o deviatej hneď ako som prišla pichli do prsta o 5 minút bol výsledok zapísala mi to do sprievodného listu čo som mala od gyndoša a bolo po všetkom...10 minút, žiadna sladká tekutina, žiadne behanie hore dolu ani nič podobné..........takže v pohodke a ozaj, ale to pichanie do prsta ma fakt bolelo, radšej si dám pichnúť 5 krát infúzku ako raz do prsta 😒
@natalinda88 skoro som zabudla.. pýtala som sa lekára na tie bolesti v podbrušku, opýtal sa ma či cítim aj tvrdnutie, v mojom prípade za tie bolesti môže nízko posadená placenta ... tak mi povedal ...
@elian ja som ten test s tou sladkou vodou absolvovala pred 2 týždnami, ked som lezala v nemocnici a sestricka mi toho doniesla 1l, bolo to niečo hrozne...
No ja idem na glukozový test v pondelok , mam ist na lačno a že najskôr mi zoberu krv, potom si mam ist kupit do lekarne tu tekutinu, vypit to a čakat čo sa bude robit dalej :D uvidim, snad to nebude až take hrozne..ale ak chcu až od rana nejem nejake tri hodiny tak im tam ako odpadnem...
@emilii si zlatá, ďakujem, že si na mňa myslela 😉
uhm...no mne povedala doktorka, že placenta je na dobrom mieste, vraj kdesi vzadu....
no včera večer to bolo určite tvrdnutie bruška.. ☹ to bol jasný, bolestivý kŕč..., no nezopakovalo sa to a dnes bol tiež pokoj...dala som si magnézko pre istotu...
verím,že všetko bude v poriadku 😉 ja mám najbližšiu poradňu až 12.7...., tak hádam bude všetko v poriadku...
@natalinda88 to je super, že máš všetko ok .. ja som sa pýtala lekára či môže byť pri pôrode problém, keď mám placentu dole a on, že by sa mohla počas pôrodu potrhať ... to ma utvrdilo v tom, že cisarák bude tá najlepšia voľba ☹ ja idem na poradňu až 31.7 ☹((
@emilii no zatiaľ je všetko v poriadku, dúfam, že to aj tak ostane... 🙂
takže ty už máš istý cisársky ? asi to bude aj kvôli tej placente lepšie....a prvé dva pôrody si mala normálne ?
Som zvedavá ako budem ja rodiť.... 😲
takže až o mesiac...., ale to preletí a to už budeš v 30.tt 😉 😉
@natalinda88 nemám ho ešte dohodnutý, je to len moja špekulácia .. ja mám aj ulceróznu kolitídu a obávam sa , že prirodzený by mi rozdráždil zápal v čreve a to nechcem, budúci týždeň mám kontrolu u gastroeterológa tak sa chcem s ním poradiť, niekde som čítala, že pri tejto diagnóze sa odporúča cisarák... tak uvidím.. prvé dva som mala prirodzené a úplne ukážkové 🙂 prvý pôrod mi trval aj s bolesťami presne hodinu. na sálu som išla s tým, že mi nič nebolo, žiadne kontrakcie, proste nič 🙂 dali mi infúzku a za hodinu som bola mamou .-))) druhý bol taký istý, len mi kontrakcie začali trošku skôr ...
@emilii a to čo je prosím ťa za diagoza ? To som veru ešte nepočula.... 😕
ale jasné, ak by ti to malo ublížiť, tak by som veru neriskovala ....
tak to pôrod je pre teba malina 😵 kiež by som aj ja taký mala 😝
to je chronický zápal hrubého čreva .. niekde uvádzaný ako nešpecifický zápal ... čiže nevie sa z čoho je, čo ho spôsobuje a nedá sa vyliečiť, len regulovať, urdžiavať liekmi .. striedajú sa obdobia akútneho zápalu a obdobia pokoja ... ale to je popisovanie na dlho .-)))
jasné malina .-) teraz sa mi to vráti aj s úrokmi 🙂)) hihi
dnes som si objednala malé capačky adidasky .-)) Môj mladší syn je nešťastný z toho, že budeme mať dievčatko, lebo on chcel bračeka, tak som ho dnes zavolala a vyberal oblečenie pre sestričku, vybral krásnu riflovú sukničku s tričkom a pančuškami zn. next a potom už sa začal aj usmievať a tešiť 🙂) vysvetloval babke, že bude sestričku ochraňovať a že jej budeme kupovať oblečenie a dorazil to tým, že bude určite potrebovať podprsenku 🙂)) a to má Kubko 6 rokov .. 😀
@emilii ahojček, prepáč, že sa miešam do Vašej témy, ale tú diagnózu ti zistili počas tehu, alebo ešte pred tým??? lebo mne dosť často tiež tvrdne brucho a mávam tak silné kŕče dole, že sa niekedy neviem ani postaviť, ale placenta je v poriadku a poradili mi len espumisan, že to bude asi od jedla a nafukovania 😖 mávala som problémy s trávením aj pred tehu. A ten chronický zápal sa ti ako prejavuje?
@luna303 v pohode .. mám to už takmer 3 roky .. nemá to súvis s tvrdnutím bruška 🙂 prejavuje sa to krvácaním z konečníka, hlienovou a hnačkovou stolicou,bolesťami brucha, krčmi ... chudnutím / to sa ale u mňa neprejavilo 🙂)) / ... ja som na šťastie otehotnela v pokojnom štádiu, kedy som nemala žiadne lieky, teraz ich beriem, len pre istotu. lekár povedal, že je lepšie ich brať preventívne / babatku neškodia, lebo účinkujú iba v čreve / , ako čakať, že sa to zhorší a potom by bol problém = silné lieky, predčasný pôrod / to som sa dočítala na jednej stránke /
@emilii joj tak to je dobre, že, máš to pokojné štádium. Budem držať palčeky aby sa choroba neprejavila a bábo krásne vydržalo do 40 tt 😉 u mňa je to len to tvrdnutie, silné kŕče a následne riedka stolica. To bude asi ozaj tým nafúknutím, alebo zlým trávením. Takže sekciu máš už naplánovanú na 100%, ale radšej tak ako keby ti mal prirodzený pôrod ublížiť...
@natalinda88 Ako sa mate?? čitala som že si mala nejake tvrdnutie bruška a krč??
Baby, tak ja som sa dnes konečne nejakým zázrakom objednala na 3D/4D sono do ZV 😀 Termín mi dal doki o dva týždne na piatok a ja teraz kukám do kalendára, že to bude piatok 13-teho 😀 😀 ..tak dúfam, že to bude pre mňa šťastný deň a dozviem sa už pohlavie nášho dobčeka 😵
a už mám doma obe deti 🙂) prázdniny začínajú / a mne fuška / 🙂)) Maťko priniesol krásne vysvedčenie : samé jednotky ...
@raduga No na tej kartičke čo mi požičal doktor bolo: Večer pred poradnou nejst: Ovocie, med, cukor, puding, krupic. kašu, jogurt, sladene napoje,sladkosti a už si nepamatam čo všetko, no proste nič sladke, pretože by ti mohol vyskočit vysoky cukor. Ale ved to sa da jeden večer no nie? A rano ked dopiješ tu vodu pozri na hodinky a presne 2h na to ti musia odobrat krv. Nesmies behat ani rychlo chodit lebo by to tvoje telo spalilo. Tá voda je dost sladka, ale možes si tam pridat citron.Takže tak. Ahoj
ahojte tehuľky, mne už tiež merali cukor, asi u každého lekára je to iné. Mne len kázali prísť hneď ráno na lačno, mohla som len čistú vodu. Pichli do prsta 1x - zapísali, potom hneď dali vypiť glukózu - blééé. Musela som sa vrátiť o hodinu znova na lačno. Potom bol vpich do prsta 2x. A po hodinke zas nalačno nasledoval vpich číslo 3. 😖 Takže tri vpichy nalačno a jedla som až po troch hodinách, no medzitým ma z tej glukózy riadne prehnalo 😀
@emilii blahoželám, máš šikovné detičky! užite si prázdniny a leto! 😀 manželov syn - môj nevlastný, tiež priniesol vysvedčenie s vyznamenaním 😉
jaaaj, celkom sranda citat pokyny od lekarov na glukozovy test. mne kazali tri dni pred tym jest vela sladkeho, hlavne vzdy sladky obed....no je toto normalne? 100 lekarov a 100 roznych odporucani. ale vysledok ma byt stale asi rovnaky a s rovnakou vypovednou hodnotou😀 som veru zvedava, no mna nikto nedonuti jest tri dni po sebe sladky obed, bohuzial, aj keby som sa ako snazila. tak dufam ze ked si dam normal stravu tak tym nic nepokazim predsa.
@ivianocka daj si normálny obed ale bohatý na sacharidy 😉
Baby, čítam vás každý deň, len nejako nemám čím prispieť 😅 U mňa zatiaľ všetko v poriadku, maličká mi včera ráno robila taký cirkus v brušku! Ani som nevedela ako si sadnúť, čo zjesť alebo sa napiť. No neskutočné ako taká maličká bublinka toto dokáže 😀
A samozrejme chuť na sladké neprestáva, takže ďalšie kilo hore, včera večer som MUSELA spráskať 2 celé čokolády, normálne hanba 😔
@emilii fúha, tak to máš ťažké..., veru ti nezávidím takú diagnózu,ktorá sa vlastne nedá vyliečiť 😨
malý zlatý 🙂 takže najpr boli plače a už sa teší na rolu ochrancu 😉 😉 pekné od neho, že ho napadla aj podprsenka, ako správneho chlapčeka v 6.rokoch 😀 😀 😀
takže tiež už pekne nakupujte 😉 je to strašná radosť, však ? 😵
@mishita2401 ahojky 🙂
máme sa dobre, dúfam 🙂 dnes som mala katastrofálnu noc 😒 mm nebol doma, pracuje a neznášam, keď som v noci sama doma...bojím sa 😒 😒
šla som spať neskoro v noci, aby mi tá noc ubehla...., no len som sa váľala v posteli, uzamykaná so slzným plynom na nočnom stolíku...som hrozný bojko....ani na na WC som v noci nešla, až pokiaľ sa nerozvidnelo....a od pol piatej som hore...unavená, rozbitá,....ešteže ma malý bobinko okopávala zvesela od rana a stále v kuse, to ma trošku upokojilo....
akurát som sa vrátila z mesta, bola som si pre lístok na peniaze...fuj, ale je tam dusno, som mokrá ako myš, ale konečne som doma 😵 😵 v chládku 😵
ten kŕč bol našťastie len jeden a odvtedy už nič...., tak sa tto hádam nebude opakovať...
a vy sa ako máte ? 😉
@mia258 🙂 som rada, že je všetko v poriadku 🙂
mne zase dnes ráno malý vystrájal, akoby sa chcel dostať von cez moju kožu, až také kopce som videla, experti sú tie detičky, čo tam tiež dorábajú 😀 😀 😵 😵
ja tiež furt niečo dlavim do seba...už mám 7 kíl navyše, sa cítim ako gulička...ale nech...., schudneme, 😵 😉
@natalinda88 dík moja, ja nie som moc poverčivá, len mi prišlo smiešno že aký dátum a s mojím šťastím 😅 stále sa schovává špuntík jeden 😀
A ty čože až taký obrovský strach mávaš, to kde byvate, že takto so slzným plynov v stolíku misíš spat?!? 😨
Ja som tiež celý týžden sama, moj mm chodí na týždňovky, ale teda smutno mi určite je každý večer, že sa nemožem k nemu pritúlit,ale strachy nemám 😎
A k tomu krču..taký som mala aj ja raz dávnejšie v noci ked som šla na wc a potom som si lahla, tak strašná bolest preletela krížom cez celé brucho..od vtedy je pokoj..beriem sem tam magnezium a citim sa ok.
A čo tie vecičky čo ti prišli?? si už odfotila? ako vyzerá to s tým somarikom, hod foto pls? 😵
@natalinda88 ty si ako ja :D s tým že si bojko ked maš byt sama doma :D a ja som bola tiež od pol piatej hore :D zaspala som až okolo 7hodiny.. na chviilku...no dneska bolo sparno....mi sa mame dobre, hladame si dovolenku na nejake tri dni na SR... :D na prvé výročie svadby ktore sa už blíži :D... a bola som pozriet tu malinku sesterničku-tak pekne sa jej čkalo, len ma bobačik maličký už potničky....s toho tepla

@raduga ja som jedla normálne všetko ..len som išla ráno na lačno .. nikdy mi sestrička nehovorila, že nemôžem niečo jesť .-)