icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kohutovci
15. dec 2011

@martinamk mam termin 5ho .. ale silny pocit ze to bude skor.. tiez uz sa citim vseliako.. brusko klesa.. mala je pripravena ako stihacka dole hlavou 😀 bolo by idealne este 4 tyzdniky vydrzat a potom neech si ide.. 😉
mne tiez nepovedala kolko meria..vycitala som si to z knizky.. a tu som sa dozvedela, ze je to meranie od hlaviny po zadocek.. co je fajn..lebo v 33tt mat celkovu dlzku 32cm sa mi zdalo velmi malo.. manzel si robil srandu, ze to bude liliputka 😀

@petpop hej... ty si sa dnes nejako rozbehla.. neprehanaj to 🙂 myslim, ze stacia tie nakupy a aj zajtra je den 😝 😉
@dusterka samozrejme, ze prijimame 🙂 pochval sa nam so svojim drobcom a postazuj ako sa citis 😉 🙂

paja83
15. dec 2011

Včera se mi mm smál, že jsem jak do sudu. Četla jsem si v lednové diskuzi, že si měří velikost bříška, tak jsem si ho pro zajímavost změřila taky a normálně jsem zjistila, že mám ideální modelkovskou postavu s mírami 100-100-100 😀

angelin84
15. dec 2011

Želám pekný deň. Ja som sem prispela niekedy na začiatku a od vtedy som mala útlm. Stále nejaké zdravotné problémy 😒...nechcem vám tu nabúrať už zabehnuté, len sa chcem aspoň na niečo opýtať, nakoľko som to už na MK hľadala a buď som nenašla, alebo som sa odpovede nedočkala 😝...Zajtra začínam 33tt, termín mám 10.2. a najbližšiu kontrolu(poradňu) 10. januára. Čo sa chcem ale opýtať...posiela vás, alebo vám váš lekár spomínal, kedy máte ísť na prietoky?Síce už jednu dcéru mám, ale je to nejaký čas a nepamätám si, od kedy som chodila pri nej 😕...A vy tu máte termín cca ako ja, teda možno budete vedieť...ďakujem pekne za odpoveď 🙂 Eva

vrabciatko
15. dec 2011

@angelin84 ja idem na prietoky 28.12. a ďalšiu poradňu mám vtedy, kedy aj ty 🙂

petpop
15. dec 2011

@paja83 @kohutovci Nebudu to prehanet. Uz jsem se naucila pravidelne odpocivat 🙂 Od predvcerejska, co jsem se totalne odrovnala tim uklidem.. Takze ted si pomalinku uklizim a pak po nakupech na chvili lehnu, nez se pustim do zehleni 🙂 Uz vim, ze se nemuzu pretahovat, ....bo pak vecerema vzdycky stresuju, jestli nahodou do rana neporodim 😀 😀

angelin84
15. dec 2011

@vrabciatko Ďakujem za odpoveď 🙂 veď mne sa to nejako nezdá, podľa mňa je to dosť neskoro už len tá samotná poradňa, naposledy som mala teraz 13. na Luciu a viem, že kočky chodia posledné mesiace/mesiac častejšie. Ale budiš...A naviac sa o prietokoch ani nezmienil, len povedal, že toho 10. mi zoberie krv a stery 😒...stále mám nejaké lieky, tvrdne mi brucho a už pár dní mám bolesti ako pred menštruáciou. Inak by som to neriešila...alebo skúsim ísť do pôrodnice, kde by som chcela rodiť, akože kuk a opýtam sa, kedy prísť aj na prietoky...len nerada by som obišla môjho lekára, aby sa mu to nezdalo nefér ☹

kohutovci
15. dec 2011

@angelin84 ja mam termin 5.2 a na prietoky idem 29.12 bude mi ich robit moja gyna.. je to u nej posledna poradna a potom uz budeme chodit do nemocky..
na tvojom mieste ked si si neni ista...zavolaj tvojmu lekarovi.. popripade aj do nemocky a informuj sa.. za opytanie nic nedas.. a ani sa nikto na teba nemoze nahnevat, hm? 😉

kohutovci
15. dec 2011

@angelin84 inak to tvrdnutie bruska a menstruacne bolesti tu mame viacere.. ja som sa nato zabudla spytat.. lebo mam par dni problemy s brusnou dutinou a svalmi tak sme to rozoberali.. doktorka mi naodinovala klud a magnezko..
ked sa budete niektora pytat na tie menstruacne bolesti, dajte prosim vediet..

vrabciatko
15. dec 2011

@angelin84 fér, nefér, ide o tvoje dieťa. Ja som bola na poradni včera, a bola som tiež v tom, že o nejaké 2 týždne bude ďalšia poradňa a ona, že pokiaľ nie sú ťažkosti, tak stačí toho 10-teho 😨 . Zisti si v pôrodnici, ktorý deň robia prietoky a medzi sviatkami tam na drzovku skoč. Ja tam pôjdem v 35tt.

angelin84
15. dec 2011

@kohutovci Pekný deň ešte raz...môj lekár už má dovolenku. Až do Nového roka 😢 ale skúsila by som tú nemocnicu. Aj by som si to tam pozrela, informovala sa ohľadom služieb k pôrodu ako EPI a nadštandardné izby a podobne a nadhodila, či a kedy mám prísť na prietoky. 😢 U nás sa robia v pôrodnici, kam idete rodiť. Robí ich aj môj lekár, pokiaľ sa maminke nechce dochádzať do nemocky, ale ako nadštandardnú službu myslím za 10 euro. Ja som hlavne chcela vedieť, či už ste tu niektorá na tie prietoky poslaná 😉takže ďakujem za odpovede 😵

petrusew
15. dec 2011

Dobré ráno holky,
@kohutovci tak zrovna monitor bylo to první, co jsem chtěla. Je ale fakt, že k tomu máme zdravotní důvody 😔
@petpop já chtěla taky žehlit, ale když zavřu dveře do šatníku a ložnice, tak to není tak vidět 😀 Ale budu muset, vidím to na odpoledne.
@paja83 já spala do devíti a jsem moc ráda, v noci jsem šla jen dvakrát, takže to taky šlo. Normálně chodím co dvě hoďky 😀

kohutovci
15. dec 2011

zase dostavam histeriu z porodu 😢

petrusew
15. dec 2011

@angelin84 On mi můj doktor kontroloval průtoky na utz, ale pak až do porodnice. Já jdu teda do poradny 5.1, ale já chodím od začátku co tři týdny.Jo a ještě mi ale říkal, že kdybych měla jaký koliv zvláštní pocit, že není něco v pořádku, mám přijít hned nebo volat.

petrusew
15. dec 2011

@kohutovci Klíííííd, nějak se do vnitř dostalo, nějak musí i ven 😉 Neboj se, neboj. Bude všechno v nejlepším pořádku. Doporučuji nečíst porodní deníčky a tak, všechny, co začnou mluvit o svém hrozném porodu poslat k šípku...(kdyby to byla taková pravda, tak by těžko měli ještě jedno nebo dvě)

kohutovci
15. dec 2011

@petrusew he he he,, ze ked zavres dvere to satniku nieje to tak vidiet 😀 😀 😀 😀 ja to robim tak isto 😀 😀
co sa tyka porodu, uz je neskoro.. viem o tom asi zbytocne vela ☹ ked si predstavim ten masaker zaziva.. vuaaaa.. sak idem z kozy vyskocit ked mi beru stery z krcka maternice a nie este to vsetko .. panenko skakava.. 😨

petpop
15. dec 2011

@petrusew Dobre ranko 🙂
Ja uz to zehleni prehlizim par dni. Ale pritel uz pomalu nema co na sebe natahnout 😀 Ja svoje tricka nezehlim, stejne je natahnu briskem 😀 On sice taky 😀 😀 😀 no ale co uz, ...je moje vizitka, no ne 😉 😀
Taky si to necham az na odpoledne, k nejakemu serialu 😀

Ja koupila monitor dechu taky. Spis pro jistotu, jestli mi to da klidnejsi spani, stoji to za to. Jestli me to bude spis nervovat, muzu to kdykoli zabalit do komory 🙂

Jo a nocni curani se mi zatim vyhyba - dikybohu ...ovsem nepochybuju, ze me nemine pozdeji 😖 😀

@kohutovci Jak se to projevuje? 😀 Ne, nedelam si z toho srandu.... Ja zatim dostavam hysterie spis z toho, jake to bude po porodu, jak to budu vsechno zvladat... Porod zatim v hlave odkladam "na pozdeji".....taky mam z toho strach, ..to je asi normalni, a taky je to asi o tom, ze nevime do ceho jdeme...narozdil treba od druhorodicek - i kdyz slysela jsem i par nazoru, ze mame byt rady (ze nevime) 😀

kohutovci
15. dec 2011

@petpop ako sa to prejavuje? nocne mory... bud sa mi sniva alebo si cez den predstavim masaker medzi mojimi nohami 😀 ale vazne.. nechcem to vsetko opisovat do detailu.. lebo by som vam asi pekne zneprijemnila den.. ale mam z tych predstav hnacky, studeny pot ma zalieva, zacinam si hryzt nechty.. no uplne mi sibe asi 😕

petpop
15. dec 2011

@kohutovci 😀 😀 Promin, ja se tu smeju, jak blazen 😀 A pritom Ti tak rozumim...... Me uklidnuje to, ze pocitam s epiduralem. Jestli mi u porodu reknou, ze mi ho nedaji, ......to teprve zacne PEKLO!!!!!! 😀 Jen nevim jestli vic pro me, nebo pro ne 😀

petrusew
15. dec 2011

@kohutovci Uj, tak jestli se ti o tom i zdá, tak to asi nebude to nejlepší...ono se mi to radí,když nemám strach (ale nepochybuju o tom, že to ještě přijde)Je pravda, že prostě každá máme jinak nastavený práh bolesti a každá se bojíme jinak. Já se teda bojím spíš toho, jak to budu zvládat po tom císaři, jestli se rozkojím, jestli nebude miminku něco chybět, ale porodu jako takového se nebojím...zatím

kohutovci
15. dec 2011

@petpop nesmej saaaa... 🙂 ja sa vazne bojim.. sak mne je zle uz ked mi krv beru 😖 manzel ten sa mi tiez smeje. vraj robim z toho histeriu a zvladnem to bravurne.. ze sa potom budem smiat sama na sebe aka som bola zbytocne panicka.. tak dufam, ze ma pravdu 😅

petpop
15. dec 2011

@kohutovci Soustřeď se víc na ten výsledek co pak příjde 😉 😉

kohutovci
15. dec 2011

@petpop a ked sme pri tom epirurali.. tak aj ten treba pichnut... a tiez to bude citis 😀 😀 😀

kohutovci
15. dec 2011

manzel mi dohovara.. ze budem tak ubolena z kontrakcii ze mi to cele tak nepride ako teraz.. ked ma nic neboli a splne sa sustredim nato co sa deje tak mi vadi aj bezne vysetrenie polohy krcka.. a ked budem ubolena tak mi to "sparanie" vo mne pride ako pomoc a nie ako nieco neprijemne...

petpop
15. dec 2011

@kohutovci To jsi akorát trefila hřebíček na hlavičku - to je momentálně jediné, z čeho mám hrůzu - nenávidím injekce z celého srdce!!! 🤐 🤐 Ale myslím, že za tuhle budu akorát ráda 😅

kohutovci
15. dec 2011

@petpop co sa tyka sestonedelia.. tak to si predstavujem ako malinu.. som pozitivne naladena, ze nebudem mat problem s nicim.. neviem preco.. ale co sa malej tyka.. citim velke sebavedomie, istotu a odhodlanie.. nic zle si proste nepripustam.. 🙂

xxx.klarka
15. dec 2011

čauky,

holky, kdo tu máte tak nějak stejně staré děti jako já, jak jste na tom s plenkami prosím? Já se snažím odplenkovat alespoň přes den, ale furt to je 50:50. Od rána jsme dneska bez pleny, 2x se vyčůrala do nočníku, jendou nestihla doběhnout, tak se vyčůrala vedle a teď mi pochcala koupelnu. Jsem z toho docela na nervy ...

kohutovci
15. dec 2011

@xxx.klarka ahojky.. joooj pamatam si ako susedka s tymto bojovala.. prve dva tyzdne boli tusim kazdych 15 minut na zachode 😕 ale mala zeleznu trpezlivost.. snazila sa malu stale motivovat.. chvalila ju.. kazdy den skusala to cikanie natahovat o par sekund.. aby hned neutekali na vecko.. po tych dvoch tyzdnoch to bolo uz uuuplne v pohode.. mala vydrzala aj cestu z obchodu bez cikania.. potom jej kupila schodiky a ucila ju samu.. samozrejme bola pri nej aby nespadla... malu to hrozne bavilo a vymyslala si ze potrebuje cikat len aby tam mohla behat.. zase trpezlivost, trpezlivost.. 🙂 🙂 🙂

mavanka
15. dec 2011

@xxx.klarka ahojky, takhle brzy to málokteré dítě zvládá stoprocentně, u nás to pak najednou bylo ze dne na den v roce a 9 měsících... a dokonce i v noci... a byla mezi stejně starými dětmi jedna z prvních.... tvoje dcera je šikovná, nelámej to přes koleno, ať v ní ještě nevyrobíš nějaký blok a může to být ještě horší, jste na dobré cestě 🙂

petpop
15. dec 2011

@kohutovci Tak tohle Ti docela závidím,a věřím, že s takovym nastavením opravdu nebudes mit zadny problem 🙂
Tak jeste aby presly ty nerviky z porodu, a bude fajn 😉

Utíkam na ty nakupy, tak zatííím 🙂

kohutovci
15. dec 2011

@petpop dakujem za povzbudenie.. a zelam pekne nakupy... potom sa pochval co si zohnala 😉 paaa