Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@veronika9686 Tak honem ležet a vem si magnézko, trochu se Ti uleví.
@petpop No, bola u mňa sestra s frajerom, tak som nepísala, ale kmitala okolo rúry 😀 A chutilo im, polovicu mi z toho zjedli 😀
A teraz som dokončila ten tvarohový koláč, teda už je aj upečený 🙂
Len to treba počkať kým vychladne, nebudem predsa skôr krájať 😀 😀
@suzamen taky si myslím - zvlášť když jsou to dvojčátka 🙂
@veronika9686 asi to bude fakt přetažení. Já mám těhu úplně pohodové, ani se mi nechce věřit, že už jsem 8. měsíc, ale když to některý den přeženu, tak večer je to pak mazec 😖 děsně mě bolí záda, tlačí mě všechno na spodek, z pohovky vstávám jako invalida. A ráno pak zase pohoda. Tak doufám, že to bude tak i u tebe!
@veronika9686 Mne po upratovaní spravilo presne to isté... Ja som ani ležať nemohla, lebo som nebola schopná sa potom postaviť...
Dala som dvojitú dávku magnézia a išla spať..
Ráno bolo oveľa, oveľa lepšie..
Ale v pondelok idem pre istotu k dr., lebo sa mi to stáva príliš často...
@paja83 dakujem za radu,lezim oddychujem,tak snad rano bude dobre
@ivce dufam,ze mas pravdu 🙂
@kokorunecka ved aj mne,panva ma boli dlho,ale niekedy to je extremne,nevladzem ani chodit,ani lezat,proste kazdy pohyb je pre mna horor a najhorsie na tom je,ze ani to magnezko,co vam tak pomaha ja nemozem,lebo mam moc nizky tlak
@veronika9686 Fú, tak neviem čo by ti pomohlo... Snáď len ozaj oddychovať...
Lebo ja už som celkovo zvyknutá na ten tlak a na bolesť celého spodku...
Ale treba zistiť či náhodou nerodím 😀 Tak to v pondelok musím zistiť u dr.
@paja83 my mame takisto
@veronika9686 no mne sa toto stalo dnes rano bolest mi vystrelovala do krizov a tak som sa zlakla ze som utekala do nemocnice bolaomtam 3 hodiny pospala somsi tam nezaznamenaliziadne kontrakcie babo je ok a jato uzneako zvladnem kaslem na cele vianoce budem len tak levitovat
Ahojky, my jsme dneska byli u kamarádky na návštěvě, syn má neštovice, tak jsme jí jeli nakazit holčičky😀 😀 😀 Nejdřív jsem z těch neštovic byla taková přešlá, ale teď si říkám, že je to vlastně ideální doba - je ještě malej, takže průběh bude mít OK, je zima, takže nemusím v létě řešit, že se potí a že nemůže na sluníčko a ještě jsme to stihli před narozením miminka 😉
@jankasramka to by měly být kontrakce, resp.poslíčci. Aspoň se to tak popisuje v chytrých knihách a já to teda můžu potvrdit z prvního porodu 🙂
@xxx.klarka koukám, že máš první dítko skoro stejně staré jako já 🙂 jen já teda odplenkování neřeším, já na to teda nemám nervy. On si i třeba sám někdy řekne, ale abych někde běhala a utírala louže a pořád prala, na to se necítím. Já to nechám vyhnít, až mu to v té hlavince samo sepne, co mám info od "zkušenějších" kamarádek, tak pak odplenkovaly třeba během týdne i v noci.
@veronika9686 s tím asi nic neuděláš, pánev se roztahuje, aby mohlo miminko líp projít, takže asi není jiné cesty, než prostě trpět.
@suzamen přece jen jsou to spíše odhady, takže bych se moc nevzrušovala 🙂 u Klárky zase vycházela děsně krátká stehenní kost, tak jsem zo toho byla celá rozvrkočená a narodila se holčička 50 cm dlouhá s dlouhýma nožkama 😀
@mell malá si před odplenkováním poměrně dlouho říkala na nočník kakat, tak jsme to zkusili i s čůráním. A nebyla to žádná hrůza. Prostě si párktát cvrkla. Bylo to o tom, že jsem ji preventivně posazovala na nočník, tak těch nehod bylo jen málo 😀 ale v noci bez plín byla až o rok později. Ona od mala pije hodně vody přes den a nechtělo se mi kvůli nočnímu čůrání ji v tom pití omezovat. Přece jen mi přišlo důležitějí, že má dostatek tekutin, než plínky na noc 🙂 ale nakonec je to jedno - některé dítko nemá plíny v roce, jiné ve třech, ale nakonec to zvládnou všechny 🙂
@jankasramka Vôbec nie sme vysokí, akurát malý sa tak vyšvihol a čítam tú tie gramy...my sme najmenší(-:
@mell Kdybych viděla, že to nemá cenu, tak to také prdím, ale když vidím, jaký děá den ode dne pokroky, tak to risknu, a převážně jde více do nočníku než na zem, tak mě to těší 🙂
Mamičky, tuším už spinkáte, nespinkajte 🙂 😅
@suzamen souhlas s @ivce ty odhady jsou dost nepřesný, takže nic neřeš 😉 Hlavně mi to přijde takové ošemetné, když doktor to měří na ultrazvuku jen tím, kam se "zrovna trefí myší" a každý milimetr už hází dost jiná čísla.
@ivce taky si říkám, že do 18 snad čůrat do plen nebude 😀 😀 😀 U nás je hlavně problém, že on chce jen na záchod, prostě to má asi odkoukané, na nočník si sice sedá, hraje, ale nikdy tam nic neudělal.
A hlavně mě na odplenkování vůbec nic netlačí, používám látkovky, takže ani po té finanční stránce to nemusím řešit 😉
@xxx.klarka no, držím palečky, ať vám to vyjde 🙂
Já jsem teda taky zvědavá na odhad velikosti miminka, zatím jsem na tom utz nebyla, v pondělí jdu k dr., tak uvidíme, co mi ukáže. Jen teda u Matouše mi tam ty rozměry taky dost lítaly, nakonec se narodil krásně akorátní - 3480 gramů 🙂
@suzamen no tak ty to budes mat teda fakt narocne 😖 to sa ja nemam co stazovat 😅
@xxx.klarka inak my sme na tom podobne s odplienkovanim. akurat mna trosku trapi ze on sa uz pytal na kakanie , do plienky vobec nerobil a teraz sa mu to zapacilo po stojacky kakat tak ked dotlaci tak mi len pride povedat ze spravil nech ho prebalim. aj cikanie hlasi- ked je docikane 🙄
ale nie som odbornik, kdesi som len citala ze to je dobre znamenie ze si je vedomy ze spravil. ale ked ho davam preventivne cikat na redukciu tak vzdy vycika utrie sa a splachne 😵
pouzivas latkovky ci nie?
@mell ty používáš látkovky? Taky o tom při druhém hodně uvažuju. Nemáš náhodou odaz na nějakou dobrou stránku, kde by bylo ve zkratce a srozumitelně napsáno kolik je čeho třeba? Nebo třeba z vlastní zkušenosti, kolik čeho jsi nakoupila? Vím, že je tady diskuze i na koníkovi, už jsem na to před pár měsíci koukala, ale teď nějak nemám čas, snad se to zlepší až nastoupím na MD 🙂
Dobré ráno děvčata 🙂
Ja uz zas tri noci nespim, ale ne kvuli bolestem nebo tak neco, proste mi to nejde, cumim do stropu, a co nejlip - mohla bych zacit psat knihy z tech pribehu, co se mi v noci zdaji, kdyz uz zalomim - to jsou teda psycharny!! Kde se to v te hlave bere. Asi fakt moc nad vsim premyslim. Rano jsem se vzbudila, a prvni myslenka, jak zmenime pokoj, az bude prcek starsi, a co teda s tim trvalym navratem do Cech atd atd. Chapete jo? To jsou plany, ktere budou aktualni tak za 3 roky....a ja uz nad tim premyslim ted 😅 😀 Pak mi uz nema ze vseho "hrabat" 🙂
No nic, mam vikend na to, spakovat a uklidit cely byt, tak se jdu do toho pomalu pustit. Ale slibuju, ze na sebe budu davat pozor, regulerne si davat prestavky, a vsechno tezsi nechavam na chlopka az prijde vecer 😉
Ahojky, také přeji hezké ránko🙂
@petpop Taky mám sny takové nějaké živé a k tomu i když nemám důvod, tak jsoiu většinou negativní, takže se probouzím se slzami...grrrr 😠
Já dnešek strávím učením se a zítra si to jdu pěkně na 12 hodin odsedět do školy a na zkoušku. Ach jo, jak já to nenávidím. Tak vám přeji lepší den 😉
@jankasramka u nás se teda nedaří s kaděním, to si vždy počká než ji dám večer nebo v poledne plenu před spaním. :-/ Nene, jsme na jednorázovkách.
jinak dobré ráno, u mě noc nic moc, furt mám tlaky, do toho strašila mlaďaska.
@ivce já jsem věřila spíš mojemu dr. páč u první dcery se vždycky trefil s odchylkou 100g ale ted teda nevím 😀
Taky nám naměřily kratší stehenní kost ale to budou mít asi po manžovi,ten má krátký nohy 😅
@mell mě totiž pořád mátlo to že od začátku těhu jsme byli vždy o pár dní napřed a větší a ted je to zas naopak...no jsem děsně zvědavá co se dozvíme 😀 jen doufám že máme už aspon 2 kila páč myslím že už dlouho vcelku nevydržím 😒
@jankasramka když jsem se dozvěděla že budemem mít dvojčata tak sem z toho byla skoro dva měsíce špatná a nemohla se stím smířit,navíc sem si říkala že to budou určitě dva kluci,dokonce mě i jeden den napadla myšlenka redukce ale na to jsem naštěstí rychle zapoměla a pak když mi dr. řekl že je tam páreček tak jsem se začala tešit...sice mě občas přepadne panika jak to zvládnu ale zvládli to i jiný...hlady mimčo neumře a když budou obě brečet tak hold jedno pochovám a druhý musí počkat,svět se nezboří 😀
@petpop 😀 to máš ještě v pohodě já už asi třetí noc rodím 😀
@petpop Sny jsou hrozný, na dnešek se mi furt zdálo jak rodím mimčo někde sama, maličké a pak volám záchranku 😀 Asi jsem se včera pěkně vystresla.
@xxx.klarka Taky dobrý 😀 Mi se právě nezdá nic ve spojení s malým. Samé šílenosti 😖
@petpop každý ráno mi bývá zle a čím dál častěji mě tvrdne pupek a bolest na ms je taky skoro pořád a začíná vystřelovat do kříže 😒 V pondělí jdu na převážení a v úterý do poslední poradny,jsem zvědavá jaké budu mít CS posledně už bylo 2. Na jednu stranu chci vydržet aspon do konce roku ale na druhou bych to už měla zasebou,už se chci aspon trochu vyspat a hlavně ulevit kyčlím protože chodím jak stará bába 😀

@ivce ved lezim,ale co to moze byt?dufam,ze to rzchlo prejde