Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@ivce já myslím, že dobrý info je tady: http://www.latkovepleny.info/ a pak tak nějak snad ve všech eshopech, kde prodávají látkovky a takový ty bio věci toho je taky spousta. Ta diskuze tady na MK je hrozně dlouhá a dočíst se tam info je pro začátečníka asi složité, ale kdyžtak ti tam určitě poradí - nebo i já, pokud budu vědět.
Já u prvního začala až někdy ve 4 měsících, zase taková ekomatka nejsem. Navíc ze začátku jsem se v tom dost plácala, teď už si troufnu hned po příchodu z porodky, bo stejně peru na Matouše, tak toho bude akorát víc.
Pro novorozence mi přijde nejlepší asi používat klasický čtvercový plenky, ty kalhotkový jsou dost drahý a když koupíš na novorozence, tak z toho rychle vyroste a ty pleny jsou dost drahý. Když koupíš ty jednovelikostní, tak to je na takovýho prcka hrozně ohromný, i když se to dá zmenšit. Takže spíš třeba jich koupit pár k doktorovi apod. a jinak doma skládat ty čtvercové. To si myslím, že tak 30 by mělo stačit i na blinkání. On to stejně musí člověk tak ob den prát, protože zase skladovat ty počůraný plenky není žádná slast 😉
Pak k těm čtvercům je potřeba snapi sponka a svrchní kalhotky. Nejlepší jsou nějaké prodyšné, já mám ráda vlňáčky - jednou za čas je s tím práce, musí se nalanolinovat, ale tak to se dá 🙂 Jinak se dělají PUL, ty jsou částečně prodyšné a není s tím vůbec práce, jen se vyperou s ostatníma plenkama. Flísové jsem nikdy nezkoušela, tam mi nějak nejde do hlavy, že to neproteče - i když to mi nešlo ani u těch vlňáků a pak jsem z nich byla unešená 😀 No, a pak dobrý vynález jsou separační plenky, hlavně pro novorozence, který je pokakaný pořád.Oddělí to tuhé od tekutin, takže je vyhodíš do záchodu a nemusíš nijak čistit plenku od hovínek.
Kalhotkové pleny používám ty kapsové - jsou to vlastně all in one (AIO), ale dají se "rozložit" na části, takže se to líp pere a schne to. Jsou to vlastně svrchní PUL kalhotky, které mají kapsu a do té se dávají vkládací pleny, takže si to můžeš i vycpat podle potřeby.
Já peru v eko prášku na 60 stupňů - což je dostatečný pro zabití nějakých bakterií a už nežehlím.
Doufám, že jsem to popsala nějak srozumitelně, kdyžtak se ptej, dovysvětlím 🙂 A klidně si pak nad to v klidu sednu a sepíšu ti přesný seznam a počty 🙂
@suzamen a chystáš se rodit normálně nebo ti plánují sekci?
A co se týče spánku, tak taky často čučím a převaluju se. A nejhorší je, že to ani nemůžu ráno dospat, bo holt synek vstává nejpozději v půl sedmé, takže mi nezbývá nic jiného, než vstát a fungovat. Ale zase už nejsem přes den tak unavená, kupodivu se mi ani spát nechce a večer taky nemužu brzy usnout...
Ahojky,tak včera jsem myslela,že půjdu klopit,vůbecc mi odpoledne nebylo dobře,ale pak se mi u ségry udělalo tochu lépe,tak jsme ještě sjeli do města a konečně mám ručníko-osušku do porodnice,takže můžu sbalit taškku.Dnes budem skládat postýlku,takže fakt s předstihem 😀
Jinak teda večer co mi vyváděl mimísek v bříšku to byyl teda nářez!!!To ještě nikdy takle nevyvádělo!!!Boule všude a hlavně mě snad čutalo i do čípku,jako fakt mazec,doufám,že v tom nehodlá pokračovat!! 😅
Teď je tu tma a nádherná chumelenice!!! 😵
@petpop no to je můj záchytnej bod být ještě na vánoce doma,pak má manža 25.12. narozky a moje mamina 28.12. třeba se trefíme 😀 a nebo to budou novoroční děti 😅
@mell zatím to vypadá na normální porod pokud nebudou doktoři proti...chlapeček už je dva měsíce hlavou dolů tak se modlím aby se necpal na svět 😅 ale holka nám nějak zlobí a každej týden se motá jinak..se právě obávám že je zrovna příčně 😒
Dneska mi to pakování jde pěkně od ruky 🙂 Nic nepřeháním, s ničím těžkým se netahám, jen balím do krabic, takže mně ani nic nebolí - zatím 🙂 A dávám si pravidelný oddech tady na čtení 🙂
@suzamen No uvidis, co ti rekne Dr na kontrole, pak uz urcite budes chytrejsi 😉 Hlavne prosimte vydrz aspon do toho pondeli 😀
@krakorka Hehe, neco podobneho jsem vcera taky mela, ale jen par minut. Kazdopadne kopal jakoby se chtel pres to bricho vykopat uz ven 😀 Nebo tam "jezdil na kole" 😀 😀
Já teda nevím, ale cítím se hrozně. Spodek bolí jako hovado, ani chodit pořádně nemůžu. Tlaky na konečník jsou furt hrozné, možná bych potřebovala si dojít na záchod, ale nejde mi to. ☹
@petpop joo to vydržím 😀 😀
@xxx.klarka mám to stejný 😒 i na záchod se kolikrát bojím jít 😀
@amrash Tak v tom sama urcite nejsi. A s tehu to urcite souvisi, nekde jsem o tom cetla 🙂 A jindy jsem takove problemy nemela...
@xxx.klarka @suzamen Oj, holky nezavidim, ...ja mam uplne hruzu, jak ctu, co me jeste ceka.. A je mi vas lito o to vic, ze ja muzu kdykoli zalehnout do pelechu, coz vy asi tezko, kdyz uz mate princezny, ze 😨
@petpop hele tebe to třeba vůbec nepotká,já jsem u prvního těhu krom nevolností v prvním trimestru nic neměla,bylo to naprosto pohodový těhu,pořád jsme někde jezdily a chodily s bandou na večeře a rodila sem až ve 42tt ale tohle je naprostej opak,já si užila snad jedinej 5 měsíc jinak mi je blbě nebo něco bolí,ted sem začala otíkat a mám zase zánět dásní takže se docela už těším až budu mít po všem 😀 Nejhorší je že už ani ležet se nedá jak mě bolí kyčle 🙄
@xxx.klarka já mám ted docela dost výtoky asi jak malý tlačí na čípek tak se vždycky bojím vyslíct abych nenašla zátku nebo plodovku 😀 asi už nám z toho pěkně hrabe 😀 Mě dneska jela malá ke tchýni tak něco málo udělám a budu relaxovat 🙂
Juchůů, mám vyžehleno 🙂 Kde máme @petrusew , abych se mohla pochlubit 😀
Ted si davam obídek -těstoviny, a pak pomalu pokračuju v práci ..
@suzamen Tak premyslim, ze ja jsem si vlastne mohla tehu uzivat tak do 6teho mesice - a vlastne ani ted nemuzu moc narikat. Muj nejvetsi nepritel je spis strach. Po prvnim potratu proste neverim, ze opravdu vsechno je v poradku, a porad mam pochybnosti... Jsem blba no.. Ale dokud nebudu mit prcka v naruci, nebudu klidna. A verim, ze pak uz vubec ne. Strach o dite uz je na cely zivot...
Ahojte mam termin tiež vo februari a sem tam si tu niečo prečítam a hned som kludnejšia ked viem že mate podobné problémy a strach ako ja. Včera som bola na utrazvuku bola som 30+3 a maly mal odhad vahy 1580 g ale čo ma trošku zaskočilo že stupen zrelosti placenty mam II-III stupen neviem neni to skoro, možte mi napísať aky stupen ste mali vy v tomto týždni? A dufam že Vám nevadi že som sa k Vám pridala.
Tak malá usla, tak jsem toho využila a spala s ní 😅 😅 hodinka a půl a je mi hnedka lépe, ale spodek bolí furt stejně.
tak ja som dnes nejaká skapatá, nič sa mi nechce a ešte aj hormony so mnou šiju ... len tak z ničoho nič plačem a stresujem, že nič nemám nič nestíham no proste bleeeeeeeee ☹ ☹ ☹
@nezbednica stpen zrelosti placenty, no tak toto citam prvykrat 😒
@nuna55 SOM NA TOM ROVNako, navyse dcerka ma v pondelok narodky a ja som nic nestihla a uz nevladzem ani jej spravit tortu ani nic co som chcela
@rossalinda mam to uvedené aj v tehotenskej knižke v klonke placenta grading.
@nezbednica idem kuknut ....... no co kukam to kukam nevidim 😒
@rossalinda je to na tej strane kde su ultrazvuky v 12tt, 20 tt, a 30 tt na konci knižky.
@nezbednica tak tuto stranu mam prazdnu ☹ nevypisanu ja dostavam z ultrazvuku zvlášť papier ten mam založený v tehu knižke - a ani tam nemam takýto údaj
Tak my jsme se odpoledne dali do úklidu a zatím jen dvouch místností a teda jde nám to jak psovi pastva.já stále odpočívám,protože mě zas trápí bolest lopatky,takže to je mazec.A to mě ještě čeká žehlení!!
@nuna55 taky mám dnes nějaké rozházené hormony,takže jsem taková lítostivá a smutná a přijde mi,že do Vánoc nic nestíháme
@rossalinda ahojky.. ja som s tym mojim padnutym bruskom bola na poradni a vravela, ze je to oki.. inak uz mi kleslo tak, ze ked chcem roztiahnut alebo stiahnut k sebe nohy tak si ho musim rukami podvihnut aby som si netahala kozu na nom.. a oddnes mam problem normalne sediet.. musim byt v takom polosede lebo to brusko mam normalne na stehnach.. a tlaci ma to.. 😨 ☹ ta ja neviem co toto.. dufam, ze este par tyzdnov vydzim..
Inak ahojte dievcence.. zase som vas trosku zanedbala 😝 vcera mojho muzika seklo v chrbte.. este, ze s nami teraz byva manzelov bratranec.. neviem akoby som si inak s mm poradila ☹ boli sme na pohotovosti zrovna v nemocke kde chcem rodit a na prijme si mysleli, ze chalani dosli somnou.. uz ma chceli brat na oddelenie 😀 potom kym bol mm vnutri.. sme sa sli s Patom prejst a ked sme sa vratili.. zase ma prijme zastavili a uz ma smerovali do nejakych dveri.. kde mam zaklopat a beru ma na oddelenie 😀 😀 😀 keby som sa nebranila asi by ma uz aj odrodili 😀 😀 mm dostal injekciu, lieky a uz je lepsie.. a ja som odisla uspesne este s bruskom 😀 😀 tak ale aspon vieme kam pojdeme ked pride moja chvila.. dufam, ze aj potom budu taki ochotni ako vcera 😉
@kohutovci to iste mam aj ja a som z toho dost vyplasena je
mi strasne zle a do tehu knizky mi vcera zapísal doktor ze som skolabovala ze to je vycerpanie atd kludovy rezim a dnes to iste cely den som lezala myslela len na babo poobede som v klude isla sama von do tesca nieco dokupit moja dcera ma zajtra 2 roky tak som chcela nieco este pokupit a tam som znovu skolabovala tak neviem bo vsetky vysetrenia su ok
@rossalinda ja som tiež raz skoro skolabovala u kaderníčky ale rozdýchala som to bolo mi strašne zle tak teplo a skoro som odpadla fuuu poznám ten pocit, nič príjemné tak držím palce aby ti bolo lepšie 🙂
@rossalinda fuha.. tak to nieje nic prijemne.. treba asi fakt vela odpocivat a spravit len nutne veci.. a podla moznosti nikam nechodit.. ja mam tiez kludovy rezim..nastastie teda nekolabujem, ale picha ma v brusku.. a vcera som to veru aj ja pototo.. bola som na vianocnych trhoch s rodicmi a potom som mala stretavku s byvalymi kolegami tak sme si boli sadnut v jednom podniku.. oni hrali bowling.. ja som klabosila.. potom na maly nakup do tesca a veru.. tuto noc sa mi to vypomostilo.. neviem spat.. tu ma boli.. tam ma pichne.. som strasne unavena.. ale neda sa mi spat ☹
@petpop no veru.. ked nechces predcasne rodit.. nemotaj sa okolo nemocnici.. 😀 😀 😀 a uz vobec nie vecer na pohotovosti 😀 😀

@petpop tak toto ja prezivam tiez aj tie knihy by som pisala 😀 😀 😀 😵 ale nechce sa mi z postele