icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

xxx.klarka
18. dec 2011

@cizu Asi záleží na každým komu co bude vyhovovat, já síťované kalhotky při dcerce měla 3, dají se lehce přeprat a během chvilky jsou suché. Navíc jsem je nosila jen první 2 dny, pak jsem přešla na normální bavlněné kalhotky, byly mi pohodlnější. Vložky jsem v porodnici používala ty poporodní z lékárny a doma pak už always s křidélky, ty maxi. Někomu mohou vadit, pokud mají více stehů, tak abych se možná bála, aby se tam ten steh nezašmodrchal (nemohu teď najít správné slovo 😀 ). Pro mě byli mnohem pohodlnější ty alwaysky, protože ty poporodní vložky jsou hrozně silné a nejsem na vložky zvyklá.

krakorka
18. dec 2011

@petja no měla jsem ze železa strach právě kvuli zácpě,protože už takhle to je zážitek(ikdyž posledních pár dní to je celkem v pohodě) ale dobrý,vypadá to,že zrovna to co mi předepsali mi sedlo.

Tak už máme taky nacchystáno. 😉 první fotku fotila dcera a tam si teda přijdu netěhotná 😀

petja
18. dec 2011

@krakorka takže čekáš kluka,co?

xxx.klarka
18. dec 2011

@krakorka krásný 🙂

krakorka
18. dec 2011

@petja povlčení je po Andulínce 😉

petpop
18. dec 2011

@petja Neco malo nekdy vykaslu, ale spis ne a dusi me to pak celou noc 😒
Magnezko jsem si koupila sama, nemam ho predepsane, takze jak rikam, tabletku si vezmu jen sem tam.. Ted si budu davat pravidelne aspon dve denne, aby me nechytaly ty krece do noh..

nuna55
18. dec 2011

@kokorunecka cica kde si?

petpop
18. dec 2011

@nuna55 cica ma muzika doma 😉

nuna55
18. dec 2011

@petpop veď preto som sa pýtala...má doma muža a na nás už kašle 😀 😀 😀

petpop
18. dec 2011

@nuna55 Tak na chvilku ji to jeste prominem, musí se nabažit po takové době 😉 😀

mell
18. dec 2011

@suzamen a na jaký porod se cítíš ty sama? Jsi ráda za ten přirozený? Dvojčata chce skoro každej rodit císařem a co mi tak přijde, tak i doktoři jdou povětšinou spíš do něj.

@amrash já myslím, že problém se spánkem má tak 95% těhotnejch, že to je spíš výjimka, když někd spí v poho. Já třeba normálně spávám na břiše, takže už jen to, že teď nemůžu je pro mě blbý a navíc prostě když se chci otočit, tak musím opatrně, aby mě zase někde nepíchlo apod. A pak taky to běhání na záchod je strašně probouzející 😀

@nezbednica ta placenta je "stavěná" na 40 týdnů, pak dost rychle přestává dobře fungovat, takže to mají doktoři takhle nějak označený. A myslím, že nejvyšší stupeň je 4, takže ještě to máš pořád relativně dobrý 😉 Každopádně, kdyby ta placenta už neplnila funkci, tak by tě hnali doktoři určitě na vyvolání nebo minimálně do porodky, abys byla pod dohledem.

mell
18. dec 2011

@cizu já se připojuju k těm síťovaným jednorázovým kalhotkám - dají se teda i přeprat a používat víckrát, takže záleží na tobě, jak se ti bude chtít s nima zacházet a od toho se ti bude odvíjet množství. Já je měla do porodky jako jednorázový, pak jsem si je doma přepírala, bo mi teda vyhovaly moc a zase jsou celkem drahý. Ale já rodila císařem, takže jak to byly hodně vysoký, tak mě netlačily na jizvu a nosila jsem je dost dlouho.
Měla jsem něco takového - jsou příšerný, ale fakt byly pohodlný 😀 😀 http://internetova-lekarna-online.eod.cz/lekarn...
A co se týče těch poporodních vložek - v porodnici je nedostaneš? Omrkni si webovky porodnice, většinou tam píšou, co si kdo má donést a přijde mi, že ve většině porodnic je dávají, takže pak už jen na doma a to si můžeš libovolně dokupovat, jak bude potřeba.

@krakorka jéé, krásně nachystáno 😵

Já vyprala pro miminko kombinézu a sdělila jsem muži, že po Novém roce budem muset začít už chystat místo v ložnici, chci tam dát ještě komodu, kde budou mimi věci a bude sloužit jako přebalovák. Jenže to budeme muset nějak udělat škatulata, hejbejte se... A pak začnu teda asi prát a když mě chytne hnízdění, tak snad i žehlit - já jsem totiž totální nežehlící typ 😀

kokorunecka
18. dec 2011

@nuna55 @petpop
Ospravedlňujem sa 🙂 Nestíham 😀 Veru tak, drahý je doma 🙂 A ešte sme spolu teraz piekli 😀 A svokra so sestrou jeho tu bola a tak 😀

petja
18. dec 2011

@petpop tak bych ti radila koupit homeopatikum drosera 15CH

rossalinda
18. dec 2011

tak oslava v pohode sestry ma polutovali a deturence sa poihrali, bordel riadny ale muzicek teraz poctivo upratuje 😀 😀 😀 😀 😀 na jedno jedine je toto vsetko dobree je vidno ako makam aby domacnosť ako tak vyzerala 🙂 🙂 a začína mi byť lepsie

rossalinda
18. dec 2011

@kokorunecka: no a ako svokra perlila? 😉

vrabciatko
18. dec 2011

Práve sme prišli z plavárne. Tento týždeň už tretíkrát po 500 metroch. Cítim sa potom úžasne kríže ma nebolia, spím ako zabitá a hlavne som zistila, že s kondičkou to ešte nie je až taká hrôza 😉 . Vrelo odporúčam, jediné negatívum, že sa tam na mňa dívajú ako na nie celkom normálnu (asi že čo tá tu preboha robí? 😅) Chodíte niektorá?

kokorunecka
18. dec 2011

@rossalinda Len takú drobnôstku, že či sme si vedomí, že treba robiť častejšie poriadky, keď už sme si nechali toho psa...
Kukám na ňu, že sak my robíme poriadky robíme denne aj bez toho, aby bolo bábo na svete...
A ona, ja len, že keď si myslíte, že je dobré mať pri dieťati psa...
A potom už bola ticho 😀

rossalinda
18. dec 2011

@vrabciatko nie ale velmoi by som chcela chodievas do normalneho plaveckeho bazena? Moj doki mi povedal ze na vlastne riziko a ked tak do specialneho pre tehu ale taký je len v BA takze nič, možno by mi to pomohlo...... 😉

ivce
18. dec 2011

@mell díky moc za info k těm plínám, budu se do toho muste pořádně začíst, případně tě pak ještě budu otravovat s nejapnými dotazy 😀 já na startu nějaký ten týden asi taky pojedu na jednorázovkách a jak se trochu vzpamatuju, tak bych chtěla přejít na látkovky.

@vrabciatko já jsem na tom s kondičkou v ..... 😀 minulý týden, jsem byla v bývalé práci, kde jsem byla zvyklá chodit po schodech a nepoužívat výtah. Takže jsem se svižně rozběhla do schodů, potřebovala jsem do 5. patra a už ve 3. patře jsem myslela, že se mi rozletí plíce a tlak mi vyletěl někam do nebeských výšin. Musela jsem zabrzdit, protože v 5. patře bych už nevydala ani hlásku 😀 jsem to nějak neodhadla s tou svou současnou tělesnou konstitucí 😀

nuna55
18. dec 2011

tak a dnes už mám dosť ... od rána som na nohách a preto ich mám také opuchnuté, no hádam to do rána prejde, ale urobila som si radosť (mňamku)

vrabciatko
18. dec 2011

@rossalinda klasika plavecký bazén, voda má tak 28 st. a chvalabohu sa mi vyhýbajú mykózy, takže bez problémov. V prvom trimestri som chodievala, ale skôr lajdačiť do termálnych a to sa mi škaredo vypomstilo výtokmi a následnou atb liečbou, ale teraz v pohode 🙂 . Mne to gyndoška len a len odporúčala. Pokiaľ sa cítim dobre (som od augusta PN) je to ten najbezpečnejší druh pohybu.

ivce
18. dec 2011

@vrabciatko při prvním těhu jsem taky chodila na bazén do posledního měsíce a bylo to super. Fakt nejlepší pohyb pro těhulku. Teď na to není nějak čas ☹

veronika9686
18. dec 2011

@kokorunecka
@rossalinda
@mell ja viem,musim to vydrzat,ale je to hrozne,uz kazdy krok ma boli,akoby som mala namiesto bedroveho klbu ihly,a potom je to bolest.no co uz,uvidime,co mi na to povie doktorka,v stredu idem na dalsiu kontrolu

suzamen
18. dec 2011

@mell já bych teda spíš raději normální porod,mám spíš obavy z císaře,nedělá mi dobře když mám něco umrtvený a cítím jak se semnou něco dělá 😖 ale pokud doktoři nebudou chtít nebo by to bylo nějaký riziko tak mi nic jinýho nezbyde...ale jde mi taky o ten první kontakt po porodu o kterej matka u císaře přichází ☹ a celkově si myslím že tím že se rodí normálně tak to není pro ty prcky takovej šok jak když je jen tak vyndají z břicha...

kokorunecka
18. dec 2011

@veronika9686
Uvidíš, čo ti povie, ale určite to nebude nič hrôzostrašné...
Ja ako som si povedala, že pôjdem o týždeň skôr k dr. tak mi zrazu nič nie je 😀

ivce
18. dec 2011

@suzamen moje kolegyňka v práci má dvojčata a rodila je normálně. Říkala, že to byl větší fofr,než když rodila první dítě 🙂 tak snad nebudou u tebe komplikace, prckové budou otočení správným směrem a taky to půjde 🙂

petpop
18. dec 2011

@nuna55 Tak si davam to mleko 🙂 Snad to aspon trochu pomuze 🙂

Dobrou noc děvčata, jdu do pelechu, zítra náš den "D" - konečně v novém 🙂 Tak se tady teď den, dva moc neukážu .. Držte mi palečky, at to stěhování zvládnem v klidu 😉

kokorunecka
18. dec 2011

@petpop Budem na Teba myslieť 🙂
My ideme zajtra vybavovať veci okolo dovozu auta, tak snáď tiež pochodíme dobre 😀

veronika9686
18. dec 2011

@kokorunecka to mas super,no ja si vravim,ze tie posledne dva mesiace to uz neako vydrzim,ajked by som sa ani nepohla