Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@petpop jj ted jsem se objednala do porodnice,za týden jdeme na kontrolu 🙂
@rossalinda děkuji 😉 tady se zatím uzavírají sázky páč manžel má narozeniny 25.12. a mamka 28.12. tak říkají že porodíme už ted ale my je vypečem a počkáme si na leden 😀
@krakorka já se dnes v noci přetáčela a nehorázně mi tam dole ruplo až sem myslela že mi praskla voda ale byla to jen kyčel 😀 😀
ahojte babeby ako pocitujete pohyby babatiek ??
@nikolet_89 Ahoj.. no ako kedy 🙂 niekedy sa mi vyduje kopcek na brusku a putuje z jednej strany do druhej, alebo citim ako ma tlaci do jedneho miesta akoby dovnutra do organov.. to nieje moc prijemne... inokedy mam pocit, ze sa chce vykopat z brucha von.. a najkrajsie je ..ked reaguje na dotyky.. trochu ju postuchame, alebo pohladime a ona sa pomrvka 🙂 par krat sa mi dokonca stalo, ze ked som s niecim buchla.. tak sa mala mikla 🙂 nikdy ma nenapadlo, ze ked s niecim buchnem, tak sa babo v brusku moze zlaknut.. davam si radsej nato pozor.. 😉
@kohutovci ahoj hej to poznam aj j, len teraz posledne dva dni sa mi zda, akoby malinka mala malo miesta, sem tam ju slabunko zacitim...bombarduje ma hlavne v noci a nad ranom 🙂
ja ich cítim menej často ale o to intenzívnejšie presne ako kohutovci tak sa mi tam žabka prevaluje a ešte keď na ňu začnem intenzívne myslieť a prihováram sa jej - že sa dlho nehýbe začne ma kopkať 🙂
@rossalinda 8.2. Ti schvaluju, a taky bych to brala - je to i me datum narozeni 😉 Ale at to bude kdykoli, jsem rada, ze aspon ty narozeniny budeme mit k sobe blizko. A taky bych moc chtela vodnare, mam to znameni rada - jsem narcis, co? 😀
Az jednou bude druhe ditko, "necham" si porod na zari, az ma i "tatka" radost 😀
@nikolet_89 I mne se nekdy zda, ze se maly hybe nejak malo.. Myslim si, ze je to ale fakt tim, ze uz nema tolik mista. Proto taky hodne silne citime, kdyz uz se otaci apod. 🙂 A nekde jsem cetla, ze je prave dulezite hlidat si ty pohyby v urcitou denni dobu. Jako treba mi se vzdycky maly "zavlni" rano, neco pres den, ale hlavne vecer - pak vim, ze je vsechno Ok 🙂
@kohutovci Jak ja Ti zavidim ten elan 🙂 Mi teda chybi, jsem jak vyzvykana zvykacka 😒 Uz at jsou ty svatky, sednu 24.12. na gauč a zvednu se z něj snad až na Nový rok 😀 😀
Užij si tu procházku, ..to Ti závidím snad ještě víc, než ten elán, -tady máme "typické Vánoční" počasí - celý týden má být 10-12 stupňů, paráda, co ☹ To budou Vánoce jak někde na Kanárech 😀
@petpop aj ja tak isto, len niekedy menej niekedy viac, viem, ze je vsetko OK, ale aj tak mam obavy a vidim, ze ty si v 32 kedy mas termin ? ja 20.2 🙂
ahojte,tak dnesna poradna dopadla super,pani doktorka sa napokon zlomila a povedala,ze cakame dievcatko a zajtra nas caka este velky ultrazvuk,tak ju zasa uvidim 🙂))) uz sa tesim
Ahooooj holky, tak to u nás konečně vypadá na zimu! Venku sněží...ještě že už nemáme velký úklid 😀 Dneska mi přišly rifové lacláčky, jsou k sežrání! Mám z nich velkou radost. Shelbynce je pořád nic moc, ale střeva má průchodné, což je pro mě nejdůležitější. Na Vánoce jedeme ke tchánovcům a moc se těším, pojedeme k nim už v pátek. Ola (tchýně) má odpolední, tak jsem jí přesvědčila, že jí pomůžu, protože nechci, aby se k vůli svátkům strhala ještě když přijede. Chtěla bych, aby si je taky užila. Prcek mi dává hlavně večer zabrat, pak mám pocit, že jsem strašně unavená a nevyspalá...no, vzhledem k tomu, že řádí občas i přes den, tak se nemám šanci moc dospat 😒
@veronika9686 gratuluju k holčičce 😵
ahojte maminy, som bola na poradni a vyzera to byt vsetko v poriadku. tak sa tesim. 🙂 malinka rastie uz vazi 1406g. 🙂 je otocena tak ako ma byt dole hlavickou a dufam ze tak aj zostane 🙂
@nikolet_89 Podle posledni menstruace mam termin 22.2. (podle toho se drzi tady v Anglii, kde ziju). Podle ceskeho gynekologa a ultrazvuku, co jsem mela v patem mesici, to vychazi na 10.2.
Takze si asi muzu vybrat 😀 A vlastne tedy ani nevim, v jakem tydnu jsem 😀 Kdyz se mne nekdo pta, kdy mam termin, rikam, ze s tim pocitam od pulky ledna do pulky unora 😀 😀
ahojte, no mne sa tiež zdá, že sa maličká hýbe menej ako doteraz a keď mam pocite že som ju nejak dlho necítila, tak kopne riadne 😀 ,
nejak nemôžem v noci spávať, a potom by som spala aj celé doobedie, aj poobede, 😖
@suzamen držím palce aby ste vydržali čo najdlhšie 3 v 1 😉
Ahojky u nás konečně sníh,mám radost jako ty moje dvě ratolesti,doufám,že vydrží,případně dosněží co nejvíc 😉
S těma pohybama,mi snad přijde že moje mimi nespí vůbec 😅 cítím ji takřka pořád 😅
@petrusew tašku už zbalenou mám 😉
taky bych to tak brala,od půlky ledna do termínu 😀 ale myslim si,že našemu miminku se v bříšku náramě líbí,ale kdo ví 😅
já pohyby cítím hlavně večer,to jsme nejaktivější,ale během dne jak změním polohu tak to o prckovi vím taky a navíc neustále škytáme,takže o miminku vím ve dne i v noci 🙂
A jinak jsem zvládla umýt horní záchod a koupelnu na manžu jsem nechala sprcháč a vytření,to dá😀
Tady se stále sype a sype a sype,krása!!! 😵
jé ono je to písmo tady děsně malinké,ale dohromady je tam napsané,že přejem Všem krásnéé Vánoce!! 😉 😵
@petrusew papuče,hroznový cukr,levandulový olej,doklady+nezbytná administrativa,léky,pár peněz,kartáček na zuby+potřebná hygiena u mě malý balení šamponu,tělovýho mléka,krému,sprcháči+intim,homeopatika,kojící čaj,dva červený ručníky,toaleťák,teplý ponožky na sál,síťový kalhotky po porodu,balík vložek po porodu,bez lepítek,hodně velký,potom už stačí klasik vložky ,kojící podprsenka+pár tamponů do ní na odjezd domů,po dobu v porodce budu využívat jejich noční košile,páč je to nejprakt.jak se mi nalily prsa mlíkem potom,tak měly stejně pořád mokrý kola,z domu bych jich musela mít deset 😅
Doporučuju dvě tašičky třeba kosmetický,v jedné budeš mít věci jen na sál a po porodu na umytí
Pro mimi mám 5látkových plen,malej balík jednorázovek,doma už pak pojedem v látce,malý balení ubrousků a nějaký kvalitní olej na mimi.Já nechci po porodu umývat,minule jsem umývala až po 24hod.
Oblečení mají v porodnici a na cestu domů doveze manžel jak pro nás přijedou.
Uvažuju tentokrát i o županu,ten ael může dovést manžel na druhý den,zabere dost místa a já ho nikdy nepotřebovala,jednak jeden porod konec léta druhej listopad a druhak mi bylo spíš vedro 😉
@petrusew Tasku jeste sbalenou nemam, ale kdybych na to mela cas, urcite uz by sbalena byla 😀
Seznam jsem si opsala z netu, ale muze se v necem lisit-tady se zustava v nemocnici jen cca 1 den:
Pro tebe: tehotenstkou knizku, porodni plan, jídlo a piti pro tebe a partnera, fotak, neco na cteni, jeleni luj, kosili nebo pyzamo volne s knofliky na kojeni, hrubé ponožky, zupan, papuce, rucniky, papírové útěrky –na spodek po sprše (lepsi se utrit tim a vyhodit, nez do rucniku..), kalhotky, 2x kojici podprdu, vlozky poporodové, vlozky do podprsenky, obleceni na cestu domu, toaletni potreby, penize, mobil a nabijecku, prupiska+bloček, tašku na špinavé prádlo
Pro mimi:
troje bodicka a dupacky, snowsuit (zimni kombinezka),cepicku+rukavicky,ponožky,deka, zavinovacka,vata,čistící ubrousky,plenky,krémik pro mimi,obleceni v cem mimi povezes domu, SEDACKU DO AUTA, Obyc.plinku
Tak nejak asi podle toho se budu ridit, i kdyz mi prijde, ze misto jedne tasky, potahnu 5 😒 Jestli ma nekdo zkusenosti, co muzu vypustit, dejte vedet 😉
@petrusew tak já tam mám pantofle,toaletní papír,vložky do podprsenky(krabičku)zatím jedno balení vložek pooperačních,jedny jednorázovky(ještě jedny dokoupím),noční košili,ale ráda bych celou dobu používala jejich,jedny ponožky(ale po zkušenosti,co jsem ležela v nemocnici si myslim,že je evezmu na nohy),větší ručník(tmavý) a jeden ručník na obličej,toaletní taštičku dodám až při odjezdu do porodky a župan taky.Pro mimi mám balík plínek a balík ubrousků a vzoreček mastičky na prdelku.Myslim si,že je to vše co tam mám,jo vlastně ještě jednu jednorázovou podložku.
Jinak se zkus mrknout na stránky nemocnice kde budeš rodit,mohl by tam být napsaný seznam co sebou.
Já mám zatím nachystané: Stahovací punčochy (na ten císař musím mít bandáž nohou), síťované kalhotky (3ks), dva balíky samu porodnických vložek, teplé ponožky, pro mimčo mám nachystané plenky, ubrousky, mastičku a kosmetiku na koupání. Kosmetické propriety pro sebe chci nachystat před nástupem...ale asi pořeším trošku dřív, ještě chci toal. papír, ručníky, papuče, mp4 přehrávač 😀 , košily chci jejich, jen nevím, jestli mám vzít věci i pro miminko, nebo nechat ty jejich...to uvidím podle toho, co budou mít, kdyžtak manža doveze. No a pak chci ještě nachystat věci na odjezd domů pro prcka. Samo ještě doklady (oddací list, občanku, průkazku, těhu průkaz, ..) S tím županem, ještě musím dořešit, jestli si vezmu svůj, nebo půjčím v nemocnici...

@rossalinda nakuknem sem len obcas🙂, vzdy precitam posledne prispevky ... POstrehla som, ze sa chystas rodit v Kochu.. To neznamena, ze si nejaka pipenka, nic si z okolia nerob. Ja mam termin tiez vo februari a tiez sa tam chystam do porodnice. Bola som uz aj na prednaske o epi a kedze nas tam bolo viac, postrehla som, ze tam neboli mamicky "pipenky"...🙂 Vacsinou druhorodicky, ktore uz mali tu "cest" so statnou nemocnicou a zvacsa zle skusenosti... Ja ich mam zial tiez... A dokonca mam zlu skusenost s Kramarmi, kedy som na zaciatku tohto tehotenstva musela utekat na pohotovost. S vacsim necitlivym debilom ako je MUDR. Prochazka som sa za svoj zivot nestretla... (prepacte mi to pomenovanie, ale krajsi vyraz prenho nepoznam...)
Nemyslim si, ze v inej nemocnici je porod az tak zadarmo, ked si clovek porata napr. zazmluvnenie lekara, epiduralku, nadstandardnu izbu, otca pri porode, cely vystroj, ktory si do nemocnice vezme pre seba a dieta + kadejake uplatky sestrickam aby sa starali pripadne ti dali ten nadstandard (ktory v zasade nezahrna nic extra), tiez to nie je najmensia suma.... V Kochu to je vsetko v cene.. + nemusim si okrem hygienickych potrieb brat nic...
Tiez som bola na poschodi v Kochu 2x, kvoli zdravotnym tazkostiam, a bola som nadsena... Nielen vybavenim ale aj personalom. Takto si ja predstavujem zdravotnu starostlivost a nadobudla som akusi istotu, ze tu sa o mna postaraju a nebudem trcat niekde na chodbe, aby som uvolnila miesto dalsej rodicke.....
Nie je to malo penazi, ale videla som 2x ako sa staraju o zenu ktora ide rodit a v porovnani s tym co som zazila v statnej nemocnici si neviem predstavit lepsie investovane peniaze......
Zelam pekne a bezproblemove tehulkovanie. 🙂