icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petja
28. dec 2011

O tom alku to dycky budou zase dva názory,tábory

petpop
28. dec 2011

@mell Taky mam sušičku, ale co mě strašně se.re, že to prádlo je pak tak pokrčené, že kolikrát ani vyžehlit nejde 😠 A to už to kolikrát ani nenechávám sušit úplně do sucha.. Ale my máme momentálně v UK teploty kolem 12 stupnů a tak suším venku na sluníčku 😕 Jo a jinak musím říct, že ja teda na naše hadříky aviváž používám, ale na mimi věci nedávám, a voní mi tak nějak víc, tím obyčejným práškem 😅
Jo a nemáš někdy se sušičkou problém, že ti zmenšuje oblečení? 😀 Nějak se to tam scvrkává 😅

xxx.klarka
28. dec 2011

@petja nejen s tím alkoholem, ale se vším to je na dva tábory vždy. 🙂

petja
28. dec 2011

@xxx.klarka ja ja

petpop
28. dec 2011

@danadany Tak hlavně že s prďolkou už budete v novém. Znám i takové, co se stěhovali s týdeními miminky... To bych nedala!! 😝

@kohutovci O tom jsem hodně četla v knížce Karpa "Nejšťastnější miminko v okolí", že mimča uklidňuje ten tzv. bílý šum, který znají z bříška, z proudění krve apod..

Jo a k těm neřestem, kafe piju každé ráno, ale fakt jen jedno denně, co normálně jsem pila i 3.. A alkohol, nemám na něj chuť, nikdy jsem moc nepila, takže mi naštěstí moc nechybí, ale občas si naliju skleničku pivka od přítele, a přiznám se, že jednou jsem neodolala Malibu s Colou, ale toho malibu tak byla tak malá půlka, na velkou sklenici, takže spíš jen na vůni 😀 Myslím, že to škodit nemusí, ale člověk nikdy neví...nepokouším osud 😉 Stejně jako s léky apod..

bambula1307
28. dec 2011

@kohutovci no tak sme obe nakopane :((..uf..musime to dako vydzat...ved tie nase deticky uz niesu take malinke..som citala , ze priemer hlavicky uz maju 10cm..tak to si hovorim uz aj staci..aby sa von dostala :D. No asi trosku este podrastu aj priberu.

@defs tak to som rada, ze trosku som mohla cucat .... teraz nemam aspon vycitky :D.

Ja susicku nemam, ale dam pradlo este raz vyzmykat na najvyssie otacky..cez den necham vonku luftovat a vecer rozlozim na rebrinovy radiator v kupelni..do rana je to krasne suche..otvorim okienko a je to ok..no niekedy sa fakt tazko susi vonku :(((.

mell
28. dec 2011

@petpop tak já teda mám prádlo z té sušičky krásně "vyžehlený" 😀 Já jsem teda odpůrce žehlení, nikdy jsem nežehlila, hezky prádlo rozklepla a ono to bylo OK, ale teď z tý šušičky je to fakt super. Mám AEG asi dva roky starou. Vím, že když jsem se sháněla po informacích o suškách, tak mi spousta lidí psalo, že jim to ničilo prádlo apod., ale to si myslím, že byly nějaký starý typy. A jo, asi se to trošku sráží, ale já to začala řešit až teď po těch dvou letech, že mi přijde, že je něco trošku menší - ale ono těžko říct, já se po prvním těhotenství nedostala na svoji původní váhu, takže možná je to i tím, že já se trošku zvětšuju 😀 😀 😀

Já myslím, že prostě všeho s mírou je OK. Kór v tom těhotenství, ono si tělo samo prostě řekne, co chce. Já třeba 23. večer vyslala muže pro coca colu a teď jí cucám, i když za normálních okolností ji vůbec nepiju.

Holky, a co budete používat jako takovou tu předporodní přípravu? Já plánuju maliník, pupalku, lněné semínko - ještě na něco jsem zapomněla? Asi pomalu začnu vykupovat lékárny....

defs
28. dec 2011

Tak holky, jdu polehávat, za chvilku usnu, ale za to ráno jsem od 5 vzhůru.....uf, uf. Tak přeji pěkný zbytek večera....ahojte 🙂

vrabciatko
28. dec 2011

ahojte babule. Tak prietoky máme za sebou s výsledkom 0,65 - že vraj v norme a všetko je ok 🙂 Od včera pijem maliníkový čaj a v jogurte sa dokrmujem ľanovými semiačkami. Zajtra si konečne zbalím tašku do pôrodnice, lebo asi som posledná, kto ju ešte pripravenú nemá 😕 Malý sa za posledný týždeň preorientoval na sovičku. Cez deň spí a v noci sme aj 5-krát hore. Dúfam, že po pôrode sa vráti späť do normálu ☹ Ja periem tiež v batole tekutom a je úžasný aj na fľaky. Pamätám si ho ešte pri malej, ktorá bola silná alergička a z ostatných tzv "detských práškov" mala vyrážky. Jediný batole nerobil žiadnu kožnú reakciu, tak snáď nezmenili zloženie.

fraufrt
28. dec 2011

@vrabciatko posledna niesi, aj ja sa na to chystam len to stale oddialujem, aby som zbytocne neprivolala skorsiu hospitalizaciu.

petja
28. dec 2011

@mell ještě budu cvičit s epino,díky tomu jsem porodila obě svoje děti,mimochodem žádné drobky,bez nástřihu.
@petpop Karpování je super,malá se mi hrozně budila,pořád rozhazovala ručky,tak jsem začala karpovat,motat do zavinky,ale hodně pevně a malá najednou spala 7h v kuse 😵

mell
28. dec 2011

@vrabciatko nejsi sama, já taky nemám sbaleno, teprve tak nějak dávám dohromady seznam, co musím nakoupit 😉 Jako počítám, že porodím o něco dřív, ale určitě ne v lednu, to už by bylo moc brzy, takže nikam nespěchám 😀

@petja epino jsem měla na první porod a pak jsem rodila císařem 😀 Takže celkem vyhozený prachy... Teď ještě uvidím, co mi řeknou v porodce, jestli mě vůbec nechají rodit normálně, tak dilema, jestli do toho vrazit zase prachy mě teprve čeká. Ale já si tak nějak myslím, že když já budu v pohodě, tělo bude na porod připravený, tak že to půjde i bez epina. Jo, vlastně ještě zkusím homeopatika na porod...

rossalinda
28. dec 2011

@kohutovci taký istý idem kupovať aj ja uz sa na neho tešíííím 😀

petja
28. dec 2011

@mell no ale homeo je vhodné až podle druhu porodu,ne preventivně.Možná arnica montana jako jedinná se dá užít po každém porodu

rossalinda
28. dec 2011

@petpop to ti teda zavidim ze mozes isť po 12 hodinách domov, ja som, pri prvej stravila pred porodom 7 dni a po porode 5 dni v nemocnici a na nadštandarte ale odychla som si az doma a tak ako sa staral o mna mm aj o mimi no uz revem keby ma tak tu na Sk poslali domov joj 😒

mell
28. dec 2011

@petja já plánuju až úplně na porod., pokud to teda půjde normálně - actaea racemosa a ještě caulophylum něco, mám to někde napsaný. Jen nevím, jestli to vůbec stihnu případně vzít, bo u prvního porodu to byl takovej fofr, že tam bych spíš potřebovala něco na prodloužení 😀 A pak stopro ricinus na kojení.

kohutovci
28. dec 2011

@vrabciatko ahoj.. super. ze prietoky mas dobre.. mna to caka zajtra.. 🙂 ten malinikovy caj som niekde uz postrehla.. naco je to prosim ta dobre? neviem si spomenut.. 😝 odkedy som sa dozvedela, ze lanove semiacka su dobra prevencia proti rakovine hrubeho creva pcham ich vzdy do stuhanky ked idem nieco vyprazat.. veeelmi mi to tak chuti a mam dobry pocit, ze robim nieco pre nase zdravie 🙂 maju nejaky vyznam aj v teho? Batole ma aj prasok? 😕 teeeda.. ty tu pre mna same novinky davas.. 😉

petja
28. dec 2011

@rossalinda šak ambulantní porod je možný i v SR,ne?

@mell no ale však actaea je na kontra bez efektu,to taky nevíš,jestli tě potká stejně tak nedostatek mléka.Ricinus se nasazuje až když je opravdu málo mléka,jinak ti může způsobit opak!

petja
28. dec 2011

@kohutovci maliník chystá porodní cesty a lněné semínko prý chystá miminku lepší skluz 😉

kohutovci
28. dec 2011

@petja dakujem za info.. nooo este tomu maliniku uverim.. ale ten lepsi sklz.. to ma pobavilo 😀 😀 😀

mell
28. dec 2011

@petja tak ten ricinus teda nevím, vím, že 30CH zastavuje laktaci, ale ta 5 to spouští a neslyšela jsem o nikom, kdo by bral 5 a nespustilo by se mu mlíko. Kámoška mi to právě děsně doporučuje, že byla hned druhej den jako mlíkárna, zatímco u prvního, kdy to nebrala ,tak až 6. den se jí spustilo mlíko...
Každopádně si to koupím a uvidím, co a jak 🙂 Beztak mě zase manžel sprdne za ty moje "babský lektvary" 😀 😀 😀

mell
28. dec 2011

@kohutovci nj, ale fakt se to tak tvrdí... i porodní asistentky to doporučují, moje mi doporučila i pupalku, že taky dobře připravuje porodní cesty. Myslím, že uškodit to nemůže a aspoň má člověk takovej lepší pocit 😉 Holt porod není žádný sranda, tak aspoň takhle se člověk může uklidňovat 😀

rossalinda
28. dec 2011

@petja tak toto netusim ale hned asi to pozisťujem

petja
28. dec 2011

@kohutovci taky proti zácpě se to radí,ale já bych věřila i tomu semínku 😉

kohutovci
28. dec 2011

@mell
@petja dostali ste ma.. 😀 😀 lanoveho semienka mam dost.. papam ho pravidelne.. a zajtra kupujem aj ten malinik 😉

petja
28. dec 2011

@mell no určo bych ho nenasadila automaticky po porodu na pokoji,prostě masírovat prsa,odstříkávat a to furt,to je nej cesta k nalitým prsům.Důvodů Proč se nespustí mléko může být více,často psycho blok,stačí návrat z porodnice,klid,masáž,obklady a ani homeo není třeba.Ricinus se nasazuje spíš v průběhu laktace,kdy je viditelně méně mléka

mell
28. dec 2011

@petja a ty nějak děláš do těch homeopatik?
Co se týče kojení, tak já právě s tím hodně bojovala, takže z toho mám trošku strach i teď. Zkoušela jsem všechno možný a stejně to žádná sláva nebyla - sice jsme to nakonec vydrželi vlastně do té doby, než jsem zjistila, že jsem znovu těhotná, ale jako boj to byl příšernej a nechci to prožívat znovu, kór když budu mít doma ještě dvouletýho lumpa.

vrabciatko
28. dec 2011

@kohutovci ahoj, ahoj, na maliníkový čaj - údajne má uľahčiť pôrod, rýchlejšie otváranie sa. niekto tvrdí, že je to blud, niekto naň nedá dopustiť. K ľanovým semiačkam asi toľko, že zabraňujú zápche a majú zvyšovať množstvo hlienu, vďaka ktorému bábo ľahšie vykĺzne von. Ja som pri prvom pôrode nič neskúšala, a rodila som 16 hodín, tak teraz skúsim, nič za to nedám. Batole má prášok a aj tekutú formu. Krásne vonia a pekne perie. Len málokde ho majú, myslím že už len tesco. Čo sa týka aviváže inú ani nepoužívam, ale len bielu, modrá je silná.

amrash
28. dec 2011

Dnes jsem byla na " zkousku" v porodnici, protoze jsem nesikovne spadla. Vsechno dobre dopadlo, poradne me vysetrili, pichli magnezko a uz jsem doma. Pri mem dotazu na SC mi termin posunuli razem o 3 tydny. Takze z puvodniho 27.2. asi uz 7.2. coz je uz za sest tydnu!!!

petja
28. dec 2011

@mell ano homeopatii se věnuju.Určo si je nabalit můžeš,ale jako osobně bych je nasadila,až jak by se mi mlíko neutvořilo do dvou dní v porodce,ne hned po porodu