Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@mell Taky mam sušičku, ale co mě strašně se.re, že to prádlo je pak tak pokrčené, že kolikrát ani vyžehlit nejde 😠 A to už to kolikrát ani nenechávám sušit úplně do sucha.. Ale my máme momentálně v UK teploty kolem 12 stupnů a tak suším venku na sluníčku 😕 Jo a jinak musím říct, že ja teda na naše hadříky aviváž používám, ale na mimi věci nedávám, a voní mi tak nějak víc, tím obyčejným práškem 😅
Jo a nemáš někdy se sušičkou problém, že ti zmenšuje oblečení? 😀 Nějak se to tam scvrkává 😅
@petja nejen s tím alkoholem, ale se vším to je na dva tábory vždy. 🙂
@xxx.klarka ja ja
@danadany Tak hlavně že s prďolkou už budete v novém. Znám i takové, co se stěhovali s týdeními miminky... To bych nedala!! 😝
@kohutovci O tom jsem hodně četla v knížce Karpa "Nejšťastnější miminko v okolí", že mimča uklidňuje ten tzv. bílý šum, který znají z bříška, z proudění krve apod..
Jo a k těm neřestem, kafe piju každé ráno, ale fakt jen jedno denně, co normálně jsem pila i 3.. A alkohol, nemám na něj chuť, nikdy jsem moc nepila, takže mi naštěstí moc nechybí, ale občas si naliju skleničku pivka od přítele, a přiznám se, že jednou jsem neodolala Malibu s Colou, ale toho malibu tak byla tak malá půlka, na velkou sklenici, takže spíš jen na vůni 😀 Myslím, že to škodit nemusí, ale člověk nikdy neví...nepokouším osud 😉 Stejně jako s léky apod..
@kohutovci no tak sme obe nakopane :((..uf..musime to dako vydzat...ved tie nase deticky uz niesu take malinke..som citala , ze priemer hlavicky uz maju 10cm..tak to si hovorim uz aj staci..aby sa von dostala :D. No asi trosku este podrastu aj priberu.
@defs tak to som rada, ze trosku som mohla cucat .... teraz nemam aspon vycitky :D.
Ja susicku nemam, ale dam pradlo este raz vyzmykat na najvyssie otacky..cez den necham vonku luftovat a vecer rozlozim na rebrinovy radiator v kupelni..do rana je to krasne suche..otvorim okienko a je to ok..no niekedy sa fakt tazko susi vonku :(((.
@petpop tak já teda mám prádlo z té sušičky krásně "vyžehlený" 😀 Já jsem teda odpůrce žehlení, nikdy jsem nežehlila, hezky prádlo rozklepla a ono to bylo OK, ale teď z tý šušičky je to fakt super. Mám AEG asi dva roky starou. Vím, že když jsem se sháněla po informacích o suškách, tak mi spousta lidí psalo, že jim to ničilo prádlo apod., ale to si myslím, že byly nějaký starý typy. A jo, asi se to trošku sráží, ale já to začala řešit až teď po těch dvou letech, že mi přijde, že je něco trošku menší - ale ono těžko říct, já se po prvním těhotenství nedostala na svoji původní váhu, takže možná je to i tím, že já se trošku zvětšuju 😀 😀 😀
Já myslím, že prostě všeho s mírou je OK. Kór v tom těhotenství, ono si tělo samo prostě řekne, co chce. Já třeba 23. večer vyslala muže pro coca colu a teď jí cucám, i když za normálních okolností ji vůbec nepiju.
Holky, a co budete používat jako takovou tu předporodní přípravu? Já plánuju maliník, pupalku, lněné semínko - ještě na něco jsem zapomněla? Asi pomalu začnu vykupovat lékárny....
Tak holky, jdu polehávat, za chvilku usnu, ale za to ráno jsem od 5 vzhůru.....uf, uf. Tak přeji pěkný zbytek večera....ahojte 🙂
ahojte babule. Tak prietoky máme za sebou s výsledkom 0,65 - že vraj v norme a všetko je ok 🙂 Od včera pijem maliníkový čaj a v jogurte sa dokrmujem ľanovými semiačkami. Zajtra si konečne zbalím tašku do pôrodnice, lebo asi som posledná, kto ju ešte pripravenú nemá 😕 Malý sa za posledný týždeň preorientoval na sovičku. Cez deň spí a v noci sme aj 5-krát hore. Dúfam, že po pôrode sa vráti späť do normálu ☹ Ja periem tiež v batole tekutom a je úžasný aj na fľaky. Pamätám si ho ešte pri malej, ktorá bola silná alergička a z ostatných tzv "detských práškov" mala vyrážky. Jediný batole nerobil žiadnu kožnú reakciu, tak snáď nezmenili zloženie.
@vrabciatko posledna niesi, aj ja sa na to chystam len to stale oddialujem, aby som zbytocne neprivolala skorsiu hospitalizaciu.
@vrabciatko nejsi sama, já taky nemám sbaleno, teprve tak nějak dávám dohromady seznam, co musím nakoupit 😉 Jako počítám, že porodím o něco dřív, ale určitě ne v lednu, to už by bylo moc brzy, takže nikam nespěchám 😀
@petja epino jsem měla na první porod a pak jsem rodila císařem 😀 Takže celkem vyhozený prachy... Teď ještě uvidím, co mi řeknou v porodce, jestli mě vůbec nechají rodit normálně, tak dilema, jestli do toho vrazit zase prachy mě teprve čeká. Ale já si tak nějak myslím, že když já budu v pohodě, tělo bude na porod připravený, tak že to půjde i bez epina. Jo, vlastně ještě zkusím homeopatika na porod...
@kohutovci taký istý idem kupovať aj ja uz sa na neho tešíííím 😀
@petpop to ti teda zavidim ze mozes isť po 12 hodinách domov, ja som, pri prvej stravila pred porodom 7 dni a po porode 5 dni v nemocnici a na nadštandarte ale odychla som si az doma a tak ako sa staral o mna mm aj o mimi no uz revem keby ma tak tu na Sk poslali domov joj 😒
@petja já plánuju až úplně na porod., pokud to teda půjde normálně - actaea racemosa a ještě caulophylum něco, mám to někde napsaný. Jen nevím, jestli to vůbec stihnu případně vzít, bo u prvního porodu to byl takovej fofr, že tam bych spíš potřebovala něco na prodloužení 😀 A pak stopro ricinus na kojení.
@vrabciatko ahoj.. super. ze prietoky mas dobre.. mna to caka zajtra.. 🙂 ten malinikovy caj som niekde uz postrehla.. naco je to prosim ta dobre? neviem si spomenut.. 😝 odkedy som sa dozvedela, ze lanove semiacka su dobra prevencia proti rakovine hrubeho creva pcham ich vzdy do stuhanky ked idem nieco vyprazat.. veeelmi mi to tak chuti a mam dobry pocit, ze robim nieco pre nase zdravie 🙂 maju nejaky vyznam aj v teho? Batole ma aj prasok? 😕 teeeda.. ty tu pre mna same novinky davas.. 😉
@rossalinda šak ambulantní porod je možný i v SR,ne?
@mell no ale však actaea je na kontra bez efektu,to taky nevíš,jestli tě potká stejně tak nedostatek mléka.Ricinus se nasazuje až když je opravdu málo mléka,jinak ti může způsobit opak!
@petja tak ten ricinus teda nevím, vím, že 30CH zastavuje laktaci, ale ta 5 to spouští a neslyšela jsem o nikom, kdo by bral 5 a nespustilo by se mu mlíko. Kámoška mi to právě děsně doporučuje, že byla hned druhej den jako mlíkárna, zatímco u prvního, kdy to nebrala ,tak až 6. den se jí spustilo mlíko...
Každopádně si to koupím a uvidím, co a jak 🙂 Beztak mě zase manžel sprdne za ty moje "babský lektvary" 😀 😀 😀
@kohutovci nj, ale fakt se to tak tvrdí... i porodní asistentky to doporučují, moje mi doporučila i pupalku, že taky dobře připravuje porodní cesty. Myslím, že uškodit to nemůže a aspoň má člověk takovej lepší pocit 😉 Holt porod není žádný sranda, tak aspoň takhle se člověk může uklidňovat 😀
@petja tak toto netusim ale hned asi to pozisťujem
@mell no určo bych ho nenasadila automaticky po porodu na pokoji,prostě masírovat prsa,odstříkávat a to furt,to je nej cesta k nalitým prsům.Důvodů Proč se nespustí mléko může být více,často psycho blok,stačí návrat z porodnice,klid,masáž,obklady a ani homeo není třeba.Ricinus se nasazuje spíš v průběhu laktace,kdy je viditelně méně mléka
@petja a ty nějak děláš do těch homeopatik?
Co se týče kojení, tak já právě s tím hodně bojovala, takže z toho mám trošku strach i teď. Zkoušela jsem všechno možný a stejně to žádná sláva nebyla - sice jsme to nakonec vydrželi vlastně do té doby, než jsem zjistila, že jsem znovu těhotná, ale jako boj to byl příšernej a nechci to prožívat znovu, kór když budu mít doma ještě dvouletýho lumpa.
@kohutovci ahoj, ahoj, na maliníkový čaj - údajne má uľahčiť pôrod, rýchlejšie otváranie sa. niekto tvrdí, že je to blud, niekto naň nedá dopustiť. K ľanovým semiačkam asi toľko, že zabraňujú zápche a majú zvyšovať množstvo hlienu, vďaka ktorému bábo ľahšie vykĺzne von. Ja som pri prvom pôrode nič neskúšala, a rodila som 16 hodín, tak teraz skúsim, nič za to nedám. Batole má prášok a aj tekutú formu. Krásne vonia a pekne perie. Len málokde ho majú, myslím že už len tesco. Čo sa týka aviváže inú ani nepoužívam, ale len bielu, modrá je silná.
Dnes jsem byla na " zkousku" v porodnici, protoze jsem nesikovne spadla. Vsechno dobre dopadlo, poradne me vysetrili, pichli magnezko a uz jsem doma. Pri mem dotazu na SC mi termin posunuli razem o 3 tydny. Takze z puvodniho 27.2. asi uz 7.2. coz je uz za sest tydnu!!!

O tom alku to dycky budou zase dva názory,tábory