Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@vrabciatko ja som zehlila po sediacky, dala om si nizsie dosku a prisunula zehlicku, pri filme vecer som pozehlila skoro vsetko. Tiez by som na nohach to nevladala.
Čítam si tu o lanovom semianku a celkom som sa pobavila.Veď to vytvorí lepší sklz, ale v hrubom čreve pre stolicu(-: To ako že sa niečo čo zjem dostane z čriev do pôrodných ciest((-: Malinik súhlas, ale ľanové semiačko?(-:
@petpop no, to lněný semínko je lepší drcené, protože když to nerozkoušeš, tak ve stejném stavu půjde zase ven 😉 A nebo když je celé, tak ho povařit, ale je z toho takovej nechutně vypadající sliz 😀
S tím epidurálem, oni ti ho stejně hned nepíchnou, dává se až když jsi otevřená snad na 3 nebo 4 cm, takže stejně si něco protrpět musíš. Teda aspoň tady u nás...
Jinak si myslím, že ten epidurál je věc každého a nijak to neznamená, že by byl horší. Kamarádka se porodu dost bála a pak byla tak vystreslá, že se blbě otvírala. Šla rodit s tím, že epi v žádném případě... No, po pár hodinách o něj taky prosila a jak se jí ulevilo, tak se trošku uklidnila a šlo to líp.
Ale celkově si myslím, že celý porod je o přístupu, prostě když se na to člověk těší a je relativně v klidu, tak je to v pohodě a pokud je hysterka a stresátor, tak jsou problémy.
@rossalinda já si odsávačku nechala, ale brát ji nebudu. Když bude potřeba, doveze ji manžel. Asi bych ji kvůli tomu nepořizovala, v porodnici ti jí kdyžtak půjčí, ne?
ahojte kocky, po dlhom case som sa vratila na MK a chcem vam zapriat vsetko dobre. na zaciatku som patrila k vam aj ja... myslela som, ze skoncil svet a teraz patril k julovkam.
uz sa vam to pomaly krati, tak potom este pridem pozriet, ze ake mate referencie z toho velkeho zakoncenia 🙂 Majte sa krasne 🙂)
kočky kupujete, prípadne máte doma aj prebaľovací pult, príp. komodu, alebo budete improvizovať?
@vrabciatko joo,určitě přebalovák mám.Mám takový na postýlku,je praktický a dole mám komodu ikea s přebalovákem.To by mi odrovnalo záda,přebalovat na zemi,posteli...
@vrabciatko my máme přebalovací pult, až ho nebudee potřebovat, předěláme ho na komodu a bude se využívat i nadále. 🙂 http://klarysek90.rajce.idnes.cz/Pripravy_brisk... - jen zde na téhle foto chybí ještě dodělaný šuplík v mezeře. 🙂
@vrabciatko aj ja som kupila prebalovaci pult.... Pri prvej dcerke som nemala a tedaaaaa moj chrbat a krize taaaak trpeli tak teraz uz mam... 🙂 mame aj viac miesta...vtedy sme nemali.. 🙂
tak malinka je v poriadku,vazi okolo 2200-2300gramov.
@bikina Tak hlavně, že je tentokrát všechno v pořádku, hodně zdravíčka 😉 A těš se na třetí trimestr 😀 Žertuju 🙂 Není to zas taková hrůza, jak tady kolikrát vypadá 😀
@vrabciatko Mam přebalovací pult na komodě, ale máme blbě vyřešený pokoj, a moc se přestavět nedá, špatně se mi u toho stojí a tak spíš počítám, že z toho budu vytahovat tu matraci a přebalovat na posteli.. No uvidíme..
@petja nemam velmi cas spatne citat,zbehla som len poslednych par prispevkov 😉 nie si sama 😉 ja napriek velmi komplikovanemu prvemu porodu som pri druhom na epi ani nepomyslela,radsej vsak nezachadzam do podrobnosti... a teraz pri tretom ani tolko 😉 je to fakt diskutabilne,osobnu skusenost s epi nemam,no mala som tu cest byt na izbe po porode s babou,ktora ju mala a ta snad vychytala vsetky mozne komplikacie,co mohla...
inak sa mame celkom fajn az na stedry den,ktory som si veru riadne uzila,hned rano sa mi drobec dost nestastne v brusku zasprajcoval a pritisol mi nejaky nervik tak,ze az do pol deviatej do vecera som od bolesti takmer po stenach liezla,bolela ma cela prava noha,vratane zadku,sustavny fajnovo bolestivy krc au au,maly sa na potvoru ani pohnut nechcel,nemohla som sediet,lezat ani chodit,no potom sa naraz umudril a zacal sa po mojich prosbach pretacat a vtedy vsetka bolest razom bola prec 😉
@vrabciatko já budu mít takovou tu měkkou přebalovací podložku na komodě malm z ikey. Spešl přebalovák by mi bylo líto kupovat, první dítko se mi ve třech měsících už přetáčelo na bříško, takže jsem pak musela přebalovat na zemi.
@vrabciatko my nekupujeme,vyuzivame nas maxi stol,na prebalovanie 😉 akuratna vyska a priznam sa ja na zemi alebo posteli ako som videla u mojej kamosky prebalovat neviem 😉 o krize by som prisla a taktiez moje bolave kolena 😝
ďakujem za odpovede 🙂 Tú prebaľovaciu podložku na zacvaknutie na postieľku určite kúpim. Doma máme niekoľko komôd, takže mi príde zbytočné kupovať na chvíľu ďalšiu. Len naše komody sú všetko rozmery 40x100 a tie podložky majú rozmery 50 x 80, alebo 50 x 70. Sadnúť na ňu určite nesadne a prebaľovať budem na postieľke 😉
Ahojky,tak my jsme si dnes užívali po nákupech a vy jste toho teda nabrebentili 😀 Dítko jsme nakonec nechali do soboty u tánovců.Utratili jsme všechny potravinové lístky co nám zbívali,takže spokojenost,dokonce jsem koupila jedny dupačky a jeden overálek.A taky lněné semínko,ikdyž jsem ho původně neměla vůbec v plánu,ale když už jsem ho tam viděla,tak jsem ho vzala😀
O přístupu k porodu bych se taky vyjádřila,bála jsem se ho a celkově byl bez problémů,ale ty bolesti si pamatuju pořád,největší úleva byla když už jsem mohla tlačit,to už mě nebolelo nic. 😉 A je fakt,že jsem se trhla ale asi jen na dva stehy a i tak to byla pohoda,seděla jsem hned duhý den.U mě spíš platilo,že toho,čeho j¨sem se hodně bála bylo v pohodě a s čím jsem počítala jako se samozřejmností šlo do kelu a bylo to trápeníí.
Co se týče mlíka,tak to se mi spustilo až třetí den a to jen díky kojícímu čaji,takže teď si ho do porodky buď vezmu rovnou a nebo si ho nechám hned druhý den přinést.
Co se týče přebalováku,tak si moc dobře neumím představit přebalování na posteli,asi by mě z toho dost bolela záda a taky mám ráda když jsu věci pěkně připravené a dané na jednom místě.Takže přebalovák bude nahoře a dolu na postýlku si chci koupit podložku s tvrdou podložkou.
Jinak mi zas dopolko bylo nějak šoufl,to mám jak na kolotoči,pár dní mi je dobře a pár dní blě,fakt na pytel.
Jdu za manžou ven asi budem pálit bordel,tak abych se taky přičinila nějakou pomcí,když tu nemáme Andulíka.
🙂
To je ten náš přebalovák,malej,ale stačil(fotky jsou ještě z bytu):
jj.kojo čaj je super věc.v porodce sem si dyckynechala ho uvařit do termosky a ty vypila za den tak 2.
Jinak k tomu epidurálu,mi je cizí všecko nepřirozený,takže já věřím,že jsem schopna porodit přirozeně a 2x to tak bylo,dokonce i 4kg miminko bez škrábnutí.Všechno je to v hlavě a porod je přirozené zakončení těhotenství,to prostě nemá jinou variantu,takto to beru a bolest k tomu patří ale to není bolest jako třeba u zubaře.Radši rodit,než trhat zub.Nevim,možná mám i jinej práh bolesti ale na výrazné utrpení nebo tak něco u porodu si opravdu nevzpomínám.Vím,že obrovskou službu mi udělají hormony mého těla a ty chci nechat vyplavit do krve,ne je utlumit epi či jinými léky.
@eniciatko tak teda nezavidim moja kamoska robila štatnice týžden po pôrode a zvladla to ale nbetusím ako
@vrabciatko tentokrat kupujem bo mame vacsi bnyt - ale pri malej sme byvali v jednoizbovom a tak som si urobila take miesstečko na gauči kupila taku prebalovaciu podložku + taký lavorik kde som mala potreby na prebaalovanie a dalo sa teraz si to už neviem predstaviť bo mame obrovský
byt a aj kôli prvej dcere sme sa rozhodli že si ho kupime taký obyčajný z ikei drevený stabilný cca 100 €
@petja joj ale ako mam prekonať ten strach - ja mam panicky strach uz len z doktorov a z nemocnice pri prvej mi davali 3 vyvolavacky a aj tak som ISLA CISAROM a to krutili hlavami alebo po narkoze ma zobudili po dvoch hodinách a dostala som hystericky záchvat že chcem vidieť mimi doniesli mi ho až po 7 hodináách a ja som dovtedy nezaspala a to mi davali ine oblbovaky
no ja som pri prvej epidural nemala, u nás to nerobia len pri cisárskom, ale asi by mi ho ani nestihli dať 😀 , a ak sa nemýlim je to len na prvú dobu pôrodnú , samotný pôrod mňa osobne nebolel tak ako zašívanie 😉
ja mam prebalovák na postieľke a malú som tam prebaľovala, kým sa tam vošla
ja som dnes bola pozerať vaničky, a majú im prísť až v polovici januára tak dúfam že to stihneme 😉
práve si idem písať nejaký zoznam čo mi treba ešte dokúpiť a nabehnem do obdhodov 😀
Ahojte dievčence 🙂
Tak včera na poradni sme sa nič nové nedozvedeli 😀
Ultrazvuk nám nerobil a krček je ok 😀
A inak, k tomu prebaľovaciemu pultu.
Máááááám. Ono to je aj s komodou a tá prebaľovacia časť sa dá zošuchnúť dole a trebárs pripevniť na postieľku 🙂
A máte sa ako? 🙂
A ozaj 😀
Ďalšia poradňa až 16.1.
@petja chcem sa opýtať, nevieš nejaké homeo na pôrod a po? ja som niečo predtým brala, ale musím si to vygoogliť lebo si nepamätám
ahoj holky, vidim, ze probirate epidural - ja na to jeste zadny nazor nemam - uvidi se na miste😉
Jinak jsme poznali o Vanocich, jak vypada skytavka u miminka v brisku -chudatko, tri dny po sobe - nevite, co mu na to muze pomahat???? Skube se u toho az je nam ho lito - jenom kdyz si predstavim, co dela skytavka mne☹
@kokorunecka super ze vsetko cv poriadku ...
a preco az 16.1 . poradna ....???
@kristinaannano toto by mi pomohlo tiež rozmýšlam nad homeopatikami

Holky,no vidim že ste si mě už zaškatulkovaly,že budu většinou ten druhej tábor 😀 nemůžu říct,že bych k tomu měla vyloženě negativní postoj,určitě je pro MĚ lepší rodit bez epi,ale pokud porod nepostupuje,asi bych se přikláněla k tomu ho vyzkoušet,obzvlášť po přečtení jednoho zážitku,první porod bez něj,absolutně kontra bez efektu,nakonec vakuumex. a apgar skore 2,6,6,druhý porod to samé do doby kdy si nechala napíchnout epi,do 40min zdravá holka na světě,bylo to i na doporučení PA,prostě v tomhle případě to usnadnilo porod,ale jako preventivně to plánovat to asi ne.@petpop ,potrácení a porod určo nejde srovnávat,tam figuruje tolik věcí,od strachu až po psychickou bolest potrácení.Při porodu jedou hormony naplno,ty jsou přátelské,díky kterým ani nevnímáš bolest,ale jako musíš se soustředit hlavně na miminko,protože strach není dobrý pán,ten musíš ovládnout,s tim musíš prracovat.pokud už dopředu víš,že tě strach dostane,aniž víš,jaký porod je ti dán,tak to je blbý