Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kokorunecka To Tě dneska dobře odbyli na poradne, a koukam ze i kohutovci.. Toz tak ted vite, jak se tady citim ja 😀 😀 Tak hlavne ze je vsechno v poradku, a hlavne teda vydrz nerodit aspon do toho 16teho, at jeste stihnes aspon jednu poradnu 😀
@petpop asi zalezi od toho ako to davkuju.. lebo toto presne som pocula od bab.. ze si to dali neskor a nezabralo im to.. no moje obe sestri si to tiez dali az ked uz mali pocit, ze to dalej nevydrzia a potom tancovali na chodbe.. zabralo to okamzite a na 100%.. tak ja neviem ako to vlastne je 😒
no a s tym cajom.. to je teda fakt prca.. 😀 malinik jeden potvorsky. . 😀 ale aspon mam dalsiu zabavnu spomienku na teho 😀 😀 😀
@kohutovci Ty jo no a prave nez cekat zbytecne dlouho, a pak aby to nezabralo....pak je asi fakt lepsi "strelit" to tam rovnou. Kazdopadne tady do porodnice normalne prijimaji az kdyz mas kontrakce co 4-5 minut, takze verim, ze i do te doby si uziju "svoje" 😕
Ja mam totiz nejvetsi strach z toho, ze kdybych uz tu bolest fakt nedavala, spolehala na epi, a ono to pak nezabralo...to by teprve bylo toco 😀
@petpop Sranda bude, keď prídem na poradňu a odtiaľ na sálu 😀 😀 😀 😀
ahojte baby, precitala som si par prispevkov ale nechce sa mi to vsetko citat, vidime za sa tu bavite o epiduralke, ja som tiez na pochybach dat ci nedat...je potrebne na slovensku dopredu o epiduralku poziadat, kolko stoji??? Poculi ste uz o geli pre lahsi porod??? Mate uz vsetko nachystane do porodnice??? Kde ste sa informovali co vsetko budete potrebovat,...ja som si precitala par zoznamov no niektore veci mi pridu zbytocne tak teraz neviem co a ako. Asi najrozumnejsie bude ked sa na to vsetko popytam priamo v porodnici kde budem rodit.... Ako sa inak citite po sviatkoch, pribrali ste? Kolko vazi vase mimco...mna caka poradna 12.1 a to lekar uz aj vypise na matersku... Ako je to s materskou...kam vsade treba odniest papiere, viem ze urcite na socialny urad a ak som zamestnana treba odniest nejake papiere potvrdit aj do prace? Dakujem vam vsetkym za vycerpavajuce odpovede. A zelam Vam vsetko len to naj do noveho roku, nech kazdej z vas prebehne porod co najrychlejsie s co najmensimi bolestami...
@kokorunecka hej hej hej.. sme tu so skorsim terminom ako ty.. tak sa laskavo nepredbiehaj.. dobre? 😀 😀 😀
@matulat ahojky.. fiiiha..ty si nas tu zbombardovala s tymi otazkami. 😀 . skusim ti na ne odpovedat.. 😅
s epi je to vsade asi inak.. treba sa informovat priamo v porodke kam pojdes.. v tej mojej je potrebne absolvovat poucenie s anesteziogom.. podpisat papier.. dopredu zaplatit sumu 150 eur a ked ju nevyuzijes tak ti peniazky vratia.. gel na lahsi porod stoji cca 90 eur.. a moze ti ho aplikovat len porodnik.. prave dnes som sa o tom bavila so sestrickou v poradni.. no vravela, ze jej to pride viac komercne ako ucinne.. Do porodnice uz nachystana som.. stiahla som si zoznam z netu, dostala som aj od gyny a vraj aj v porodke mi daju.. no je dost taky strohy.. takze pytala som sa kamosiek ako aj maminiek tu na MK, predsa tie co rodili uz vedia lepsie poradit co im sprijemnilo pobyt.. samozrejme treba sa informovat na konkretne tvoju porodku.. lebo vsade je to inak... po sviatkoch sa citim dobre.. okrem behania po rodine a par kolackov som nijako nevybocila z beznych dni.. pribrala som 12kg.. mala vazila v 33tt 1995g.. matersku mi vypisala doktorka jeden papier.. ten som odniesla zamestnavatelovi a on ho poslal do socky.. mali sme tu debatu, ze som mala dostat dva papiere.. jeden pre zamestnavatela, jeden odniest do socky.. pytala som sa nato... a vraj je to s tym jednym papierom ok.. tak neviem od koho to zase zalezi.. ale mam pocit ze asi od zamestnavatela.. takze bude najlepsie ked sa budes pytat.. pytat a pytat.. priamo tvojho lekara a zamestnavatela.. lebo ako som uz vravela.. vsade je to inak 🙂
@kokorunecka Nestresuj, jak pise @kohutovci, jsou tu jiní, kteří mají rodit před námi, tak jim to přenechme.. 🙂 Já teda zatím nikam nespěchám, ..ještě tak 5 týdnů bych si dala 😀 Pak to budou závody, kdo dřív 😀 😀
@defs Tak to ti závidím (že te nebolelo).. Já si myslím, že jsem byla dál, než jsem si myslela.. jinak by to, co ze mě vyšlo, nevypadalo už tak, jak vypadalo.. ☹ Ale je to pryč, a jak říkáš - mrzí mě, že sis to taky prožila, ale hlavní je, že tentokrát je všechno v pořádku a nemáme už daleko do té cílové pásky 😉
@matulat dve žiadosti ti treba ak si platíš DPN, inak len jeden pre zamestnávateľa a on ti už povie čo ďalej
@suzamen Já myslím, že máte krásnou váhu 😀 Když jsem rodila holky, měly 2,38 a 2,42 kg, takže se k nám hodně blížíte a to ještě nerodíš 😀 Jinak si myslím, že s těma návštěvama v porodnici ti to nemusí být líto. Já byla tak vyřízená, že bych docela i uvítala menší nebo omezenější přísun návštěv. Byla jsem po císaři ("A" poloha hlavičkou a "B" příčně), ale hned co mi vytáhli hadičky jsem se musela o obě holky starat úplně sama, takže to poslední, na co jsem měla sílu bylo se usmívat na návštěvy, i kdyby to byla sebemilovanější osoba 🤐 Třeba tam ani tak dlouho nebudeš. Jak uvidií, že jsi schopná se o mimča postarat a přibírají, tak tě pošlou domů.
Jinak koukám, že tu řešíte epidural... hodně jsem slyšela, že ho někde i odmítají dávat, pokud nejsou vyloženě komplikace, tak jsem zvědavá, co mi řeknou v porodnici. V JC se chodí bez registrace až ve 36 tt, ale už se tam půjdu asi mrknout dřív, abych věděla co a jak 😉 První porod jsem měla u Apolináře, tak to bylo něco jiného.
Dnes mi psal kolega z práce, zrovna se jim narodil kluk s váhou 4,22 kg - tak trošku doufám, že já, se svojí postavičkou nebudu mít takového macíka 😀 a 25.12. se narodila zase holčička mé spolužačce a 13.12. kolegyni z práce.... v mém okolí je nějak moc plodné období 😀
@matulat a do pôrodnice nemám nič, ešte len spisujem zoznam čo mi bude treba 😉
@kokorunecka vsetky to uz chceme mat za sebou.. takze ja tu nebudem zavidiet len tri dni.. ale aj tri minuty 😀 😀 😀
@petpop jj, jak píšeš,o to jsem měla donedávna větší strach o tu malou co mám v bříšku k tomu po tom všem špatný výsledky testů, tak plodovka(amniocentéza)horších 14 dní (čekání na výsledek) jsem nezažila. Jsem v klidu až teď od posledního ultrazvuku, kdy vím, že už má hlavičku dole,byla v pořádku a každej den se pěkně mele, tak už jsem OK 🙂 . Tak si to teď krásně užíváme, co 🙂). Těším se, až si tady budeme psát, jaký byl porod, co naše drobotiny.... už aby to bylo 🙂
ahojte maminky ktore mate teraz vo februari zermin az teraz som objavila ze su tu taketo uzasne fora...ja mam prveho synka davidka ktory bude mat len dva rocky ked sa nam narodi babetko ktoreho termin mam 15.2.2012 strasne sa uz na neho tesime ale bojim sa ze to nezvladnem ked je prvy taky maly este a je strasne zivy teda...mate niektora aj takyto vekovy rozdiel??? 🙂 dufam ze vas tu takto neotravujem ze som sem vtrhla... 😝
@kokorunecka Uvidis, ze od ledna (januara) kdokoli se tu den, dva neukaze, uz bude "podezrely 😀 😀 Ja nez se doma dofunim k tem 4-5 minutam kontrakci, jeste Vam tu stihnu i napsat, ze "UZ" 😀
@kohutovci Ja jeste nechci!! Ja si jeste rada nejaky ten tyden pockam 😅 Jeste na ten porod nejsem psychicky pripravena 😀
@defs No, co si budem povidat, vidim, ze to mame stejne. Ja si snad do 6teho mesice nedokazala to tehu vubec uzivat, jak jsem mela porad strach, jestli je vse v poradku.. A nekdy mam pocit, ze me to drzi i ted,a ze se proto i o to vic bojim, co bude po porodu, ..ze ten strach o mimi uz vlastne nezmizi nikdy.. Taky jsem strasne zvedava, co tady vsechny budeme psat o porodu, komu se splni plany a jake budou prvni dny, tydny s miminky 🙂
@annickka Dobre ze jsi nas nasla, i kdyz skoda, ze tak pozde 🙂 Vitam Te 😉 Z vekovym rozdilem neporadim, ale muzu rict, ze ja mam starsiho brachu jen o 14 mesicu. Verim, ze to musel byt pro mamcu zahul, ale nikdy si nestezovala, a myslim, ze kolem veku tech 3 let byla nakonec i rada, ze uz jsme se sami spolu zabavili apod. 😉 Bude dobře! 🙂
jeeeeeeeeej inak pozerala som na tvoj termin ja som narodena 22.2 tiez 🙂 a vravia mi aj niektore kamaraty ze najtazsie budu tie zaciatky a potom ten rozdiel vekovy bude na nezaplatenie tak uvidime ale strach mam nakolko maly je taky mensi cert... ale dufam ze si najdeme nejaky spolocny rezim a bude ok....a cakate teda chlapceka??? 🙂
@petpop no pekne aj moj truhlik sa otocil dr povedal ze 12 steho na dalsej poradni uvidime
@annickka myslím, že na tom budeme dost podobně 😉 Ale tak přežily to jiné, musíme taky. Počítám, že až mladšímu dítku bude tak rok a půl, tak už si sem tam i spolu pohrají a od těch dvou let budu mít pohodu - pevně v to doufám 😀
@petpop no, to už máš na celý život, nejdřív se bojíš o miminko v břiše, abys ho donosila, pak porodu a pak už celý život žiješ ve strachu, aby se tvému dítěti nic nestalo - to je úděl rodičů 😉
@annickka Ja na ten termin 22.2. moc nespoleham, vypocitali mi ho tady v Anglii podle posledni menstruace, a oni se toho drzi. Ale v CR mi gynekolog povedel 10.2., tak spis pocitam se zacatkem unora-februara 🙂
Ze budeme mit chlapecka nam povedeli jen jednou, potom uz nam to nikdo nepotvrdil, ze to nebylo poradne videt.. tak doufam, ze se nespletli, uz s tim pocitam 🙂
No zacatky mozna budes mit trochu tezsi, i kdyz kdo vi, mozna ani ne, najdete si nejaky spolecny rezim, a pozdeji uz bude jen dobre 😉
@kohutovci dakujem za vycerpavajuce odpovede.
ja som zatial pribrala nieco okolo 7kg, a dieta ma z toho nieco okolo1500g, maly by sme mat dievcatko..tak som velmi zvedava ci sa lekar nepomylil...dufam ze nie uz sa velmi tesime na nasu bambulku.
ja budem rodit v Nitre tak sa pojdem do nemocky popytat co vsetko mi bude treba.
prajem pekny vecer
@babatienko27 Ja to teda nevim jiste, on se tam porad vrti jak zizalka, mozna uz je i zpatky vzhuru nohama 🙂
Mam dalsi poradnu az 10.1. tak uvidime, jak to bude potom a co mi kdyztak rekne Dr.
@mell Jo jo, ja vim, ........"to je teda udel" 😀 😀 Zertuju, s tim se pocita, ale na klidu to teda neprida 😅
@petpop no mne do teraz hovoril moj lekar ze 13.2 a az na tejto predposlednej poradny ze 15.2 tak uvidime a az do nedavna nevedel pohlavie tak som si zaplatila u ineho ultrazvuk a aj mi to odfotil ze aby mi verili doma 🙂 srandoval ze to bude teda chalan aj mi povedal ze urcite ze ked ne mam mu to prist o hlavu otrepat 🙂 tak sme sa tiez potesili a ratame s tym a teraz mi konecne moj lekar povedal ze toj otocene dole hlavickou ale ze ako pozera medzi nozky tak tam nic nevidi tak ze asi dievca a dilema je tu.... a mena sa mi pacili Matuš alebo Tomaš a teraz ze babske? Klara alebo Ema???
a dufam ze nejaky ten rezim si najdeme a to cim skor a bude len dobre nakolko som na vsetko sama lebo manzel je stale v praci a ianeho nema nikoho ☹

@kohutovci Tys me pobavila s tim cajem 😀 Ale taky me spis divi, ze v lekarne nepochopili o co jde... 🙂
Jinak ja se na epidural ptala sve PA, rikala jsem, ze bych chtela vydrzet co jak nejdele "bez" a ze bych to nakonec mozna i odrodila, ale ona mi poradila, ze kdyz uz to chci, je lepsi to dat od zacatku, nez se zbytecne trapit, a ze pry to pozdeji uz nemusi tak dobre zabrat... Ja si myslim, ze zabrat by to melo stejne silne vzdycky, no ale takhle mi to rekla ona.. A zkusenost me kamosky z Cr, epidural ji pichli celkem pozde a pry ji to vubec nepomohlo, ze bolesti citila porad hodne silne.. A pak se babo rozhoduj ze 😖 Asi proste uvidim az v tu chvili..