Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@catrena jeeej, vy uz papate jogurty? a chutia jej ciste, alebo jej ich dochucujes? ja vsade citam rozporuplne veci, ze do 9m urcite nie, inde zas, ze je ok od 6m. tak som sa rozhodla, ze aj ja dam, ale budem robit domaci a pre kubka specialny z materskeho mlieka. tak som zvedava, ako dopadneme...
a ak chces odsat, co najviac, tak ked sa ti uz zda, ze cez odsavacku nic nejde, tak skus odstriekat este rukou. mne vtedy vyjde este aj 50ml - jednoducho, odsavacka nie je dokonala 😉 do dvoch-troch dni sa ti tvorba zvysi a uz aj odsajes dostatok. a pozor, mozno ti UM vobec neakceptuje, najma ak ho predtym este nemala...
@danka483 dani, vigantol je naozaj dost kontroverzny, uz sa o nom popisalo vselico. preto ho ja davam len vtedy, ked sa nam nedari byt denne aspon 15 min na slniecku... najhorsie je, ze na slovensku neexistuje ziadna dostupna nahrada. viem, ze pan fillo so slobodavockovani.sk objednava nejaky vyrobok zo zahranicia, ale kym je slniecko, tak sa nestresujem. na zimu uz objednam aj ja...
@danka483 ahoj danka, ja malej nemixujem, roztlacim vidlickou a sama si to rozuje...netrap sa ze ti odmieta, ved jemu raz zachiti..ja som to zo zaciatku robila tak ze ejden druh zeleniny som davala malej 3 dni po sebe ..a ked jej nechutilo nechala som to tak...priebezne co sme varili to som jej dala obliznut, napr zemiak a ked som videla ze otvara ustocka tak som pokracovala v krmeni, samozrejme nesoleny... u nas sa osvecili polievky, kase mi nechce vobec a netrapim sa tym uzivaj si ze kojis . Ja malej davam normalne pol rohliku a ona do neho kuse.
@danka483 kludne mozes dat jogurtovu kulturu z klasickeho jogurtu, ta trocha kravskeho jogurtu na naockovanie nezaskodi. ja som ale kupila praskovu kulturu tu http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/-a13. mam ten bulharsky jogurt ale aj acidko je dobre. taktiez som vcera robila prieskum ohladom lactob. leuteri, ktora je v biogaia kvapkach. da sa naockovat aj ta, ale nie sama o sebe, lebo sa sice rozmnozi, ale mlieko z nej samotnej nezjogurtovatie. je dobre pridat do jogurtu inulin (rozpustnu vlakninu - co je vlastne prebiotikum). to sposobi, ze probiotika budu v jogurte aktivne dlhsie, tzn. aj po par dnoch budes mat este stale zivy jogurt.
@kkl82 no ja som skúsila aj ten špenát ty kokos to boli ksichty 😖 ja zvažujem že dám pauzu lebo mám pocit že sa už začne báť tej lyžičky . 😝
A inak baby moje čo máte na zemi kde sa drobce gúľajú ja zvažujem nejaký koberček , mám všade plávačku lebo už je veľmi nebezpečné ho mať na sedačke síce máme širokú ale aj keď ho obložím vankúšmi už špekuluje a začína loziť 😨
Tak dnes junior 4 hoďky bez mlieka spravila som mu nektarinku trošku podusenú a mixnutú s marína keksom a kdeže ani za ten svet..... 😠 horko ťažko sme do neho napchali 4 lyžičky .........
@danka483 ja som kupila takuto: http://www.amazon.de/Molly-Spieldecke-Krabbelde...
je dostatocne velka, makka, zdola nepremokava, vhodna dnu aj von (na piknik 😉), da sa skrutit a prenasat ako spacak. podla mna je uplne super. ale s inymi skusenosti nemam, takze neporovnam.
@danka483 to uz tak krasne sam hopka?
@silvia10131 no hej nie som moc nadšená ale čo ho prilepím...a už začína loziť a najväčšia prča je keď leze do zadu tak zliezava mi zo sedačky len mu riťu pridržím a šmík ho a je dolu..potvorka malá
@danka483 to iste robi aj nas,,ja ho dam furt ku stene a o 5minut uz je na konci sedacky uz len nohy mu visia,,, 😒 on sa tak nejak divne posuva do zadu,,,
@silvia10131 no asi im to ide do zadu ľahšie 😅
@silvia10131
@danka483 ja už malu nemožem nechat na sedačke ...vždy sa zguli dole...a už ju babka našla stat pri posteli..ani neviem ako...spala...a zrazu...stoji pri posteli...potichučky ani nedychala aby sme ju nenašli...a to sa nema stavat 🙂

Baby aha čo som našla .... http://www.badatel.sk/kpm/davkujete-deti-vigant... 😖