Január/Leden 2010
Ahojte,
kedze som sa pred 24hod dozvedela krasnu spravu ze cakame babatko/babatka tak si dovolim zalozit tuto temu a tesim sa na vymenu informacii pocas nasledujucich 9 mesiacov 🙂
katka to se ti asi zda ze si tady pisou jen ty co se poznaji...piseme si vsechny,ja jsem tady jedna z mala z CR a neznam zadnou z holek osobne a vzdycky mi dokazaly poradit 😉
ja na tom monitoru byla poprve minuly ctvrtek,maly mel stale krivku kolem 120 -140 a kdyz 😉 e zacal vrtek skocilo to nekolikrat nad 160.ptala jsem se sestricky jestli je to normalni a ona mi rekla ze divne by bylo kdyby se hodnoty nemelnily,takze pokud to skace je to dobre 🙂
katka, ja si myslim, ze si teraz nespravodliva. Vobec nie je pravda, ze si tu pisu len baby, ktore sa poznaju. Ved keby to bola pravda, tak by som si pisala len so 4 tehulkami. Netvrd mi, ze ti nikto nikdy neodpisal... Velakrat sa stane, aj mne, ze napisem v case, ked tu nikto nie je. Tak nema kto reagovat. Alebo naopak, popise sa tolko, ze clovek si nazapamata vsetko, na co by vedel reagovat. A tiez, ak niekto - aj ja - nemam co k polozenej otazke dodat, pretoze s tym nemam skusenosti, resp. neviem, tak mi pride zbytocne pisat, ze ti na to neviem odpovedat. Niekedy ti odpoved moze prist aj neskor a ty ju mozno ani nezaregistrujes.. . A toto forum nie je len o tom, ze musis polozit otazku. Je to aj o tom, ze napises, co mas nove a necakas, ze sa k tomu vsetci vyjadria 😉
Dufam, ze sa neurazis, ale neodpustila som si napisat ti svoj nazor
no, my uz mame cca 2300 g, priemer hlavicky 95 mm, fakt neviem, kadial to dieta vyjde von 😝
vcera som konecne dorobila ikebany zo zivej ceciny, dnes peciem este dve davky vianocnych oblatok, zajtra idem na vylet do NR a od stvrtka sa vrhame na pecenie, nenormalne sa tesim! zboznuje surove cesto!!!! 😀 😀 😀 a mam novy recept na medovnicky, uz sme ich skusali asi pred mesiacom z polovicnej davky, a boli fantasticke.... po dvoch dnoch krasne zmakli a chutiliiiiiiiii 😀 😀 😀
aj stromcek by som uz postavila, len sa vsetci doma na mna pozeraju jak na blazna, ked to spomeniem 😅
janqa, robila si aj tych anjelickov?
inac, ja mam pocit, ze budem asi jedina, ktora nebude piect medovnicky, ani linecke.... vlastne nebudem piect vobec 😀 😀 😀 ja som si objednala hotove zakusky na vianoce aj silvester a hotovo 🙂
ja sa nehnevam len ma nebavilo tu uz pisat lebo vzdy ked som napisala sa nahodila ina tema..tak naco....sem tam sa odpisalo ale oki ja vas len citam a ked mi nieje nieco jasne opytam sa
heh baby ja vas citam a sa smejem ja som si dnes v Tescu kupila mandarinky v konzerve lebo som na ne dostala hroznu chut,take cerstve moc nemusim 🙂))
janqa ja asi postavim stromcek v sobotu alebo v nedelu nech uz mame aspon trosku atmosku.
Katka kto ti robil ctg, teda kt.lekar?
adros, k anjelickom som vdaka tym ikebanam nedostala 😀 zacalo to tak nevinne, ze vsak len veniec do kuchyne spravim.....a potom len moja mamina chodila a nosila mi podstavce, ze este do tejto izby, este do hentej, a nech aj vam v izbe vonia ihlicie a aj starkej by si mohla spravit ikebanu a bla bla bla 😀 nakoniec ich bolo tusim sest, uz ma ani nebavilo nad tym stat, som skoro o krize dosla......
olienka, ja tiez tak rozmyslam, ze asi cez vikend uz nevydrzim a nakazem drahemu, nech stromisko postavi a ja si ho ozdobim, nech sa mi len smeju 😀 aj tak vsetci tvrdia, ze ma to chyti na Stedry den (len dufam, ze to neprivolaju) 😀 😀 neviem, kde beru tu istotu, ale ja som povedala, ze si dam vecer a pozriem si Popolusku, nech sa deje hocico 😀 aj nohy prekrizim, ked bude treba 😀 😀 😀
janqa ja sa smejem,ze od kapusnice porodim 🙂)) ale u mna to bude komplikovanejsie kedze sme stale KP 🙂
som zvedava aky termin povie dr.v stvrtok
inak este spatne k svrbeniu, mna neskutocne svrbia strie na podbrusku idem sa osalit z toho...
fuha, stale KP? aaaaa ved este ma dost casu Danielko, aby sa otocil 😉 my sme od 20 tt stale dolu hlavickou, tak snad vydrzime uz, ved pomaly uz budeme aj v termine, doki povedal, ze termin porodu mi menit zatial nebude, ale ze placenta je dost zrela, takze asi este tento rok to bude 🙂 idealny datum pre mna by bol 27. december, pekne po sviatkoch, oddychnuta a prezrata 😀 😀 😀
ahojte kocky
vcera som robila kokosky,... a musela som ich schovat - aby mi do prace aj nieco ostalo 🙂
dnes sa chystam na linecke kolaciky,.... tie ale asi budu tvrde, co? nestihnu zmaknut do stvrtka, ci?? 😅
ja mam dnes midwife poradnu - opat rychlovka medzi "dverami" to bude.
inak vcera tu bol program v tv ako jednu celebritu za par tyzdnou vycvicili byt midwife a bola pri porode,.... chlapceka ktory sa narodil - nedychal, tak ho ozivovali - a mne tiekli slzy ako hrachy,.... ach jaj..... 🤐
pekny den vsetkym prajem 🙂
dadulka, mozno ked ich das na nejake vlhke miesto, tak zmaknu 😉 a ked nie, nic sa nedeje, ja osobne linecke mozem makke aj tvrde, najradsej surove 😀
janqa no dr.povedal,ze sa uz asi neotoci... uvidime co nam ten drobec pripravi 🙂
oli, takze ani baterka nepomohla? inac, ako Janosik reaguje na tatuldu? Citala som totiz, ze pomaha aj to, ked sa tatino rozprava s babatkom - zdola. A krpec sa toci za hlasom... takze nech sa skusi polovicka zahrat na pana doktora, da ti hlavu medzi nozky a dohovori drobcovi 😀 Ale nie, samozrejme nema kricat medzi nohy, ale rozpravat na dolu cast bruska 😉
ahojte babulky, zasa máme Vianoce? 😀 , inak aj ja uvažujem nad tým, že stromček postavíme už v nedeľu, alebo v pondelok... Nejak mám strach aby sa zasa niečo nepotentovalo a aby som neskončila v nemocnici skôr ako pri malej. A piecť som síce nechcela, ale budem, akurát mi šiel MM nakúpiť, však aspoň kvôli nálade dačo musím upiecť.
Adros garanatír by som si veru dala, si mi spravila chuť, taký s uhorkou, mňam... len musím kúpiť fliačiky zajtra alebo kedy, a potom si trochu spravím (MM to nelúbi, že je to suché). Ja som dnes spravila šošovičný prívarok, k tomu chlebík, opečenú párku alebo opečené údené, ešte uvidím čo vytiahnem z chladničky.
oli, som citala niekde, ze su na to aj nejake cviky, ale neviem do akej miery aj zaberaju 🙂 mozno vam pripravi mile prekvapenie na zaver a otoci sa 🙂 a ked nie, tak drzim palce, aby bol porod bez komplikacii 😉
baby, som sa chcela spytat, ci neviete niektora, ako babatka reaguju na strieborne nausnicky.....sme totiz vybrali pre nasu malu strieborne, ale teraz si nie som ista, ci to bude ok s tym striebrom 😒 ale ked mne sa zlate nepacia 😕
Reni,ja ked nemam doma fliacky, tak robim aj z kolienok. Ved cestovina ako cestovina 😀 a veru, aj ja ho papam s uhorkou. Alebo v lete s uhorkovym alebo hlavkovym salatikom 🙂
adros nooo dal mi nejake vitaminy co maju ochranovat pecen (tak to je na skatulke napisane) a este dithiaden co si mam dat polku tablety vecer pred spanim...zatial som na tomto a potom sa uvidi...
a aaaaaaaaaaaano bola som v Jysku a vysantila som sa sice tak na pol,ale vysantila....jaj inac dnes si chcem ist nakradnut čečinu ale psssssssssssssssst 😀 😀 😝
veru zajtra na mna o 11tej mysli budem uz v nemocke...som veeeelmi zvedava ako to tam dopadne 😉
guuucz aj my mame v plane ozdobit stromcek v nedelu...lebo ja by som to cez tyzden nevydrzala a chcela ho odobit sama...mnoooo a veru nemusi sa to vyplatit ked my mame hovado doma 😀 😀
inac pred kauflandom straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne krasne zive stromceky mali rano...nadherne 😵
oli drzim paste aby sa drobec otocil....a bola si uz aj plaaaaaaaaaavat? ked to ma pomahat?
katka22 nikdy sa mi to nestalo tak neviem ti odpoveddat 🤐 😀
janqa - mam ich (linecke) dat potom do naparovaca?? 😀 😀 aj ja ich mam rada v oboch formach - len som sa chcela v praci "blisnut" - tu v anglicku take kolaciky nepoznaju.....
dadulka, skus napracovacou zehlickou nad nimi chvilu kruzit 😀 😀 a ked nepoznaju, ved im nemusis hovorit, ze to ma byt makky kolacik 😎 😀 😀
Adros, aj ja robim prave granatir.. 🙂 Ako pises.. rychle a chutne jedlo.. 😉 Ale ja ho mam najradsej so zavaraninou.. Mnaam take jahodky k tomu.. 😉
genialna, s jahodami? to si teda vobec neviem predstavit 🙂 ja mam najradsej cerstvo dorobeny granatir. Ked ho zohrievam, tak obcas na to dam kecup 🙂
Ahojte, som bola na otočku v Blave pozrieť ten Brendon obchod.. je to celkom fain, veľký obchod a slušne zásobený, ani nie tak nekriticky drahé.. kúpila som tašku ku kočíku Perego no a kúsok vedľa je KIK celkom veľký, tak som hneď malému ešte nejaké tričká dokúpila.. určite tam ešte do Vianoc zablúdim..
Adros, ano s jahodami.. a taky cerstvy.. 🙂 MM sa mi len smeje a kruti hlavou, lebo on ho tiez je len s uhorkami a salatom a neviem cim.. no mne chuti s ovocim.. 😉
ahojte, mate uz vybavicky? ak by ste nieco potrebovali, mam kooopec krasnych veci, od HM, Zara, cherokee, next, loana, vsetko velmi pekne, malo nosene. Ak by ste boli z BA a okolia, oplati sa prist pozret 😉

190 na hornej krivke je dost, ta horna krivka, to je srdcova aktivita babatka, ak sa nemylim, a ono obcas aj takto reaguje na podnety zvonka.....netreba sa nicoho bat, ked si sa poprechadzala a ukludnila, ukludnilo sa aj babatko a potom to uz bolo ok 🙂 a ked si ta nenechali v nemocke, tak je vsetko ok, len bud v klude a neznervoznuj sa zbytocne 😉 moja baletka na ctg vzdy tak kope, ze sa sestricky na oddeleni vzdy smeju, ze urcite vie, ze ju monitoruju 🙂 je aj dokazane, ze ked lekar pocuva tlkot srdca babatka, tak vacsinou to srdiecko tlcie rychlejsie, lebo to babo si to uvedomuje....takze no stress, nohy hory a v klude a bude dobre 🙂