Január/Leden 2010
Ahojte,
kedze som sa pred 24hod dozvedela krasnu spravu ze cakame babatko/babatka tak si dovolim zalozit tuto temu a tesim sa na vymenu informacii pocas nasledujucich 9 mesiacov 🙂
ahojte, ja som pri staršej dcérke skúšala dávať prvý príkrm koncom jej 4. mesiaca, ale preháňalo ju... inak som stále kojila, vtedy mi aj Dr. potvrdila, že je to zbytočné , v pohode jej stačí moje mliečko... Tak sme potom dávali prílkrmy až v 6. mesiaci...
Teraz sa do ničoho nehrniem, tiež si plne vychutnávam dojčenie... 😉
Dobré ránko, naše malá toho přes den taky moc nenaspí, vstáváme o půl deváté a pak vždy vydrží vzhůru dvě hodinky a půl hodinky spinká a tak to funguje až do večera v 7 koupeme a v 8 krásně zaspává, na první kojení se budí mezi 4 a půl 5 ráno, pak spí až do té 8 - půl 9. Takže docela dobrý spáč. Radši, ať spí přes den méně, aspoň se dobře vyspíme v noci, jsem s ní spokojená. 🙂
To mě by se taky líbilo, kdyby malej ráno spinkal třeba do 8. Ale Adélka vstává taky v 6, takže ať chci nebo ne, v 6 hodin je u nás budíček. Kolem půl 7 manžel odchází do práce a bere s sebou Adélku do školky. Tak my s malým pak nemusíme nijak pospíchat.
Anawi děkuju. Dneska to tady vypadá, že jsou všichni venku 🙂 My byli dpoledne 2 hodinky a teď odpoledne taky. Malej se pěkně prospal.
jitta to je super,ze mozte chodit von....u nas prsi uz ani neviem kolky den v kuse ☹ ak to takto pojde dalej,tak ma asi porazi....maly nechce spat,v dazdi sa dost blbo kocikuje,no radost zit......a navyse mm je chory,tak skacem od jedneho k druhemu cely den aj noc.....neviem dokedy to este budem schopna kompenzovat ☹
ale dazd nedazd,bola som s malym hodinku na prechadzke,sice som trochu zmokla,ale aspon si trochu pospal 😉
andrejkaz my chodíme ven za každého počasí aby se malej pořádně vyspal, máme výhodu,že u baráku máme pergolu a když hodně prší, jsme tam schovaný. mm přejeme brzké uzdravení. Jinak i u nás je počasí bláznivý, chvíli pod mrakem, chvíli sluničko, chvíli déšť.
aj my chodime von kazdy den,za kazdeho pocasia,ci je vietor,dazd,ci bol sneh..mame za obyvackou terasu tak tam je drobec 😉
baby dnes som si pri kupani vsimla ze malinka ma to miesto po ockovani na ramienku cervene a ma tam hrcku. Vcera to este nemala, mala to len cervene ale nie az tak moc ako dnes 😒 som sa zlakla, co to je?
my sme tiez stale von a ked prsi tak na terase pod strechou 🙂
ahojte,
@anawi aku hrcku?biele ako hnis?ked budete mat najblizsie poradnu tak dr.bud prepichne a vydenzifikuje sama,alebo niekto posiela aj na plucne.nam to urobila sama ked mala mala asi 2mesiace teraz sa to pekne hoji
keby to nebola v poriadku,nebude vas ockovat,ale ockovania uz mate predpokladam za sebou,ci?
@anawi to nic, je to reakcia na to ockovanie...prirodzena reakcia je, ze to vyhnisa a malo by sa to zahojit do 3. mesiaca zivota dietata..lenze...kazda vakcina je ina a ak sa to vpichne hlbsie, tak to aj dlhsie trva....sleduj to a pokial by sa to zhorsovalo (velmi by sa to rozsirovalo, ci hnisalo), chod za pediatrom...nam sa to tiez este nezahojilo, tak to vzdy pri kupani kontrolujem... 😉
suhlas treba to sledovat ,znamej sa to zle hojilo nepodchytili to ci co a len zbytocne starosti 😝 kazdemu mimi sa to hoji inak
ma to len prvy den tu hrcku a je tam aj biela bodka. Nam to ockovanie do ramienka nerobili v nemocnici ale o mesiac neskor, tak mozno preto to nema stale zahojene. @slovakia jedno ockovanie do noziciek mame za sebou, o dva tyzdne mame mat druhe. Ked nas ockovali do noziciek dr pozerala ci to ma zahojene, mala to len cervene tak nas ockovala 😒
ahojte,Bibi som to miesto po ockovani sem tam pretrela Aseptom/taky jemny nestipajuci roztok,ktorym som osetrovala aj pupok po narodeni 🙂 pekne sa jej to vysusilo 🙂
ked sme boli u doktorky,tak ona sa nato pozrela a skusila vytlacit hnis z toho...nic neslo...
aj ja sa snazim chodit von stale, v podstate moj maly spinka len vynimocne dnu,akurat ze v poslednej dobe moc nechce spinkat v stojacom kociku takze sa s nim musim prechadzat ked chcem aby spinkal dlhsie ako polhodinku a v tomto dazdi ma to uz fakt nebavi......ked ho neham len tak spat na terase,tak ho musim chodit hojdat kazdu chvilu ☹
ahojte,
sem som uz davno nezavitala...... nejak nestiham viac ako 1 temu 😀 😠 ale zabludila som sem 😅
co sa tyky prikrmov, ja zatial tiez neplanujem ......nasej Timi zatial mlieko chuti....aj ked UM 😠 .....ale podla veku mala uz davno pit 180ml vody + mlieko.......a len prednedavnom som ju naucila na 150ml ....dovtedy aj zo 120ml mi nechavala vo flaske 😖 😠 .......takze teraz uz papa 150ml a vydrzi mi na tom aj 4 hodinky, niekedy aj viac........zaspinkava okolo osmej vecer .....a budi sa okolo 2.-3.hodky .....a potom +4 hodinky 😉 takze na najblizsej poradni sa spytam, ale zatim neplanujem, pokial je syta z mliecka a spinka priam ukazkovo 😀
co sa tyka spanku........spava este stale od narodenia po kazdom papani 😀 ......volakedy lepsie spavala vonku, teraz vonku len taku 1/2 hodku a pak je hore .......chvalabohu neplace, dam jej dolu budu a ona sa obzera 😉 ...............preto pokial chcem, aby sa lepsie vyspala, ostaneme doma.......a spime spolu v posteli 😀 .....tak si pochrnime aj 2 - 3 hodky 😀 .....snazim sa to nacasovat okolo obeda, aby nemala takyto dlhy spanok kratko pred vecernym 🙂
tento rytmus si ale trosku narusime, lebo v juni zaciname plavat a bude to od 12-tej hodky .....a to sme vacsinou v posteli teraz 😎 😀 .....no ale ved to bude 2-krat do tyzdna, snad to zvladneme 😉
a dnes musim Timi pochvalit, zaspinkala teraz vecer v postielke uplne sama 😀 .....po asi 4-5 veceroch, kedy zaspavala vylucne v mojom naruci 😠
zvlastne kym bol malicky,tak von prespal aj 3hodky v kuse,ani nemrnkol,a bolo mu jedno ci snezi alebo je -15.......normalne som ho musela budit aby sa napapal.....a teraz uz stojaci kocik nie je zaujimavy.....ako sa to vsetko meni, pre tychto babatkach je kazdy den iny.....jedinecny 😉 😉 😉
Dobré ráno, my měli super noc, malý před 8 hodinou zaspal u kojení, vzbudil se ve 23.30 a pak až v 5.30. MM už byl v práci,tak jsem si vzala malýho k sobě a do půl 7 ještě spal. Po půl 7 k nám přiběhla Adélka a jeli jsme do školky. A teď malý zase spí.
I my už jsme nahlášený na plavání, budeme začínat od září, to tady začínají nový kurzy. S Adélkou jsme chodila od 6 měsíců do tří let a bylo to perfektní. Hodím Vám sem foto z plavání. To bylo Adélce 10 měsíců a přidám ještě jednu fotku letos z dubna.
lopezka, my sme s plavanim v case spanku mali dost problem a dost nas to naburavalo....ale my sme plavali uz od 14.
Kde idete plavat?
Mini, tu v Blave.....Zabiatko 😅 ........nooo, nepotesila si ma ☹ ....musim ju dovtedy nejak prestavit 😠
@lopezka, @minix aj my chodime na plavanie v case Lejkinho spanku. Zo zaciatku to bolo dost namahave pre nu vydrzat do konca...a vlastne sme do konca ani nevydrzali. Vzdy sme museli skor z bazena, lebo mala uz plakala. Ale vcera som zobrala dudlik do bazena a bolo dobre a prvy krat sme vydrzali pekne. Potom sups do sauny, napapat, obliect a spala ako dudok par hodin 😀
jeeej, vidite, my mame presne dnes 4 mesiace. 🙂)) ako je to uz strasne dlho...
ja som si povedala, ze dalsi kurz chcem mimo spanku a ak tak nebude, tak radsej obetujeme plavanie. 🙂
maminky aj vase poklady mavaju obcas stolicu taku do zelena? moja uziva aj kvapky na zelezo lebo ho ma malo ....
nela,my sme na UM HA a tam je vela zeleza takze kakame vzdy len zelené...zelené je od zeleza takze ak užíva kvapky tak je to z toho....

ahojte, hm tak pozerám že ja mám riadneho spachtoša, my spíme od 20 do 8 (o pol 2 sa budí na mlieko) a cez deň mi pospí tak 5 hodín dokopy...doobedu tak 3-4 a poobede v kočíku tak hoďku, hoďku a pol........