Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
vo štvrtok sa očkujeme, tak sa teším 😝 včera bol brat s malým, tak mi nechala švagrinka Sunar a skúsili sme, lebo som už vyšťavená z toho kojenia ☹ malá vypila akokeby nejadla rok 😀
@martinka8 ďakujem už sa neviem dočkať 🙂 len sa bojím, že budem chorá, som taká vyšťavená, že až ....Tonka už bola v škole minulý týždeň v stredu, lebo mali rozprávkovú noc a spali v škole, ak by nešla tak by bola strašne smutná, lebo na Halloweenskej noci jej bolo zle a museli sme pre ňu o polnoci ísť 😀 a zajtra sa chystá do školy, neskutočná pecka, úlohy dopisujeme už niekoľko dní 😝 Saška je ešte doma do konca týždňa 🙂 chcela som sa ťa spýtať, vy cestujete s vaničkou- máš na ňu autokit? lebo ja nemám ani vnútorný pás vo vaničke a ani tie predlžovaky na pásy, aby sa dala zapnúť v aute, či ich netreba? lebo je to dosť dlhá cesta a neviem, či je fajn, aby bola celý čas vo vajíčku :-/ ešte máme jednu sedačku od narodenia, tak neviem ako to urobiť....
čo tak koláčik na budúci týždeň?
@mimuska2 my uz teraz asi tri tyzdne fungujeme celkom dobre.... uvidime do kedy 🙂 papame kazde 4 hodiny o osmej, o dvanastej, o stvrtej a zase o osmej o polnoci a o stvrtej..... a spinka doobedu dve hodiny a poobede dve hodiny, a este cca od piatej do siestej si pospi hodinku alebo dva krat po polhodinke 🙂 ale zase ja tiez ked malu ulozim do postele tak je hore po 20 minutach, musime ist vonku a dve hodiny kocikovat, ked zastavim tak je hore.... taze povinne dve hodky poobede a doobedu kocikujem.... 🙂 ale je taka spokojnucka vyspata....
Taka som unavenaaaa....nic, ale nic sa mi nechce 😝
@larosa Podla mna mozes kludne ist vo vajicku, my sme isli s Maximom na Slovensko ked mal 7 tyzdnov, trvalo to 24 hod a bol uplne v pohode. Len treba davat pozor na pravidelne prestavky a popretahovanie sa. Ked sme isli, tak jeho najvacsi problem bol ked sme zastali, to sa rozreval.
@martinka8 Nedavam ju sediet, to vcera som skypeovala s mamou, tak som ju posadila na gauc a ona drzala ako hlucha dvere, Maxim v jej veku nevydrzal ani sekundu. Inak Tili je poriadne potvorka, lebo taku zvedavu babu ako je ona som este nevidela, ona by len pozorovala a vsetko. Tiez ju sadam niekolko krat denne a to ti da najkrajsi usmev na svete za to ze ju zdvihnes, dnes tak koketovala s tatinkom, neviem co z nej vyrastie??????? 😀
Dnes máme 3 mesiace 🙂... a zasa máme kopu mastí, lebo sa nám vrátili vyrážky.
@mimuska2 Nám sa už nejaký režim začína rysovať, aj keď s dĺžkou denných spánkov je to stále veľmi rozhádzané. Ráno hodinu po zobudení ju nakŕmim, potom ukladám do postieľky spať, to zaspí v pohode (medzi 9,00 a 10,00). Niekedy spí hodinu, rekord mala 4 hodiny. Priemerku má tak 2 hodiny. Potom znovu cca. hodinu je hore, nakŕmim a ukladám znovu spať. Tento spánok závisí od toho, ako dlho spala doobeda. No a po ďalšom kŕmení ideme von, po príchode sa trochu pomotáme, okúpeme, nakŕmime a ide spať.
Tie dva spánky cez deň spí doma v postieľke, zvyčajne ešte dospí v kočíku počas prechádzky.
Ale dnes netuším, čo bude za deň, keďže ešte spí...
@mimuska2 Natálka tiež na začiatku nechcela cez deň doma spať, furt bola hore a ak nebola na rukách, alebo sme ju nevozili po dome v kočíku, tak plakala. Ale keď mala cca. 4 týždne, v jeden deň zaspala doobeda na 2,5 hodiny a poobede na 2 hodiny - bolo to ako zázrak. No tak som si povedala, že keď to dokáže raz, naspať v postieľke, dokáže to aj druhý krát. Tak som ju začala ukladať normálne do postieľky a keď plakala, tak som k nej prišla, chvíľku som ju ponosila (2-3 minúty) a šup znova do postieľky. A furt dokola. No a naučila sa spávať v postieľke. Síce niekedy uspávanie trvalo aj hodinu, ale nakoniec zaspala. Teraz už je to podstatne lepšie, našťastie už len zriedka máme problém so zaspaním. Skôr máme problém, že sa vždy prebudí o 30-50 minút a treba jej dať dudlík, aby ďalej spala a žiaľ nie vždy sa to podarí. Ale vraj by sa denné spánky mali teraz začať predlžovať, tak dúfam, že sa aj toto zlepší.
@mimuska2 ja tiež doma nič neurobím, lebo čakám, kedy bude treba podať dudlík 🙂 Ale zatiaľ mi to veľmi nevadí, lebo aj tak väčšinu času trávim na počítači, lebo píšem diplomovku. Potom sa budem učiť na štátnice, tak mi to tiež asi vadiť nebude... no a potom... to bude o 2 mesiace a ktovie, čo bude dovtedy, možno bude všetko inak 🙂
ahoj kočky dnes sme sa očkovalli 😝 trochu poplakali, ale inak OK 🙂 máme 5650gr a 59cm, takže oproti niektorým bábätkám sme mini 😀
@larosa tak to ste mini 🙂 my uz mame 6kg, hehe. a teraz cez den? nema teplotku, alebo nieco? nieje mrzuta? Nas este neockovali koli TBC, takze asi az o par tyzdnov, uvidime.... dufam ze to bude dobre znasat. Kupila si domov aj nieco na teplotku, keby nahodou mala? Lebo ja nemam doma nic, a uz som aj rozmyslala ze by bolo dobre zajst do lekarne a nieco kupit, keby nahodou mala niekedy teplotku v noci.... Co take mozme pouzivat????
@janufka0406 ahoj, nasmu to tiez hovoria, my sme mali v 10 tydnoch 6240 g a to uz pocuvam, juuuj, aky je velky 🙂 ale co uz...a to papame cca kazde 4-5 hodin....🙂
@mirka2010 ahoj, malo by sa to dat. my sme zatial dohodnuti s nasou lekarkou tak, ze najprv povinne ockovania a TBC bude az po nich (presne, ze kedy to ma byt, neviem teraz. nasa mala ma 10 tyzdnov a myslim, ze o tri tyznde sme uz objednani na prve ockovanie..). jedina podmienka je, ze sa musi nazbierat viac deti, pretoze je to nejaka hromadna vakcina ci co a neda sa to len pre jednotlivcov. a to uz nebude ockovat nasa obvodna, ale nejaka ina doktorka (zabudla som nazov tej ambulancie 😀 ). my sme z Kosic a obvodnu doktorku mame v detskej nemocnici na Terase.
@kajkovajanka hmmm, no nasa doktorka nam to íste povedala, ze sa musi najst viacero zaujemcov na ockovanie, ale ze sa u nej asi nenazbieraju a este dalsia vec je ta, ze tych vakcin je velmi malo, takze nema k nim pristup...takze ja uz neviem, velmi by som toto ockovanie chcela pre maleho mat...ale co narobim...a proti rotavirusom ides dat ockovat???
@larosa mi ideme na ockovanie 19 ale nie na tbc.to asi nebudeme mat musim sa opytat dr.hlavne ze je krpana zdravucka🙂🙂my sme mali na poslednej poradni t.j 20 6225 a 61cm🙂
Zienky poradte ako mam naucit malu hajat doma cez den,ved ona je potom len umrcana a utisi ju prechadzanie po byte.ked si sadnem hned spusti ☹
@mirka2010 mne sa zdá akurátna 🙂 a aj Dr. ju volá gulička, ale čo čítam bábätká sú tu oveľa väčšie a aj martinky8 malá 🙂 moja Dr. povedala, že proti TBC sa môžeme dať zaočkovať po skončení základného očkovania- okolo 15.mesiaca, takže sa dáme potom 🙂 a očkuje sa to vraj na pľúcnom...
a proti rotavirusom som ju nedala zaočkovať 🙂
@martinka8 no teplotku sme nemali a okrem toho čo si tam poplakala, je to OK...klop...klop...klop 😀 doma mám panadolbaby na teplotu, ale nedávala som ho lebo Dr. povedala, že nič nedávať preventívne-znižuje to účinok očkovacej látky, a na teplotu až od 38,5°C, takže ešte neotvorené, aj minule keď mala teplotky, tak len do 38, tak sme nepoužívali.....niekto dáva na očkované miesto obklady, ja som nedala nič 😝
@mimuska2 kráska veľká 🙂 no ja som dala malej už dávnejšie do ruky plienku- klasickú, a spí mi lepšie, ale musím vystihnúť moment, ˇaby nebola príliš unavená ale ani príliš bdelá 😀 plienku jej dám na bok hlávky a cípy jej strčím do ruky, ona sa s tým hrá a aj zaspí s tým 🙂 to v postieľke mi spí, ale len tak hodinku, niekedy ju pokočikujem po byte a pospí tiež asi hodinku- spí tak hodinku 3-4x do dňa, vonku mi pospí aj 3hodiny v kuse a pospala by aj viac 🙂
@larosa aj my sme takýb menší neviem síce koľko váži ale bude to okolo 5,5 kg viac určite nie, na poradňu idem až 24.4 aj s očkovaním. a ani nečakám že bude ťažšia lebo prvá mala na rok necelých 8 kg ale Dr. to neriešila prvý krát bola chorá až na 2 roky s nástupom do jasiel. 😉 / ateraz má 6 apol roka a má18,5kg /
Eliška tiž toho doma veľa nenaspí ale tak si dáva po 30 min, ale Keď ju naložím do kočíka potiahne aj 5 hodín a to ju už musím budiť. 😀 Dnes sa nám podarilo zopár krát preložiť z jednej ručky do druhej malinkú hrkálku -"náhoda " ale ja som sa vytešovala
@mirka2010 mne sa Lili narodila este na konci decembra, takze TBC sme dostali este povinne...... koli tomu nas este nemozu ockovat ostatne, lebo musi byt medzi ockovaniami nejaka prestavka.
Posledne dni mam katastroficky problem uspat vecer Lili, neviem co sa stalo, nic z osvedcenych trikov nefunguje, zlosti sa vrieska.... nechapem, nechce vobec spat, chce byt hore, uz neviem co robit. Dnes som ju uz dva krat uspala v nosici, a ked ju dam do postielky zobudi sa a je hore, po chvilke rev.... strasne. A to mi uz tak pekne chodievala spinkat aj o osmej. Neviete cim to moze byt?????
@tamaska Aj ja chcem take drobatka!!!!! Ved Maxim ma 2r a 8mes 17,3 kg a 99cm, oblecko na 4-5 rocne deti kupovat je pre mna stale divne. A Tilka 7kg ani nemukne, asi som neposluchala, kedze musim take taske deticky vlacit 😝 😝
@mirka2010 Nam tiez hovoria ze je velka ale proporcne je v pohode. Dnes si tak lezala v kociku a len to brucho jej tracalo, ale aj Maxim bol nenormalny tucko a teraz v pohode, nie je vychudnuty, taky normalny 🙂
@martinka8 Ja Tili zvykam na toto http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=sea...
celkom sa jej to paci, jemne to hraje a pustim jej to ked ide spat a po tyzdni som si vsimla, ze ked jej to dohraje, tak zamrnci, nech jej to pustim este raz. Maxim tak isto zaspava s hudbou ale z monitora a to uz je velky. Skus uvidis. Ozaj este ma napadlo, ked bol Maxim maly, tak sme mu kupili CD s hovorenymi rozpravkami, nacital ich Janko Kroner a pri tom vzdy zalomil aj cez den, hocikedy.
@martinka8 my tiež teraz na noc zaspávame inak, doteraz Natálka zalomila často ešte počas kŕmenia, najneskôr počas nosenia na rukách na odgrgnutie. Posledné dni ale nevyzerá ani nejaká unavená, pritom ju stále ukladám rovnako - o 20,00 a aj čas od posledného spánku zostal rovnaký. Našťastie si už asi zvykla, že keď je v postieľke, okúpaná a napapaná, tak sa spí. Tak ju tam položím, čakám cca. pol hodiny. Ak sa medzitým začne ozývať, tak jej ešte dám fľašu, pár krát potiahne a zaspí. Niekedy zaspí hneď. Po tej pol hodine je isté, že spí (čakám, lebo jej zatvorím dvere a nuž nechodím na ňu "nakúkať").
@larosa super, dakujem za info, urcite sa budem ohladom toho ockkovanie TBC informovat...lebo nechapem preco to zrusili, vsak vobec sa tbc nestratilo...a cely zivot trpnut, ze co ked nahodou...tak ja neviem...radsej nie...vy uz mate prve ockovanie za sebou, ak som dobre porozumela...nas to caka 24.4, tak uvidime...su aj mamicky ktore to davaju na dva krat, najprv do jednej nozicky, potom do druhej o dva tyzdne...pocula si uz o tom? ja to dam naraz...a budem sa modlit aby malickemu bolo po ockovani len a len dobre tuk, tuk, tuk 🙂🙂🙂
Ahojte, my sme sa narodili 9.1.2012 a necitala som vsetky prispevky ale aj vase babatka tak strasne slintaju?
@martinka8 ahojky, inak my po tomto splne mame tiez naburane spinkanie...sice pekne zaspinka, ale predtym mi nikdy nevstaval v noci 2x, len raz vzdy na papanie a teraz sa o pol jednej zobudi a hra sa s ruckami 🙂 a paplonikom 🙂 ale papat este nechce...takze tiez skusam teraz co na neho plati...nastastie tuto noc to neurobil tak som rada tuk, tuk, tuk 🙂 a vecer my mame taky ritual, ze vzdy cvicime, kupkame, masirujeme, papame a to ho tak unavy, ze vzdy zaspinka...a mame este takeho macika s tlkotom srdca a to mu pustam v pripade, ze ma este otvorene ocka...a to vzdy pri nom krasne zaspinka 🙂

@larosa jej uzi si koncert poriadne 🙂 A uz ste zdravi vsetci???? My papame kazde 4 hodiny, keby chcela kazdu hodinu, tak by som jej ani nemala co dat, uz je aj Lili a aj moje prsia tak nastavene 🙂
@mihouk a nechavas Tili sediet ? Lebo aj ja par krat za den Lili posadim, velmi sa z toho tesi, ale od okolia pocuvam same.... bla bla to by este nemala sediet, nedavaj ju a tak...... ale ved nesedi stale len par krat za sen na chvilocku a ako aj ty pises tiez si vtedy vyklada jedna radost 🙂
@mimuska2 mate uz nejaky rezim? uz sa Sophy polepsila so spanim????