icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

larosa
25. apr 2012

@martinka8 budúci týždeň by som brala, moja Saška je zasa chorá, no ale zasa vás uuž pozná 😀 a aj vy ju 🙂 mohli by sme si zájsť aj na obed, alebo zasa koláčik? tak o 12:30 až 13:00 by bolo fajn 🙂 máme tu ďalšiu do partie -@kajkovajanka , možno sa pridajú aj ďalšie 🙂))))

larosa
25. apr 2012

@mihouk on je v pohode, to vieš tri dcéry 😀 tak je vycvičený, ale v piatok bol už totálne vystresovaný, takého nervného z detí som ho ešte asi nevidela 😝 teraz chcem ísť na koncert až v septembri, tak súhlasí 😉

tamaska
25. apr 2012

@larosa @martinka bud týždeň od stredy môžem lebo v pondelok a v utorok budeme asi na chate 🙂))

zuzky1104
25. apr 2012

@michaelka5 tak to je super dobra sprava, ze vam dali dole remence...a co teraz uz nemate nic...alebo balite len nasiroko? tak sa vam to zlepsilo...my po kontrole a rtg pokracujeme v baleni frejkova perinka, ze zatial stale bez zlepsenia, ale aspon , ze rtg ukazal, ze nie je treba radikalnejsi zasah, napr.ako ta sadra, tak verim, ze ani nebude treba...

martinka8
25. apr 2012

@larosa @tamaska oki ja myslim buduci tyzden nemam nic zatial tak kludne kedykolvek 🙂 a mozme ist aj na obed niekam. Cas mi je jedno, Moja Lili uz aj tak nieje ktovieaky spac v kociariku, trosku pospi, potom ju musim vytiahnut, pokuka na svet a potom pospi, alebo sa zlosti hehe 🙂

michaelka5
25. apr 2012

@zuzky1104 no ja som uz po poslednej kontrole balila aj nasiroko aj remence davala...pre istotu🙂 a vyplatilo sa, uz len balime nasiroko s 2plienkami, remence dali dolu, lebo tu zdravu nozicku mu tak zvlastne vytaclo dozadu...a Marecek je o poznanie pokojnejsi. kontrola o mesiac, zmenil nam diagnozu ze uz je to len typ 2...tak pomaly a isto snad kracame k tej jednotke... drzim palce aj Vam nech sa to uz lepsi...nech si slecna uzije leto v krasnych satickach🙂

martina97
26. apr 2012

Baby poradte mi...Uz asi 4den mam pocas dna malo mlieka,v noci a skoro rano je to ok.Asi zacnem prikrmovat,lenze neviem ake um zacat Natalke davat...Chcela som ist zajtra k dk,lenze ma az do 8.5 dovolenku...ake pouzivate vy?

mihouk
26. apr 2012

@martina97 Ak ti pribera, neplace od hladu a nema zelenu stolicu stale, tak by som to neriesila. Mlieko sa ti tvori za pochodu, uz nemusis mat naliate prsia aby si vedela ze mas mlieko, tvorenie sa ti prisposobilo potrebam Nati. Ked dokojis, skus si stalcit prso ci ti vyjde mlieko, uvidis ze ano. Ja tiez mam len take ochabliny a stale sa z toho naje a to mam dobru hladosku 😉 Hlavne nestresuj a zvas co chces robit, lebo podla mna je prikrmovanie prvy krok k odstaveniu. Nebudem na teba talcit, ja som zastancom kojenia z cistej lenivosti 😝 😝 😝 😝

mimuska2
26. apr 2012

@mihouk no to stym prikrmovanim mas pravdu ja ked som musela zacat lebo malinka bola ako povedala dr nenasytna zato ze mala vyse 4kg a tiez tojenie vydrzalo potom iba mesiac ☹ ☹ ☹

martina97
26. apr 2012

@mihouk Minuly mesiac mi pribrala iba dajakych320g co vravela sestricka,ze je dost malo...A zajtra saom chcela ist na poradnu lenze ma dk dovolenku tak ani neviem kolko pribrala...Kojim z obidvoch prsnikov a ked si stalcim 2-3krat tak zozaciatku ide a potom uz nie...Kaka mi tak raz za 4-5dni.Ja by som tiez chcela kojit co najdlhsie,len sa bojim aby malinka nebola hladna...ked sa zlosti,ze jej uz mliecko nejde zacne kricat,dam jej dudku a ukludni sa...

mihouk
26. apr 2012

@martina97 To robieva aj moja, ale ked jej das cumel a ona sa ukludni, tak to neznamena ze je hladna, lebo z cumla jej nic netecie. Nasa si vtedy chce len cuckat, alebo odgrgnut. Podla mna 320g nie je az tak malo, treba brat do uvahy aj aky ste vy dvaja s manzelom, lebo moj mm je velky, tak krpata aj vela pribera a moj bracho so zenou su krpci a ich maly ma 2r8m a ma iba okolo 12kg. Skus trochu verit svojim instinktom, ak myslis ze tvoja mala nema dostatok mliecka a je hladna, tak ju netrap a prikrm ju, ale len preto ze ti sestricka ktora ju vidi raz za mesiac povie ze musis prikrmit, lebo nepribera tak ako ostane deti co vidi kazdy den.... Doveruj si!!!! 😉

martina97
26. apr 2012

@mihouk Dakujem si zlata.To som asi potrebovala pocut... 😉 Tak verim,ze ten moj instinkt bude spravny 🙂 a budem kojit nadalej...

tamaska
26. apr 2012

@martina97 aj naša priberá cca 400g za mesiac a dr povedala že je to v podke keď len kojím, a možno že máš len laktačnú krízu, kt je v 3 týždni 3 mesiaci a 6 mesiaci ale pokiaľ je Natalka spokojná a neplače tak je to OK. neprikrmuj 🙂)) a ako písala mihouk záleží aj od stavby rodičov. Netráp sa pokiaľ ste spokojní, tak mala dostáva všetko od teba čo potrebuje.

mimuska2
26. apr 2012

Baby ako obliekate deti v takomto pocasi ako bolo dnes?troska od veci...
Ja som si dnes normalne spalila ksicht mam ho jak paradajku🙂

kajkovajanka
26. apr 2012

@larosa
@martinka8 nehnevajte sa, ale nepridam sa k vam takto "nazivo". najprv hlavne preto, ze nebyvam tak blizko centra, aby som peso s kociarom mohla dojst dole na Hlavnu, pobudnut tam a stihnut sa vratit domov, kym sa mala zobudi. este nechcem ist s malou do autobusu, lebo nespi, ked sa kociar nehybe a neviem, ze ako by to zvladala v buse, ked uz aj v aute na cervenej zacne kricat, nie to este zastavenia na zastavkach.. a druha vec je, ze prave ten cas na obed je taky, kedy sa vraciame z doobednajsej vychadzky a Beki papa, a potom o dve az styri hodinky zase ideme von, aby spala aj pooobede. ked bude vacsia a uz bude vediet cestovat busom, tak sa k vam na letnu zmrzlinku pridam 😉

kajkovajanka
26. apr 2012

@mihouk nemusi to byt pravidlo,ze prikrmovanie je prvy krok k odstaveniu. zavisi od toho, akym sposobom prikrmujes.. my sme Beki prikrmovali od kedy sme prisli z porodnice, dva mesiace tak intenzivnejsie, posledne dva tyzdne asi dvakrat. ale pointa je, ze nie s flaskou, ale s cievkou na dokrmovanie predcasne narodenych deti. a to bud manzel tak, ze si tu cievku prilozil k palcu a dal jej ho do ust a ona cuckala ako keby mala v ustach bradavku. a ked nahodou aj ja, tak som si kablik dala k bradavke a tiez cuckala normalne, jak keby sa nechumelilo 😀 . to sme zvykli stale na veceru, lebo som uz nemala mlieko, mala bola hladna a nevedela zaspat. teraz sa to deje velmi vynimocne.. a minule sme zistili,z e vobec nevie cuckat z flase 😀

mihouk
26. apr 2012

@kajkovajanka Hej ty sice dokrmujes, ale velmi dovtipne, ja som mala na mysli flasku, lebo ked das falsku, tak to ide lahko a mas to co si nechcela, pri tej cievke a musi trochu namakat a v tom to je. Ale klobuk dole ze si to takto vymyslela, lebo vela ludi to neurobi. 😀 😀 😀 😀 😀
Ozaj maly tip, ked budes stat na cervenu, tak nezastan uplne v predu, ale niekolko metrov vzadu a ked Beki bude kricat, tak sa trochu pohni. Takto to robila kamoska s malym a funogovalo to, sice na cervenej na nu ludia kukali, ale ved aj tak stale niekto nadava na zeny za volantom, tak co je na tom 😉

kajkovajanka
27. apr 2012

@mihouk to moja laktacna poradkyna vymyslela 😎 , kdezeby ja 😀 . a to s tou flaskou je pravda. este na zaciatku prvych par dni sme pouzivali flasku, ale hned som to zatrhla, ked som videla, jak si Beki otvorila usta a cakala kym jej natecie samo 😀 😀 😀, to bol vrchol 😀 😀 😀. potom sme flasku pouzivali velmi vynimicne.
a k tej cervenej, som mala na mysli v autobuse, tam to velmi neovplyvnim 😝 . a ja nemam vodicak 😀

mihouk
27. apr 2012

@kajkovajanka Ja uvazujem o tom, ze si urobim kurz na laktacnu poradkynu, len som sa na to este neodhodlala, a nie som ista ci to zvladnem, lebo ja som mala obe kojenie viac menej bez problemov. Moje obe deti, len roztahaju a potom to strieka aj samo, tak neviem ci by falsku prijali. Maxim mal 1xflasku ked mal 6mesiacov a aj to len pre to nech moj mm skusi co je to krmenie, ale vobec sa to krpocovi nepacilo a mne sa nechcelo odsavat. 😝

martinka8
28. apr 2012

@mimuska2 no ja som vobec nevedela ako ju dnes obliect strasne, rano sme vysli tak mala len tenke teplaciky a tricko s dlhym rukavom, pod tym body s kratkym rukavom, nebola ani prikryta, ... a bola horuca strasne, tak sme sa boli doma najest, som ju vyzliekla dohola, oplachla jej dupku, keds sa trochu vyvetrala tak sa najedla a potom som jej dala take tenucke body s dlhym rukavom, kratasky a satocky, body som jej vykasala, taze mala kratky rukav a kratasky. Aj tak sa potila, tak ja uz neviem co jej dam zajtra....a co budeme nosit v lete...???? Ja som inac tiez specena, fajne,podla tricka ako pako.

martinka8
28. apr 2012

@martina97 ja som mala tiez krizu, len prikladaj castejsie, ak si ziada, mne v tom case Lili papkala aj kazdu hodinku a pol,... a hlavne veeela vela pi. Ja pijem caje na podporu tvorby mlieka a myslim ze to pomaha, minimalne mojej psychike urcite 🙂 A nerobi sa ti viac mliecka ked je teraz tak teplo, lebo mne to dost posobi na tvorbu, ked sa vonku otepli mliecka mam stale viac.

ibajeho
28. apr 2012

Babule, maju uz vase deturence nejaky rezim?

martinka8
28. apr 2012

baby chcem sa opytat ako Vam vcera, dnes deticky papkali???? Mne Lili velmi malo, predpokladam ze je to teplom, ved ani nam dospelym tolko nechuti ked je teplo, tak to ma urcite vplyv aj na deturence...
Aj v noci mi jedla len raz a potom az o osmej,o jednej na obed a teraz o siestej som ju nastastie ukecala, ale na vela krat. Stale jej ponukam, ale nechce, dala som jej aj vodicku trochu cez den, ked odmietala stale prsnik....🙂
Ani nespi dobre, zdriemne si 20 minut hodinu hore, potom zase 10 minut a zase hore.... asi sa jej velmi teplo nepaci

martinka8
28. apr 2012

@ibajeho my ano, aj ked sa nam to zacina trochu menit, no zhruba vstavame okolo siedmej, vonku ideme okolo deviatej spinka cca 2 hodky, papkame, opat chodime vonku okolo jednej a zase spinka cca 2 hodky, a este okolo piatej siestej si schrupne tak 20 minut. O siedmej kupkame a do deviatej vacsinou spinka, ked je super den tak uz aj o osmej spi 🙂 Ale ten cas spanku sa nam zacina menit, teda uz nevyspi ani v kociariku dve hodky ako pred tym, niekedy len hodinku niekedy ani to nie 🙂

zapka21
28. apr 2012

@mimuska2 @martinka8 ta... ja som asi krkavcia mater, moja mala dnes oblecene body s kratkym rukavom, tenke teplaciky, ponozticky a nebola prikryta...

martina97
28. apr 2012

@martinka8 Chvalabohu uz to je za nami,ale uz som fakt myslela,ze budem prikrmovat.Davala som jej z obydvoch a este sa zlostila bo jej bolo malo...Ale teraz uz sme sa vratili na stare kolaje 😀 Mozno to bude aj tym teplom 🙂 Dk mi vravela,ze mliecko sa robi v hlave ja leto milujem takze ked su take teploty som vo svojom zivle 😀 ,kludna,spokojna a este k tomu vikend u mami mi tiez prospel 😀 😀 😀 Kojim dalej jedna radost 😅

martina97
28. apr 2012

@zapka21 Ja som dnes Natalke dala body s dlhym rukavom a puncozky...Lenze urcite jej bolo horuco,lebo mi vonku nechcela ani zapat,ked sme prisli nu spala 3hod.Urcite si myslite,ze mi sibe,ale ja sa strasn ebojim,zeby ju nahodou neprefuklo,ci???Predsa je este taky drobcek...

mihouk
28. apr 2012

@martinka8
@martina97
@zapka21 nekrpec v lete pil castejsie, trosku si pocuskal toho vodoveho mlieka, ked bol smadny a ked bol hladny tak vypil celu cicku 🙂 No a aby vam nebolo luto, tak nasa mala dnes isla do obchodu v teplakoch, dlhom boydcku, teplej bundicke a zababusena do deky. Mali sme iba okolo 10stupnov a prsi a prsi, uz som z toho na hlavu, takze ked sa zajtr ZASE budete slnit, spomente si na mna. 😉

zuzky1104
28. apr 2012

@martina97 Ja mam tendenciu moje deti "babusit" a stale sama so sebou bojujem 😀 ale inak, dnes sme sedeli u nas v parku pod stromom , v chladku, pokukoval vetrik a mna striaslo v kratkom tricku, tak predsa to male, ked spinka.....no to som cela ja 😀

larosa
28. apr 2012

tak ja som jej dnes obliekla bodko s krátkym rukávom a pančušky- také tenké, lebo nohavice jej chodili dosť hore, bola prikrytá plienkou, vonku sme boli skoro celý deň- boli sme u našich a sadili sme 🙂 takže zemiaky posadené, mužík spečený a ja tak akurát 🙂 aj včera sme boli a dala som jej tenkú mikinku, tak sa spotila, že ju mala až vlhkú...a vlásky tiež, nemala ani čiapočku, lebo nefúkalo 🙂
@martinka8 staršie v lete mali len bo´dko s krátkym rukávom a ponožky a Amy tak spíaj teraz, už asi 3.noc, lebo jej je veľmi teplo a strašne sa potí, aj Tonka sa tak desne potila a aj muž sa tak potí...dúfam, že to prestane, keď trocha vyrastie...u Tonky to prešlo, tak snáď 🙂 ona keď trocha pobehala, tak mala kompletne mokré vlasy, akoby sa kúpala 🙂