icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

zuzky1104
24. máj 2012

@kessi5 a vobec sa jej tam zmesti??? 😕

martinka8
24. máj 2012

Baby chcem sa poradit, neskriabu sa Vam deticky po tvari? Moja Lili sa uz asi tyzden strasne skriabe, nad ranom jej drzime ruky lebo sa tym budi, samozrejme si tak aj cumlik vyberie stale, potom sa hneva. Este aj pri kojeni ked jej nechytim rucku tak sa skriabe. Minulu noc som asi tvrdsie zaspala, lebo rano bola taka doskriabana akoby spala s kocurom :( Citala som ze tak zacina ten atopicky ekzem, ale to uz by sme mali nieco po tyzdni na tvari nie???? Lebo nema tam nic, pozeram ju pravidelne, nema nic ani na hlavicke, ani na tvari, za uskami..... Jedine ma napada ze ju drazdia tie zubky tak sa skrabe. Ale neviem.....

martinka8
24. máj 2012

@jankaja no super to sa tesim ze to pomohlo, my uz takto spinkame asi mesiac, odkedy sa zacala pretacat 🙂
@kessi5 a to ako kedy dava to dieta do perinky? aj cez den? myslim ze moja Lili by riadne protestovala uz aj na spanie a cez den to si vobec neviem predstavit :D

tinika3
24. máj 2012

@tamaska Závidím 😀 Muselo vám byť super, kočky 😀

tinika3
24. máj 2012

@kessi5 Ja už nebalím. Nezmestí sa 😀 Ale spinká na nej. Rožky mu popri rúčkach len zohnem, aby sa nepretáčal. A zakryjem ho dečkou.

tinika3
24. máj 2012

@martinka8 Môj sa tiež škriabal, ale len keď bol vyhádzaný, mal ekzem. ale už zabrala mastička, tak už ju má hladkú ako riťušku 😀

martina97
24. máj 2012

@kessi5 No neviem si predstavit,ako by tam nasa natalka vydrzala 🙂

tamaska
24. máj 2012

@kessi5 my sme ani nebalili do perinky, len do zavinovačky a hlavne na večerné spinkanie ale max 2,5 mesiaca, teraz už vôbec.
@martinka8 Eliška sa včera tak doškriabala ale to mala trošku dlhšie nechtíky, ale inak nebadám žeby sa škribala. No a cumlík si permanentne vyberá von z pusy a sme tam sa nám ho podarí aj vrátiť späť do pusy 😀 len lepšie sú pršteky.

kajkovajanka
24. máj 2012

@kessi5 iiiiha 😨 , a to sa jej sestmesacny do perinky este zmesti? my sme nebalili ano sest tyzdnov, mala si uz vykopavala nozky von 😀 , a ked nam naordinovali freikovu perinku, balenie do klasickej zavinovacky-perinky sme nechali uz uplne

kajkovajanka
24. máj 2012

@kessi5 .. ani 6 tyzdnov..

kajkovajanka
24. máj 2012

@tamaska aj u nas prstiky vedu 😀 , ale snazim sa jej ich stale vybrat z pusy a dat jej cumlik 😀

tamaska
24. máj 2012

@kajkovajanka aj ja snažím ich vymieňať za cumlík ale niekedy to vzáám :P najlepší bol dnes ukazovák a aj pršteky na nohe sú veľmi dobré 😀

kajkovajanka
24. máj 2012

@tamaska my sme ku noham este nedosli 😅 , ale Beki si niekedy cmula prstek, presne ukazovak, tajne 😀 tak, ze si ho vtlaci do pusky pod cumlik 😀 a kym si to ja vsimnem... 😀 😀 😀

zuzky1104
24. máj 2012

@kajkovajanka aj vy mate frejkovu perinku? my ju nosime uz od 6tyzdnov...a uz ju chcem dat preeec ☹ je teplo, pari sa v tom ritka, a chceme sa pekne obliekat do satiek a vobec...jooj

aj nasa si cmula prsty a tiez jej ich vymienam za cumel, no a niekedy je taka doskriabana akokeby fakt bojovala s levom a ja hovorim, co ona , ale ten lev ako vyzeral, uplne hotovy doriadeny 😀 😀 😀 a inak tiez je to z dlhsich nechtikov 🙂

kessi5
24. máj 2012

@martina97 To si aj ja myslím , že tá moja by tam nevydržala ..ta rozhadzuje ručičkami a nohami ...určite by sa jej tam nelúbilo 😀
@kajkovajanka ..neviem ako sa jej tam teda zmestila ...ale teraz hovorila , že už ju balí len na doma . 😉

bboossoorka
25. máj 2012

nooo my sme boli včera na poradni....mame 6200kg....boli sme i očkovani mali ani necekol 🙂 videl maminku a bol kludnučki... 🙂 papame už skoro všetko stale daka zmena...včera sme boli na nakupe kašičiek od vimislu sveta...a rano a večer pred kojenim dokrmujeme aby sme boli napapanejši.... 😲 baby ktorim babetka v noci nehajaju tak dobre..... 😒 my sme sa budili každe tri hodki...od včera sme sa napapali o 7večer...to je kašička a kojenie a spali sme do 02 a potom sme vsstali až rano o 7------ 😀 takže babenky...naše detički su vraj hladne bo viac potrebuju....davam radu...večer 12ml kašički a potom dokojit a mate vyhrati boj s nespavostou......papuški

bboossoorka
25. máj 2012

a musim sa pochvalit....manželik mi včera kupil kuchinskeho robota so všetkimi funkciami....lubim lubim lubim ho....že fain prekvapko 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

bboossoorka
25. máj 2012

@tamaska naš mali sa škarabe vtedy ked je unaveny a chce spinkat....inak je to pohodička 😉

bboossoorka
25. máj 2012

my sme balili asi mesiac aj to malokedy 🙂 samozrejme sa našli osobky ako napr..svokra čo protestovali....ale nech si ten nazor necha... 😒

bboossoorka
25. máj 2012

u nas pršteky????????????,stale v puske...ked ne cumlik tak prštek...ale ked mu chuti nech si daaaa 😲 a cumlik dame do pusky a šup mali chyti a kilometer leti....baby mali sa tak rozkecal,,,celi den sa mu pištek nezastavi ...a ja nestiham kamerovat.. 🙂

jankaja
25. máj 2012

@martinka8 po ďalších 2 nociach to budem musieť nejako "upgradovať", lebo Natálka už prišla na to, ako to obísť... ale je to aj tak lepšie. Škriabať sa neškriabe, ale máme vyrážky na tváričke, už od 4. týždňa. Resp. vyrážky máme, keď nekrémujeme lekárenskými masťami. Chodíme ku kožnej, zatiaľ nevylúčila, že by to mohlo prejsť do atopického exému. Ale hovorila, že by ju to mohlo svrbieť a dala nám Fenistil, 3 kvapky vždy večer, keď je práve v štádiu, keď vyrážky má (t.j. keď sa nám minie masť z lekárne a čakáme, či sa vyrážky vrátia alebo už nie).
@tinika3 aký ste mali exém, ak sa môžem spýtať? My tiež bojujeme striedavo-oblačno s vyrážkami, tak preto.
My sme boli včera na poradni, máme 6955 g a 64,5 cm. Od poslednej poradne (4 týždne) sme pribrali 680 g. Tešíme sa 🙂 🙂

jankaja
25. máj 2012

@mimuska2 boli sme včera na tej poradni, nehovorila nám vôbec nič na náušničky, možno si ani nevšimla. Pochválila, že rastieme, keď som povedala, že Natálka menej je, povedala, že už sa asi napapala dopredu 😒 A potom už riešila mamičku vedľa nás, ktorej bábo malo herniu.

mimuska2
25. máj 2012

@jankaja čo je tá hernia?
Žienky práve sa chystám zo sestrou keď dokymu, pre správu či je tehotná. Test ukázal že áno. Sranda je že zostala tehu vo istom období ako ja. A ešte som jej poradila ako nato keď sa jej nedarilo otehotnieť. Povedala som čo som urobila ja keď sa mne nedarilo a zabralo to obom🙂🙂🙂

mimuska2
25. máj 2012

@bboossoorka ja som skúšala dať malej kašu na dobrú noc ale vypluvala mi to. To sa malo jesť lyžičkou čo vie len to nechcela ani za svet prehltnúť.

jankaja
25. máj 2012

@mimuska2 hernia je pruh. Vysvetľovala jej rozdiely medzi nejakými dvoma druhmi a tak... takže Natálku moc neriešila. Boli ste aj vy včera na tom očkovaní?

tinika3
25. máj 2012

@jankaja Neboli sme u kožnej. Nerobila, keď to mal najhoršie, tak som šla do lekárne a kúpila som Holtov krém. Tu na MK som o ňom čítala. A pomohol. vyzeralo to ako ekzem, mal to táké zliate na líčkach, brADE, KRKU, až také chrastičky. Som mu to umývala prevarenou vodou, po dojčení som mu to vždy mliečkom potrela a večer a ráno, keď zaspal, tak ten krém, je zelený a zapácha, tak aby si to nešúchal a za pár dní vyliečené. Ale ak sa mu to objaví znova, tak pôjdeme na kožné.

tinika3
25. máj 2012

@mimuska2 Nohy hore? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 U nás to zabralo. Tiež rada staršej kolegyne 😀 😀 😀 😀

kajkovajanka
25. máj 2012

@zuzky1104 od stredy uz freikovu perinku nenosime vdaka Bohu 🙂 , velmi sa tesim z toho, ze je vsetko ok 🙂 🙂 🙂 🙂 . ale tiez, ked boli tie tepla, tak poobede som ju malej nedavala, lebo by jej bolo horuco a tiez aby sa nezaparila. ale to sme uz posledny mesiac mohli davat o dve hodky menej kazdy tyzden.

a inak baby, kedy strihate detickam nechty? ja som to zvykla pocas kojenia (Beki mala vlacne rucky a dalo sa 😀 ). ale odkedy papame poleziacky na posteli, nemam volne obe ruky a neviem, kedy to mam 😨 . a pocas spanku sa neda, lebo hrozi prebudenie 😀 😲 😀

mimuska2
25. máj 2012

@jankaja neboli máme ísť až na budúci týždeň pomýlila som sa.
@tinika3 nie nie nohy hore ale 5 dňová pauza a potom.... Až potom nohy hore takto nám to pomohlo iba hore nohy nestačili. Akurát mi volala že skončila v nemocnici, je veľmi šiestom týždni alebo našli jej 12 cm cistu

mimuska2
25. máj 2012

@kajkovajanka ja striham kedy si zmyslim mala mi drží v pohode