Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@monky978 no presne to ma štve, radšej by som brala aspoň nejakú poukážku do parfumérie ak už nie prachy, ale jeho šéfovi je ľahšie dať nejaký stroj a prachy...
najprv bola nejako Tonka, náhodou, po jej pôrode som už deti nechcela 🙂 potom nejako bola Saška 🙂 no a Amálka je naše jediné plánované dieťa 😀 ešte máme v pláne, ted ja mám v pláne 😀 tak o 5 rokov jedno, alebo aj dve, ale to už musíme bývať v dome, už teraz neviem kam ju dáme keď trocha podrastie, každá z dievčat by ju síce chcela do svojej izby, ale už sú školáčky, tak nech neruší 😉
@monky978 no v podstate ani my sme nemali podmienky, tak sme najprv nechceli deti, ale 9mesiacov po svadbe sa nám narodila Tonka, keď som nastúpila do roboty mala rok a 4mes a zasa som neplánovane otehotnela 😀 tak sme začali riešiť byt a pod. presťahovali sme sa mesiac pred pôrodom a kým sme ho celý zariadili mala menšia 3roky 🙂 ja som chcela tretie už dávno, ale nemala som trvalý pomer a teraz sme sa už rozhodli, že je ten čas, len sme dúfali, že to bude chlapec(až do pôrodu sme nevedeli pohlavie 🙂 ) ale ja myslím, že chlapec bude až piaty 😀
inak podľa mňa je taký dvojročný rozdiel medzi deťmi ideálny 🙂 vidím na svojich, pohrajú sa, pobijú sa 🙂 majú k sebe blízko, teraz mi pomôžu s malou, ale stále je to pre ne akoby bábika, pokočikujú 5min a -"už som ti ju dosť kočíkovala, vezmi si ju" ....tak neváhaj, lebo to veľmi rýchlo zbehne a ani sa nenazdáš a bude veľká a už nebude chcieť súrodenca 😀
babyyy, máme 2. zub 🙂 len už ľ. deň jeme poloovary, malá je nervózna, tak sa len nosíme..... Nádche už lepšie, teplotku mala len 1 deň, včera už nič, tak sme šli aj von, ešte je trochu zahlienenám ale hádam to už bude za nami Len ie zubiská sa do toho teraz vmontovali....
Apropo, ako spia vaše deťúrence- tj aký máte režim? Ja mám pocit, že my ešte furt žiaden, spať ideme ad hoc, keď je unavená, cca po 2-3 hodinách bdenia.... Niekedy je to zaujímavé, napt. včera pospala od 15,30- 16,00, potom som nevedela, čo s ňou rolbiť- do večera ďaleko, to by sme si odvrieskali tak o pol 6 sme šli von, zaspala ešte na pol hoďky, ale večer mi zaspinkala až o 21,00, aj to sa jej moc nechcelo. Ráno by bola ešte pospala, ale bráško ju vyduril o 6,00, teraz sa tu už jeduje, je unavená....
@rebecca2006 No gratulujeme!!! Ja sa tych jej zubov bojim, lebo aj teraz hocikedy s dasienkami mi zakusne do cicky a boli to hnusne. Asi je to tym cumlom, lebo ona nie je taka jemna ako bol Maxim.
Co sa tyka rezimu, tak nema cez den nema ziaden, vecer chodieva spavat o 8mej, ale aj to uz trochu vymysla. Niektoe dni nespi skoro vobec, napriklad v pondelok mi spala iba 1x po 2 hod a to bolo vsetko za cely den, potom v utorok dospavala, ale tiez to nebola vyhra. Nechapem ako dokaze byt hore tak dlho a ona nie je unavena, len sa hra a rehoce v dobrej naladicke, niekedy mam pocit ze je uz starsia, ked toto robi.
Ozaj v utorok nas vazili a mama 9,07kg, mala spekacka 😀 😀 😀
@rebecca2006 gratulujeme k zúbkom, u nás ani náznak. Akurát sa Natálka strašne rehoce, keď jej kukám do pusiny 🙂
My vstávame tak medzi 6,00 až 7,30. Potom ide spať okolo 9,00. Podľa toho, ako dlho spí, má obedný spánok, zaspí medzi 12,30 a 13,30. Tieto dva denné spánky trvajú 1 - 2 hodiny. No a potom si ešte zvykne zaspať v kočíku medzi 17,00 - 17,30. To pospí tak pol hodinku. O siedmej večer kúpeme a o ôsmej zaspáva. V noci spí ako kedy, niekedy super a niekedy sa stále točí na bruško a musím ju prekladať naspäť, lebo sa ešte nevie otočiť a rozčuľuje sa.
@mihouk tak to je teda buchta 🙂
inak, na cickaní ten rozdiel nepocítiš, vôbec vsom v tom nevidela rozdiel či mal synček zuby alebo nie...m to je len o tom, že ich to bolí a sú nrvv, keď tie potvory rastú 🙂
no mne je ochotná viac pospať len vonku, doma max 30 min....
@rebecca2006 my už konečne máme. Okolo pol ôsmej vstáva, naje sa a potom sa do deviatej hráme. Potom pospi dve tri hodky a potom je zasa dlho hore. Potom ideme von kde si ešte pospi a ide sa domov navecerat okúpať zasa chvíľu pohrať a spat. Zatiaľ je to takto a je to super lebo sa podľa toho riadim aj keď niekam treba ísť a tak :- 🙂 )
@mihouk no aj mi čakáme na zuby a furt nič.
Ozaj budete pozerať pustny kvet? Ja sa už veľmi teším.
@mimuska2 tak to máte super režim.... myslím, že u nás je to blbé aj v tom, že riešim režimy dvoch detí, ktoré sa musia zosúladiť, a niekedy sa nedá malej celkom vyhovieť- a aj polhodinkový rozdiel je u takých malých deciek veľa...Plus ju Maťko niekedy vzruší zo spánkum vtrhne do izby, neustrážim ho a zobudí ju.. a je po spinkaní....
Estreka sí relatívne OK v noci, ráno vstáva cca o 6-7, prvé dlhšie sanie má okolo 10-11,30. Ak si medzitým dá olhodinkovú chrupku okoolo 9,00, tak ideme von až okolo 10,30-11,00. Niekedy mi ale doma nezaspí, stačí, že dlhšie pospinká ráno, alebo sa dobre vyspí v noci, a to potom už s revom vyrážame okooo 9,30. Pospí kedy ako, niekedy hodinku a niekedy tri. Yávisí aj od toho, či Maťko je ochotný sa prechádzať kým kočíkujem, alebo chce bzť na ihrisku- tu sa v§čšinou zobudú skôr....ďalší spánok má okolo 15,00 - 15.30- znova 3O min doma, a potom okolo 16,30 vzržam evon, pospí ešte tak hoďku, nie viac....ečer é 19,00 kúpeme a ke´d je unavená,ide spať hne´d po kúpaní, keĎ nie, tak aj o 21,00:... Furt je každý deň iný....
@breslerka noo, tam bole je taka vrtulka,ale ci to je nerez, to neviem. ale uz som s tym mixovala aj horuce a v pohode to bolo..
@rebecca2006 ..a Matko nechodi este do skolky?
@kajkovajanka ..Tak super!!!
@rebecca2006 no pri dvoch je to ťažšie. Obom vyhovieť 🙂 My máme len taký problém že zaspavame pravidelne až o pol desiatej. Skúšala som aj zmeniť poobedny spánok ale nepomohlo.
@mimuska2 no mohla... nikto to neriešil. A ty prečo meníš?
@rebecca2006 my ideme spať o 9-10 potom 12-14 a 16-17 a večerný spáno 19.00.... ale ten je otras, lebo sme hore každé 2až3 hodiny... ale cez deň je to pomerne dosť presné... tak sa môžem zariadiť. Ale to je len posledné 3 týždne čo som ju naučila spať v postielke.. a keď sa zobudí skôr hold smola, musí tam trčať kým nepríde čas vstávať 😀
2 zúbky? no super.. gratulujeme
@breslerka no des ani ti nebudem hovoriť... s rukami ovešanými zlatom vyšetruje moje dieťa... rýchlo rýchlo... čo mamička? plače 2 mesiace v kuse celé dni a nespí cez deň ani minútu... normálne, treba vydržať a keď bude mať 3 mesiace tak sa upokojí 🤐
a také pekné referencie na ňu boli na nete... má biely jazyk... šup diflucan.. nevadí, že jej to zničí črevnú flóru. Aspoň bude čo riešiť potom. atď... a bodka na záver bola keď moje dieťa prvý krát videla ako mesačné. Že to stačí a dala nám prvý termín až v prvom mesiaci a muž jej bol odniesť prepúšťacie správy. A všetci do mňa hučali, že to nie je ok... a ja, že v poho pani dr. povedala tak asi áno. A nakoniec mi povie kamoška čo bola tiež u nej, že u nich bola naklusaná na druhý deň. ??? ach už nekomentujem...
Kočky mne mala začala horšie spinkať :( :( :( aj cez deň je akási mrzutá, ale nemyslím žeby to boli zúbky, lebo Ďasienka nemá ani opuchnuté ani nejak neslintá.
Ale mám pocit že si začala častejšie pýtať papať., žeby jedna z laktačných kríz ?
A náš režim sa tiež zmenil teraz pospí od 11,00 do cca 13,30 a ešte poobede oklo tretej potiahne dve hodinky.
a večer o 21,00 sa ukladáme spinkať.
@monky978 je ulna asi vieš čo myslím... Mala mi tri týždne vrátane kuse plakala nespavala naj iac tak hodinu a to aj vy noci. Potom som ďalšiu hodinu uspavala a ona mi stále tvrdila že ju to prejde aj že je to normálne!Potom som išla na pohotovosť a kusatka inej lekárke a obe povedali že mala je hladná a že ju treba dokrmovat. Vraj niekedy keď sa narodia deti ako moja tak sú hamtave a treba hneď dokrmovat. No jasné že mojej dr sa to nepáčilo prečo od robym a pod. Ona má celkovo zlú mienku u nás. Aj poradne trvajú päť minút nič nerieši len odvážiť a odmeria.
@tamaska to máte krásny denný spánok, naša nikdy nepospí cez deň viac ako 3,5 hodinky dokopy... zvyčajne tak 2,5. A kedy ráno vstáva?
@mimuska2 inak, práve mi písala kamoška, čo od našej MUDr. tiež odchádza. Tuším tam zostanem len ja 🙂 A už ste boli odniesť ten moč? Nám sa ešte stále nepodarilo "uloviť" 😒
@jankaja ale nenávidím ju od prvého momentu kedy som ju uvidela. Všetko mi závidí a všetko opakuje po mne. Neverila by si čo všetko dokáže opakovať. Normálne keď sa dozvedela že sme sa snažili pol roka o babo tak nasilu chcela aj ona. Neni to choré. Ale to je nič opakovala aj tepláky, parfumy, proste všetko čo sa dá. Teraz nemôže presunúť že máme auto byť aj že sa nám darí tak roby hádky vo rodine. Uz keď som bola tehu tak som sa bruchom jej dva razy chcela rozbyt hubu. Taká som zasa za nej vytocena zasa sa dozvedela koho chcem malej dat krstneho tak už ho chce aj ona hlavne že do teraz to mal byť jej brat.
@mimuska2 a má teraz ona dieťa? Alebo je tehotná? či chce krstného pre dieťa, ktoré ani nečaká?
Kašli na ňu, keď po tebe opakuje, asi ťa obdivuje 🙂 máš skrátka fanynku 😀 Čo sa týka hádiek v rodine, mal by ju asi usmerniť tvoj drahý, keď sa jedná o frajerku jeho brata. Aspoň my to tak s mm robíme a funguje - on si rieši a "kočíruje" svoju časť rodiny a ja svoju.
My máme krst budúcu nedeľu a včera som si spomenula, že som zabudla objednať krstovú košieľku - jak úplný pako 😒 . Našťastie som to stihla vybaviť, tak dúfam, že všetko klapne OK.

@monky978 @breslerka tyčový mám a fakt je super do hrnca 🙂 zasa namiesto vianočných odmien 😝 😀 tento mám- http://www.lacne-nakupy.sk/predaj-tycovy-mixer-... a je super