icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
30. júl 2012

@kajkovajanka ani vy ešte nemáte zúbky? Už som si myslela že moja je jediná 🙂 u nás už prestali záchvaty plaču už zasa pekne spinkame takže to asi zúbky neboli.

kajkovajanka
30. júl 2012

@tamaska ty si jaka poctiva, to kolko si dozadu citala 😀

nusiki
30. júl 2012

@kajkovajanka ano papa pekne, aj spenatik, aj karfiol, mrkvicku, same aj s maskom, z ovocia jej neber jablko, inak jej chuti, ale po kazdom prikrme chce aj mliecko, takze kojim ako doteraz, akkurat vynechavam jednoj kojenie cez obed...ani kasu som jej este nedavala...ale asi zacnem uz 🙂 a vy papate dobre?

ibajeho
30. júl 2012

@jankaja nas bol vcera cez den na nevydrzanie...stale len reval a nespal skoro vobec takze predpokladam ze to ho dost vycerpalo a preto prespal tych 6hodin...ale teraz som ho ulozila lebo bol zas mrzuty tak som zvedava kolko potiahne...tiez tomu davam taku pol hodku, kym nezacne bliakat prva sanitka co pojde okolo...ach jo 😖

kajkovajanka
30. júl 2012

@mimuska2 mozno ze aj boli, ale este len v dasienkach. lebo aj u nas su take fazy, raz dobre par dni a potom velmi zle par dni

kajkovajanka
30. júl 2012

@nusiki viac-menej ano 🙂. ale zistujem, ze kupene vyzivky jej chutia podstatne viac, nez domace varene 😖 . tak neviem, ze ako to budeme robit. doma mi zje par lyziciek, a z kupenej pol flasticky . a niekedy davame kasu podvecer, ryzovo-malinovu, ta jej chuti celkom dost 🙂. a tiez este kojime 😀

tamaska
30. júl 2012

@mimuska2 buď rada že ešte nemáte zúbky, mňa Eliška sem tam kusne s tými ostrými zubadlami, ale to až vidím hviezdičky, Prvá dcérka mala prvézubky až na konci 8 mesiaca
@kajkovajanka no asi od strany 168 😀

tamaska
30. júl 2012

@mimuska2 teraz mi došlo že Ty už asi nekojíš 😀

nusiki
30. júl 2012

@kajkovajanka ano presne ...na tie kupene otvara usta ako vratka 😀 varene velmi nechce... 😖

jankaja
30. júl 2012

@nusiki inak, normálna varená brokolica ani Natálke moc nevezie, doteraz som jej dávala brokolicu Prvá lyžička od Hami, tá jej chutila. Som jej navarila rôznu zeleninu a do toho primiešala 1/2 alebo 1/3 téglika. Teraz som uvarila "živú" brokolicu, ale teda nič moc. Našťastie ale nemala žiadnu negatívnu reakciu, len máličko zjedla.

@mimuska2 Spark je ten nový Wellness Hotel na polceste do Štvrtka. Tam robia plavecký kurz: www.plavacik.sk. 8 lekcií stojí 139 EUR, čo sa mi zdá dosť, na to, že to nie je BA. Okrem toho je to len cez pracovné dni, čo mi nevyhovuje, lebo sa tam nemám v podstate ako dostať (mm chodí autom do práce, musel by ísť vlakom a v MHD 2 x prestupovať).

@kajkovajanka Hej, poteší. Aj tí psi, štekot strašný a teraz už hodinu ticho.

nusiki
30. júl 2012

@kajkovajanka tak to robim tak niekedy ze jej dam zeleninku z flasticky a k tomu uvarim masko 🙂 a kasu davas lyzickou ci z f lase? a kedy vecer? lebo Emka papa mliecko okolo 16.30, potom o 19 a ide spinkat...to posledne kojenie by som este nechcela vynechat tak asi jej dam o 16.30...

mimuska2
30. júl 2012

@kajkovajanka no možno uvidime či sa nejaký neobjaví 🙂
@tamaska no nekojim ale pokusat môže 😀
@jankaja no to som pisala vyššie len som nevedela že sa to tak volá 🙂 a v maline už nieje?
Musím ísť iba na kurz, len tak sa kúpať nie?

nusiki
30. júl 2012

@jankaja tak skusim tu od Hami, tu som jej nedavala... a ake mnozstvo ti spapa? neviem kolko jej mam dat lebo ked jej chuti tak by jedla a jedla... 😀 tak ked davam kupene tak naraz maximalne pol flasticky, len neviem ci to nie je malo lebo chce aj mliecko 🙂

jankaja
30. júl 2012

@mimuska2 v Maline bol nejaký kurz? Vôbec neviem o tom. Do Sparku sa môžeš aj len tak okúpať, ale majú dosť vysoké vstupné, v čase po 16,00 hod pre dospelého 15 EUR. To sa mi zdá dosť.
Teraz si nadávam, pred asi mesiacom bola na www.zlavadna.sk zľava na kurz plávania dojčiat Delfínik v Ružinove, 4 lekcie za 41 EUR tuším. A bolo to cez víkend. Dúfam, že to zopakujú, ideálne by mi to vyhovovalo cez víkend, kvôli tej doprave 🙂

martinka8
30. júl 2012

@mimuska2 ani my este nemame zuby, a cakam ich uz od 4roch mesiacov hehehe, a ani naznak doteraz. Asi si este pockame 🙂 A to uz mame dnes sedem mesiacov 🙂

kajkovajanka
30. júl 2012

@jankaja no to sa mi zda dost drahe. my platime v nemocnici za jednu hodinu plavania s babatkami 7eur (najprv spolocne cvicenie cca.25 min a potom volna cast). cize za 8 hodin by sme dali 56eur..

kajkovajanka
30. júl 2012

@nusiki kasicku davame lyzickou. a podvecer znamena niekde medzi pol siedmou a osmou, lebo Beki chodi spat medzi osmou a deviatou (vynimocne skor).
a aj ja som jej raz dovarila masko, ale nechcela to velmi takto 😀 , s maskom mi vypluvala a ciste jedla 😀

kajkovajanka
30. júl 2012

@martinka8 blahozelam 🙂

mirka2010
30. júl 2012

@wisinka ahojky, tak teda mate poriadnu sikovnicku uz doma...my v podstate robime to iste...maly sa mi pretaca ´jedna radost, aj v noci v postielke-tam dokaze precestovat celu postielku, takze niekedy aj zaspavanie je uz problem...ale da sa 🙂 kolko krat za den spinkate vy??? a co vsetko uz papkate? kedy zacnete s ovocim, toto stale neviem, ci uz davat, alebo nie 😕 a co lepok, chlebik, rozok, piskoty? niektore kocky mi uz radia, tak kludne ze uz aj mozem postupne zacat, tak sa este aj s vami chcem poradit 🙂

mirka2010
30. júl 2012

@mihouk no to je kraaaaaasne ze sa tam s Maximkom lubia, to je uzasne a naozaj perfektne do buducnosti, budu sa moct hrat a maminka si aspon troska oddychne 😀 😀 😀 takze vy tiez este len zacinate so zeleninkou? nas maly mal zatial len mrkvicku, zemiacik, cuketu, tekvicu a teraz papa tekvicu s mrkvou...uz to idem troska miesat a asi to aj zahustim zemiacikom, lebo tiez mam pocit, ze maly by zjedol vsetko co je v jeho tesnej blizkosti...neviem cim to je, ale vsetko by len obzuval a vyslovene si pyta vsetko do ust...ci to je zubkami, alebo zvedavostou...neviem noazaj...cez vikend cuckal troska z melona, keby mal tu moznost, tak by ten jeden kusok urcite aj spapal...no je to zlatucke, ked uz tie ustocka otvara a pyta si: ,, mama daj papat, daj ,, 😀 😀 😀 tak verim, ze sa dovolenka vydari...a ze sa bude celej rodinke pacit 🙂

mirka2010
30. júl 2012

@kajkovajanka no tedaaaa, vy uz toho riadne papkate....ty este kojis? tiez som sa ta chcela opytat, mali ste niekedy problem s kakanim??? lebo nas maly ako sme zacali prikrmovat, tak nam kaka raz za 6-7 dni...dnes je 5 den a uz som z toho zufala, ze chudatenko moje nekakalo...moja dr povedala, ze do 7 dni je to ok..ze potom mam dat harmancekovy caj...nemas nejaku radu ako tomu pomoct? inak nas maly robi presne to iste s prstikmi, alebo cumlikom, stale si tie dasienka akoby suchal, ja si myslim ze je to naozaj uz len kusocek od toho, aby sa prvy zubok objavil...aj v noci horsie spava...uvidime veru...my na dovolenku nejdeme nikam...urobime si nejaky vylet, mozno do BA, Viedne...uvidime...🙂 ale niekam urcite vybehneme 🙂

mimuska2
30. júl 2012

@martinka8 ou tak Gratulujem 😀
@jankaja počula som to u dr neviem či je to tak preto sa pytam 🙂 🙂
Ja umreem teraz hovorim malej nono sofi nemôžeš a ona mne späť adadadadada a dnes prvý raz no od vtedy stále 😀 😀

martinka8
30. júl 2012

@mirka2010 ja som dala ovocie asi po tyzdni cistej zeleniny 🙂 obcas jej dam ovocie na desiatu a obcas na olovrant, ale kazdy den jej davam. Mne Lili kym som len kojila (do 6 mesiacov) kakala raz za tyzden,niekedy raz za 10 dni, vraj je to uplne normalne ked tak kojene deticky kakaju. Odkedy prikrmujem tak cca kazdy druhy, niekedy kazdy den. Mala ale trochu problem to dostat vonku, kedze to uz nebolo take riedke ako pred tym, tak som jej dala slivku, od hamanek myslim, za tym cajik, a hned to bolo upravene, dalsi den sa mi pekne vykakala.

mirka2010
30. júl 2012

@martinka8 jeeej, dakujem ze si mi napisala...takze myslis, ze kludne mozem uz zaradovat aj ovocie??? to sa uz teraz velmi tesim, lebo je to naozaj super, ze maly uz moze papkat aj nieco ine a hlavne sa z toho tesi najviac ocinko, ze ho moze konecne krmit 😀 a ake ovocie si davas, jablcko, bananik a co este? inak s tym kakanim...myslis ze je normalne aj ked uz papa zeleninu, ze je to normalne ze tam zle kaka? v tomto sa proste az tak nevayznam, ze ci uz aj ked papa prikrmy, napdiklad niekedy uz aj kasicku, ze moze takto malo kakat...dva krat sme uz aj slivkovu stavu od Hipp dali ale ani to nepomohlo...skusim to co si mi poradila ty...teda kupit si cajik, dobre tomu rozumiem?

martinka8
30. júl 2012

@mirka2010 no skor nam pomohla ta vyzivka od hamanek slivkova, ale dala som je za nou aj napit, aby ju pripadne aj prehnalo 🙂 no neprehnalo, ale upravilo sa to. Urcite sa spytaj dr. na tu stolicu, ale pokial viem je normalne kakat u kojenych deti raz za tyzden, aj ked uz maju prikrm. Ak je Marosko spokojny, neboli ho brusko.... tak nemas velmi co riesit.
z ovocia uz papame jablcko, banan, hrusku, marhulu, a tu slivkovu vyzivku

mirka2010
30. júl 2012

@martinka8 teeeeda, ty mas ale sikulku poriadnu 🙂🙂🙂 to nas maly bude vediet o tri tyzdne??? 😀 😀 😀 😀 😀

jankaja
30. júl 2012

@nusiki ja jej vždy spravím príkrm do takej malej misky, množstvo asi 2/3 hlbokého taniera, ale nepoje všetko (aj keď 2-3 razy sa stalo, že takmer hej 😀 ).
Dnes som to odvážila, zjedla 90 gramov. Ale teraz papá menej, asi kvôli tým derúcim sa zúbkom. Celkovo je troška nervózna nejaká.

@mirka2010 ovocie sa odporúča dávať až po mesiaci čistej zeleniny, aby si dieťa najprv zvyklo na inú, ako sladkú chuť. Lebo pri skoršom zaradení sa môže stať, že potom bude zeleninu odmietať. Od 6. mesiaca sa môže dávať jablko, banán, broskyňa, marhuľa, hruška (to mám z brožúry o výžive) a myslím, že aj červený melón.

@mimuska2 Natálka má tiež nový spôsob vyjadrovania, konkrétne vyjadrovania nesúhlasu. Úplne pokrčí nos a začne "nahlas" dýchať, ako keby sa chcela vysmrkať. Takto rýchlo vdychuje a vydychuje a je pri tom neuveriteľne podarená. Keďže pri tom vydáva ten "smrkací" zvuk, mimoriadne sa jej to páči. Dnes mi to začala robiť aj pri obede, keď už nechcela papať príkrm 😀

mirka2010
30. júl 2012

@mimuska2 ahojky, my nemame tiez este ani jeden zubok...takze nie ste posledni 🙂🙂🙂

mirka2010
30. júl 2012

@jankaja ahojky, dakujem...aj ja som to citala ze az po mesiaci...ale viem ze maminky davaju aj skorej...preto ma to zaujima, ako to robite aj vy ostatne mamicky 🙂

mirka2010
30. júl 2012

@martinka8 dakujem velmi pekne...no uvidime, asi zavolam zajtra doktorke, nech sa aj s nou poradim ohladom tej vyzivy a pripadne zaradovania aj ovocia...Maroska brusko chvala Bohu nebolka, tuk, tuk, tuk....aj ked uz ked je ten 7 den bez kakania, tak vtedy byva nervoznejsi, ale inak aj si popuka, davam mu probiotika, myslim ze aj tie troska pomahaju...inak na obdobie papania ovocia sa uz tak tesim...lebo si budem davat povinne pridel aj ja...doteraz som bola leniva 😒 😖