icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

rebecca2006
30. júl 2012

@mirka2010 ja má ten istý problém s kakaním, akurát, že moja je normálne zapečená, dnes vykakala normálny tvrdý bobek. Mala v nedeľu brokolicu s ryžou, tak asi toto. ☹ Tak som zrušila ryžu mrkvu, dnes dostala len hrušku na obed, a ešte jej dám jablko, ale také redšie, a urobím jej čajík. A pôjdem kúpiť slivkovú výživku aj šťavičku do DM, akurát, že to ešte nemá zavedené, tak musím opatrne. A vraj pomáha odvar z ovsených vločiek, vločky papáme, tak skúsim, ak nezaberie ovocie Čo už, treba tie decká sledovať, ke´D sa už raz zavádzajú príkrmy.

jankaja
30. júl 2012

@mirka2010 no ja som počkala ten mesiac 🙂 Zeleninu som začala dávať od ukončeného 5. mesiaca a ovocie a mäsko do zeleninky až od ukončeného 6. mesiaca. Zatiaľ som dávala jablko, banán, hrušku a dnes sme začali s broskyňou (dodržiavam 3-dňový rozostup medzi novými potravinami).

mirka2010
30. júl 2012

@rebecca2006 co hovoria mamicky tak z brokolice byvaju deticky zapecene...nas maly ju este nepapal...tak uvidime co bude po nej...inak nas maly prestal uplne kakat hlavne z ryzovo-kukuricnej kasicky takze mozno aj ta ryza robi svoje...ja uz neviem...aj my pojdeme tu vyzivu kupit, tu stavicku sme uz davali...no moc to nepomahalo...neviem ci je nutne to davat dlhsie...ja uz naozaj neviem...a aky cajik davas malej?

mirka2010
30. júl 2012

@jankaja dakujem, super info...aj ja to tak spravim...pockam aj ja ten mesiac s ovocim..uvidim co povie dr...vsak mozno to odobri...uvidime...a lepok si uz davala?

rebecca2006
30. júl 2012

@mirka2010 ešte žiaden, ale nejaký pozriem dnes

kajkovajanka
30. júl 2012

@mirka2010 este kojim, ale pomaly sa chystame na UM (kvoli mojej skole, nechcem uz kojit, ked budem zufala, nervozna, vystresovana a plna kofeinu z tej hnusnej skoly 😝 ). a s kakanim nemame zatial problem. mala stale kaka vacsinou raz za den (vacsinou rano 😀 ), za to som velmi vdacna, ze to doteraz bolo tak v pohode, lebo viem, ze niektore drobce s tym maju problem 😝 . a aj kamoska pouzivala harmancekovy caj, tak mozno pomoze aj vam (teda malej davala pit). a ty este kojis? lebo ze ci si neskusila ty zjest neico take, z coho by maleho prehnalo trosku. u nas to funguje so slivkovym lekvarom (povidlou). raz som jedla take pirohy a na druhy den rano som menila plienky jedna radost 😀 😀 . a akurat co sa po prikrmovani zmenilo, je konzistencia. uz to nie je taka tekuta zlta prazenicka 😀 , ale take hustejsie, kasovite a uz viac do hnedej to ide (sorry, za podrobny opis 😀 , ale mozno to niekomu pomoze 😅 )

martinka8
30. júl 2012

@kajkovajanka tak my uz kakame normalne sulky tuhe. Niekedy az prituhe, dnes mi az plakala, ked kakala, nevedela to vykakat, tak som zase naordinovala vyzivku slivkovu 🙂
Dnes je Lili zase nejaka nervozna :( radost ked je taky den. Tak ma napadlo ci aj jej uz nevykukne nejaky zubok, a na dasienkach NIC, ale ze ziadna zmena stale .... my sa asi este nacakame 😀

tamaska
30. júl 2012

@martinka8 aj Eliška je dnes mrzutá, ani s papaním dnes veľa zázrakov nenarobila a vkuse si drhne dasienka, ja som nejaký ukel nahmatala v časti očného zúbka, tak som zvedavá čo vykukne ako tretie 😀

ibajeho
30. júl 2012

@martinka8
@tamaska no aj my sme dnes mrzuty jak trn v zadku...a furt cez den chcel spat...potom jasne ze sa v noci budi ked sa cez den prespi...porazi ma z neho...a dva dni mi nekakal a teraz po okupani a ulozeni do postielky sa posral az na chrbat 😀 🙄 😀

wisinka
30. júl 2012

@mirka2010 maroslo sa kedy narodil? ja som vcera dala prvykrat kasu, dnes mala zemiaky s pastrnakom a hovadzie maso od Hipp. vcera sme jej u svokry dali jablcko vyzivu. co sa tyka piskot, rozka tak to az ked prideme na slovensko v polovici augusta. Enya malo pribera, tak sa snazim teraz davat asi vsetko, len s mierou. ten zemiak jej nechutil ale masko ano, bude po tatovi 🙂 ten zemiaky nemusi a maso by jedol stale. 🙂

wisinka
30. júl 2012

@jankaja to iste som citala aj ja. mozno najdem aj link ak tu uz nie je

ankaevka
30. júl 2012

Ahojte, tak aj my patríme k Vám. Anička sa narodila 9. januára. Čítam Vaše príspevky už dlhšie ale až teraz som sa rozhodla sem napísať. Pozerám, že riešite príkrmy. Tak ja som skúšala dávať príkrmy už od polovice 4. mesiaca tak lyžičku, dve mrkvu, zemiak, brokolicu... (vždy s trojdňovými rozostupmi) ale nejak jej nič nechutilo. Takto som to skúšala až do 6. mesiaca ale vždy mi zjedla len veľmi málinko. A tak som skúsila jej dať polievočku zeleninovú a tú mi zjedla. Takže teraz jeme na obed polievočku z hocijakej zeleninky a na večeru hustejšiu kašu. Inak len kojíme.

ibajeho
30. júl 2012

@ankaevka aj my sme 9.1 😉 tak vitaj...no my papame od ukonceneho 4mesiaca kedze sme na um, a papame vsetky mozne kombinacie masa a zeleniny dookola...a taktiez ovocie...uz mi to ani sam nechce papat...tak som mu dnes aj vcera spravila len zeleninu bez masa a spapal krasne...takisto zltok ho zacal drhnut...asi je to moc suche pre neho neviem...kazdopadne kazdy den je novy a nikdy neviem s cim sa zas zobudi 😀

wisinka
30. júl 2012

@mimuska2 my tiez ani naznak po zubaloch 🙂

ankaevka
30. júl 2012

@ibajeho Ahoj, tak mäsko nám veľmi zatiaľ nechutí, ale možno len preto, že ešte nejedla rezeň 😀. Žltko spapala pekne len som jej spravila akože "pomazánku", zmiešala som ho s trochou masla klasického, natrela na chlebík a chutilo 😉.

wisinka
30. júl 2012

@mirka2010 inak spinkame asi 2-3x 🙂 a papame ked chce. 🙂 inak na kakanie ze pomaha slivkova stava. a u kojenych deti ze je normalne aj 10dni nic..

mimuska2
30. júl 2012

@ankaevka vitaj🙂

ibajeho
30. júl 2012

@ankaevka natrela na chlebik???s maslom??? to akoze len my sme tu o kasickach???

ankaevka
30. júl 2012

@ibajeho Raňajkuje už s nami pekne za stolom 🙂. No určite nezje celý krajec, trošičku zo striedky.

monky978
30. júl 2012

haló baby to čím kŕmite svoje detičky... ja len zíram... ale proti gustu žiaden dišputát 😀

my papáme 4x za deň... všetko domáca strava, tekutá a k tomu moje mliečko...

ovocie papáme asi tak vyše týždňa a to jej nenormálne chutí. Zje celú broskyňu, tri marhuľe atď. proste je chutí. A to som jej zeleninku dávala mesiac a pol a až potom som zaradila ovocie. A hneď jej zabralo. Už papáme skoro dva mesiace a uz sa dosť rozjedla. 4x denne dá cca 180 gramov či zeleninky, či kaše, či ovocia....
Bobky dáva tuhšie, tak som preto vyradila zapekacie veci... mrkvu... a banán mám zákaz od pediatra, lebo obsahuje veľa draslíku a ten keď sa vylučuje berie z tela veľa vitáminov.... a aj zapeká.

A konečne máme aj my penové puzzle. Jéj ja som sa dnes s malou tak vyhrala v hračkárstve. Skúšali sme všelijaké hračky a najviac sa jej páčili plyšové, ktoré keď chytíš tak hrajú a rozprávajú. Teda sme sa tam fakt dobre narehotali. Mala na hračke a ja na nej. Som sa musela normálne ovládať, aby som jej to nekúpila. Ale nevedela som rozdýchať tú cenu, že 20 ečiek za takú hračku... ale no čo. Hneď ako mi rodičia vrátia auto jej ju pôjdem kúpiť.... lebo som si ju vypýtala od babky k mojím narodeninám a dám ju malej... heh matka roka obetavec 😝
ale kúpila som jej kačku do vane... keď ju natiahneme tak trepe nohami a pláva. To bolo radosti dnes vo vani. Ju naháňala ju a hneď po ulovení letela do pusy 🙂

monky978
30. júl 2012

@mihouk jéj Krk je krásny a blízučko. Je tam najkrajšia pláž čo som doteraz videla v Chorvátsku. Ale zle sa parkuje v kopci na ceste pri zvodidlách a je to k vode brutus strmák a určite nič pre male bejby a kočík... ale tá krásna modrá voda... Tak si to tam užite.

My ideme do Gradaču. Je to cca 950km tak dúfam, že ma v tom aute s malou nešlahne. Je to až za Makarskou a žije mi tam rodina... a my sme každý rok v Chorvátsku a ideme stále ďalej a ďalej.... od budúceho roku ideme na ostrovy... keďže mm nelieta tak sa takto trápim v aute 😝 možno ho raz aj do lietadla presvedčím 😉 tak potom daj vedieť akú ste mali cestu a dovču...

mirkaella
30. júl 2012

Inak baby nám keď išli zúbky-teda máme len 2 🙂 vobec sme nemali ďasienka zdurené ani náznak,len cez deň bola strašne nervózna a jedného dňa jedla a ja som zacítila lyžičkou 🙂 🙂
monky978 odkial máte tie penové puzzle?aj ja by som rada kúpiť 😉

monky978
30. júl 2012

@jankaja no som rada, že si ma takto usmernila... lebo ako hovorím ja a dieťa som ako panna a sex... fakt sa v mojom okolí žiadne nevyskytlo.. takže o tom prt viem... už som sa z toho vydepkovala a teraz musím to rýchlo podchytiť... idem ešte kúpiť aj ohrádku drevenú a všetko nainštalovať a psa naučiť, že to je iba Monikyn priestor. Ešte raz dík 😉

monky978
30. júl 2012

@mirkaella som vbehla u nás do Avionu v BA a predajňa alltoys... ale to ti asi nepomôže. Bolo tam 26 kusov za 25,- e. a písmenka. Nech sa nenudím keď to rozoberie a budem ich skladať 😅

monky978
30. júl 2012

@martinka8 hehe aká krásna herečka a jak si tam stojí cicka malá 🙂

monky978
30. júl 2012

@kajkovajanka a musíš prejsť na to UM?

mihouk
30. júl 2012

@monky978 My sme vybrali Krk, prave preto lebo je to blizko, my totizto ideme autom z UK, keby sme byvali na Slovenku, tak tiez urcite ideme do Gradacu, lebo nam tam robi kamos delegata. Kopca sa velmi nebojime, lebo minuly rok v Crikvenici bolo kopcov az az a Baska sa nam pacila aj ako mesto. Uprimne zavidim Gradac 😉

monky978
30. júl 2012

@mihouk fú tak to sa nacestujete pomaly ako do Gradacu 😝
A som to nejak nezaregistrovala... vy ste v UK?? Nejak mi to ušlo.

ankaevka
30. júl 2012

@monky978 Ahoj, ja si myslím že chlebík nie je nič zlé pre moje bábo. Lepok sa má zavádzať do stravy po ukončení 6. mesiaca a ak sa u nej neprejavila žiadna alergia, tak prečo by som jej ho nedala 😕 ...

monky978
30. júl 2012

@ankaevka Ahoj 🙂 v pohode... každá máme svoju hlavu a ja sa riadim podľa môjho pediatra a len ma to zaskočilo, že to už dokáže spapať... tiež mi jedna mamina hovorila, že jej bábo keď malo pol roka jedlo chlieb so šunkou a s paradajkou... ale to som vtedy brala tak, že deleno 2... akože som jej neverila...

Tak keď mu chutí a ty si s tým stotožnená tak je to celé v poriadku 🙂 🙂 nič v zlom peace