icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

wisinka
31. júl 2012

@mirka2010 vazila pred 2 dnami 5830g :(

wisinka
31. júl 2012

@mihouk v aprili sme boli doma, a zastavila som sa len u par januarovcatiek. inak velmi sme nechodlili nikam. ja po 7mich rokoch vonku, ani nemam vela kamosiek na SK, skoro vsetko je v UK alebo uz maju vlastne rodinky, a ja nie som typ co sa vtiera. takze mam aj svoj klud 🙂

mihouk
31. júl 2012

@wisinka Ty si tiez v UK??? Lebo mas napisane Nemecko. A odkial v UK, my sme na vychode pri Ipswich.
S kamoskami to tiez je podobne, ale este nejake su a prave sa im narodili deticky, my ked behame, tak vacsinou po rodine, lebo aj mm je slovak a nie z toho isteho mesta, takze si vies predstavit. Hlavne jeho babka, byva v Banovciach uz 3 roky sa chysta umriet a kazdy telefonat, kedy vas uvidim???? No sorry, ale nie vsetko sa da, takze este tentokrat to bude behacka, kvoli Tilke a potom kaslem na vsetkych 😝 😝 😝 😝

1234lubka
31. júl 2012

@wisinka moj mal 7200 zaciatkom mesiaca🙂 kojis?

wisinka
31. júl 2012

@mihouk nie, ja som v nemecku. tu som sa vydala, v UK som stravila par rokov 🙂

@1234lubka kojim.. ale Enya nepribera podla tabuliek, a ze aj svokra a jej mala boli velmi chuducke, tak uz neriesim..

1234lubka
31. júl 2012

ako ja tiez neriesim moj nahprv priberal prilis vela a teraz tak normalne🙂

ankaevka
31. júl 2012

@jankaja Ahojky, ja nie som veľmi zástancom striktne určených termínov kedy sa čo môže a čo nesmie. Radšej to dám na svoj inštinkt a pocit a tiež podľa skúseností, čo mám už po dvoch starších deťoch (11r, 13r.) aj keď si toho už veľa nepamätám 😅. V druhej polovičke siedmeho mesiaca som začala malej dávať krupicovú kašu s kravským mliekom a tá jej chutí 😝 a žiadne alergické reakcie, takže jej dávam aj to masielko čo sa mi vidí lepšie ako rama či veto 😒 .

zapka21
31. júl 2012

Ahojte baby, idete niektora zajta plavat do Novej nem.?

jankaja
1. aug 2012

@monky978 no, pekne je rozpapaná, aspoň porastie veľa 🙂 Hej, nevedia, čo by chceli za tie ohrádky. My máme tiež tú postieľku z Ikea, tú najlacnejšiu, dole v obývačke, zatiaľ ju máme v "postieľkovom móde", ale dobrý nápad, dokúpiť ešte jednu a spraviť z toho veľkú ohrádku. Veď uvidíme, ako budeme fungovať neskôr.

jankaja
1. aug 2012

@ankaevka tak jasné, každé dieťa je individuálne. Len pre mňa, keďže mám svoju materskú "premiéru", je jednoduchšie riadiť sa nejakými príručkami - tým asi človek veľa nepokazí, teda aspoň by nemal 🙂 Ja sa snažím skôr menej ako viac, lebo stále máme podozrenie na atopický exém, tak treba byť opatrní.
A doba sa mení, voľakedy sa namáčal mesačnému bábu cumeľ do medu a teraz sa niektorí pediatri div že neprežehnajú, že aký hrozný alergén je med 😝

mimuska2
1. aug 2012

Kraasne sme sa zasa vyhajali od21 00 do 7 30 😀 dnes to neni až tak dlhšie ale predsa. Aninraz sme neboli hore.

jankaja
1. aug 2012

@mimuska2 provokatérka 😀 My sme boli hore o 23,00, o 01,30 o 02,30, o 04,30 a potom o 07,00 hod. Nechápem, ako sa stále môže točiť na bruško.
Okrem toho začala uprednostňovať točenie len do pravej strany, do ľavej ani za svet. Keď sa jej chce, tak sa otočí aj do ľavej, ale to tak raz za dva dni. Neviem, ako ju donútiť. Keď sa ju snažím nejako motivovať, napr. hračkami, tak na mňa pozerá a rehoce sa. A neotočí sa. 😒
Ideme budúci štvrtok na poradňu, tak sa spýtam. Vy už ste zmenili doktorku, či zostávaš zatiaľ u starej?

zuzulienkaaaa
1. aug 2012

@jankaja ahoj, ako sa vám prejavuje ten ekzém? lebo naša terezka má tiež nejaký, pediatrička nám povedala zatiaľ, že máme natierať modrou indulonou a uvidíme...má to vzadu na lýtku, cca 2x1 cm, také oranžovo-ružové, akoby popálenina v procese hojenia, sú na tom malé pupienky....predtým to mala ako taký drsnejší kúsok kože, ale farbu to malo normálnu pleťovú...zdá sa mi (ale to je len môj pocit), že sa to zafarbilo po zjedení mrkvovej výživy z DM, z nej ostala oranžovo zažratá aj lyžička a plastová nádoba...ach, boli sme na dovolenke bez mixéru a hrudkovité ona nezje, tak som jej vôbec 1x dala kupované a ešte k tomu "bio"....
pediatrička povedala, že ekzém je na nezvyčajnom mieste, obvykle to začína v kolenných alebo lakťových jamkách...a že to možno bude psoriáza....tak sa vlastne chcem len opýtať, čo používate vy, či vám niečo na upokojenie pokožky zabralo

tamaska
1. aug 2012

@zuzulienkaaaa Eliška mala také drsné laktíky, potierala som Holtovým krémom - trošku smrdí ale zabral, od kedy je teplo a nosíme krátky rukáv tak to nemá. A prečo si pediatrička myslí že je to psoriaza - ta je bud dedičná alebo vznika zo psych. 😒

tamaska
1. aug 2012

@jankaja aj my sme dnes strašne spali 😠 , žeby prichádzajúci spln 😀

monky978
1. aug 2012

@zuzulienkaaaa ahoj, no nechcem sa vám tu miešať, ale o psoriáze, atopickom ekzéme a soberoe niečo viem... osobná skúsenosť posledné dve a prvé otec a sestra. Takže ak tam máš malé pupienky a sú také vodové tak psoriáza to určite nie je... nech ťa pediatrička nestraší!!! Teda ak sú tam pupienky vodové tak je to aktívny ekzém a je vo výseve... na to nem dobrá indulóna.. ucpe sa to nebude dýchať a bude sa vysievať ešte viac a hodne vtedy svrbieť. Treba dať na to niečo čo vysušuje. Mne dáva zarábať kožná maste. Tie sú strašne smradľavé a zastavia proces výsevu. a potom sa môže to premasťovať. Na to pozor. A baby nechcem Vás strašiť, ale neriešte to len na vrchu. Vždy to ide zvnútra. Zamerajte sa na črevá. Nejaký detox. Ale pre bábätká neporadím. Júj nezávidím. Ja s tým bojujem od malička a do smrti. Toto je jeden z dôvodov prečo neočkujem kým sa malej nevytvorí imunita. Proste by hrozne dopadla, lebo my to máme v rodine z obidvoch strán a ju by to neobišlo. Možno ju to tiež neobíde, ale možno áno a ja spravím všetko preto, aby to nemala.... A treba to podchytiť ak sa robí ekzém. Normálne u kožnej. Len nedávajte na to žiadne kortikoidy. A nech to nerieši pediatrička. Ona proste nie je na to odborník! Ako píše hore Tamaska Holtový krém je super.

kajkovajanka
1. aug 2012

@ankaevka vitaj 🙂

mimuska2
1. aug 2012

@jankaja ešte nie neviem ku ktoraj pojdeme. Ešte odnesiem ten moc počkám na výsledky a uvidim.

kajkovajanka
1. aug 2012

@monky978 nemusim uplne. mohla by som este kojit rano a vecer. ale neviem, ze ci chcem, ked budem chodit do skoly. keby som bola doma, tak to natiahnem este na par mesiacov urcite 🙂 .

zuzulienkaaaa
1. aug 2012

@monky978 vďaka za reakciu, posielam fotku...neviem, či sú tie pupienky vodnaté, pred natrením to bolo také skôr suché, ako drsná koža, ale pupienky neboli prasknuté...ani z nich nešla vodička, nič...
my psoriázu v rodine (ani širšej) nemáme, čo sa týka pokožky, ja mám suchú, od malička som sa veľa škriabala...
a máte tip na dobrú kožnú v bratislave?

ankaevka
1. aug 2012

@jankaja Tak to áno, ak je na niečo podozrenie tak musíme byť opatrnejšie. Našťastie malá nemala ani reflux a veľkým oblúkom sa nám vyhli aj koliky takže skúšame postupne všetko 😀 .

Inak nedávno som čítala článok v ktorom sa píše, že tými zákazmi a vyraďovaním určitých potravín už z jedálnička tehuliek si vytvárame alergie u svojich detí. Alergény by sa mali podať bábatku od 4. do 6. mesiaca lebo vtedy má v tráviacom trakte baktérie resp. prostredie, ktoré sa lepšie prispôsobí novým látkam. Zato po 6. mesiaci už sú prítomné iné baktérie, ktoré práve na tieto látky môžu reagovať citlivo a brániť sa a tým spôsobia alergickú reakciu. Takže stále niečo nové ☹ .

ankaevka
1. aug 2012

Tak dnes sme vyskúšali po prvý krát nočník, chcela som malú ráno vystihnúť 🙂 ,....nepodarilo sa 😠 .

jankaja
1. aug 2012

@zuzulienkaaaa Ahoj, no my to zatiaľ nemáme diagnostikované, v 6.-tich týždňoch sa malá vyhádzala na celej tváričke, bolo nám u kožnej povedané, že je to seborea spojená s čistením (deti sa čistia do 6.-teho mesiaca). Dostali sme zarobenú masť, potom to prešlo, len po vysadení maste sa opätovne vyhádzala ešte asi 2 razy, naposledy sme boli u kožnej na konci júna, vtedy mala vyrážky z tepla aj na plieckach, chrbátiku, v záhyboch rúk.
Medzitým jej kožná pár krát tie maste zmenila, teraz posledný mesiac používame na tvár len Excipial krém a po kúpaní Excipial Hydrolotio. Keď tie najväčšie teplá prešli, malej vyrážky zmizli, teraz sa jej ale objavilo zopár na líčkach, ale nič strašné. Takže vlastne čakáme na potvdenie, či je to z toho bábätkovského čistenia, príp. seborea, prípadne atopický.

@tamaska No u nás to splnom nebude, viac-menej rovnako spí už asi 2 mesiace 😒

@ankaevka koľko odborníkov, toľko názorov. Ono by som povedala, že je nejaká hlavná vlna a popri tom ďalších 100 smerov... no a teraz si vyber 🙂 My sme začali s lepkom po ukončenom 6.-tom mesiaci, lebo vraj u detí na UM by sa malo počkať do ukončeného 6.-teho mesiaca (u kojených detí sa má dávať skôr, keď sú ešte pod ochranou materského mlieka). Skúšala si už dávať nejakú cestovinu? Do príkrmu? Ja sa chystám dnes zavariť do zeleniny bezvaječné cestoviny, tak som zvedavá, či bude chutiť 🙂

mirka2010
1. aug 2012

@monky978 ahojky, presne aj ja som si dala zakaz pozerania modreho z neba, lebo to som cele dokazala preplakat a potom som nad tym neustale rozmyslala...zosobnovala som si kopec veci...takze uz to ani ja nepozeram 😒

mirka2010
1. aug 2012

@wisinka no tak je to predsta len dievcatko...my mame kamaratku Stelinku, ktora mala teraz 1 rocik a ma okolo 7,5-8 kg, neviem presne...je lahucka ako pierko, drobnucka ako malicka babika...na spapanie..jej mamina si z toho tazku hlavu nerobi, prospieva a ani jej pediatricka v tom nevidi zasadny problem...

mirka2010
1. aug 2012

@jankaja ahojky, mne pediatricka ked som s nou vcera volala povedala, ze lepok uz mozem postupne zaradovat aj ked je maly stale plne kojeny...len tiez vsade citam to co si napisala, tak sama teraz neviem ci davat, ci nie...vy ste s cim zacali?

mirka2010
1. aug 2012

@mimuska2 vy sa maaaaate, aj my by sme sa tak chceli vyspinkat...a to ide este k tomu spln, takze to su noci...nas maly sice pekne spinkal od 21:00-03:50 ale potom sme boli hodinu a pol hore...takze maminka je zase nevyspata, kedze maly sice spi, ale toci sa zo strany na stranu....ach, jaaaj

mimuska2
1. aug 2012

@mirka2010 no po tých posledných nociach tomu ani sama neverím 🙂 keby nám to tak zostalo 😀

mirka2010
1. aug 2012

@mimuska2 a co ste mali tazke noci??? nas maly nam pekne spaval do 5 mesiaca, potom ako keby seklo a uz je to horsie...takze uz si aj pomaly zvykam, ze je to takto, aj ked podstatne mam menej enregie, takze sa mi ani tak nechce robit co predtym...ale co uz...dufam, ze sa to zlepsi

mimuska2
1. aug 2012

@mirka2010 no mali sme ťažké dva týždne, mala veľmi plkala, budila sa každých 20 minút.