Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ahojte, dlhšie som tu nebola, nejako nestiham. Ninka nastupila do školy, tak nam začne troška iny režim ako školkársky, ked sme nič neriešili 😀 Miško dnešna poradna 7800g a 72 cm, pobavila ma doktorka, ked si zobrala tabulku čo by mal vedieť, a začala sa ma pytať, či sa hrá z nohami a či na brušku robí lietadielko.. tak ja, že šak skusme, snažila som sa ho dať na bruško ale on hned na štyri a šup dopredu... potom sa vyštveral po mne a sa postavil... 🙂 tak dr. skonštatovala... aha šak on je už popredu 😀 Mame už tiež 4 zuby. Takže doma už sedieť neobsedi velmi, len by sa staval 😠 tiež sme začali robiť nie-nie hlavičkou a ked ťapkame, a snažime sa ho niečo nove naučiť, tak presne ako vaše detičky, je mu to hrozne smiešne a len sa vyškeruje 😀 ale pekne povie už MAMA, len som nezistila, či jeto fakt MAMA alebo MŇAM MŇAM, že by dačo zjedol 😀 😀 😀
@mirka2010 Ja podlozky nejak neriesim, Tilka ma hrazdu a ta sa da odopnut a mas z toho podlozku, dam ju tam a o 3 sekundy je fuc. A aky fusak si objednala, taky skafander, alebo ten co ostava v kociku??? Ja mam teplu vlozku v kociku, ale tu nie su take zimy a ked pojdeme vo february na lyzovacku, tak na to sme jej kupili minule vo vypredaji taky overal, mohlo by to stacit.
Maxim zase isiel do skolky, ale tak ako vcera mi cestou zaspal, takze mrncal ze sa mu nechce ist, ale ako tam pride tak je v pohode. Dnes je to len na 3 hodinky, v piatok nas caka velky den, lebo ma tam zostat cely den co je od 9:15 do 4:00, snad to zvladne. V skolke im tam nevaria, nosi si papanie zo sebou, ja len nikdy poriadne neviem co mu zblait, lebo on nema rad chlebik natrety s niecim inym ako cokoladou, ale snazim sa mu zbalit vzdy aj nieco zdrave 😀
Ahojte.Ja by som sa chcela k Vám pridať.Mám januárového synčeka (23.1.) a chcela by som sa s Vami poradiť,kedy a aké cestoviny by už mohol papať.Inak papá zeleninu všetkého druhu a ovocie tiež a už mal aj lepok v podobe krupicovej kaše v polievke.Tak zatiaľ Vám ďakujem
@jankaja och, take mudre reci vsetkych o generaciu starsich mamiciek od nas, ktore zjedli vsetku mudrost sveta, ignoruj, jednym uchom dnu, druhym von 😀 .. ani ja to neznasam 😠 😠
@jankaja ale to že majú v dospelostí všetci tí skoro sediaci/chodiaci problémy s chrbticou, poničené platničky, migrény a ja neviem čo všetko, to švagrinka a svokra nedodali? neboj sa nič, nechať bábo nech si samo reguluje pohyb, nech má poriadne spevnené svalstvo pripravené uniesť záťaž hlavy, je podľa mňa to najlepšie, čo pre naše deti môžeme urobiť...
neviem, či poznáš túto knihu, ja ňou vždy mávam mame pred očami, keď má zase tie reči o sedení a chodení...písala ju rehabilitačná sestra, odborníčka na psychomotorický vývin, tam rozhodne bábo tak skoro nesedí, najprv lozí 🙂
@kajkovajanka dakujeme...no prekvapuje nas kazdym dnom...on sa vie posadit uz uplne sam bez problemu...da sa na bok a ide na to 🙂 doteraz to vedel len niekedy a teraz uz je to bezne 🙂
@rebecca2006 to mas veru pravdu...ale len nedavno sme ju davali nizsie, takze myslis, ze uz je cas na posledny level?
babyyyy, pomoc, malo niektoré z vašich detičiek žabku- kandidu- soor- múčnivku- či ako to volajú v pusinke? BIele povlaky... A ja že prečo nechce ič jesť..... Čo ste na to dávali?
@rebecca2006 my sme s tým pred pár dňami dobojovali po niekoľkých mesiacoch úspešne a definitívne!!
@rebecca2006 ja som dávala takú fialovú vodičku z lekárni, lenže to strašne farbí všetko nie len pusinku ☹ ..ale vraj aj citrónová šťava pomáha, len by som ju trošku zriedila s vodou aby neboli až také kyslé pohľady..a taktiež sóda bikarbóna, asi rozrobená vo vode a potierať až do zadu, čo najviac to pôjde..
@rebecca2006 mne bývalá pediatrička dala na to Diflucan sirup a ten som odmietla a po ďalšícho jej hovadsky dobrých radách som ju zmenila.. takže ten sirup by jej zničil celú črevnú flóru.. a nový pediater je orientovaný na bylinky atď a riešili sme to spolu následovne:
prvá bola čajová lyžička sódy bikarbóny v prevarenej vode rozpustená a s tým potierať pusinku celú aj jazyk a líčka... to nezabralo...
druhé sme si kúpili v lekárni gencianovú violeť ako písala @ankaevka to je fialová vodička a tak isto vytierať a to sme boli fialové obe... lebo ja som to mala aj na prsiach a fest to bolelo... tiež nám to nezabralo.. dávali sme si to každý druhý večer a 10x sme to použili a nič....
tretie a to zabralo bolo Citrovital kvapky z lekárne... rozpustíš v pol deci vody 50 kvapiek a potieraš tak isto pusinku "100" krát denne ako si spomenieš a výsledok sa do pár dní dostavil a videla som, že to ustupuje aj u malej aj u mňa. Dva týždne a sme fit... sláva hurá konečne. Ten Citrovital sú kvapky z grepových jadierok... všetko prírodné a odsúhlasené od doktora... fakt som spokojná... a hlavne dôležité prestať teraz dávať surové ovocie a ovocie vôbec a keď tak prevariť to ovocie... my sme nedávali dva týždne radšej vôbec... a to preto, lebo ovocie podporuje kvasenie a plesne v črevách... mám to všetko odskúšané tak vyskúšaj aj ty... a ak kojíš ani ty ovocie.. pa
no ahoj babeny,,,čitala som tu toho mnoho a dakujem za podržanie,,zas bojujeme s hnačkami ale asi o zubkov,dala som viburco a davam 3krat denne hylak po 6kvapky tak uvidime...inak mame doma školačku a velmi sa jej pači..babenky držte sa mi hned ako budem moct budem tu častejšie..... 😢
@monky978 citrovital davam malej na posilnenie imunity 10kvapiek rano 10večer,,,,malemu biogaiu 5kvapiek denne.... 🙂 🙂 🙂
@kajkovajanka Ja sa cez deň prispôsobím, tam nemám problém vybehnúť na stretko ,Nikolka ma poobede družinu a skoro z nej nechce chodiť. A v prípade, že ak by som sa zdržala, tak babka býva pod školou 😀 .
Ináč mi máme tiež sem tam kozmo stravu, tak ako kočky písali, to čo sa doma často nerobí, teľacie, králik a na chate sme mali aj lososa. a dávku cca tých 200g. a ešte mi očami vyjedá z mojho taniera, Len neviem kde to do nej ide lebo jej váha nič moc 🙂))))
@zuzulienkaaaa to je super kniha, dostala som ju od bracha na Vianoce, malo by to byt mamickovska "biblia" a este aj "Nezna naruc rodicu"
dnes úspech.. dva krát po dve hodiny spánok cez deň v postieľke... a večer do 5 minút tuhá taktiež v postieľke...
dostala som knižku Každé dieťa môže dobre spať.. novinka na trhu... pripadá mi obsahovo ako tá čo tu bol link... uvidíme
@rebecca2006 musis ist k lekarke po taky roztok, mojmu to zmyzlo hned ked som mu to zacala natierat v priebehu jedneho dna. tie stare recepty ze sodu bicarbonu a nejaku violet ci co sa niekedy davalo neskusaj je to blbost a skor to moze uskodit ako pomoct, ja som volala lekarkje a ona povedala ze musim k nej po vodicku lebo volne sa kupit nic neda
@mihouk ja som krupicu na obed urobila presne tak, ako si napisala. normalne vo vod masko a zeleninka a ked to uz bolo hotove, nasypala som trochu krupice, pockala kym zabuble a odstavila. a potom pomixovala. a uz si dala ryzu? lebo niekedy miesto zemiaku dam ryzu, gulatu, ale to uz na zaciatku, aby sa rozvarila a potom tiez pomixujem.
@poly1 ja som tiez prvykrat pouzila nitovky 😀 . ale podla pokial to pomixujes, je jedno ake budu. len asi bezvajecne by mali byt. a vitaj u nas 🙂 . nevidela som este, pisala si uz, ze ako sa tvoj malicky drobcek? aby sme ho vedeli oslovovat pekne menom 🙂
@kajkovajanka ahoj,ja to robím tiež presne tak isto....Aj ryžu sme už skúšali,ale nie veľa
@mirka2010 veru bude s tebou chodit aj na weceee 😀 😀

@vicki2012 Ahoj, vyzera to na šiestu chorobu ak ste sa po teplotach vyhadzali, do dvoch troch dni by ti mali vyražky zmiznuť a je po chorobe 😉 Teploty zo zubov byvaju zvyčajne iba do 38 C.