Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
No bambulky ja mám termín zajtra a idem do poradne tak uvidíme čo sa zmenilo za tento týždeň... 🙂 mňa tiež bolí v podbrušku keď sa otáčam na posteli a pri chôdzi ma pichá tak v strede ako keby mi pripchávalo močovú rúru 😀 Tak to už hádam vydržím 😝 ......
Povysávala som, poumývala, navarila a bruško je pokojnejšie ešte ako bolo. Takto to nefunguje. Iba ak ešte večer zviesť mužíčka 😉
caute januarovki tak uz to tu mame cooooo ?!?! gratulujem tym co to uz maju za sebou a ktore to este caka baby nebojte vydrzali sme to 9 mesiacov tychto par dni nam ubehne ako voda 🙂 a inak som citala velmi zauimavy clanok na nete skopirujem va to tu mozno vas potesi 🙂
Ak už kontrakcie začali, ale sú málo účinné, alebo ak ste už dávno po vypočítanom termíne a pôrod nie a nie začať, môžete skúsiť priblížiť alebo urýchliť pôrod prirodzenými metódami:
1. sex - nie v prípade ak odtiekla plodová voda!
Ako ste bábätko splodili, môžete mu ukázať cestu von. Samozrejme len ak je vám to obom príjemné. Spermie obsahujú prostaglandíny (používajú sa aj vo vaginálnych tabletách na vyvolanie pôrodu), ktoré môžu podporiť pôrod (vyzrievanie krčka). Ale len v prípade, že už je organizmus ženy na pôrod pripravený.
2. pôst, 3. klystír, 4. ricínový kokteil - tieto tri spôsoby majú spoločnú podstatu: spôsobia aktívnejšie pohyby čriev, a tie „podráždia“, povzbudia svalstvo maternice.
5. nápoje z korenia - do džbánu dajte 1ks škorice, 10ks klinčekov, 1ks zázvoru a zalejte 1 litrom vody, pijeme po dúškoch celý deň. Kvôli lepšej chuti a zvýšeniu obsahu vitamínu c môžete pridať šípkový čaj.
6. stimulácia bradaviek – minimálne pol hodiny, striedať 2 minúty trenie bradaviek prstami s cca 5-7 minútovými pauzami, kedy čakáme na odozvu tela.
7. éterické oleje – masáž bruška alebo kúpeľ s pridaním kvalitného éterického oleja z klinčeka, verbeny, škorice alebo zázvoru.
8. akupresúrne body – stimulovať min. 1 minútu – malíček na nohe, priehlbinka za palcom na ruke.
9. pohyb – urýchľuje už existujúce kontrakcie.
10. teplý kúpeľ – využíva sa aj vtedy, keď si nie ste istá, či kontrakcie sú už pôrodné (min. na pol hodiny sa uložte do teplej (nie horúcej!) vane a kontrakcie sa buď zintenzívnia, resp. budú pravidelnejšie alebo prestanú).
11. homeopatiká – po konzultácii s lekárom – Caulophyllum, Cimicifuga, Kalium carbonicum, Nux vonica, Pulsatilla, Sepia (vždy sa poraďte s homeopatom).
Viac sa môžete dočítať v knihe Zdravé tehotenství, přirozený pôrod od Ingeborg Stadelmann.
@zuzkahom Zajtra mám TP 😀 takže od zajtra prenášam ale už som s toho unavená a všetko ma pobolieva. Záha ma páli čoraz viac už nepomáhajú ani tabletky a bolesti podbruška..... 😝 Bruško mi ešte stále nekleslo a ani nejaké tvrdnutie som nespozorovala... Akurát ma bolí spodok panvy tak sa už dúfam otváram, lebo zatiaľ nič..,.. ☹ Zajtra idem do poradne tak dám vedieť že ako to so mnou vyzerá.....
Asi zacnem skusat tie metody 🙂 od pemimigo
@siuzun ja mám síce termín až v pondelok, ale som na tom presne ako ty, záha páli stále, bruško stále hore, a spodok ma bolí tak že sa nemožem v posteli ani poriadne pretočiť a len stonem od toho aká som unavená a ubolená a ako to už asi ani nevydržím.... mne síce bruško tvrdne ale nie nejako pravidelne a ani nejakých extra poslíčkov som nemala... skúšam čaj z maliníka, škoricu, zázvor, klinčeky, sex, prechádzky, schody, teplý kúpel a nic.... malé proste nie a nie a len sa tam tak mrví uz vobec nie tak akčne ako pred asi týždnom, už len tak mlandravo .... najhoršie je to čakanie nikdy by som neverila, že tieto týždne fakt trvajú dlhsie ako celé tehotenstvo....No nič nám nezostáva, iba čakať a čakať ....
@cakaja Ty máš potom tehotenstvo ako ja aj môj malý sa už hýbe čoraz menej a je taký menej aktívny... Ja som tiež vyskúšala sex, prechádzky, teplý kúpel 😖 a tiež nič no už len počkáme.... Tak ti držím palčeky aby si to aj ty mala už za sebou. 😀 .. A ako to vyzerá s tebou čo vraví Dr.....??? Lebo mne môj hovoril že pôjdem do nemocnice ak to nebude do zajtra..... tak som zvedavá čo mi zajtra povie na poradni... ☹ Ale netúžim byť v nemocnici... 😝
@pemimigo Ja som bola toho istého názoru v 38.tt že už aby to bolo... Potom sa začali bolesti a bola som nemotorná nič sa mi nechcelo, 😝 ale aspoň som sa prebavila pečením koláčikov.. Moja mamina mi tvrdila, že to bude skôr, že aj ona nás porodila o 2t skôr tak som sa aj tešila. A teraz je tu už aj termín pôrodu a nič ide ma šľak trafiť 😀
@larosa rodit sa chystam v Novej nem, mam to ale uplne na skok blizko, tak som si hladala porodnika prave tu, aj prvu som tu odrodila, no presne v Tvojom pripade davat epidural, no povedz, fakt skoda penazi 😀 sakra.... a vy este neviete pohlavie ? nechcete vediet, a ani sa nikto nepreriekol? ja by som urcite nevydrzala.... 😀
@siuzun Mne moja doktorka na poslednej poradni v 38 týždni ani krčok nepozrela, a objednala ma až na 10.1 že pokial neporodim tak mám prísť... bola som pekne naštvaná takže ja absolútne neviem ako som na tom, možno som aj otvorená ....kto vie... ale ak do tej poradne neporodím tak nech si ma nepraje 😠 😠 No to som aj ja zvedavá, že čo ti zajtra povie daj potom vedieť ak by ťa poslal náhodou domov... toto je neskutočné, že? čo mi ženy si vytrpíme nielen fyzicky ale aj psychicky.... 😖 no nič iné nám fakt nezostáva.... Držím ti moc palce, aby si ešte do rána porodila a mala po stresoch 🙂 V nasej rodine si dokonca stávkujú na dátum kedy porodím, tak mám už aj nervy na nich.... segra dala na dnes lebo má meniny - no nevyjde jej to - prehrala, druhá segra stavila na piatok tak uvidíme či sa bude radovať a zoberie bank.... 😉 Inak mi to pekne lezie na nervy ked sa každý vypytuje a vyvoláva mi že či už... ach aj to si musíme vytrpieť a s úsmevom odpovedať , že nie ešte sme 2v1 😠
uz som hore od pol piatej mam kontrakcie kazdych 10 minut.....uz cakam kedy mi to prejde na 5 a idem do nemocky 🙂
caute kocky...dlho som tu nebola..🙂ani nam sa nechce na tento svet 😒 pritom sa vobec nesetrim,som aktivna,nemam problem cely den pratat,varit...teply kupel a sex je u nas tiez bezny...a nic.ach jaj 😀 tiez mnam v noci sem tam pri otacani taky neprijemny krc v podbrusku a ten tlak cez den na mocovy mechur je tiez sranda 😀 .zajtra poradna,tak uvidime,ci sme pokrocili...

@mimuska2 termín mám teraz v sobotu 🙂 tak už len čakám, ale aj Martinka8mala termín až 12. a malá má už 4dni a Tamaska mala 6.1. a Eliška má uuž 5dní 😀 takže ešte ma môžeš kľudne predbehnúť, lebbo moje bábo je málo aktívne 😀
@tinika3 no to otáčanie je brutál 😝 ale ja našťastie keď spím neviem o svete, tak občas cestujem aj po posteli a neviem o tom 🙂 málokedy sa v noci budím, tak aspoň trocha úľava v spánku 😉