Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
myslis, ze su tam rady ohladom tych prs.....dobre idem pozrie a este raz dakujem za rady 🙂
Tak po dnešnej poradni otvorená na jeden prst ... aspoň niečo 🙂 Doktorka ma troška poštúrala, ale vôbec ma to nebolelo - smiala sa, že má tenské prsty 🙂 Tak uvidíme, kedy sa to rozbehne... Už som taká kľudnejšia ked je to aspoň takto, aj ked čo je to jeden prst že? Za akú dobu sa môžem otvoriť na vyše? Či bude ma trápiť ešte nejaký ten týždeň?
@mimuska2 tak to uz mate peknu vahu, ci pana.... moja mala len 3040g.
A mamicky ako inac???? Posluchaju babatka, ja mam trochu problem s jednym prsnikom, som to zanedbala lebo sa mi nechcela tam prisat a teraz sa uz aj prisaje, teda uz sa pekne prisaje, ale uz sa mi tam nerobi ddost mliecka ☹
Prikladam ju na neho stale, aby sa to zlepsilo, myslim ze sa to uz aj zlepsuje, ale stale mam pocit ze je prazdny, a nikdy sa z neho nevie napapkat dosyta. Nemate s tym skusenosti???? Co by som mala robit???
@cakaja no to uz sa mozes hocikedy "zosypat" 🙂, v 41tt uz by bolo načase že?. ja som tiez po dnesnej poradni na 1 prst...pri prvom dietati to myslim prislo na druhy den po tomto verdikte. ale to sme aj trosku s muzickom urychlovali 🙂, (tepla vana, vinko, a sex...a rano sa to rozbehlo)
@martinka8 nestresovat a prikladat, zo zaciatku ti moze pit aj zoboch prsnikov...a ono sa to mlieko dovali 🙂
@martinka8 Na zvysenie produkcie, si ju davaj na ten problemovy prsnik, nech ho vysaje dokonca. Rob to 2 hodiny, pocas tychto 2 hodin vzdy ked sa vypyta papat, daj ju na ten isty prsnik, ak vidis ze ma malo, tak ju dokrm z duheho. Ja som to robila, tak 2 hodky jeden a 2 hodky druhy, takto sa ti pekne vypraznia, babo dostane aj predne aj zadne mlieko, predides zapalom a po par tyzdnoch sa ti pekne produkcia ustali.
@michaelka5 No ani mi nehovor, čakám každý deň, už som z toho na nervy... aj mi to dnes ešte nejako posúrime s mužom 🙂 a sestrička v poradni mi poradila tonik, ze ho mám piť, že to mi vyvolá kontrakcie tak sa rýchlejšie otvorim, už mám za sebou pol litra, ale moc to do mňa nejde, nemám tonik moc v láske... Ale som už konečne v akejsi pohode tak dúfam, že to fakt príde už zajtra, alebo vo štvrtok.... nech už to máme za sebou lebo sa nevieme dočkať !!! 🙂
Ako milujem moje male babo, tak mi uz poriadne lezie na nervy!!!! Uz nechcem byt tehotnaaaaaaa!!!! Vcera som mala jeden taky velky krc, ale to bolo vsetko. Dokonca som sa premohla a nabrala energiu a donutila mm k akcii a nic, proste sa jej v bruchu paci.
Este mi aj kamoska hovorila, co mi ma strazit maleho, ze nech si to naplanujem na sobotu, lebo vtedy nema robotu a mm hovoril, ze v piatok ma zubakru, vtedy nie a v sobotu ma ist do optiky, tak vtedy tiez nie, ze az vecer. Tak som im obom vynadala, ze mi je srdecne jedno ake maju plany, ze ked sa mala rozhodne v tejto sekunde, tak tu budu a veci si zariadia ci chcu alebo nie. Budem rodit ako si zmyslia, nikdy neboli tehotni, tak nemaju pravo rozhodovat. Juj aka som zla 😝
chapem ta 🙂 ja mam o 2 tyzdne menej a uz mi to dost tlaci na mozog 🙂
@zuzkahom Hlavne ked este musis behat okolo druheho spunta a nemozes. Vecera som ho prezliekala a madam sa dala tak dopredu, ze som sa nemohla vobec zohnut, no pohlad pre bohov. Dokonca jej krpec s taninkom dohovarali a kricali mi do brucha, nech uz ide von, no nic narodi sa nam mala ignorantka 😉
@martinka8 Dakujem, tentoraz som hrozne netrpezliva a mozno kvoli tomu ako mi vsetci hovorili, ze do terminu nevydrzim. S prvym krpcom som vedela kedy sa narodi, lebo som vedela presny den kedy sme zamiesili, tak som si vypocitala a drzala som sa toho, ziadneho ultrazvuku a vyslo to o 4hodky neskor, lebo musel ist kliestami, inak by to stihol na den presne. Ale teraz neviem a asi aj to ma rozculuje.
A ako sa dari vam??? Co kojenie, zlepsuje sa to????
@larosa ahoj 🙂 , chcela by som sa opytat, ako je to teraz s ockovanim babatiek este v porodnici? Viem,ze sa diali nejake zmeny hlavne okolo ockovania proti tuberkuloze. Ale dalej neviem, su ine ockovania, ktore su povinne este v nemocnici? A su "dobrovolne", teda ze ja sa mozem rozhodnut, ci ho chcem ci nie? Mam v tom trosku chaos a na nete som sa poriadne nic nedozvedela 😒 , nasla som len ockovaci kalendar, v ktorom boli ockovania uz v neskorsom case, nie hned v porodke... Dakujem 🙂
@mihouk to behanie okolo druheho poznam....najhorsie je ked sa mu v meste na prechadzke rozviaze snurka...no akoze nemam sancu zaviazat.ten moj ritkosed si zabori hlavu do zaludka a som vybavena 🙂 neviem saani zohnut ani postavit.ach jo.nech uz su vonku...ty nasi ignoranti🙂
@mihouk tak robila som to ako si pisala aj pred tym a verim ze sa to napravi 🙂 raz dostane z dobreho prsnika a raz zo zleho a po tom ju este dokrmim z dobreho, lebo vacsinou jej nestaci, verim ze sa to rozbehne. Ale aj z toho zleho uz ide viac mliecka mam pocit, lebo ked sa prisaje pocujem ako hned preglga, ale len tak 5 minut, potom musi sat aspon tri krat kym preglgne, nechavam ju tak 15 - 20 minut a potom ked si pyta tak jej dam este z druheho prsnika ale to uz vela nevipije 🙂 tak verim ze coskoro to bude OK.
Ahojte Mamuľky tak ja už som porodila 5.1.2012 o 5 min. 12..... 😀 Je to krásny chlapček Samko vážime 3,270 a meriame 51 cm je hrozne zlatý dám aj foto o chvíľku...... 🙂
@siuzun Gratulujeme 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@martinka8 Robis to super, mne sa najviac osvedcila trpezlivost a vyhoda, ze moj maly bol hrozny jedak, on zacal papat asi minutu po narodeni. Treba len vydrzat, lebo pridu aj laktacne krizy, aj rastove obdobia, ked som kojila skoro kazdu hodinu, ale ked vydrzis, tak sa ti ro vrati. Ja som maleho krasne kojila az do jeho 2 rokov, mozno dlho, ale ked bol chory a nechcel nic jest, tak som bola za to hrozne vdacna.
Gratulujem vsetkym babenkam,ktore uz maju svoje deticky pri sebe🙂Ale im hlavne HROZNE zavidim... ☹ .Ja mam dakedy pocit,ze to cakanie uz nevydrzim a mam docela velke obavy(prvorodicka
🙂 )..Vcera som mala taky vytok s krvou(to bude ta zatka)a v noci ma dost bolelo brucho(nie pravidelne,ale tak jak keby som mala mat kramy), a teraz cely den nic....Ja len ci sa ten porod uz zacne,alebo este stale nie?....
@martina97 Uz sa zacne!!!!! Zatka je signal, este by ta teoreticky mohlo prehanat na zachod, lebo to sa automaticky cistis a pripravujes. Juj ako ti zavidim.
Mne muz volal z roboty, ci este nerodim, tak som mu povedala, ze nie a planujem si to brucho ponechat az do leta... Boli sme s krpcom na tancovani, tak snad mi to nejak nakopne tu malu lenivku.
Nechcem nic zakriknut, ale mam vracajuce sa bolesti v bruchu, idem trochu porobit po dome a uvidime, zeby????????????????

Tak my sme sa dnes dali skontrolovať. CTG najprv skákalo kadejako, sestrička krútila hlavou,tak sme sa dali na ľavý bok a potom už ok. Na chrbte sa drobcovi asi nepáčilo. Prietoky v norme, aj placenta. Tak doktor povedal, že termínu podľa poslednej menšt. sa nebudeme držať, to bolo 6.1: ,ale dnešného podľa sona. Ale ani dnes sa nič nedeje, ale kedže ja som mala cyklus kadejaký aj 40 dňový, tak to môže byť aj neskôr. tak sme sa domov vrátili s tatíkom zas len dvaja.