Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk baby no ja som este stale doma myslela som si ze to pojde ale asi som sa mylila nic nebola aj teraz je to v klukde tak uvidime kedy sa dropcovi zaraci ist vonku na svet ..... no podla ultrazvuku mame dnes termin tak uvidime ☹ .... juuuj baby vy uz mate svoje deticky pri sebe a ja este len cakam 😖
Ahojte, taktiež by sa mi mal drobec narodiť ešte v januari....a v sobotu mam termin....len mam otazku je to pravda že pred porodom zvyknu mať ženy hnačku? 😖 🙂 🙂
@mma22 mna prehanalo 4 dni pred porodom 🙂
@solinkarka no mne sa to stalo včera v noci a som počula že vraj sa to stava pred porodom ale nebola som si ista....tak možno do terminu stihnem aj porodiť hihi
@mma22 Hnacka je normalna, telo sa prirodzene cisti, lebo babo pri prechode porodnymi cestami aj tak talci na konecnik. U nas sa klistir nedava, vlastne nie je dovod, telo to urobi prirodzene. Inak, pri porode ked mas tlak ako na velku, tak to je dobre znamenie, lebo babo je uz dole pri vychode 😉
Baby a jahodovy jogurt mozem ked kojim?
@mimuska2 heh takze som nebola sama hore o piatej rano :D pozeram ze si odpisala rovnaky cas hahaha.... aj my sme boli hore. Teda ja a moja princezna. Mame sa dobre, uz dve rana za sebou sme mali porod.... 😀 Ja to volam porod, lebo kym ona sa vykaka, tolko sa utlaci chuderka az mi je jej luto. Ale vcera to bolo horsie, az o pol dvanastej sa nam to podarilo, dnes uz o deviatej 🙂 Takze sa lepsime. A potom spi cele doobedie vycerpana z toho tlacenia 🙂 Cumlik stale nechceme... ale uz to neriesim. Inac sa mame dobre.
Ako ti ide kojenie? Papka mala pekne?
@mimuska2 nam nic take nehovrili, malu som kupkala druhy den ako sme prisli z porodnice a natierala som ju takym detskym mlieckom od nivea, ale bola sucha, a pediatricka mi doporucila detsky olivovy olej z lekarne, to sme kupili hned na druhy den, od vtedy ju nim natieram kazdy vecer a ma uplne krasnu kozicku 🙂 Takze tym olejcekom kludne zacni hned, doporucujem 🙂
@mimuska2 ja neodsavam, tiez sa mi niekedy spravi privela, ale nejako to stale prezijem kym sa mala zobudi a potom to je vykupenie, ked zacne sat preplneny prsnik 🙂 Ja myslim ze potom sa to prirodzene upravi podla potreby babatka, teda mne sa to uz v podstate upravuje, iba obcas sa mi velmi naleje 🙂 Ale ked odsavas tak sa musi aj viac mlieka tvorit ako babo potrebuje... aspon ja si tak myslim. A z coho mate zapareninu? to uz v nemocnici sa spravila?
Babulky co uz mate za sebou porod,resp.k nemu velmi blizko..mate nejake skusenosti s cajom z malinnika?ja ho pijem uz tri tyzdne,odporucila mi ho lekarka ,len vysledky nie su nijak potvrdene,tak keby ste mali niektora skusenost,rada si ju vypocujem.. 🙂 inak mi celkom chuti,takze sa nestazujem,aj keby nemal ucinok,je to fajn pitny rezim.. 🙂
@veronika.86 Velmi som ta nepochopila, co chces vediet. Ak ti ten caj chuti, tak ho pi, jedine sa nedoporucuje na zaciatku tehu, ale to uz mas za sebou. Ci vyvola porod, tak sa hovori ze ano, ale to je individualne. Ak chces dalsie babske rady na vyvolanie porodu, tak cerstvy ananas, stiplave, sex (ale musi byt pre teba uspokojujuci, co je dost tazke ked mas par dni pred porodom) a hranie sa s bradavkami, to vyvolava stahy maternice, musis to robit pravidlene a casto.
Mne sa uz konecne rozbehlo poriadne mlieko, takze mala hladsoka uz konecne spala viacej aj v noci a teraz sa len napapa a spi dalej. Stale mame zapalane ocka, tak davame na ne to mliecko. Jedine co nechce je spat vp svojej postielke a ani v kosiku, iba na gauci a v nasej posteli.Ten isty problem sme mali aj s Maximom, nase deti asi maju fajnove zadocky a potrebuju makke, dala som jej paplon pod plachtu, tak uvidime ci tobude mat nejaky efekt 😝
@mihouk dakujem za rady,ono ten caj nema byt na vyvolanie porodu,ale na lahsi priebeh,ako aspon moja lekarka vravela,ale s tym ze to nema potvrdene od ziadnej mamicky,tak som chcela vediet ci ste to niektora pili a mali ste pocit,ze to pri porode pomohlo,este mi poradila lanove semiacka,ze babatko lepsie vyklzne,ale velmi zle sa konzumuju,takze do toho som sa nejako nepustila
@veronika.86 Ja som ho pila pri prvom a trochu pri druhom, prvy porod skoncil kliestami a druhy sa nie a nie rozbehnut, tak si vyber. O tych semiackach som nepocula, ale viem ze moja mama ich jedla (nie kvoli porodu 😝 ) pomlete a dalo sa, no zvysuju cholesterol, tak pozor. A co tak gynekologicky gel, pocula som ze to pomaha na vyklznutie, mne dali na poradni par vzoriek lubrikacneho gelu, co ti sparvy asi taky isty efekt, ale ked k tomu doslo, tak sme to ani nestihli aplikovat. 😉
@mihouk Takze ziaden efekt 🙂 no som zvedava,ublizit nemoze,chuti dobre,tak sa necham prekvapit...o tom porodnickom gely som pocula,ale tiez len "z druhej ruky" ,zial od nikoho kto by to naozaj vyskusal
@veronika.86 ja som z toho caju mala hrozne palenie zahy. Inak nejaky lubrikant ti davaju vzdy ked ta vysetruju, takze klzkost tam je, len ako hovorim, u nas nebol tentoraz cas 🙂
A kedy mas termin???
@mihouk ja zatial nemam pocit ze by ten caj vobec nieco sposoboval.. 😒 ale chuti dobre,tak uvidime na porodnej sale.. 😉 termin mam 7.2. ,ale uz dva tyzdnne dufam ze by mohla byt skor..len nasej malej sa nejako na svet nechce 😀 to si mala taky rychly porod,ze ste nestihli ten gel?
@veronika.86 Ja som prenasala 8 dni, ale nechcem ta strasit. Rozbeh porodu som mala 3 dni, vzdy v noci bolesti a rano to prestalo. Ale ked sa to uz naozaj rozbehlo, tak od prasknutia vody do porodu ubehlo 30min, s tym ze ma prevazali na ine oddelenie kvoli monitoru, tam som mala 4 kontrakcie a bolo to. Ale mala vyklzla rychlo a natrhla som sa iba na 2 stehy. No ale pamatam sa ze ma tesne pred tym vysetrili, lebo som im povedala ze mam chut tlacit a pri tom pouzila aj lubrikant, ale neviem ci to malo nejaky suvis.
@mihouk Juuj 8 dni si prenasala.. 😖 no vystrasena nie som,len dufam ze ma to necaka,ale zase ,hlavne ze babo je v poriadku,ale ako pises,mala vyklzla rychlo a s minimalnymi poporodnymi poraneniami,takze mozno cajik pomohol na uvolnenie svalstva maternice ako pisu,ze pre lahsi porod 🙂 aj ked ten rozbeh ti nezavidim a hlavne v noci,ked by si si mala odpocinut
dnes 7. deň bez kakania 😅 som zvedavá aký trhneme rekord 😨
prajem vám pekný deň 🙂
Uz som hotova...mala sa doteraz vzdy napapala a spala aj tri hodky a teraz sa napapa hodinu reve a hodinu spi a takto to ide dokola.co to moze byt?

@martinka8 Vizera ze to mliecko je naozaj to najlepsie, teda ja este nemam mliecko, ale to prve kolostrum, som jej dala a vizera to o dost lepsie. Chuda vcera to mala tak zlepene, ze ani ocko nemohla otvorit, ale uz je to lepsie. Myslim si ze to je tym, ze bola pokakana vo vode a este k tomu ma podliate bielka krvou, lebo som ju rychlo vytlacila, no robila som co som mohla, ale pomaly tlacit pri tych bolestiach by som asi nezvladala 😝 Ale to ju prejde a budeme v poriadku 🙂