icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

bboossoorka
9. feb 2012

@jankaja ahoj,o ake zvuki sa konkretne jedna?

bboossoorka
9. feb 2012

ahojte.baby aj vam ked deturence spia alebo su hore tak chrapkajju,chrapčia?:bo moj maly ano a bola som na poradni a vraj to je normalne....a ako často kychaju?

jankaja
9. feb 2012

@bboossoorka ona ma cely repertoar nocnych zvukov. Od chrapkania, cez vrkanie, potom spravi vysokym tonom i-i-i a podobne. Potom obcas vydava zvuk, ako keby tlacila - asi prdi. Tiez kycha, zda sa mi, ze celkom casto, ale prechladnuta nie je a doktorka povedala, ze to nevadi.

jankaja
9. feb 2012

@martinka8 keby cez den spala 3-4 hodiny, aspon raz, bola by som uplne stastna. Ona fakt pospi 30-40 minut 2-3 krat za den a zvysok casu je hore. Nevie si nejako na dlhsie zaspat. Aj ked kocikujem, tak chvilku spi, chvilku pozera.

jankaja
9. feb 2012

@larosa no, brusko ju asi neboli, ale dost casto sa puci a place. Pravidelne vecer pred spanim a niekedy aj cez den. Doktorka povedala, ze sa jedna o koliku, ze z toho o 3 mesiace vyrastie, ked sa dovyvija traviaci a nervovy system. Ze to treba vydrzat.

nuna55
9. feb 2012

@bboossoorka aj moja malá často kýcha a vydáva také zvuky ako písala jankaja 😀

nuna55
9. feb 2012

@martinka8 to robí presne aj moja malá ťahá mi cicík do všetkých strán a reveeeeeeeee a tiež sa pučí

mimuska2
9. feb 2012

Nechcem to zarieknut ale mala mi spinka a budi sa kazde dve hodky na papanie.som taka stastna len dufam ze ked som sa pochvalila tak to znova nezacne.

mihouk
9. feb 2012

@mimuska2 Mozno uz je to koniec placuceho obdobia, dufam a ty vyuzi cas a sup do postele, ved aj ty mas co sa spanku tyka dohanat. Dobru nocku 😀 😀 😀 😀

bboossoorka
9. feb 2012

@mimuska2 prajem nech vamto dlho vydrži......

bboossoorka
9. feb 2012

@nuna55 vraj toje normalneno niekedy už aj zabudamako to bolo pri malej....

bboossoorka
9. feb 2012

@jankaja tak presne otomto som pisala,,,,dakei ide s toho strach ale ak to je normalne....

bboossoorka
9. feb 2012

baby a vytahujete detičkam sopliky s nosa?bo my nemame ale mame take dvrdšie a to berem vatičkou.....ako často im čistite nošteky?

nuna55
9. feb 2012

@bboossoorka ja neťahám aj my máme také tvrdšie a to vyberám vatovou tyčinkou tou pre deti ale moc sa to malej nepáči ☹ máme ich tak cca každý druhý deň

martinka8
9. feb 2012

@jankaja presne si popisala zvuky ktore aj my vydavame stale :D neda sa pri tom spat :D
@mimuska2 suuuper, drzim palce nech to tak vydrzi a dufam, ze si sa aj ty vyspala aspon trosku 🙂
@bboossoorka ja vytahujem, asi kazdy druhy den, najprv strieknem Vicentku to jej zvlhci tie suche a potom vytiahnem, mala sa nezlosti celkom sa jej to paci, a potom aspon volnejsie dycha.

tamaska
9. feb 2012

@mimuska2 držím palčeky nech Vám to vydrží 🙂))))

tamaska
9. feb 2012

@bboossoorka ja nevyberám vôbec, vraj tieto bábetká to majú samočistiace - bud ked kýchnu ... ani ušká zatiaľ nečisím.

jankaja
9. feb 2012

@martinka8 ved to, mala spi a ja pocuvam a analyzujem zvuky. Potom niekomu poviem, ze dieta mi spi v noci aj 8 hodin vkuse a ja sa pri nom nevyspim a mysli si, ze mi sibe 🙂

jankaja
9. feb 2012

@bboossoorka vytahujem vatovou tycinkou, ked vidim, ze tam nieco je. Podla potreby. Malej to zatial nevadi.

nuna55
9. feb 2012

baby ako ukladáte spať (v akej polohena chrbte, na bruchu) vaše detičky?

mimuska2
9. feb 2012

Tak teraz sme prisli z pohotovosti.mala zasa preplakala pol dna a dr povedala ze bud to budu usi alebo je hladna.no a dosla som nato ze mam slabe mlieko.som tak velmi nestastna tak velmi som chcela co najdlhsie kojit.rano ideme na usne tak budeme vedet viac.dufam ze sa mi to mlieko da dokopy

mihouk
9. feb 2012

@mimuska2 Ja viem ze sa stale opakujeme ale hlavne klud, samozrejme ze mliecko mas slabsie ked si uz tyzdne poriadne nespala a stale sa stresujes kvoli bambulke. Mozno ked jej das UM ona sa ukludni, ty tiez a mliecko sa ti upravi, ale neprestan jej ponukat svoje a ona sa potom rozhodne. Nerob si hlavu ze by si prestala kojit, treba mat stastne dietatko a maminku, nikde nie je napisane ze budes preto zla mama, detom sa da venovat aj inak, hlavne o sebe nepochybuj. 😉
Ozaj, tak ma napadlo, akej farby ma hovienka, lebo ked je dieta hladne, tak vtedy su hovienka zelenej farby ak ich ma zlte, tak je to v pohode.

mimuska2
10. feb 2012

@mihouk na ma take zlte a medzi tym zelene.um nam nepomohlo dala som jej a vydrzala spat hodinu a pol a znova.potom som jej dala prso a tahala asi 20min a tak aj zaspala.idem teraz tej usnej a ideme k druhej lekarke bo tato stale hovorila ze to je normalne a ze mlieko mam tak ze jej nic neni aj na pohotovosti ta dr povedala ze ona neni normalna.

jankaja
10. feb 2012

@nuna55 ja na boku, zakazdym na inej strane. Tak nas to naucili v porodnici. Na bruchu by sa myslim nemalo.

sasena033
10. feb 2012

@mimuska2 ahoj prepac ze sa sem pletiem..ale nedalo mi reagovat teda jatieo viaminy nemam odskusame ale sesternica ano mala taky problem ako ty tak si zavolala laktacnu a poradila jej toto...j asom to tiez uz objednala lebo som maleho kojil alen mesiac z problemami....podotykam mliecko s ajej pekne rozbehlo 😉 SENOVKA GRECKA A BENEDTIKT LEKARSKY ...je tam pisane na ten stranke a vpravo j ekontakt www.adonai.sk

jankaja
10. feb 2012

@mimuska2 Pozeram, ze sme obidve okres Malacky, k akej chodite k pediatricke? Lebo tento popis mi zacina pripominat tu nasu.

martinka8
10. feb 2012

@mimuska2 drzte sa a daj vediet ako ste pochodili 🙂
@nuna55 len na chrbte, tiez sa snazim raz na jednu raz na druhu stranu hlavicku, ale ona si ju uz pretaca sama, takze to uz nema velmi zmysel 🙂

mimuska2
10. feb 2012

@jankaja chodime k slavikovej ale chcela som ist ku ondrovicovej len podpisala som zmluvu tak az za pol roka mozem prestupit.
@martinka8 no robyli nam kopu vysetreni a ze nic nam neni ze je hladna.u usnej bolo vsetko v poriadku a u detskej sa jej usi nepacili.povedali ze mam dokrmovat

martinka8
10. feb 2012

@mimuska2 len hlavne aj prikladaj, lebo ked zacnes prikrmovat, aby si celkom neprisla o mliecko. Ja som pocula ze nieje slaba a silne mliecko, ze to je vymysel, ale neviem nehadam sa, urcite mas nedostatok mliecka ked nemas odpocinok a si v strese nemoze sa ti dostatok tvorit, ja mam este napad ze by si mohla zavolat laktacnej poradini nejakej, pripadne nejaku zavolat aj domov, mozno by ti doporucila nejake bilinky na tvorbu mliecka. Alebo by ti pomohla s taktikou kojenia, mozno by ta upokojila aspon trochu. Za pokus to stoji podla mna, aby si vedela ze si spravila vsetko pre udrzanie laktacie. Drz sa 🙂

mimuska2
10. feb 2012

@martinka8 ja jej dam najprv vzdy prso a ked aj potom place a je stale hladna tak potom zarobym 40.ja by som velmi chcela kojit,bola som stoho vcera hotova stale som plakala bo ja nemusim tie um.dufam ze sa to upravi a budem zasa iba kojit.ale ona je hladna a od utorka do dnes pribrala z mojho mlieka 300g.musim skusat.