icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mihouk
12. feb 2012

@zuzky1104 Nase babatko spinka v maminkinej posteli 😀 Ale inak normalne v pyzamku, ked je uz seba v postielke, tak prikryta deckou, takou latkovou a ked je u mna, tak normalne paplonom, ale iba okrajom aj tak stale kope a nechce byt zakryta. Zavinovacka, ani perinka nehrozi, moje deti nemaju radi ked nemaju volnost. Maximovi trvalo minutu a bol von zo zavinovacky a to ho balila porodna asistentka 😝
Co sa tyka toho ziarlenia, tak je to kazdy den ine. V piatok som bola pre Maxima u opatrovatelky a malu som nechala doma a hned ako prisiel do auta, tak ju hladal a to iste doma. Musel Tili dat najprv pusinku a az potom robil ostatne veci. Viem ze ju ma rad a hovori jej segra, len niekedy mam pocit ze si vynucuje pozornost, ako ked kojim, tak sa vzdy zacne po mne vesat a to ma hrozne boli a neda si povedat. Tiez ho zapajame do starostlivosti, ako podava utierky a vsetko co Tili potrebuje, aj ked place, tak posleme najpr jeho, nech povie aby Tili neplakala a ked to nepomoze, tak pride pre nas a dovedie nas az k nej. 🙂

nuna55
13. feb 2012

baby neviem prečo ale začala mi malá spať len tak po dve hoďky, pred tým sme nemali problém spať aj 3,5 hod ☹ ako je to u vás ??? aj vám sa to menilo? v noci sa vobec nevyspím ☹ ☹ ☹ aj dnes sme boli od 1 do 3:20 hore

jankaja
13. feb 2012

@nuna55 nam sa zmenil spanok vtedy, ked zacala spat viac v noci a problem je cez den. To mala asi 2 tyzdne. Teraz spi v noci od siedmej-osmej do stvrtej-piatej vkuse a potom este potiahne priblizne do siedmej rano. Doteraz ked sme ju v noci o tej stvrtej-piatej nakrmili, hned sme ju ulozili do postielky a spala. Posledne dve noci ale zacala plakat, tak ju manzel uspal na rukach a potom uz bez vacsich problemov do tej siedmej spala. Tiez sa bojim, ze sa to spanie v noci pokazi, lebo potom uz neviem, kedy bude spat.

martinka8
13. feb 2012

@larosa GRATULUJEM 🙂
@jankaja my stale spime 🙂 ja ju len strcim do kociara a uz zatvara ocka, a spi aj 4 hodiny niekedy aj viac, ale musi to byt v tom istom case, cca od jedenastej.
@zuzky1104 ja som perinku vobec nepouzila, jediny raz som ju dala do perinky na krstinach, inac ju mam stale v zavinovacke, len takej jednoduchej na suchy zips, aj spinka v nej, ale vacsinou jej ju rozopnem, nech sa v noci volne hybe 🙂 a na to dam este perinu, taku mini detsku 🙂
@nuna55 Lili spinka cez den len raz, ale zato dlho, take 4 hodiny niekedy aj viac, a potom uz nespi vobec a vecer my zaspava az okolo jedenaste a budi sa dva krat, okolo pol druhej a pol piatej 🙂 potom vyspi cca do osmej. Ale niekedy je to inac, a myslim si ze sa to bude stale menit, zacnu babatka pomenej spat cez den a viac v noci, a mozno aj v noci pomenej :D :D :D aby sme vedeli ze ich mame.

Mne sa zase mala zacala nejako rozculovat a plackat pri papani asi posledne 4 dni, nie pri kazdom papkani ale tak 3 krat za den. Prisaje sa a zacne plakat zalostne, a tak ju musim dvihnut ako na odgrgnutie upokoji sa a znova a tak ju kojim aj hodinu... strasne, ale tak verim ze to je len kratke obdobie a coskoro ju to prejde 🙂

nuna55
13. feb 2012

@martinka8 aj moja sa jeduje pri papaní tak ako hovoriš nie vždy ale o to dlhšie sa potom krmime

jankaja
13. feb 2012

@martinka8 aj natalka sa zacala jedovat pri papani, akurat ze na flasi, kedze sa nedojcime. Presne, zacne papat, rozplace sa, potom ju zdvihnem, potom zasa papa, potom to nejako zle pohlta, tak pri odgrgnuti z nej trocha vyleti... Ale tiez nie vzdy...

siuzun
13. feb 2012

@nuna55 Ahojky no moj malý mi spí cez deň tak 2 hod a niekedy ani nespí celý deň alebo je doobeda hore a potom spí od 15.00 a kdždé 2 hod sa budí na papkanie a v noci sme hore každú hodinku takže od 1 až 2 sa nič nevyspím lebo ho kojím tak pol hodinku. Hrozne papká....

A baby aj vám niekedy dieťatko papkáva aj hodinku... Lebo mne sa to už stalo 2 krát a neviem prečo papká tak dlho...... ☹

mimuska2
13. feb 2012

Kedy kupete deti pred papanim alebo po?

jankaja
13. feb 2012

@mimuska2 kupeme pred papanim. Okupeme, oblecieme, napapa sa a ulozime spat.

nikus5
13. feb 2012

@larosa blahoželám 🙂 aspoň môžeš už v pokoji vychutnávať malú 🙂

martinka8
13. feb 2012

@mimuska2 aj my pred papanim, ale nekupeme kazdy den, kazdy druhy treti... Ale bohuzial nefungujeme ako @jankaja my sa okupeme oblecieme napapkame .... a mamka s tatikom by sli radi spat, ale Lili pred jedenastou velmi malo kedy dostaneme do postielky :(

martinka8
13. feb 2012

@siuzun no teraz ked sa mi zlosti tak sa mi stane ze papkame aj hodinu, ale to preto, ze ju stale dviham cakam kym sa upokoji a opat prikladam, inac ked sa nezlosti tak sa napapka do 10 minut, niekedy nahodi take tempo ze za 5 minut sa odstavi sama 🙂

jankaja
14. feb 2012

@martinka8 my sme zasa donedavna - este pred tyzdnom - mali po vecernom papani pravidelne revy. Do pol hodiny po ulozeni do postielky tak spustila, ze az. Revala v jednom kuse, ani nebolo badat, kedy sa stiha nadychnut. Najdlhsie to trvalo 45 minut, to uz sme sa obliekli, ze ideme na pohotovost, dali sme ju do kocika a tam zaspala. Spiacu sme ju povyzliekali z overalu a ulozili spat a spala. A tak to bolo vzdy, nakrmili sme, potom porevala 20-30 minut a spala 8 hodin. Doktorka povedala, ze su to koliky, ze z toho musi vyrast a my to musime vydrzat. Posledny tyzden nastastie takmer vzdy po papani hned zaspi. Ale kazdy vecer cakame v napati, co bude.

mimuska2
14. feb 2012

Jaj ale vam zavidim hajanie vasich malinkych.
Dnes sme boli u dr a mame krasnych rovnych 5kg.🙂a to budeme mat v piatok 4 tyzdne🙂
A inak babeny krasneho Svateho Valentina Vam vsetkym 😀

jankaja
14. feb 2012

@mimuska2 nevideli sme sa tam? Bolo tam s nami jedno 5 kilove babo a dr hovorila, ze vyzera na 3 mesiace. Mala si ruzovu bundu a ruzovy kocik?

mimuska2
14. feb 2012

@jankaja mala som ruzovu bundu.kocik taky kavovo cerveny.

jankaja
14. feb 2012

@mimuska2 tak potom sme sa videli 🙂 Sli sme naraz dovnutra, ja som sa vtrepala dnu aj s kocikom.

mimuska2
14. feb 2012

@jankaja jaj vam davala neco do kupela?potom viem🙂

jankaja
14. feb 2012

@mimuska2 hej, to sme boli my 🙂 Mala ma potnicky, tak nam kazala kupat v harmanceku. Tak sme neolejovali po kupeli a na cielku sa jej porobili take supinky... tak dufam, ze to zaberie. Na 4-tyzdnove babo je sophie riadny valibuk, my mame 4 kila - na gram presne

mihouk
14. feb 2012

@mimuska2
@jankaja aky valibuk??? My mame 3 tyzdne a tiez skoro 5kg 😀 😀 😀

mimuska2
14. feb 2012

@jankaja no ved ona sa aj narodila vacsia🙂aj na buduci utorok ides?

mimuska2
14. feb 2012

@mihouk no my tiez 3 tyzdne🙂dari sa im uz im dat kura do ruky🙂

jankaja
14. feb 2012

@mihouk oproti natalke vyzera minimalne o mesiac starsia 🙂, natalka je taky drobcek. A to je super, ze mate velke deti, ja mam 3-mesacneho synovca, co ma 8 kg 🙂
@mimuska2 nie, ideme az o 2 tyzdne, mala mala mesiac, tak nam to dr zredukovala

mimuska2
14. feb 2012

@jankaja to je ako normalne tahat novorodenca kazdy tyzden medzi chore deti?

martinka8
14. feb 2012

@jankaja tak dufam ze aj u nas sa podari nastolit nejaky rezim vecer coskoro, lebo to je najhorsie uspat ju, Vcera ricala aj nam do pol druhej rana, uz som bola zufala, ja som chcela ist spat uz okolo deviatej, ale Lili si nedala povedat ... 🙂 a potom bola hore o stvrtej a o siestej zasa, takze sme nespali skoro celu noc 🙂
@mimuska2 my sme nechodili na poradnu tak casto, mame 6 a pol tyzdna a boli sme dnes len druhy krat a dr. bola raz u nas. A nemas poradnu mimo normalnych ordinacnych hodin? nas objednava presne na dany cas poobede, kedy tam uz niesu chore deticky.
No a my mame 4 850g a 57cm, taze za 3 tyzdne pribrala skoro kilo a narastla 4 cm, strasne rychlo. Uz som normalne musela vyradit nejake vecicky ktore jej uz neobleciem 😖
A mame uz aj nausnicky, potrepili sme babiku dnes, chuderka sa naplakala :( ale prezila to teraz pekne spinka a uz je kočka 🙂

mimuska2
14. feb 2012

@martinka8 no ona povie ze o jedenastej ale kazdy raz tam su aj chore deti.chcela som zmenit dr a do pol roka nemozem ☹ no nam kopa veciciek ani neboli dobre🙂

jankaja
14. feb 2012

@mimuska2 co som sa bavila napr. so svagrinou, co maju inu pediatricku, oni chodili spociatku raz za dva tyzdne, neskor raz za mesiac a este neskor raz za dva mesiace. Ale myslim, ze nasa dr. v utorok ordinuje len do 11.-tej a potom je poradna. Aj ked pred dvoma tyzdnami, ked sme prisli, tam bola este fura starsich deti, co ich nestihla vybavit alebo ktore prisli o 5 minut 11. Ale vtedy nas zobrala hned dovnutra, pred vsetkymi tymi chorymi detmi.
@martinka8 ja by som este chcela ten rezim utriast na konkretnu hodinu, riadime sa podla papania, co vychadza vzdy hodinu hore-dolu, co asi nie je velmi dobre. A to vydrzi Lilli byt hore od deviatej do pol druhej? Sice, co sa cudujem, nasa vydrzi byt hore takmer cely den, ak neratam 2 polhodinove spanky. Ale vcera mala super den, spala doobeda 2,5 hodiny a poobede este dalsie 2 hodiny a nocny spanok tiez ako hodinky. Keby sa ten den dal skopirovat a potom len kazde rano stlacit Ctrl+V.

martinka8
14. feb 2012

@jankaja waw tak to mas velmi pekne 🙂 dufam ze sa to aj nam coskoro podari, hlavne to zaspanie v skorsom case by som privitala 🙂 A co sa tyka toho ci Lili vydrzi, jasne ze ona ano na ruckach ma 10 - 20 minutkove driemky a ked ju clovek ulozi, tak je peklo. Taze ona si zdriemne ale ja som stale hore 🙂

jankaja
15. feb 2012

@martinka8 to bol co sa spanku tyka najlepsi den za posledne min. 2 tyzdne. Vcera pospala doobeda asi 1,5 hodiny a poobede len hodinku v kociku na vychadzke. Citala som, ze z dennych spankov sa najskor upravi ten ranny, tak dufam, ze sa nam podari naucit sa doobeda zaspat v postielke.

majuska23988
15. feb 2012

@michaelka5 dakujeme 🙂