Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Boli sme na klbiky a nie su ok, dostali sme nejaku Frejkovu perinku, balenie na siroko, vobec som sa s tym doteraz nestretla a som z toho na nervy 😒 , nemate ziadna s tym skusenost?
@jankaja a to sa ti ako dari? ja som tiez mala plany naucit Lili spinkat samu v postielke, ale ja ked ju necham v postielke tak spusti taky rev, a ked ju necham plakat tak to len stupnuje, az mam pocit ze sa pri tom zabudne nadychnut. Stale ju musim uspat na rukach a az ked spi tvrdo potom ju mozem ulozit.
Nosič som objednala Manduca, super je, je sice drahsi, ale je ortopedicky, cize dobry na klbiky a aj na chrbticu a uplne jednoducho sa do neho da babo zapnut, zvladnem to sama za par sekund. A Lili velmi je velmi rada prilepena na tele, takze je to super. Rozmyslala som aj nad satkou, ale aj tu je uplne nalepena na mne a upokojuje ju to 🙂 a vyuzijeme to do cca 4 - 5 rokov podla jej vahy 🙂
@martinka8 po napapaní ju dám do postieľky a niekedy sa zadarí, že zaspí hneď. Keď nie a začne plakať, tak ju chvíľku (pár minút) ponosím a znovu uložím. V prípade potreby opakujem... a opakujem... a opakujem... Vraj dieťa by sa malo ukladať do postieľky ospalé a nie spiace. Za tých pár minút nosenia sa stihne upokojiť, ale natvrdo zaspať nestihne. Teraz sa manželovi podarilo upokojiť ju plačúcu v postieľke hladkaním po nohe a prihováraním sa. Ale teda moje úspechy sú striedavé: dnes ráno som uspávala 50 minút a spala potom len pol hodiny. Následne začala plakať a už sa mi ju nepodarilo uspať - stihla sa totálne prebudiť (pritom niekedy stačí dať cumlík a spí aj ďalšiu hodinu).
Nad nejakým nosičom som tiež uvažovala, keď za svet nechcela cez deň spať, ale teraz sa skôr zameriavam na to ukladanie v postieľke. Keď sa doterajšie úspechy ukážu ako len dočasné, budem to musieť znovu prehodnotiť.
@zuzky1104 my zatiaľ len na noc balíme na široko, boli sme na sone už pred 4 týždňami (malá bola dlho otočená koncom panvovým, tak nám v pôrodnici odporučili ísť čím skôr). V pondelok ideme na kontrolu, tak veľmi dúfam, že to bude OK, hlavne, nech to nie je horšie. Budem držať palce, nech ste aj vy čo najskôr v poriadku.
My ideme na klby osmeho marca tak som velmi zvedava.inak mamicky davali ste detom uz nejake sporenie?ja vobec neviem ake dat nevyznam sa🙂poradte
Dnes sa stal zázrak, moja mamka mi naucila Lili na cumlik, ona je z toho uplne v tranze a my mame doma tichy neurevany vecer po uz ani neviem akej dlhej dobe. Normalne mi lezka sama v postielke a dudka si dudku. Este sice nespi ale uz par krat driemkala, prebrala sa... lezi a je ticho..... normalne nechapem. Take ticho si u nas nepamatam, ani sa mi spat nechce, si to uzivam 🙂 🙂 🙂
@krpcek no to nechapem ani ja, ja som sa snazila dva mesiace 🙂 ale malu stale napinalo a zlostila sa, ale mama ju mala na rukach hojdala a pchala cumel nasilu aj ked ju naplo a znovu a znovu. Doslova nasilu a zrazu chytila a bola kludna. Normalne spinka 🙂 neverim ze je tu ticho.
@mimuska2 no, ako som písala o tých našich vyrážkach, kožná povedala, že je to seboroická dermatitída spojená s prečisťovaním - že bábätká sa aj do pol roka čistia, že nejaká vyrážka môže byť. Ale keď to má vyhádzané masívne, skočila by som to ukázať doktorke. Veď ideš v utorok na poradňu, či nie?
Ahojte dievcata, viem, ze to sem nepatri, ale chcem Vas poziadat, pokial ste niektora po IVF a mate zvysny Puregon600 IU a/alebo Cetrotide 0,25, ci by ste mi nenapisali do IP a nepredali. Som samoplatca a tiez by sme privitali, keby sa nasa rodinka rozrastla...🙂 Vopred dakujem.
@mimuska2 Nasa Natalka sa tiez vyhazala na hlavicke,trochu na licach a na krku...Vobec sa mi to nepaci,mama mi vravela,ze su to potnicky no dajak sa mi to nezda..myslela som,ze je to z kozmetiky,tak som ju vcera kupala bez mydla a vobec som ju neolejovala,ale nic vobec jej nezmizli.... ☹
@jankaja uz nejdem bola som minuly tyzden a povedala ze az o mesiac.mama vravela ze su to potnicky tak som ju vcera poriadne vykupala.uvidime ci to prejde a ked nie tak pojdem.
@martina97 ja som jej to skusala olejovat ale esre raz to skusim mozno to pomoze.moja je taka baculka tak asi to budu tie potnicky.
@martina97 to by mohla byť tá seboroická dermatitída. Najčastejšie je to na hlavičke. My to máme ale viac na čele a líčkach, aj keď dnes som si všimla, že už má šupinky aj vo vlasoch. Keď sme boli u kožnej, ešte nemala, tak na hlávku nám nedala nič. Tak uvidíme, ako to bude pokračovať.
@mimuska2 aha, nám povedala o dva týždne. Ale aj tak sme tam boli aj minulý týždeň, keď sme nemali v pláne poradňu ukázať tie vyrážky. Pre nás by mala byť poradňa asi naďalej každý týždeň, furt niečo máme...
@jankaja fakt chodite kazdy týzden do poradne???? My od zaciatku chodime kazde 3 týždne v podstate. Na budúci týžden pojdeme len tretí krát. a to už budeme mat dva mesiace.
Lili uz nema vyrážky na hrudníčku, len na chrbte, ale tiež to ustupuje, myslim že su to potničky, keďže v posdtate celé dni leží na chrbte. Tváričku pokial mamka nezje čokoládu má čistú :D Na čielku má také ako malú žltú chrastičku, ale už sa to zlepšuje tiež, myslela som si že sa jej to objavi aj v hlavičke, že su to tie chrasty, ale zda sa že to ustupuje. Par krat som jej na to dala framikoin.
A cumlik baby.... doteraz si to neviem vynachvalit, akoby mi niekto vymenil dieta 🙂 uzasna vec, klobuk dole pred tym kto to vymyslel. Ako sa inac mate ostatne???? Nejako sme tu zaspali 🙂
@martinka8 prvý mesiac sme chodili do poradne každý týždeň a teraz by sme mali chodiť asi každý druhý - aspoň tak nám naposledy povedala, že máme prísť o dva týždne. Ale aj tak sme tam boli aj v ten týždeň, keď sme nemali ísť, lebo sa jej zhoršili tie vyrážky, tak sme si šli pre odporučenie na kožné. Takže zatiaľ sme tam boli každý týždeň 🙂
Natálka dudluje v podstate už od pôrodnice, takže dudlíkový zázrak sa už u nás konať nebude... ale uvažujem, že kúpim vibračné kresielko, to by mohlo mať nejaké pozitíva 🙂

@martinka8 ja sa práve Natálku snažím naučiť na zaspávanie v postieľke... v praxi to vyzerá tak, že niekedy "odkväcne" hneď po kŕmení (ale to zriedka), niekedy ju uspávam na rukách chvíľku a a niekedy hodnú chvíľu. Teraz dopapala o 9:20 a odvtedy uspávam.