icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
29. feb 2012

@mimuska2 hej, nočný spánok sme mali krásny, ešte v podstate stále máme, aj keď o niečo menej... len denný spánok je väčšinou boj, dnes po 40-tich minútach uspávania zaspala na "tučných" 20 minút. Zato keď boli u nás v sobotu svokrovci a čakali, kým sa zobudí, tak spala takmer 3 hodiny 🙂 Najhoršie je, že na nej cez deň vidno, že je unavená, plače od únavy a nevie zaspať.

mimuska2
29. feb 2012

@jankaja aj nasa je taka,vidno ze je unavena place od unavy nijak sa jej nepaci a ne a ne zaspat.teraz taha druhu hodku takze ked sa zobudi bude do vecera hore🙂

siuzun
29. feb 2012

@jankaja No my sme boli asi až v tretom týždni... No ale keď nevravela že či na noc alebo na deň tak asi stále baliť na široko... Hovorila len že Pampersku a na ňu látkovú čiže dve plienky... 🙂

siuzun
29. feb 2012

@ jankaja, @mimuska2 No na mojom malom tiež vidno že je unavený a vtedy mu dám cumlík a sám sa ududká a zaspinká, ale pred tým ešte trošku hundre..... 😀 Ja som ho na cumlík neučila. Predvčerom som mu ho bola kúpiť a skúsila som mu ho dať v noci keď sa zobudil skôr ako po dvoch hodinkách na papkanie... Tak ho vcucol a dudkal si. Od včera teda máme cumlík..... 😲

tamaska
29. feb 2012

@zuzky1104 ja som prvú dcérku balila s Frejovou pomôckou lebo mala jedeno jadierko na klbik plochý.Mali sme to asi 4 mesiace :( . Ale nosením pomôcky sa nám trošku skrátila nožička takže sme museli cvičiť. A na vývin klbiku a naťhovanie nožičky nám najviac pomohlo plávanie chodili sme od 5 mesiaca a v priebehu 1 mesiaca sa všetko dalo do poriadku 🙂). Bolo to asi deičné , lebo ja som bola do 8 či 9 mesiaca takto na široko balená ale to bol socík 🙂.

Dnes máme za sebou poradňu mala pribbrala za 3t. pol kila a vyrástla 3cm 🙂) a najbližšia poradňa až koncom apríla spolu s očkovaním.
Baby budete dávať očkovať proti rotavirusu? u nás sa dopláca 60€.

larosa
29. feb 2012

ahojte kočky 🙂 všetky pozdravujem a aj mylých chrobáčikov 😀 trocha som prečítala o čom klebetíte 🙂 ale nejako nestíham- Saška je chorá už 4.týždeň, v sobotu sme mali krstiny a bolo kooopec roboty 😝 v nedeľu ideme na krstiny bratovmu Jurkovi, takže máme rušno 🙂
Mati a Zuzi a kočky z KE po prázdninách by sme si mohli dať stretko 🙂 niekde na koláčiku alebo .... 😉
ináč ja malú nebalím vôbec na široko, lebo začínala som s látkovkami a tam je dosť naširoko, ale teraz už druhý týždeň máme Huggies, lebo hnačkuje a nemám žiadne poštolky 😀 už nech to skončí a začne kakať pekne raz do týždňa ako predtým 🙂
máte niektorá skúsenosť s cyklovozíkom? chcem na leto- dúfam, že schudnem 😝

jankaja
1. mar 2012

@siuzun tak to závidím. Naša malá v podstate nemá nejaký zásadný problém cez deň zaspať, ale posledné dni sa mi zobudí po 20-tich minútach (bez ohľadu na to, či zaspala s cumlíkom alebo bez) a už nezaspí. Pritom vidno, že je unavená...

zuzky1104
1. mar 2012

@tamaska prepana este aj skratena nozicka...boze, ja dufam, ze nas to minie, uz teraz som z toho zufala...nechapem ako to, ze sa nevyvinu tie jadierka, cico to tam je za sarapatu. Nezmesti sa mi do veci, ledva do kocika, ked je tak nasiroko, aaach ☹

zuzky1104
1. mar 2012

@larosa aj ja sa chcem stretnut 😉 co som od macochy cico 😀

tiez nestiham citat co pisete, ja toho viac nestiham 😀 no co uz

zuzky1104
1. mar 2012

@siuzun
@jankaja
baby a preco tak skoro ste boli na usg klbikov, lebo mne bolo povedane, ze to sa robi 4.az6tyzden tak sme aj tak boli...keby som tusila, ze budeme mat problem tak idem skor

siuzun urcite nic tym nepokazis, ked Samka balis den-noc nasiroko

jankaja
1. mar 2012

@zuzky1104 nám to odporučila pediatrička v pôrodnici (ale až keď som sa na to pýtala), lebo malá bola dlho otočená v brušku koncom panvovým (hlavičkou dolu sa otočila až v 38. týždni). Takéto bábätká potom zvyknú mať častejšie problémy s kĺbikmi, lebo v brušku majú nôžky nejako inak poskladané.
Problém nebude s jadierkami, tie sa vyvíjajú až v 3.-10.-tom mesiaci, preto aj nás teraz objednal až na kontrolu v 11.-tom mesiaci, to bude kontrolovať, či sú vyvinuté. Naša malá ešte jadierka nemá a sestrin 4.-mesačný syn má zatiaľ len jedno.

zuzky1104
1. mar 2012

@jankaja aha...a preco vlastne sa ma balit nasiroko, a co sa vlastne teraz vyvija? Najak to neovladam....nasa sa otocila https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jankaja/dole hlavickou okolo 33.tt, to je tiez dost dlho?

jankaja
1. mar 2012

@siuzun ako ste dopadli so šupinkami? My sme dnes boli u kožnej na kontrole a odporučila nám na to šampón na mliečnu chrastu od Babé, tak vyskúšame.
Vyrážky našťastie už zmizli, ale mazať máme preventívne naďalej.

jankaja
1. mar 2012

@zuzky1104 neviem ti žiaľ odpovedať, len to s tými jadierkami som niekde čítala. A o tom, že pri polohe koncom panvovým je vyššia pravdepodobnosť problémov som čítala ešte v tehotenstve, lebo som bola nervózna z toho, že sa malá neotočila a čítala som všetko možné na nete. Naširoko by sa malo baliť kvôli zabezpečeniu lepšej polohy stehennej kosti voči kĺbu, ale na čo to má mať vplyv, to neviem.
Keďže Natálka mala prvý nález u ortopéda celkom dobrý, tak som po tom ďalej nejako nepátrala.

zuzky1104
1. mar 2012

@jankaja jasne, chvalabohu, aj tak dakujem 😉

siuzun
1. mar 2012

@zuzky1104 No ja som si spomenula že som bola na kĺbiky po mesiaci takže nič si nezmeškala 😕 .... ja tak strašne zabúdam po pôrode že až.... Hovorí sa že tehotenská skleróza a ja mám popôrodnú.... 😀

siuzun
1. mar 2012

@ jankaja Tak to nemáš bohvie čo to ja tebe zas nezávidím ☹ Ale že vraj sa to zvykne upraviť po 3 mesiacoch tak uvidíme.... 😲

siuzun
1. mar 2012

@jankaja Ako sa to volá ten šampón??? a dostať ho aj bez receptu???? Ja som zatiaľ nebola nikde.. 😕 ale stále má tie šupinky... 😖

larosa
1. mar 2012

@mozuzky1104 Jasné veď tam je, že kočky z KE 🙂
@tamaska @zuzky1104 @martinka8 jnavrhnite kedy a kde by ste sa chceli stretnúť, moja prostredná je ešte chorá a bude doma do stredy, tak radšej až potom 🙂 mohli by sme zájsť na koláčik do Aidy alebo sa niekam najesť alebo neviem 🙂
ostatné kočky sadnite na vlak, alebo na lietadlo 🙂 a príďte tiež 😉

martinka8
1. mar 2012

@larosa ja nemam problem sa dopravit kdekolvek, a mohli by sme to spravit niekedy buduci tyzden kludne. Mozem vsetky dni okrem stvrtka, vtedy mam poradnu. Vyhovuje mi obedny cas, ale vieme sa aj prisposobit a mozme sa stretnut niekde v meste. To bude asi najjednoduchsie a ist na obed kludne alebo aspon na sladke do aidy ako pises.

Baby ja som cely tyzdem sama doma, mm je v GB sluzobne a mam uz dost, aj ked Lili az na jednu noc je dobrucka, ale nezavidim slobodnym mamickam, ked su tak nonstop same na deti. Nastastie je uz zajtra piatok a v sobotu poobede nam uz pride tatik koncne domov 🙂

jankaja
2. mar 2012

@siuzun Keď si dáš do vyhľadávača "šampón na mliečnu chrastu Babé", tak ti to určite nájde. Dá sa kúpiť napr. na stránke maderna.sk. Ja som ho kúpila normálne v lekárni, bez receptu. Nie je na predpis. Zatiaľ sme ho použili len včera, tak uvidíme. Kožná povedala, že ho možno používať každý deň (kúpeme každý deň).

jankaja
2. mar 2012

@martinka8 ja som o tom tiež rozmýšľala, ako to zvládajú slobodné maminy. Niekedy ledva čakám na manžela, kým príde z práce, hlavne keď mala malá zlý deň a vôbec nechcela spať.

bboossoorka
2. mar 2012

ahojte baby...ja poslednu dobu nestiham vobec nič....Mali ma tu novorodenecku koliku a už len počitam dni kedy bude mat aspon 3mesiace že vtedy to pominie....Je to nespravodlive lebo namiesto toho aby si maminky uživali svoje detički tak sa tu stale dačo popsuje a vobec to neni take uživanie ako sme sa tešili ked boli ešte v brušku...No realita je kruta...

bboossoorka
2. mar 2012

@larosa ked sa nepouživaju tie ortopedicke nohavički to velmi vadi alebo ako si prišla na to že ich nemusiš davat...bo ani mne sa nievždi chce a je v tom ako valibuk a tiež sa mu to moc nepači....

bboossoorka
2. mar 2012

@zuzky1104 ahoj my sme boli u ortopeda ked mal mali 6tyždnov a dr povedal že ako krasne to tam ma ale že ešte do dalšej kontroli čo je v 3mesiačikoch mu ich možem davat nadalej....Vieš čo je na tom for?6e ja som mu tie ort....nikdy nedavala a aj teraz mu ich davam občas ...tak potom kde je ta pravda...ja ti poviem ..sto doktorov sto nazorov

bboossoorka
2. mar 2012

@jankaja ja tie šupinky iba naolejčekujjem a tak vyčešem a idu pekne dole

bboossoorka
2. mar 2012

@larosa ja by aj išla ako ako sa dostanem do vlaku ked okolo sama ochota....nevadi ked budu detički vaščie možme spravit u mna party....dvor bazenik pre detički a mamički len taki že relaxik....však kostolany nie su daleko z košic

mimuska2
2. mar 2012

@bboossoorka uz viem kam pojdem z malou na dovolenku cez leto 😀

jankaja
2. mar 2012

@bboossoorka ja sa tiež snažím vyčesávať, ale Natálka je strašne vlasatá 🙂 Vlasatá sa narodila a nevypadol jej ani jeden vlások... asi sa budem musieť snažiť viac...

bboossoorka
2. mar 2012

ako vam vravim baby moje cez leto u mna...ja som tu uplne sama...vydala som sa sice už pred 7rokmi ale nikoho tu nepoznam kedže to je bohom zabudnuta dedinka....ani kamaratka ani nič,,,proste samota...a manžel tiež stale v praci