Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Nas caka ockovanie o mesiac.som zvedava ako to mala bude zvladat.bojim sa tych teplot.aka vysoka teplota po ockovani je normalna.vobec neviem co mam cakat.
@efa1901 @mimuska2 Tili sa narodila 22.1. u nas sa zacina ockovanie v 8tt, lebo tu neockuju na TBC. Po TBC musia cakat tusim minimalne 8tt kym mozu ockovat dalsie veci. My uz teplotky nemame, ale pre istotu mame soplik a trochu kasleme, lebo vcera som sa ju snazila schladit tym, ze som ju lahsie obliekla (nechcela som do nej pchat paracetamol), tak ju mozno ofuklo, ale kludne to mohol byt aj Maxim, lebo on tiez kycha a kedze sa jej ockovanim znizila imunita, tak to dostala. On sa totiz neda zastavit, stale ju musi bozkavat. Dnes sme si urobili vyletik k moru, morsky vzduch je dobry, tak dufam ze obom sopliky prejdu 🙂
ahojte, mam 2 mesacneho chlapceka..presli sme si uz koikami, refluxom, teraz mame zase nalez v moci a placeme dost casto, ale chcem sa opytat co robite so svojimi miminkami ..ako ich zabavate..davate ich do lehatke? pod hrazdicku? alebo sa im venujete same?? spievate? ja robim vsetko len mi obcas pride,ze pre neho robim malo ☹
@baschmil Nasu malu zabava jej bratcek, aj ked to vzdy dopadne tak, ze dam ju pod hrazdu a on sa jej tam natlaci tiez, vsetky hracky jej musi ukazat on, niekedy mi je jej hrozne luto a ked mame sancu byt same dve, tak dospava v klude. Jej bracek ju proste miluje, niekedy az moc. Ale ak ti mozem poradit, aj ked to znie hrozne, nevenuj sa malej prilis, lebo si na to zvykne a ty nebudes nic stihat. No nemusis ju zanedbavat 😉 Ja som to robila s Maximom a on sa teraz kludne zahra aj sam, vymysla si stale nejake hry a tak, aj teraz tu beha v mojich novych topankach 😝 Tym ze jej nechas priestor, tak sa nauci, ze si organizuje cas aj sama, nie len ty jej musis vymyslat co ma robit.
@mihouk myslis ze take male babo si uz na nieco zvyka? niekto hovori ze take male sa este neda rozmaznat... tak ja sa snazim byt s nim stale ked je hore aby nebol sam aby sa necitil sam hlavne ale uz neviem co mu mam ani hovorit jednoducho niekedy som ticho aj pol hodiny a potom sa spamatam tak mu aspon spievam...obcas pod hrazdicku, kolotoc a do lehatka..a cvicime masirujeme neviem co sa da este?
@baschmil Podla mna nezvyka, ale ty ano 😉 Ja tiez Tili nosim pokial je to mozne, lebo viem ze toto je moje posledne babo, tak si ju chcem uzit co najviac. Ono sa to niekedy neda, ale poviem ti, ked som bola 2x tehu, tak to ze sa Maxim zahral sam a ja som si mohla aspon pri nom 15min polezat a zazmurit oci, bolo na nezaplatenie. A samozrejme ho to uci samostatnosti a rozvyja predstavivost, aj ked mam pochybnosti, ci jej nema az prilis 😀 😀 😀 😀
@jankaja vraj sa odporúča dávať náušnice čím skôr, že to bábo menej boli. čim strašie sú babuľky tým je to citlivejšie, aspoň tak mi hovorila jedna sestrička v nemocnici. A plač je chvíľkový, mne prepichovala doma známa sestrička a musela som Eliške držať hlávku tak som trpela s ňou ale dalo sa.
@baschmil S našou Eliškou sa strašne veľa mojká tato a aj prvá dcérka jej venuje pozornosť ale rada si aj poležká sama a obzerá sa vôkol. Už si začala všímať aj hračky na hrázdičke a do nich náhodne udierať a tam sa vie pobaviť už aj cez hodinku 🙂) Jediné čo ma udivuje na rukách sa jej veľmi nepáči, nechá sa chvíľku ponosiť ale nie dlho 🙂).
@jankaja my sme prepichli ušká okolo mesiaca, nebola som pri tom, našťastie 🙂 teraz je všetko zahojené a super, podľa mňa by si jej ich mala dať prepichnúť čím skôr, bolesť ju rýchlo prejde a nebude nič pamätať 🙂 Tonka sa ma pýtala prečo ju tak trápime, keď sme jej dali prepichnúť ušká, tak som sa jej spýtala, či chce ešte jednu náušnicu, že jej prepichnem a ona na to, že nie!!! to by bolelo 🙂
tak kočky náš Jurko je už doma z nemocnice, prepustili ho v piatok 😀 strááášne sa zmenil, úplne na tváričke a aj hlávka sa mu nejako zaokrúhlila, už ju nemá takú šišatú 😀 neviem či mu už tak rastie alebo aj operáciou 🙂 joooj a jaký je zlatunký 🙂 v utorok mu vyberú ešte stehy a všetko ž bude len a len dobre 🙂
@larosa Jeeej super ze uz je Jurko doma, dufam v to iste, ze uz bude si len uzivat domka a ziadne skarede nemocnice.
Ja zajtra idem volat doktorovi, lebo Tili nema sice teploty, ale chrapci ako keby mala sopel, lenze jej z nosa nedokazem nic vysat. Ked lezi, tak kasle ako jej to steka a ked reve, tak je zachripnuta. Necham ju aspon prezriet, nech som kludnejsia, dala som jej vankus pod matrac, tak dufam ze bude mat kludnu noc. ☹
My nausnicky nemame, tu sa to velmi nenosi (myslim ze by mi to ani neurobili, mozno v tetovacom studiu) a dokonca niektore skolky ich odmietaju. Ale osobne som sa bala tej bolesti a ze by sa jej to zapalilo. Ked bude mat nejakych 10-12 rokov a bude chciet nausnice, tak kludne s nou do studia pojdem. Ja som si davala druhu nausnicu, ked som mala 18 a nastrelenie ma nebolelo. A ked ju to aj boliet bude, nech si to pekne pamata, aspon mi nepride domov s piercingom co ja viem kde 😝 😝 😝 😝 😝 😝 (aj ked maminka ma v pupku, takze prikladom jej nepojdem, ale to som si vytrpela)
@larosa Nie, kupila som si taky umelohmotny co sa da skracovat, ale ja som si ho nechala dlhy. Ku koncu tohto tehu som stratila koncovku a maly mi ho stale vytahoval. 😝 Ja som len nechcela dierku keby mi to zarastlo, lebo ono sa to uz nikdy pekne nezarastie a dat si to prepichovat este raz, tak to teda nieeee. Preco chces si dat aj ty???? 😉
@baschmil my Natálku, keď je hore, najskôr necháme, nech sa zabáva sama, či už pod hrazdičkou alebo pod hrajúcim kolotočom, alebo nech sa len tak pozerá - to sa jej páči - keď niečo robím, napr. umývam riad, podlahu, žehlím a podobne. Keď sa začne nudiť, tak sa ohlási a venujeme sa jej, ukazujeme hračky, dávame ich do rúčok, spievame atď.
My práve uvažujeme, či jej nedáme náušničky až vtedy, keď si ich sama vypýta. To by jej už neprepichovali, ale nastreľovali a to by až tak bolieť nemalo.
Od nejakého 2. týždňa sme riešili koliky a teraz, keď je lepšie, tak sa bojím, aby sa jej ušká nezapálili...
@jankajahooj, ako casto ti papa natalka? mne sa akoby maly nechcel poriadne napapat a tak sa snim neda nic robit v kociariku nespinka ako na zaciatku ..neda sa snim ani nikam ist lebo place a ukludni sa len na prsniku..a este sme na tom zle s kakanim...nechce sam bez rektalnej rurky sa mi ani nevykaka a ja mu nechcem casto davat ale inak to nejde
@baschmil Natálka je na UM, papá momentálne 5-6 krát denne, podľa toho, ako sa v noci budí. Cez deň to vychádza cca. každé 3,5 hodiny.
V kočíku sa jej tiež veľmi nechce byť, na denný spánok (doobeda a poobede) ju ukladám do postieľky a po poobednom spánku chodíme von. Ak má dobrý deň, vydrží v ňom 2 hodiny (ale to zvyčajne, keď ju kočíkuje moja mama alebo svokrovci - neviem, čo robia inak, že toľko vydrží), ale štandardne tak 1-1,5 hodky.
Kaká sama každý druhý deň, rektálnu rúrku sme našťastie nemuseli použiť, ale dávame od začiatku probiotické kvapky Bio Gaia, odporučila nám ich doktorka.
@baschmil ahoj, ak sa smiem opytat, tu rektalnu rurku ti odporucil lekar? nasa linduska ( ma 2 mesiace a 1tyzden) mi tiez nekakala posledne 2 tyzdne az teraz v sobotu, bez nasho zasahu, sama od seba. ak papa menej, jednoducho spotrebuje vsetko, vsak MM je bezzvyskove...a neboj sa aj nasa poslednu dobu papa menej casto a dokonca aj menej ml, ale je spokojna, ruzovucka, licka ma buclate, plienky pocikane, nie je co riesit. deticky su rozne....a tiez sa ukludni az na prsniku...🙂
Ahojte kočky, tak my sme zvladli vyletik do Bratislavy celkom uspesne, aj ked to bolo dost namahave. Som rada ze sme uz doma. Cestu tam Lili trosku plackala, .... stali sme raz na papkanie a potom sa jej uz moc nechcelo spat a lezat v kociari, ale nakoniec zaspala. A cestu spat prespala celu, 4 a pol hodiny, tak som sa velmi tesila, lebo som sa obavala ze bude plackat. A v BA bola tiez super. Trosku viac na ruckach, lebo nemala svoju hrazdicku a bola v cudzom prostredi, ale aj v prenosnej pstielke spinkala krasne 🙂 Tak som rada.
Co sa tyka nausniciek, tiez som rozmyslala ako @mihouk ze ma pravo sama sa rozhodnut ci chce mat prepychnute usko alebo nie.... ale nakoniec sme sa rozhodli ze to spravime cim skor, poplakala si, nebola som pri tom, ale uz po ceste od doktorky zaspala v kociariku, doma sme tyzden davali framikoin na to a nic sa nam nezapalilo, pekne sa to zahojilo a uz je to davno zabudnute 🙂
@baschmil a ako casto mu pomahas kakat, lebo ja tuto dilemu tiez riesim od zaciatku... ci Lili pomoct alebo nie, my kakame momentalne az skoro kazdy 5 den, uz vzdy tak cakam kedy sa konecne vykaka som z toho nervozna, kazdy den sa rozhodujem ci jej pomoct ci nie..... lebo tlaci a trapi sa. Zatial som jej pomohla len tri krat, inac som to stale vydrzala. Dnes uz ma zase piaty den bez kaky,, a tlaci uz od rana neskutocne tak uvidime.
@reni93 Dr. mi povedala pri rieseni refluxu a koliky ked som jej vysvetlovala ze mi nekaka a hrozne place ze niekedy je rektalna rurka najucinnejsia a v niektorych pripadoch jedine mozne riesenie..ja by som neriesila rektalku ale Nathan sa nemoze vykakat a viem to lebo vtedy ani nechce papat ani sa neda nicim zaujat len hrozne place od bolesti ...keby neplakal a netrapil sa tak by som to nedavala urcite
Dievcata, ockovanie v tretom mesiaci, to je to zakladne alebo co? Davate ockovat, je to povinne? dakujem z odpovede 🙂
@baschmil tak to my az tak neplaceme.... niekedy je nervoznucka, aj s papkanim mam problem ked uz dlho nekaka lebo ma plne brusko a nevie sa najest. Ale vacsinou je to az tak den pred tym ako sa vykaka. Dnes je uz taka nervoznejsia a tlaci tak cakam ze dnes najneskor zajtra to pojde. Ale keby mi plakala ako ty pises, tak by som jej tiez pomohla castejsie.
A co je to MMR ockovanie? Dakujeeeem za odpovede 😉

@mimuska2 to je krasna vaha na dievcatko ,to my sme oproti nej drobci 🙂 ,aj nas caka ockovanie ,ale o dva tyzdne(tj v 10 tyzdni) a uz teraz sa strachujem ako to dopadne a ci nebude mat nejake vedlajsie ucinky.