Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@effkaa Ja som tiez zo zaciatku bola proti cumliku, ale to znamenalo ju mat stale prisatu na cicke. Akonahle som jej dala cumlik, tak ine dieta, ovela kludnejsie a spokojnejsie. O prisati nemoze byt ani reci, ani jeden sa nikdy neprisal poriadne, mne vacsinou mlieko aj tak strieka, tak im to je/bolo neprijemne, oni obaja len tak cuckaju a Maxima som v pohode kojila az do 2 rokov. Ale s Tili to viacej boli, ale vo vnutri, asi ako to zmackne, uz som rozmyslala aj nad chranicom na bradavky ci ako sa to vola, ale to je na poranene bradavky, tak neviem. Ach deticky male co? 😉
@mihouk no presne, ja som bola proti cumliku, moja mama na mna pozerala,ci som sa zblaznila, ze som tyran 🙂 ale potom maly zacal davat do ust celu ruku, takze bolo rozhodnute. Vola sa to klobucik na bradavky a ja ho beriem ako poslednu moznost. Zatial budem radsej preventivne natierat Bepanthenom, ten sa mi osvedcil a ked uz bude zle, aj klobuciky kupim. Ale moze na to maly zle zareagovat a nebude chciet papat, preto ako posledna moznost...
@effkaa No ved, kukala som na tei klobuciky (dakujem 😉 ) v obchode, ale zdali sa mi divne, ale ako hovorim, ja mam bradavku uplne v poriadku co sa tyka pokozky, ta bolest je iba ked kojim a niekedy ked prestanem, tak len tak bolia vo vnutri, asi sa budem musiet opytat nejakej laktacnej poradkine. Ja som si prve tyzdne davala na bradavky cisty lanolin, nemusi sa vobec umyvat, ale potom som ho dala mame (nie na bradavky na oci, ma alergiu 😝 ) a najviac sa mi aj tak osvedcilo, ked dokojim, trochu si stalcim cicku a tym mliekm potriem a hotovo. 🙂 🙂
@michaelka5 aj ja som tak pocula, ze to tie deticky dobehnu a aj predbehnu, v sobotu som jej prala tu perinku takze nemala "opraty" ako ja to po domacky volam a 2x sa mi otocila a nasla som ju s revom pretocenu, potesilo ma to aj zaskocilo, nakolko v tej perinke chuda lezi a nic ☹ , tiez som sa pytala lekara-ortopeda, ze a co psychomotoricky vyvoj?, ved bude zaostavat, lebo ju to obmedzuje, ze ako sa otoci, on, ze neotoci sa, a ze toto je dolezitejsie, hmm taze tak...ale vraj sa tie deticky dokazu aj v tom hybat, uz tie vacsie...
@michaelka5 ja som proti kiahňam len kvôli tomu, že potom môže dostať pásový opar, Tonka mala minulý rok a to bol des ☹ chúďa trpelo neskutočne , nevedela ani ruku zdvihnúť, veľmi ju všetko bolelo ☹ Dr. povedala, že ak by nemala kiahne, tak by nikdy nedostala ten opar :( a vyzeralo to otrasne...kopec herpesov od stredu chrbtice popod pazuchu až nad bradavku...svrbelo ju to navyše...
@martinka8 mne lekárka hovorila, že tá vakcína proti rotavírusom nie je injekcia. Som sa jej spýtala, či to doporučuje, ale nepovedala mi priamo, že si treba zvážiť, či dieťa prichádza do styku s nejakým škôlkarom, že ten by ju mohol nakaziť, Natálkina sesternica je škôlkarka, ale u nich v škôlke zatiaľ rotavírus nemali.
Tak neviem.
@mimuska2 očkovanie (do obidvoch nožičiek) je povinné, vakcína proti rotavírusom sa dá dokúpiť, dávajú sa dve dávky, jedna stojí okolo 40 EUR.
Keďže proti rotavírusom sa injekcia nepichá, vakcína sa podáva perorálne, myslím, že by to nemalo mať nejaký následok, ako napr. teplotu a podobne, tak preto zvažujem.
Babenky, ja mam velku chut na rezance s makom, to sa moze mak, ked kojime? 😝
@zuzky1104 Ja som jedla makove sulance a v pohode, ved ked si nedas kopcom, ale len tak normalne, nemal by byt problem. Alebo si daj len trochu a odsleduj si ci bude Livi reagovat. Ja som mala vcera fazulky, trochu, ale zatial v pohode. 😀
@martinka8 Ako sa pekne skerite, nasa Tili sa len tak uskrna, iba mimochodom 😉
Ajojte 😀 ta moja malinka ma dnes akysi zly den.cely ho skoro preplakala a skusala som vsetko.teraz uz haja asi hodku no som zvedava na noc.vonku sa tak rozplakala ze som utekala domov a potom isla znova.pritom vonku bola vzdy velmi dobra a nikdy neplakala.
@mihouk tak Lili sa uz rehoce jedna radost, hlavne ked sa zobudi a zbada ma pri sebe tak to hned je ako take vysmiate slniecko 🙂
Najnovsie sme prisli na to, ze sediet je SUPER, ked si ju dam na vylozene nohy ako som zvykla, tak sa taha do sedu, aj v lahu sa otaca na bok a taha sa.... ked jej dam do ruky hracku tak si mysli ze to sa pomocou nej moze vytahnut, no smiesna je heheheh :D A ked ju vytiahnem a necham sediet chvilku tak je vysmiata jak leco... 😝 moje zlaticko.
jaaaaaj, mam choreho manzela, ale tak poriadne uz piaty den..... aj teplotuje. Uz berie aj antibiotika. velmi dufam ze to od neho nechytime ani ja ani Lili :( a to mame ist na Velku noc na chatu.... tak sa bojim ze dovtedy ja ochoriem. pomooooc, uz mam dost, starat sa o neho aj Lili zaroven dava zabrat teda :O
Po dlhsom case som zase tu. Boli sme 10 dni na tom nasom hoteli v Tatrach, Oliverko to zvladal uzasne!
Inak nas "krpcek" mal vcera 10 tyzdnov a vazime uz 6,55kg 😲 a to neprikrmujem, ani nekojim kazdu hodinu.... ked to takto pojde dalej, budu padat rekordy 😀 vsetci vravia ze vypada ako polrocne dietatko. Inak je velmi dobrunky, stale sa smeje, vecer zaspi pri kojeni okolo 20,30 a spinka cca do 1-2,00hod vkuse. potom uz kazde 2-3hodky je hore lebo sa poriadne nenapapa kedze zaspi pri ciciku uz po par minutach a neviem ho zobudit NICIM! dudel stale vacsinou vypluva ale ruku si zuzle dobre ze nie po laket. Inak mak i strukoviny papam a ziadne problemy s tym nemame....
náš domáci lazaret pomaly môžem zavrieť 😀 HURÁAAAAA 😀 ja jediná som zatiaľ zdravá 🙂 Amy trocha soplila a teplotovala, Sašenka bola počas februára a marca v škôlke len 5dní ☹ soplí a kašle ako tuberák ☹ Tonka je doma už dva týždne a začíname brať tretie balenie ATB 😝 no a môj milovaný sa konečne dostáva do normálu- 4 dni teploty a tiež je doma už vyše týždňa a to je horšie ako 5 detí 😀 som neskutočne unavená a vyčerpaná, dúfam, že neochoriem aj ja 😀
@martinka8 drž sa a užite si 🙂 ja om si skoro každý večer vyšla na prechádzku, aby som bola aspoň chvíľu sama 😀
Kočky kedy dáme stretko? týždeň po Veľkej noci?
Babenky ktore iba kojite,co vlastne pijete ja iba dojcensku vodu(lucka,drobcek),alebo caj pre dojciace matky,a pravdu povediac za tych10tyzdnov mi je z toho na grc 😒 ,no dajak sa obavam zacat primat aj normalne ochutene vody...Malej to dajak neuskodi?Nebude ju boliet brusko?

@mihouk ja som malemu zo zaciatku cumlik nedavala a veru prisal si inak... mal viac otvorene usta a aj menej to bolelo. podla mna to moze byt cumlikom. Ale pred mesiacom sa prisaval rovnako a nebola to taka bolest ako teraz. Zubky som rozhodne teraz este necakala, vsade sa pise ze od pol roka. Ale mozno to teraz ustane, bude klud a pokracovanie az o par mesiacov. Kto vie. Len nech sa to chudatko moje netrapi dlho. Inak nasi mali sok, ked sa narodil moj brat, lebo ja som bola prva - a tichucka, dobrucka, milucka, sama som sa hrala, ked som sa zobudila, len som cakala, kedy si ma kto vsimne - ako moj maly teraz a moj brat to bol taky cert maly. Ten ked nemal mamu na ociach tak reval. Deti su rozdielne, aj ked k nim clovek pristupuje rovnako a maju rovnakych rodicov. Dufam, ze raz nase druhe bude dobrucke 🙂