icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

elisebah91
13. dec 2016

Pozerám, že už len 30 dní.... velmi rychlo mi to ubehlo, aj ked som bola doma...som taká naštartovaná, nadupaná, lebo všetci v mojom okolí rodia. Sestra to dala aj ked bola malá KP normálne na Mikuláša, kamoška zase chlapinnu o 2 dni neskôr...takže miminká z každej strany 🙂 Len ja pôjdem asi SC kôli očiam (slabá sietnica).. síce som chcela normálne ale asi vedia čo robia. Inak ak máte skúsenosť, čo odporúčate- spinal alebo celková?

mamuskazuzuska
13. dec 2016

@elisebah91 ja urcite spinal, to ti povie aj kazdy doktor, lepsie pre babo aj pre teba 🙂 Pri celkovej musia babo rychlo vybrat aby to k nemu velmi nedoslo, a aj tak sa mu ujde a pri spinale si aspon pri tom a neprespis to uplne nezucastnene 🙂 A aj bolest ti prichadza postupne a nie ze bum, zobudis sa a ze aaaaaaaa 😀 ja som mala akutnu v spinali a super, spat by som nechcela, narkoza ma svoje rizika teda...

jetotu
13. dec 2016

@elisebah91 mňa prehovarali na spinal no bola som v takom šoku že som od strachu odpadla nakoniec ma ukludnili že dajú celkovú a neľutujem. Počas pôrodu som začala strašne krvácať skončila som na transfuzii s,, čerpadlom,, v bruchu. Takže keby som mala spinal takcitak by ma hneď uspali jak som sa začala liať. Možno podvedomie zapracovalo. Ináč som chcela spinal ale v tom strese sa to všetko zmenilo

fronili
13. dec 2016

@verunqha23 to je super teda kedy mas dalsiu poradnu aby si sa mohla ooytat na ten cisarak?

zubrienka1
13. dec 2016

@jetotu ahoj, a preco si zacala tak moc krvacat?

veronikanellka171
13. dec 2016

mojmu drahemu uz sibe :D vcera mi rozprava ako sa mu snivalo ze ked ma viezol do porodnice siel na cervenu a zastavili nas jeho kolegovia :D dnes mi hovori: zlato ja viem ze ta to chyti urcite ked ja budem v robote.. a ja ze hej a to je kedy? a on ze 20teho a ja ze heeej super lebo vtedy mam v plane rodit :D aby som bola uz na vianoce doma :D boze baby tak sa neskutocne bojim, v noci ked idem na wc s malou dusickou sa modlim nech mi neodide voda alebo hocico ked sa postavim, ja sa modlim nech ma to chyti cez den a nie v noci neviem preco..

jetotu
13. dec 2016

@zubrienka1 mala som veľmi nizky hemoglobin a dr si asi neprecital správy z hematologie. No a keď malú vybrali nastal problém. Keď som sa zobudila veľký zhon kolo mňa. Rodina a muž vydeseni boli no vo sa vlastne dialo mi povedali až o dva dni. Tak čo už natrafila som na úplného idiota dr. Tentokrát školy má mal brať on,radšej si cupnem na parkovisko a tamodrodim.

julinka88
13. dec 2016

Baby viete kolko vazia vase babatka?
Dnes na sone mala vazila ccca 2270gramov

veronikanellka171
13. dec 2016

@julinka88 moja mala v 36+0 2670g

jetotu
13. dec 2016

@julinka88
@veronikanellka171 no pri zojke som bola úplne fit narozdiel teraz som oooobrovska a aj cítim že malý je veľký.
Zoja sa narodila 36+4 2650g
A malý dnes 35+5 má 3890g
Čo aj riadne cítim tédá

jetotu
13. dec 2016

@veronikanellka171
@veronikanellka171 aj ja si to želám cez deň :D bojím sa že budem brutal unavená 😂

veronikanellka171
13. dec 2016

@jetotu presne ja unavena idem na wc a hovorim si: prosim len nie teraz prosiiim

veronikanellka171
13. dec 2016

@jetotu ale neboj hned by sme sa prebrali 😂😂

jetotu
13. dec 2016

@veronikanellka171 presne aj ja tak 😂😂😂 no ja sa nastavím tak ze to príde proste ráno 😂 od štvrtka začínam s epinom dúfam že stihnem nacvicit aspoň daco

nikolienkaa
13. dec 2016

@veronikanellka171 no na koľko cm si s aniballom ? Ved uz pri cca 23cm su take tlaky ze ja neviem ci to dám aj viac,ze ci tam mam raky priestor .lebonked chcem este e nafúkať tak mi to zatlačí na mechúr a sa minda skôr cikat než rodiť balónik 😂

zubrienka1
13. dec 2016

@jetotu juuj to ma mrzi, takym by mali zobrat diplom... Alebo ich poslat naspat na zakladnu nech sa naucia poriadne citat (s porozumenim). Drzim palce, nech natrafis na dobreho dr. Teraz tiez budes mat asi sekciu. ked uz maly je taky velky... A nemohli sa seknut, dcerku si mala skor mensiu?

fronili
13. dec 2016

@jetotu ja som rodila v noci teda kontrakcie som mala na sale od 2:00 a malinky sa narodil o 8:00 poviem vam ze chcela by som aj teraz v noci.Neni su tam studenti a ani tak rusno.Bolo super az na ten pôrod😅

sandri
13. dec 2016

@fronili ja studentov urcite odmietnem. Maju smolu, na mne sa nik ucit nebude 🙂 ja som sa strasne zle citila uz len ked ma po cisaraku taku nevladnu prisla umyt sanitarka (umyvaju ta nahu na posteli) a moju spolubyvajucu vobec netrklo, ze by mohla odist a dopriat mi trocha sukromia. Ked mi na izbu po 5 dnoch nastahovali novu spolubyvajucu - tiez po cisarskom, tak ked ju prisli umyt, tak prve co bolo, ze som vstala a odisla z izby...

jetotu
13. dec 2016

@zubrienka1 no mala som dvojcievny pupocnik tak preto šla skôr. Zatiaľ stále nie je dôvod na sekciu, pripravujem sa na prirodzeny pôrod a dr sa tešia môjmu rozhodnutiu 🙂

jetotu
13. dec 2016

@fronili no a povedz mi úprimne, boli to veľmi? :D čo je prijateľnejšie... Zubár (mám z neho panicky strach) alebo pôrod :D

adad23
13. dec 2016

@fronili dnes mal rovne dva kila tak mozno zajtra.. 🙂

fronili
13. dec 2016

@sandri aj ja som odmietla a velakrat nevies kto su sestricky a kto ucni ked su taky mladi doktori aj doktorki napr. Ja som mala jednu staru z jednu mladu sestricku az nad ranom.
@jetotu no takto ti to poviem:zo zubara mam tiez panicky strach davam si vzdy inekciu aby som nic necitila.Nebudem klamat pôrod boli podla mna velmi aaaalllle podla mna len kontrakcie.samotne tlacenie a zasivanie bola pre mna malina.kontrakcie boleli hrozne.Ale vies co je na tom najlepsie pocas pôrodu som mala myslienkove pochody ze druhe ani za pana nechcem.A pozri uz budem zas rodit😂vies co zmenilo moj nazor?
Ked som prvy krat zbadala Simonka taky malinky bezbrany a polozili mi ho na brusko😍na vsetky bolesti som v momente zabudla.Je to neopisatelne az ked som porodila som pochopila sama.
Podla mna prvorodicky maju vyhodu ze vedia ze budu mat bolesti ale nevedia do coho idu presne.Ako druhorodicka dufam v rychlejsi pôrod pretoze sa mi do samotneho pôrodu nechce ale komu by sa chcelo😅sustredim sa hlavne na to ked malinku prvy krat uvidim taka som zvedava ako bude vyzerat a hlavne aby vsetko dobre dopadlo.
Hrozne mi to teraz pomalicky ubieha uz by som chcela byt doma s malinkou a vsetko ostatne preskocit😍

fronili
13. dec 2016

@adad23 jeeej no super dubacik pribera.no do vianoc budete urcite doma si myslim.Nadherny darcek co si môže človek viac priat😍daj vediet ako sa vam dalej dari.Moc sa s toho tesim ze sa drobcekovi tak dari.

veronikanellka171
13. dec 2016

@nikolienkaa predvcerom som dala 22cm.. vcera som necvicila lebo som dosla neskoro a dnes zasa asi nestihnem ale zajtra to dobehnem a planujem 23cm.. kazdy den si pridavam 1cm

jetotu
13. dec 2016

@fronili joooj krásne si to napísala🙂 ja som sa tak zlakla prvej sekcie, tu bolesť už nikdy nechcem zažiť, hlavne to dlhezotavovanie, čo pri 20mesačnej už nie je veľmi jednoduché preto chcem určite tlačiť. 🙈

zuzuk22
13. dec 2016

Baby tym co ste uz rodili a dávali Vám ten klistir ? Ako Vám ho zavádzali ? Lebo mne na koze ... A dnes mi kamoška hovori ze jej po stojacky ... Som kukala ako puk. ...

sandri
13. dec 2016

@zuzuk22 mne po leziacky - podla mna zalezi aj v akej forme ti davaju klystir. Su aj cipky aj klasicka metoda s mydlovou vodou a hadickou...

sandri
13. dec 2016

@jetotu ja presne tak isto - radsej 30 h kontrakcii, ako 3 tyzdne bolesti po cisarskom...

zuzuk22
13. dec 2016

@sandri lebo aj mne aj jej dávali tu mydlovu vodu . Ale mne v nr a jej v lv

jetotu
13. dec 2016

@zuzuk22 mne tak ze som mala ľahnúť na bok. Brrr