icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

sandri
13. dec 2016

@zuzuk22 @jetotu aj mne tak.

lalinka18
13. dec 2016

@sandri tri týždne bolesti???brrrrr to snáď nie

natalia_17
13. dec 2016

@fronili
@zuzuk22

Recept na skvele LINECKE PECIVO:

Potrebujeme:
700 g hladká múka špeciál
500 g palmarín
250 g práškový cukor
3 ks žĺtka
0,5 KL citrónová kôra

Postup:
Všetky suroviny vymiesime na hladké cesto, necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Cesto prekrojíme, vyvaľkáme natenko, vykrajujeme kolieska, upečieme a následne kolieska s vykrojeným tvarom vo vnútri na spojenie. Pečieme na papieri na 200 C asi 8 minút (doružova).
Vykrojené vnútra nemusíme znova vaľkať, môžeme ich tiež upiecť a potom spojiť lekvárom alebo plnkou prípadne ich namáčame v čokoláde, vzniknú mini jednohubky 😉
Po vychladnutí ich pospájame tmavým hladkým džemom najlepšie klasickým slivkovým lekvárom (povidla) a hotové môžeme posypať práškovým cukrom.
Ja ich nijako špeci neskladujem, ale najlepšie chutia keď sú v chlade (špajza, dóza v chladničke). Robíme ich každý rok a ešte nikdy mi nestvrdli 😉

sandri
13. dec 2016

@lalinka18 mna to fakt velmi bolelo 3-4 dni, to som aj cipky od bolesti uzivala. No a potom mas bolest ovela mensiu, ale stale tam je - ked sa obliekas, ked sa pozabudnes a zodvihnes nieco tazsie ci urobis nejaku fyzicku namahu (napr vyjdes do schodov ci si kychnes) a pod...

natalia_17
13. dec 2016

@fronili ja som tiež za pôrod v noci, malý sa vypýtal na svet 22:30 tak že mi odtiekla plodová voda a o 5:30 ráno bol už na svete. Bolesti strašné, ale aspoň som tam mala príjemné prítmie a presne ako píšeš nechodia tam vizity a plno personálu, máte tam kľud, nebojte sa rodiť v noci.
@zuzuk22 u nás sa dáva klystír tiež tak že ležíš na boku na lehátku v kúpelni a zavedie ti sestra ten roztok, informuje ťa a potom odíde. je to riadne nepríjemné ale neviem si predstaviť rodiť bez neho aby mal človek ešte podvedome stres či náhodou netlačí stolicu... 😒 no nejako to musíme pretrpieť
@jetotu presne tie kontrakcie boli aj pre mňa brutal najhoršie, samotný pôrod už som nevnímala ako bolesť ale ako vykúpenie 😀
inak aj ja mám medvedíka v brušku, v 35 tt sme mali 3200 g 😲 takže už teraz omýšľam či ma nechajú rodiť normálne... lebo to do termínu bude mať naisto cez 4 kilá ako prvý a to bol teda komplikovaný pôrod, už by som chcela pri takej váhe radšej sekciu aj keď je pravda že to hojenie je potom hruuuza... 😔

fronili
13. dec 2016

@natalia_17 dakujem za recept urcite vyskusam a dam vediet 🙂

fronili
13. dec 2016

@jetotu ja sa bojim sekcie radsej jednoznacne kontrakcie a tlacit ako dlhe hojenie pri mojom dvojrocnom sidle doma a s malym babatkom.

lalia87
13. dec 2016

No baby neplaste tu tie,co ich caka cisarak 😂
Citam vas tu a celu funu mi zviera 😂

mamuskazuzuska
13. dec 2016

Baby co tu hadzete take brutal vahy v 35. tt mate aj cukrovku? Lebo akoze ja mam velkeho ale teda zatial sa nechytam 😀 a to mam tehotensku cukrovku - teda pri OGTT som mala zvysene hodnoty a som sledovana na diabetologii a mam nasadenu prisnu dietu. Prveho som mala obrika (4770g/56cm) a tam som mala hodnoty z OGTT len hranicne - a bez diety.

mamuskazuzuska
13. dec 2016

@lalia87 cisaraku sa neboj, to sa zvlada, ja som doma uz behala v podstate ako srna 🙂

nikolienkaa
13. dec 2016

@veronikanellka171 som necvicila dva dni a dnes som šla nato zhurta hneď som si dala nejakých 22cm a trochu krvi som mala tak som hneď prestala uvidím ci budem zajtra....ale ze to sa stáva lebo krčok je uz mäkký a prekrveny

ljenka
13. dec 2016

@zuzuk22 aj ja som mala klystir postojacky a bolo to uplne v pohode, ale mala som kupenu yalku

lalia87
13. dec 2016

@mamuskazuzuska no ja este neviem ako pojdem,ale tu ked citam ake to bolo strasne po nom,tak dakujem pekne 🙂 to si mala super,ze si uz tak srnkovala,to je asi aj v cloveku aky je,asi si silna osobnost ja som taka padavka labilna 🙂

sandri
13. dec 2016

@mamuskazuzuska wow, riadny maco! Rodila si prirodzene alebo cisarskym? Moj bol v porovnani s tvojim krpec (4460 g/ 53 cm)!

mamuskazuzuska
13. dec 2016

@lalia87 vobec nie som silna, len som rychlo rozbehala, ak budes mat sekciu, co najviac treba chodit - ked uz budes moct 🙂 nie polihovat 🙂

@sandri sekciou nakoniec, ale az po 15 hodinach 🙂 mal okolo seba 2x pupocnik tak mi nenaliehal a neotvaral, neviem ako by som to dala normalne 😀 a ty?

zuzuk22
13. dec 2016

@natalia_17 dakujem urcite ho vyskusam 🙂 a kolko asi z toho vyde ? Sa mi to zdá vela 😀 nestačí polovičná dávka ? 🙂

sandri
13. dec 2016

@mamuskazuzuska sekciou o tyzden skor - bol KP, tak to inak neslo...

lenkavalkova
13. dec 2016

Hovorim baby nie je ani sekcia ako sekcia. Moja prva bola hrozna a dlhe zotavovanie, ale tam boli komplikacie. Druha prebehla hladko a rychlo a zotavovanie detto. Bolesti pri druhej boli minimalne, takze sa neplaste vopred. Napr. ja sa ani tak nebojim bolesti ako toho, ze musim absolvovat neprijemny klistir a cievkovanie a potom ked na mna bude chodit kukat zastup studentov... A amozrejme, taky ten vseobecny strach, aby vsetko dobre dopadlo, ale to mame kazda 🙂

natalia_17
13. dec 2016

@mamuskazuzuska nie ja nemam cukrovku. som stihla, neviem co mi to ten hore nadelil, aj prvy syn mal 4010 g a tento druhy bude mat isto viac ... fu, takze ja by som ten cisar asi aj brala, mna maly vytrapil riadne s tou vahou teda...

natalia_17
13. dec 2016

@zuzuk22
vies co nie je to vela, ja robim vzdy dvojitu davku 🙂, ale tak zas my sme sladke rite 😅 vyjde to na cca 40 kolacikov zalezi ci mas malicke alebo vacsie vykrajovatka 😉 ved ked tak vskusaj z polovicnej a uvidis

zuzuk22
13. dec 2016

@natalia_17 dakujem urcite skúsim 🙂

zuzuk22
13. dec 2016

@lenkavalkova súhlasím ... Kazdy to ma inak ... Napr kamoška rodila druhe Bábo pred mesiacom . Prve mala dievcatko sla rodiť normálne ale nedokázala ju vytlačiť tam museli zvonom nakoniec ... Aj dobpapierov jej dali ze nespoluracovala ....hrozne...a to inak nemala ani 3 kg
A teraz s druhým mala ist normálne rodiť ale zistili jej uz ked mala pôrod začatý ze maly ma slabé odozvy ... Pupocnik okolo krku tak rychlo šli cisársky ... A ze to bolo super oproti tomu normál porodu ... Ale tak v jej situácii sa nečudujem ani ... Aj hojenie ze ovela lepšie po reze ...
Tak kazdy to inak mame . Mne napr cievkovanie ani klistir nebolo neprijemne . Ale tak teraz ktovie ....

gulocka7888
14. dec 2016

Ahojte babulky.Tak vcera sme boli z manzelom na obhliadke porodnych sal a po porodnych izieb.Ked som prisla pred nemocku mala som strach taky zvladtny pocit.

gulocka7888
14. dec 2016

No prilozim fotky aspon jednej saly.

nikolienkaa
14. dec 2016

@gulocka7888 pekneeee to je....

fronili
14. dec 2016

@gulocka7888 waaau tak to je pekna izba v nemocnici v TN neni az taka utulna skor velka a farebna.

aniko_h
14. dec 2016

@gulocka7888 wau. 😲 to kde mate take krasne porodnice? Aj ja chcem.

aniko_h
14. dec 2016

Ahojte baby. chcem sa spýtať vy ste kupovali, alebo budete kupovať vankúš na kojenie? a keď áno tak aký? Tie čo už máte detičky tak ste ho využívali alebo nie? Aké máte skúsenosti? Ja mám taký tehotenský vankúš ale obrovský. Ten sa nedá použiť pri kojení. :D

mamuskazuzuska
14. dec 2016

@aniko_h ja som pri prvom kupovala uz v tehu na spanie taky ten 2 metrovy mierne zahnuty, dlhy... Na kojenie som ho ale nepouzivala, pri tomto tehu som ho ani na spanie nepouzivala, lepsie sa mi spalo bez neho, ci ho budem na kojenie pouzivat, vobec neviem 🙂

zuzuk22
14. dec 2016

@aniko_h ja mam ten dlhy na spanie pre tehotné ale na kojenie nemám ani neplanujem kupovat