Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@zubrienka1 no to neviem ale po normalnom porode ak je mama aj dieta ok ta prepustaju do 3 hodin...ja som s prvym ostala 24 hodin lebo sa narodil v 36+3 o 17 vecer tak si ma tam nechali na noc a druhy den len co sa vystriedala poobedna smena uz sme aj isli...
@lalia87 no tak otáčať velmi pomali a zaleží aj na tom či budeš mať vývody alebo nie ja som mala okrem močového ešte dva ale neviem podla čoho to závisí lebo čo ležala somnnou baba tak tá mala len jeden každopádne pred tým ako ťa postavia ti všetko odpoja , vôbec sa neboj nebolí to 🙂ostane ti maximálne kanila v ruke mne dali dole aj tú, Ja som sa dala najprv posadiť,. sedela som len tak skoro hodinu kým som sa odhodlala postaviť. strašne sa mi pri tom krútila hlava neskor som zistila že to koli tomu že som sa na posteli skoro nepohla, brucho nebolelo len to bol strašne hnusný pocit ťahania a predstavy že ti vypadnú črevá- nevypadnú 🙂 ono to po chvílke prejde. čím dlhšie vydržíš chodiť prvý krát so sestričkou tým to bude potom jednodukšie. celkovo ma samotná rana nebolela vôbec len zavinovanie maternice asi tri dni najhoršie to bolo pri kojení ale je to len o trochu silnejšia bolesť ako pri menzese. čo sa týkalo následného sadania si vstávanie pri všetkom si pomáhaj rukami a sprcha to bol ten najamenší problém to pôjde v pohode, mňa keby tak strašne nebolel chrbát tak ani neviem že ma operovali. neboj sa nechať dieťatko pri sestričkách ak budeš cítiť že to ešte nezvládneš alebo budeš mať bolesti ja som mala malého pri sebe celú noc až na tretí deň dovtedy ked to len šlo som bola pri ňom a prikladala si ho aby sa mi pustilo mlieko a v noci mi ho nosili sestričky cca každé 3 hodiny. držím palčeky. ja som si tým síce už prešla tak viem čo ma zhruba čaká ale každá nemocnica je iná a aj lekári tak mám obavy, no čo hádam bude dobre🙂
http://www.matervia.sk/odkazy-a-clanky/cisarsky... inak aj toto som našla 🙂
@eliz188 dakujem ti velmi pekne za rady,uz zacinam byt trosku zorientovana,niektore povedia ze sa to dalo,niektore ze cista katastrofa a ja by som chcela byt ak nie ta prva skupina,tak aspon taky stred 🙂 budem sa snazit urobit max.preto aby som sa cim skor rozhybala a aj kojit chcem velmi,tak aj to chcem na tom zamakat. Chcela som si aj nieco precitat o tych sekciach ale kaslem na to a nebudem sa plasit vobec nicim. Uz nech je tu malinka s nami. Dakujem este raz ❤
@zubrienka1 jasne, ked sa citis fajn, ked ti ma doma kto pomoct, tak aj to zotavovanie je lepsie doma. Ale narazala som na @kwr, ze keby som prvorodicka napriklad a 3 hodiny po porode ma poslu domov, kde mi nema kto pomoct tak dakujempekne. Ja som bola rada, ze prve dni sestricky pomohli s kupanim, ci s prikladanim atd. Ale na piaty den uz som aj ja chcela ist domov, do svojho pohodlicka ;)
@lalia87 zalezi ako znasas bolest. Ak dobre, tak to v pohode zvladnes. Dam ti radu, aku som aj ja dostala od kamosky - nehraj sa na hrdinku a pytaj lieky od bolesti. To, ze budes trpiet bolestami nepomoze ani tebe, ani babatku. Ja som si prve dni na vecer vzdy pytala cipok od bolesti, aby som sa vyspala. Nemala som ziadne dreny- to je asi individualne. Bolest znasam dobre, takze som sa celkom dobre a rychlo rozhybala, hoci ma prekvapilo, pri com vsetkom clovek zapaja brucho a pri akych roznych situaciach som ranu citila. Precitaj si o polohach na kojenie po cisarskom. A pytaj si maleho na prikladanie, aby sa ti co najskor pustilo mlieko - pre mna bolo toto najhorsie, ze ma sestricky odbili, ze maly spi a dlho mi ho nenosili.
@lenkavalkova ja viem, ked ti ma kto pomoct je to super byt skoro doma🙂
@jetotu
@sandri dakujem zenicky 😘 mne este ani zub netrhali,tak nepoznam nejake extra velke bolesti zatial,pri vrtani si vzdy davam injekciu a nejake od bolesti lieky si budem urcite pytat,chcem byt cim skor fit,polovicka bude doma max.tei tyzdne,potom uz budeme so zubrienkou same musiet bacovat a budem sa musiet cim skor rozhybat. Ale uz aspon viem naisto na com som,uz sa len zacat psych.pripravovat.
@lalia87 ja som si po prvej sekcii myslela, ze zomrem, ale to ma rezali na dva krat, uz som to tu pisala, potom zapaly, teploty a bla bla bla a furt som pytala lieky od bolesti a tiez som si zacinala mysliet, ze som padavka a pri druhom som vobec lieky od bolesti nepotrebovala, sestricky mi ich vynukovali a ja ze nie netreba. Okolo maleho som behala skor ako baba co rodila prirodzene a bola so mnou na izbe. Ona rodila KP dievcatko a to ti poviem, ze chuda, zavidela mi ten cisarsky, velmi dlho sa spamatavala. Tak sa hlavne nicoho neboj, ono sa to da zvladnut, zatnes zuby a pojde to. Vsak nas tu este zopar caka cs zaciatkom januara, tak ti skusenosti napiseme, povzbudime ;)
@lenkavalkova tak dufam ze ja budem ako ty pri druhom pripade 🙂
Starostlivost si uz zacinam pripravovat,nie len ze ja nezdrava,uz samozrejme aj polovicka,teraz mu meriam teplotu a ze 39,8. Tak hned zabaly,paralen a nadajam ho cajom,lebo vsak ja ked som nezdrava tak vypijem denne dva litre a on dve salky,tak dobrovolne nasilu ho bude pit.
@lalia87 zalezi ako sa nastavis... Mala som spolubyvajucu, ktora mala cisarsky tyzden predo mnou, bola v nemocnici lebo mala sa jej narodila velmi skoro. No a ta len nariekala kde ju co picha a boli... Ja som po par dnoch uz behala okolo maleho, aj keby som chcela, nebola ina moznost a jej babo bolo ako nedonosene na inom odd. a jej bolo zatazko si nastavit budik a v noci si pre babo odsavat mlieko...
@lalia87 zo srdca ti to zelam a nie len tebe, kazdej zienke a aj sebe 😀. Fakt to bolo super, este ma aj o den skor pustili domov, ze maju dost plno, takze ked chcem mozem ist 😂. Tak som asi na 4 ty den isla vysmiata domov 🙂. A doma ma cakal ani nie 2 rocny krpec a super, vsetko sme zvladli, som sa citila ako super zena :D Ale mala som aj stastie, ze Adamko bol kludne spave miminko.
@nikolienkaa nadherny je!!! A vidim ze sa pekne zotavujes🙂 tesim sa s Tebou!
@lenkavalkova no tu poskytuju sluzbu ze ti pride domov pomahat sestra prvy tyzden po porode...lenze ci chces ci nechces...napriklad pri prvom som tu mala sestru na pomoc.moju a k tomu ta sestricka nevedela skoro ani cek anglicky cize komunikacia naprt akurat co mi zmerala a zvazila.maleho a kukla.moje stehy a zavinovanie maternice. Oni ti pomozu aj s nakupom ci varenim.alebo okolo.domacnpsti ale pre mna je to holt cudzia zena a nechcem aby sa mi.motala.po dome alebo.mi triedila pradlo a.varila...asi nie som.uplne normalna v tomto ale proste sa mi to nepaci a minimum su 3 hodky denne a ona po 20 minutach nemala co robit lebo ja som.zvladala vsetko sama a mala.som tu aj moju sestru na pomoc...a caka ma.to zase ze mi sem.nejaku poslu ale.uz tu moju sestru mat nebudem.ale aj tak nechcem aby mi tu nejaka cudzia zase chodila ale.co uz...mozno kebyze vyrastam v tomto systeme mi to.pride prirodzene ale tak budem musiet prezit..
Osobne by som radsej bola 3 dni v nemocke, muz doma s Ozzym a ja sa vratila odpocinuta s rozbehnutym kojenim domov...no sak uvidim ako nakoniec dopadnem...
@kwr fiiiha tak toto si ani ja predstavit neviem. Uff to by som veru nechcela. Nie je pomoc ako pomoc. Drzim palce, nech ti nejaku sympaticku, zlatu pomoc poslu. Vsak potom das vediet ;)
@nikolienkaa boze to je super tesim sa s tebou.ja to zas nepoznam ze dobrunky😊Moje sidlo sa ozivalo po celom oddeleni od narodenia az po 4 mesiac.kvoli kolikam.😕preto dufam ze malinka bude kludnejsia ale nespolieham sa na to😊
@nikolienkaa nadherny je 🙂 aj ja uz chcem 😍
@nikolienkaa on je taky nadherny.No ty si ho mala aj v brusku kludneho.To som zvedava aky bude ten prcek nas.Ked sa furt vlni a vystiera a kope do rebier a nenormalne ma uz aj chrbtica boli.
@nikolienkaa aký kukulik zlatučký 😍 držte sa obaja 😉
Babi v januarovkach sa rodia dalsie deturence to je sila ako sa to rozbehlo.aj ja stem😅💖
Ale musim cakat uz som aj ja chytena 😢lava strana hrdla doslova v prdeii 😭to sa dalo cakat pri mojom chorom drobcovi doma.musim sa dat co najskôr dokopy.
@fronili vitaj v klube 🤒. Ja dnes prvy krat pasy, potom poradna, odber krvi a uz len dufam, ze do sekcie budem fit, lebo drhnem riadne. A buduci tyzden este behacky po doktoroch hore-dole, muz v robote, deti maju prazdniny a ja mozem lietat...😒
@lenkavalkova je to ine ked uz clovek ma deti a bemoze si oddychnut ako by potreboval:-/ ale ine to uz nebude aj o tom je zivot mamiciek😕😅
Baby potrebujem nakupit viac veci pre babo a pre mna, napr. odsavacku, ohrievacku, nejake flase. Neviete, ci sa oplati z nejakej stranky naraz objednat, alebo radsej si mam postupne nakupit, kde pride... A oplati sa to vibracne kresielko od narodenia, neviete?

@kwr a kolko v holandsku drzia v nemocnici po sekcii?