Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
Gratulujem ďalším novopečeným mamičkám 🙂 🌼🌺🌷 a prajem veľa zdravíčka.😉
@nikolienkaa nič neboj :D ja sompo týždni vyzerala takto a stačilo 3 mesiace sprísniť a bolo ;) pri zoji šlo hore 28kíl.. A mala len2650. Pri malom teraz 16 a on ma 4-5 ;) tak hádam to opäť zvládnem 🙂
Ahojte dievcence.tak dnes o 9:00 sa nam narodila mala Adrianka. Miery idealne 2900 g a 49cm. Kontrakcie ako som pisala sa spustili este vcera,ale o pol 5 rano sme prisli do nemocnice lebo uz som mala dost silne. Pravidelne neboli tak som sa bala,ze ma otocia domov,ale ja som uz bola na 5 cm otvorena. Malinka je prekrasna uz sa aj prisala tak dufam,ze sa nam podari kojit. Velmi som zalubena a nie je krajsieho pocitu ako ked drzite svoje dietatko v naruci. Prajem aj ostatnym cakatelkam aby vsetko dopadlo v poriadku a este vydrzali chvilku.
@aniko_h blahoželám, vela zdravia obom a rychle zotavenie prajem, uf baby vy ste sa tu rozrodili jedna radosť, ja už som z vás normálne zo stresu konenčne požehlila všetko miminkovské oblečenie a už aj tašku zbalila 🙂
@elisebah91 juj Betka teším sa s tebou 🙂 gratulujem 🙂 a rýchlo nech ti je dobre 🙂
Baby ja uz druhy den asi citim taky hnusny tlak na mechur jak sa asi mala hmiry...hrozne to je 😖
@aniko_h gratulujem moc moc 👼🍀vela zdravicka
@zuzuk22 toto iste mam aj ja je to neprijemne strasne dokonca mam pocit na cikanie idem na wc a nic somna nejde.
Ale co je horsie hrozne ma zas chytila zila ja uz som naozaj zufala hrozna bolest dnes vobec ziadne sedenie.😓dubova kôra nezabera avenoc cipky vobec len trpnem ked si ju zavádzam nakolko to je cipka jak nabojnica a ja mam s prepacenim opuchnuty otvor a vyrastky su vonku.v noci som mala aj obklad z caju na hemeroidy ktory som si pocas noci menila.idem sa zblaznit s twj bolesti.tak som si teraz strekla taku rychlu pomoc co je cisto aloe vera dufam ze to zaberie aspon trosku😭
@sandri mne vcera povedali na poradni, ze vobec to nevyzera na to, ze by som mala ist rodit ani ze by sa malemu chcelo vyjst uz von... pri tom pred 3 tyzdnami som mala na monitore kontrakcie a mala som sa setrit... a to som robila vsetko tak bezne ako teraz...
@fronili jeej ten isty som si aj ja kupila 😄
No je to hrozne ten tlak na mechur ...strasne neprijemne to je :(
A to s tou zilou si teda neviem ani predctavit ako to boli . nastastie som to nemala a dufam ani uz nebudem mat ... Prajem nech sa ti cim skor ulavy. Musi to byt hrozne ...
@fronili ja mam so zilou problem cele tehu. Teraz je to v stadiu, ze trci, ale neboli. Ale nie tak davno, som bola na tom podobne ako ty, ze ked som mala sadnut do auta, tak slzy na kraji. Davala som si Faktu mast aj cipky, ale mala som pocit, ze uz nezaberaju, tak som si bola kupit Hemostop mast a nejake tabletky. Tie som nebrala, ale masticku stale mastim. Zila je este von, ale uz aspon tak sakramentsky neboli.
@lenkavalkova ja to mam tiez uz dlho vonku bolelo to potom prestalo a teraz od vcera zas velmi zle.
@fronili no vcera sa ta hnusna zlata zila aj mne objavila, ja ze co ma to tam boli....skoro som odpadla, ked som na to prisla 😕 dala som hemostop gel, dnes uz neboli, no je tam. Lekar mi dnes na poradni vravel, nech kupim dajake cipky, tak vecer skusim dat...ajaaaaaaj, panika.
@mariajuraj ja sa modlim aby bolo zajtra lepsie lebo sa idem zblaznit dnes som cely den upratovala aby som nesedela.ja sa bojim ked je to teraz take zle co pri pôrode.pri simcovi som to nemala😢
Aj vy mate bolesti pri kazdom kroku? To, ze ma lonova kost boli nonstop neriesim (hoci mam pocit akoby som bola chlap a dostala som riadnu supu do rozkroku), ale dnes ledva chodim - najlepsie sa mi chodi len nasiroko, ked sa snazim na verejnosti chodit normalne, tak citim kazdy krok...
@fronili mne cipky pomahali, ale musela som si ho dat na noc a neist hned na zachod. Lebo ked som si ho dala cez den, tak za par minut uz som mala nutkanie na velku a potom samozrejme vysla este viacej. Ja idem rodit cisarskym, kebyze mam ist normalne, tak to si ani predstavit neviem, vsak to musi byt hrozne...
A baby, zacal sa mi robit herpes na pere. Mozem si dat Zovirax na to?
@lenkavalkova no pokial nenastanu komplikacie tak idem rodit prirodzene ako aj pri Simonkovi.Ale fakt si neviem predstavit s takymi hemeroidmi 😢🙉mne cipky nezaberaju vobec.a to si ich davam na noc tiez preto som uz zufala ale skusim este dnes dat aloe vera ci to nezaberie a ked nie tak si mozem dat slucku.alebo ma po porode mozu zosit aj na zadku s prepacenim.😲😥
@fronili ou no, to uplne s tebou sucitim, lebo to poznam. Treba pomalicky sa snazit rozmasirovat a postupne vtlacat dnu. Ja kazdy vecer s teplou sprchou najprv sprchujem, nech to troska zmakne, ked boli ako kamen a potom mastickou pomasirovat poriadne a skusit vtlacat dnu po troske. Aj ked teraz nemam velke este davam Hemostop, aby sa to nezhorsovalo aspon a normalne ma ten Hemostop na tom riadne stipe, tak neviem, ci tam mam trhlinky ci co...
@lenkavalkova to mas na predpis ci sa to da volne kupit.dnes mi chcel manzel jedny cipky kupit co sa ku koncu tehu mozu uzivat ale bez receptu ani za pana.
@jetotu vau paráda a ako si sprísnila ked cvičiť si nemohla všetko len v strave ?
@nikolienkaa ja som vegetarián... Bývalý vegan, takže u mňa top delená strava 🙂 a veeeeeela veeeeeela vody a smoothies 🙂
Tak baby konecne mam chvilku. Takze za mna Hamilton zafungoval- do nemocky sme.dorazili o 23:15, so 4cm, hodku na to som bola na 6, praskla.mi babica vodu, krasna cira, kontrakcie sa zintentizvnili, hodku na to som bola na 9cm, potom uz boli fakt silne, aj som si pomraucala ale rozchodila a rozdychala som to, pomedzi ne sme sa s Ozzym este hrali s autami. Ale potom som ho uz poslaa von lebo uz to bolo hardcore a hresila som trosku...najhorsie nastalo ked som si musela lahnut na vysetrenie, to bolo peklo, bola som na 9,5 a babica mi chcela ten pol centimeter pomoct ale som.ju okrikla nech sa ma.nechyta lebo som sa ledva drzala pokope....a tak sme cakali kym budem citit ze chcem tlacit. Oni uz nastroje nachystane aj detske vecicky a ja dom necitila ze chcem.tlacit, len hroznu bolest az som tam hucala ze co sa deje ked pri Ozzym som chcela tak tlacit a este som nesmela a teraz mozem a nic...tak uz ma chceli ze postavit na nohy ze to dame tak ale nakoniec som na 2 zatlacenia to dala (s krikom a hresenim), za 4 minutky bol maly vonku. Ozzyho som dala za 8 minut a 3 zatlacenia ale s epi...
Jak mi ho dali na brucho hned sa ozval a ocikal ma🙂
Porod cely prebehol iba s vedenim babice a so sestrickou, bez akychkolvek liekov a bez stichov.Chodenie a stastie mi pomohlo prezit kontrakcie a placenta vysla na 2 zatlacenia pekne kompletna. O 2 hodky nas chceli poslat domov ale ukecala som ich nech nas nechaju aspon do rana reku sa vyspim...hahaha tento maly je mamin cecek a v postielke spat ani za svet cize som vobec nespala ale na sestonedeli som dostala tu istu izbu kde som bola.s Ozzym!
Alfie je zdravy, hladny a hrozne dotykovy...ja som polomrtva od unavy a idem.spat ale uz do svojej postele🙂
@fronili Hemostop sa da volne kupit a mozu aj tehotne. Ale dala mi v lekarni k tomu aj nejake tabletky, ze to mozem kombinovat s mastickou a na tych uz bolo napisane, ze sa v tehotenstve neodporucaju, tak tie som si zatial nedavala pre istotu. Budu doma v zasobe, ked bude horsie, potom po nich siahnem.
@veronikapodolska
A ako dlho uz cvičis? Mne len včera prišiel aniball , tak oddnes len začínam 🙂

@fronili jasne, to cvicenie je indivindi ale po sekcii sa ozaj odporuca tak tych 6 mesiacov pockat predsa len to je velka brusna operacia...