Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lenkavalkova to mas z opuchnutia,zavodnenia? Teda,to si ani neviem predstavit,vobec ti to nezavidim,ale uz len paaaaaar dniiii.. 🙂 inak ako to je,clovek odpuchne hned ci az po nejakom case tak uplne? Ty mas aj nejake problemy so srdcom,ked si sa tak zavodnila? Lebo ja napr.v lete byvam strasne spuchnuta a chodila som aj.na kardio.Ja ako som rano pisala,nedalo sa spat,dala som kavu a zaspala do pol 10. Teraz som chcela ze zas idem nieco robit lebo sa nudim a zas hucanie v usiach,machule,tak som lahla. Nechcem si dat dalsiu kavu,tak rozmyslam ze dam magnezko ci pomoze.
@lalia87 Daj magnezko urcite. Mne zvyklo pomoct, ked som mala podobne stavy ako ty . Ja som chodila na kardiologiu, aj som uzivala Bisomerck, ale ako som otehotnela, tak mi ho vysadil. Uz si nepamatam, ze ako dlho trva, kym to telo odpuchne, ale dufam, ze hned 😂. Ruky mam jak valceky, nikde ziadna kosticka 😅
@verunqha23 v nitre pred sekciou nedavaju klistyr, iba cievkuju
Ja som dnes umyla kupelku uvarila obed umyla riad a som ko ...😯
Zajtra poradna pobede okolo 14h tak som zvedava co nove ...dufam ze bude nieco nove 😬
@buchta666 tak ako? Zvladla si to?
Baby idete niektora rodit piatok trinasteho? 😅 Ja nie som poverciva, aj by som brala taky den 😀
Baby teraz si pozeram na nete o prietokoch. Vcera mi napisal RI:0,70. A citam na nete,ze su to hranicne hodnoty. Vy ste mali ake cisla na posl.sonach?
Baby citala som,ze ste sa rozpisali o Epi.tak mam teraz aktualnu skusenost tak vam mozem napisat ako to prebieha.pichnut vam to mozu ked ste otvorene od 4 do max 7 cm.vacsinou davaju 5-6 cm.robi sa to tak ze vam zavedu hadicku do chrbta dole medzi prvy a druhy stavec alebo treti stvrty.no a potom cez tu hadicku vam tam pustaju taku tekutinu ktora odoberie tu bolest.kym to zacne ucinkovat je to 15-20 min.a trva to cca hodinu.potom vam pichnu znova az kym nebudete dostatocne otvorene aby mohol prebehnut porod.potom sa uz nepicha.az ked je dieta vonku tak sa pichne dalsia davka aby ste necitili sitie.osobne mozem povedat,ze to bolo dobre rozhodnutie dat si to.ta ulava od bolesti je uzasna a potom pri tlaceni aspon mate silu.n:slight_smile: ak este mate nejake otazky kludne sa pytajte
@lenkavalkova hej pred chvíľou som nad tým tiež uvažovala 😀 celkom sranda dátum 🙂
@majaon tiež sa čudujem ze som este neporodila niekedy ked si dávam dobre aktivity ....
A tiez kríze dnes bolia dost ... Ked som porobila lahla som si na pol hodku a ked som sa chcela postaviť katastrofa ... Jak invalid ... Keby nieje vedľa mna postielka ktorej som sa prichytila tak sa asi nepostavim a zgulam sa na zem :/
No baby to mame podobne...ja dnes polihujem, doobeda som robila a varila ale od 12 mam kríze v ťahu..uz nech to je za mnou. Ja idem 12.1. na poradňu a ma mi naplánovať cisársky, aj ked by som mala mat 13.1 to je jedno aký dátum...dôležité je ze mala naša sa uz narodí. Som zvedavá aký termín mi da. Spolieham sa nato ze cez víkend slúži a určite mi naplánujú cisársky uz...
Babi dakujem ja naozaj sufam ze sa to rozbehne skor.Ale ani pohyb som nemala v poslednom case len doma upratovala.Za to ma vcera manzel vyvencil po dedine sme sa boli sami vecer prejst.velmi dobre mi ta prechadzka padla.a dnes som isla na vlasy tak som tahala simca na sankoch tam aj spät😊.takze som nafarbena a simi konecne ostrihany.✂
@marusia_81 no tak sa hlasim. skoncila som na porodnej sale fuu zo tri hodiny som tam bola, ale kontrakcie mam stale len slabe a nepravidelne, tak ma este poslali domov. drobec by mal mat 3800-4000 g takze nie je to az take tragicke ako ma strasili, ale ja mam aj tak vnutorny hlas ze porodna vaha bude nad 4 kg. inak urobili mi hamiltona 😨 tak som zvedava ci to bude mat nejaky efekt.. ale ak do konca tyzdna nic tak v nedelu o 7 rano prijem do nemocnice
@nikolienkaa ja som tiez uvazovala ale citala som o tom ze to skor neradia ako ano.Vraj maternica potrebuje cas aby sa znovu stiahla takze len cas.A trpezlivost.
@lenkavalkova ja mam v piatok planovanu sekciu 🙂 sama som si vybrala, 13ka je moje cislo 🙂
@lalia87 inak ty ked mas nizky tlak a je ti takto zle, tak s tym magnezkom by som bola radsej opatrnna. lebo ja mam tiez nizky a presne poznam stavy ktore si mala. a vtedy ma dost upozornili ze mg este viac znizi tlak. tak neviem. hlavne vela oddychovat a pit vody, pripadne prisolit, prikorenit jedla, trosku rozpumpovat ten tlak a hadam aj tie stavy sa polepsia.. ja mavam teraz posledne dni taketo stavy v noci ze uz neviem ci idem umriet ci co 🙄 ale tak snad par dni zvladneme a este... a potom budeme nadavat na ine 😅
@marusia_81 innak s tou epi je to presne tak ako pise aniko ja som tiez pri prvom nemala ale tentokrat uz bez nej rodit nejdem ani za nic tak dufam ze mi ju stihnu pichnut kedze som na 3,5 otvorena a kym sa spustia pravidelne porodne kontrakcie + pol hodina minimalne cesta do porodnice, ... ale nejdem si nic privolavat, bude tak ako ma byt 😉
@fronili s tym krckom, tak ja som bola do 38 tt zatvorena, a na dalsej poradni uplny skok ze na 3 otovrena, ale odvtedy sa to viac nepohlo, medzitym uz davno porodili baby ktore boli zavrete a zrazu sup a isli rodit, takze to podla mna nemusi byt ziadne pravidlo ze sa musis zacat otvarat, a hlavne u nas u druhorodiciek aj ked sa zacnes tak to neznamena ze ides hned rodit, tak ako mna navnadili doktori a nic... takze ostava len cakat 😇
@zuzuk22 presneeeeee 😅 takto uplne presne vstavam z postele aj ja 😅😅
@natalia_17 haha ze potom budeme nadavat na ine 🙂 u mna je to s tym magnezkom take zvlastne,lebo ja by som ho mala uzivat aj mimo tehu kvoli tetanii a aj pocas tehu,vsetky baby boli take pedantne a uzivali niekolko tabletiek denne a ja tak hala bala kedy som si spomenula 😕 lebo presne mi po nom niekedy ostavalo tazko. A co ja som nebola nikdy extremna kavickarka,akonahle na mna isli stavy,tak som si dala slabu kavu kazdy den a bolo lepsie. Vcera to bol ale extrem,to sa mi este nestalo,dnes tiez na prd ale slak ma triafa z lezania,pripadam si ze len kysnem takto 🙂 a ked lahnem a potom sa mam dvihnut,tak sodoma gomora cecilko 🙂
@natalia_17 si ma aspon trosku povzbudila do dalsich dni dakujem moc 😘
@mamuskazuzuska super :D Mne nedali na vyber, ja mam 12-teho. Akurat to doktorka okomentovala, ze na Ernesta moze byt? A ja ze moze :D
@lalia87 ja mavam tiez nizky tlak, uz mi namerali aj 80/40 raz a to som nebrala magnezko. Teraz beriem pravidelne a tlak sa drzi na 130/80 a celkovo, ked som ho uz brala dlhsie som sa zacala citit lepsie. Predtym som ho brala len ked som si spomenula, ale potom som otehotnela a nemohla som na migreny nic ine, tak mi gynekolog kazal brat kazdy den 3x, ze pri dlhodobejsom uzivani sa aj migreny zmiernia a veru. No uvidime po cisarskom zas s akou silou nastupia 🙄
@lenkavalkova to si pamatam ked sme o tychto migrenach spolu pisali este v zaciatkoch. Vtedy som ich aj ja mavala neskutocne,az som vracala a radila si mi. V tom case som to magnezko uzivala,to si pamatam,kavu som nemohla ani citit.
Boooze ked sa tak nad tym zamyslam,cim vsetkym sme si tu vsetky baby spolu presli,vsetkymi radostami a starostami,ako sme si pomahali a uz je tu finaaale ❤
❤ za malinko, juj ved vsetky vieme ake to je s tymi nasimi bruskami ... 😎 ale baby uvidite teraz somreme ze vsetky chceme uz ist rodit a mat to za sebou a ked sa drobcekovia narodia, este budeme aj spominat ako bolo fajn ked cusali pekne v bruskach. obzvlast tie co mate uz nejake deticky doma, viete o com je rec 😉 a budeme to mat x 2 😉 @zuzuk22 chichi..

@lalia87 teraz mam nedokrvene koncatiny uz aj cez den, ale cez den sa to da vydrzat, ale v noci to boli...inak mravcenie mam v rukach vkuse a opuchnute az strach. Ale teraz som prisla z anesteziologickehi vys. a povedal, ze neva...tak uz len vydrat, po cisarskom sa snad odvodnim a bude lepsie ;). A tebe je dnes ako? Uz lepsie?