Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lalia87 najprv prilož potiahne koľko sa jej bude dať a potom ju prikrm napr.40ml ,...ked niečo nechá znamená to ze si vytiahla dostatok aj z tvojho 🙂 v nemocnici som to tak robila este trochu doma ale non stop sme na Bebe 🙂
Dievčatá ako mam rodine povedať nech nebozkavaju malého 😨😭😭😭 som z toho na nervy....
@veronikapodolska to mama tak nam vari,a inak vsetci riesia len moje cecky. A uz zacinam rezignovat. Na ten co ide ju vzdy prikladam aj budem,aj caje pijem,na ten druhy neviem ci sa nevyprdnem,teraz mi zas tak rozkrvavila bradavku a nejde nic z neho. Mozno skusim tu cievku.
@nikolienkaa presne takto som urobila rano,dala moje,zarovila 40,vypila 20 a zalomila na dve hodky hned mala.
@lalia87 no tak dobre to robíš 🙂 ona si lem doplnila bruško s tým umelým 🙂
@lalia87 kokos aj u mna kazdy riešil cecky a bradavky teda najviac svokrovci kokos co ich do toho by som im vedela papučou po papuly dať ked sa ma to pýtali furt...
...a este aj bar Jaky ľudia ked sa pýtajú kojis? To co ich je do toho kokooos
Zas som len rozčúlená 😂😁😁
@majaon nadherna je 😍 no mi mame tak v zadu budeme nosit teda 🙂 a Sofi zatial tiez nechce dudel. Vypluva ho stale....asi mozno 3x dokopysi ho nachvilu nechala. 🙂 ale myslim ze casom si to este rozmysli 😂 uz sme boli dnes aj u tej dr ky 🙂 teraz dalsia poradna 14 2. A vtedy pojdeme aj na tie klbyky🙂
@zuzuk22 ak ho vies vyppnut tak mozes s vypnuutym 🙂
@nikolienkaa normalne by aom im to vysvetlila.preboha sak hadam vedia ze by to nemali.nam to doktorka striktne zakazala.ziadne bozkavacky!!!aj keby nezakazala zakazem ja sak preboha to su babenka nemaju este taku imunitu ako dospely clovek.to ich fakt nenapadne samych?😡sak sa hnevam aj za teba😅
@lalia87 fakt sa nestresuj aj ja som si po Simonkovi povedala ze pri druhom taku chybu neurobim.povedala som si chcem kojit samoska ale ak to nepojde a malinka by mala hladovat urcite by som dala um aj teraz davam niekedy vecer ked je dlho hore a ani za pana zaspat a vkuse pyta a nic jej nejde a nervaci .zarobim mliecko a dokrmim ju.Normalne povedz rodine ze nech neriesia tvoje prsia a nech ta nehaju na pokoji ze si urobis podla vlastneho uvazenia.A ze ak ta chcu navstevovat nech to neriesia.
@nikolienkaa cooo svokrovci🙉no ty kokos asi by som im povedala ze svoje deti si odchovali tak nech neriesia tvoje kozy😂ja som mala zas taku salenu znamu kotra vkuse sa pyatala kojis a ako a to musis tak a hentak a ukaz ako kojis atd kokos.a na tych cudzich nemam slov niekoho poznas z videnia chce sa pozret na babo do kociku a potom bum jak z jasneho neba-kojis?😲ti matie co teba do toho si pomyslim.ale uz som povedala ze ich asi budem odpisovat a poviem nie nekojim ale odsavam a davam susedovym mackam😂😂😂😋
@fronili Ďakujem veľmi pekne za radu 🙂 my skúšame klasické francúzske mliečko dosť ho chvália tak uvidíme, dúfam, že pomôže. Dnes som bola aj u svojho gynekológa mala som sa hlásiť do 3 dní a mal ma pozrieť, no predpísal mi len antibiotiká a o dva týždne mám prísť, to celá kontrola, že až vtedy pozrie, či už je všetko preč :( modlím sa nech tam už nič nie je, nechcem ísť znova do nemocnice a preč od malej.
už aj my máme naušničky ale dali nám najskôr chirurgickú oceľ a že až potom môžeme dať zlato, že vraj teraz je taký postup, ale skôr si myslím, že obchodný ťah, lebo 2 eur prepichnutie a 10 eur náušnice, boli sme v zlatníctve prepichovať.
Baby ja budem k vam uprimna ohladne kojenia.. ked som dosla z nemocky som mala mlieka ako nasrateho s prepacenim, take plne cecky, stale mi to mlieko tieklo vsetko bolo od neho.. a mala je na umelom.. pretoze ja poriadne nejem, nechuti mi, nemam cas a ked si dam tak blbost.. raz sme boli na cine, nakojila som ju a bola umrncana, zrejme jej tam daco vadilo.. hovori si stale sledovat co zjem a cakat na jej reakciu? Nie.. aj pohoda lebo dam ju mame idem prec daco vybavit kupit, to iste drahemu.. v noci som unavena drahy sa stara ja spim a nemusim vytahovat cecok.. tiez kazdy ci kojim preco nekojim.. aj preco nekojim lebo neviem kolko zjedla kedy bude asi hladna zasa.. ano bolo to krasne ju mat na cecku ale trapit sa? To nie.. umele je drahe ale je to pre mna aspon pohodlnejsie ako aj ked kazdy den rozmyslam ci jej zasa davat cecok a mozno by uz ani nechcela.. citim sa aj ako krkavcia mater ale vcera co som jedla nakolko nestihala som: o 11h kava, o 16h maly langos so smotanou a syrom a o 20h banan.. no co by s toho mala ta krpata s toho mlieka? Nic moc
@veronikanellka171 Veronika,ja ta teda neodsudim vobec, hlavne s tym,ze vies kolko spapala,odoada stresz toho ci mala pribera nepribera. U nas (Rakusko), z toho vedu nerobia vobec,a sama porodna sestra povedala,ze dnesne UM su tak kvalitne,ze s tym problem neni. Inak velmi dovre je Adaptil Pre HA. To nam davali aj v nemocnici
@veronikanellka171 ukludnila si ma,ja tiez jem minimalne,dovcera som nic ine nerobila len masirovala a nahrievala cecky poriadne nejedla a len nervozita je z toho.ako casto v akych intervaloch im davate teda papat baby? Vzdy ked sa zobudia? @nikolienkaa
@veronikanellka171 ja presne to iste.mne nechuti jest sem tam nieco schrupnem ale prepchavat sa aby som mala dostatok zivin pre malu tak velmi sa mi nechce.3 tyzdne som odsavala a davala malej s flase aby som vedela kolko vypije ale posledne dni som uz nestihala nakolko mala casto chcela a vela a v kuse odsavat sa uz nedalo nakolko aj ine veci mi trebalo spravit.zacala som davat nutrilon a raz denne odsajem.aj mala sa mi vidi spokojnejsia dlhsie pospi aj brusko ju prestalo boliet nakolko mala problem s vyprazdnovanim
@lalia87 moja kazde 3hod papa ale napr vcera jedla vecer az po 5hodinach a z toho bola 2hore a potom v noci jedla po 4hodinach.. ale vacsinou pravidelne kazde 3hod sa budi hladna.. ma 3 a pol tyzdna a papa 90ml no niekedy da aj viac niekedy menej
Mam 2kamosky co koja od septembra.. placu ze sa nedostanu od deti, jedna ze max sa dostane ked jednu davku odsaje ale inak sa nikam od septembra nedostala od maleho
@veronikanellka171 no.mojej som zatial len 2x dala bebu po kojeni a zarobila som 40ml a vypila takych 20ml,ona po par cucoch hned zaspi aj pri cecku aj pri flaske. Ale vzdy po bebe prespi aj 2 a pol hod. Teraz som jej behom hodiny uz dala 2x cecek po 20min. nech sa vyspi lebo chceme kupat a dam ju do postielky a v momente je hore.
@lalia87 no cez deň každé 3hodky niekedy si vypýta aj o 2hodiny a v noci mi vydrží aj 7-8hodin bez kŕmenia a Bez prebudenia 🙂
@nikolienkaa zaaavidiim dufam ze aj moja s tym zacne 😀
Kolko vypije vecer ked tak pekne celu noc spinka? Mna doktorka upozornovala, ze mam maleho budit aj v noci kazde tri hodiny, ale on vela nepapa, niekedy 80ml, niekedy 50-ml,mal by jest 150 ml na 1 kg vahy, co vsak za den nespapa
@bona7 mna ucili cez den budit a v noci nechat spat, no ja ju nikdy nebudim
@bona7 90ml vypije a ked sa zobudí po toľkých hodinách tak znovu 90ml potom uz znovu funguje 3hodinovy režim
Kupeme väčšinou okolo 6 ...plus mínus pól hodinka
@bona7 môj začať uz 2mesic ja viem ze by mal vypiť uz 150ml
Niekedy mu zarobím 120ml ale vypije len pekne tich 90ml a ved aj tak si vypije len tolko koľko potrebuje
Ja kojim a dnes sme boli u dr prvy krat a povedala mi ze cez den budit kazde 3 hodiny papat a v noci kazdych 5 hodin. A ze dat jej papat vzdy ked si vypyta ked aj kazdu hodinu...
Inak nejako neriesim ten cas vam poviem....ked si vypyta alebo ked sa zobudo vtedy jej dam vzdy papat 🙂 aspon zatial teda 🙂
@zuzuk22 Budit?! To co je za pediatra? Dieta si vie vypytat samo. Vobec ho nebud-pekna hlupost😉.
Kamoskina pediatricka tiez najskor "nadavala",ze maly moc pribral a ked jej povedala,ze v noci spi aj 6 hodin- tak nech ho zobudi-no jasneeee....a v konecnom dosledku ak by ho budila priberie este viac...😂
Netreba vzdy brat reci pediatra doslovne. Urcite by som dieta nebudila...

@lalia87 aby som ťa povzbudila su ženy ktoré kojili len z jedneho prsa, sice potom je trošku problem s velkostou ale v podprsenke to nevidno 🙂 hlavne sa musíš ukludniť psychika je velmi dôležita vôbec nemysli na to že má málo mliečka, podpor tvorbu čajmi, ked tak tabletkami tou senovkou, vela pi tekutin, a ukludni sa, psychický pohoda a kladný prístup je najdôležitejší, všetkých z rodiny pošli do kelu nech ti daju pokoj maximálne obed navarený môžu priniest, skuste to cez tu cievku jeden koniec daš do flašky s umelym mliekom a druhy si prilepiš ku bradavke, držím palce 🙂