Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@julinka88 aj nás vecer boli tiež to trvá cca do tretej rana ale nekričí, len je nepokojná puci sa krúti potom grcka a zasa prsník a stále dokola😕 Ja vecer masírujem bruško po kúpaní pupikom a dávam coliprev asi viac sa už nedá robit🙁
@zuzuk22 ide to,vsak? 🙂 este len teraz som bola v nemocke,ale nespominam na nu vobec dobre,hlavne posledny den bol mrga zly. Svokrusa nam hned kupila nejake 50tky,lebo vsak plavame vo vsetkom nenormalne :D ale vsak dorasteme,len co ked je taka drobienka 2 a pol kilova 🙂
@julinka88 aj moja je tak. Nevedela som ci to ma z mlieka ci z um,lebo vcera sa jej nedalo ani vykakusat. Tak dnes je cely den len na cickoch a puci sa,poprdkava. Vcera vecer sme dali espumisan,dnes dame na vecer asi zas,len moze sa to? Predsa len lieky a takym malym prtatkam,ja sa toho dost bojim. Sab simplex a baby cam nam v lekarni povedali ze to je pre starsie ako trojtyzdn.tak mame ten espumis. Dnes som si uvarila zemiak.polievku a vidim to na dietu
@lalia87 no veru ide to rychlo 🙂 tak vy ste ozaj malinky🙂 my mame 3600g a vela veci je nam velkych 🙂 tak vam to ozaj musi byt mega velke 🙂 ved ona to zachvilku dorastie 🙂 ja v nemocke fajn celkom len som mala s bradavkami trosku priblem som mala na zaciatku take trhlinky krvave ale uz to mame dobre nastastie . a ty preco zle ? Koli tym prsiam?
@zuzuk22 hej hej kvoli prsiam,mala tam dost schudla a netusila som,co jej dam doma papat ked cicky nesluzili. a ked som sla dom,este som ani spravy nemala nic,pobalena nebola,hole ceci,nabehli mi tam traja praktikanti po postel ze potrebuju,zacali tam traja menit plachty,zavadzali,nemohla som sa pobalit,vsade do mna drgali,potom odniesli postel a doniesli novu babu aj s babom,ta sa ti tam zacala hned vybalovat,veci mi odsuvala,na prebalovacom pulte mi vsetko zhrnula a zacala ho cely zapratavat,hovorim jej ze zbytocne to tam dava,ja tam este musim malu prezliect. Vystahovali ma za par min.a ja ani veci po malu nemala lebo tie mala polovicka. Dvere nam nemal kto otvorit,tak mala naobliekana jak cibula a stali sme neviem kolko pred dverami.O tom jak som bola dopichana ani nehovorim,praktikanti si ucili branie krvi,v jeden den sa 4 vystriedali co predosli traja sa nevedeli trafit a este injekcia do riti ktora sa dava zenam po prirodzenom porode,som myslela ze umrem od bolesti,hadica co mi mala krv z brucha vytekat sa upchala a podtlakom museli tu krv vytiahnut,no krasne spomienky mam 🙂 🙂 co ti poviem. Samotny zakrok super ale pobyt katastrooofa :D
@mamuskazuzuska
@veronikapodolska
@mattkapd
@zuzuk22 jaj baby dnes je to extrém s tým grckanim 🙁 už sme s drahým zisťovali na nete či je to normálne a že je to Ok,že by mala papať radšej častejšie po troške,no ale ako jej to vysvetliť? 🙄
Inak aj nám sa šúpali nožičky,ja som natierala čistým olivovým olejom a už v pohode 😉
@julinka88 a nemate detsku koliku? pri dcere sme mali, zacalo to ked mala cca mesiac a skoncilo, ked skoncil treti mesiac. Lekarka nam predpisovala antikolikovy nutrilon. Bolo to strasne o 9 vecer zacala plakat a koncilo to o 1-2 po polnoci. Nic nezaberalo, stale len na rukach a potom zrazu akoby seklo a bolo dobre.
@julinka88 Aj ja iba kojim, co je u mna mensi zazrak a preto sa snazim vela pit, ale tak tolko co ty nevypijem ani ked sa pototo 😀. Aj teraz ten caj pre kojace matky lejem do seba viac menej nasilu ;)
@lalia87 krasne drobatko mas :D
Baby ja natieram malu detskym olejcekom aviril a som spokojna 🙂 vravi sa ze ked dlho prenasate babatko tak sa ma viac suchu kozu... Ale ako pouzivam ten aviril tak kaxdym dnom je to krajsie a krajsie 🙂
@verunqha23 nemajú sa olejcekovat bábätka ale do kúpeľa dávať Linolu
@julinka88 tento isty problem mam aj ja s malinkou.Cez den v poriadku nema problem ale ako pride vecer boli ju brusko niektore dni som musela dokrmovat um a vtedy to nemavala.Preto som sa rozhodla posledne dva veceri davam len um na spinkanie z dm babylove a malinka je spokojnucka.Sice man sem tam vycitky a trapi ma to ale premna je dolezitejsie aby som ju netrapila ked je este hladna domrmim um a hlavne neboli ju brusko.nakolko striktne si davam pozor na stravu a aj tak nala bolave brusko.Aj napriek pupiku a sab simplexu.
Babi prikladam foto deticiek zboznujem tie chvile ked maly z nicoho nic pride a mojka sa s Adelkou😍
@lalia87 no u mba podobne ale ttak ty si to mala vidim este horsie ako ja . mna jedna na porodnej sale tak dopichala co mi isla zaviest tu kanilu do ruky ze ak by nahodou trebalo nieco pichnut...neviem co bola zac ale pichla prvy krat praskla jej zila...druhy krat to iste 3x zas...hovori mi co mate problem zo zilami ze toto sa mi este nestalo..ma ja ze nie este sestricka mojho gynekol.mi hovorila ake mam dobre zily ze kazda by take mala mat....a uz sa brzda chystala na druhu ruku ...ked to zbadala starsia druha sestricka a hned prevratila ocami ze pre boha to co vam dorobila....celu ruku som mala dolepenu...hned povedala ze ja vam to pychnem radcej...a hned na prvy krat mi to pychla a islo to....este ze tam bola bohvie ako by skoncila aj druha ruka...este teraz ju mam celu samu modrinu...a nakoniec som to ani nepotrebovala...a tu inekciu do zadku aj mne pychli ale zato ze ja som negativ a priatel aj sofi pozitiv a vtedy sa to pycha...ale to ma nebolelo vobec nastastie . robila mi to sestricka normalna chvalabohu...a v den odchodu tiez asi okolo 11h dosli na izbu baby ze potrebuju postel pre druju nachystat...kukam na ne ze sak ja este nemam ani papiere prepustacie...a akurat som kojila...a mala este ani nausnice nemala prepichnute....kukali na mna ako telce...isli potom za ucitelkou ci co im to je a dosla za mnou ze sak mozem ostat na izbe len postel potrebuju prezliect ked dokojim. Ze mozem tam este ostat...tak ze dobre no....prezliekli a nastastie ma uz nik potom odtial nevyhnal. Cca o pol 2h som odchadzala. No pristup to bol teda uzasny ozaj....
@nikolienkaa mozu sa babatka olejcekovat 🙂😰 mne to povedala aj sestricka v nemocnici ... Aj mamina povedala ze mozu lebo moja mamina pracovala na detskom oddeleni s babatkami a ma stym skusenosti ...
ja tiež používam starý komunistický aviril olejček 🙂 pri všetkých troch dcérach a všetko OK, plus na tu suchu pokožku používam do kupela takú olejovú zmes, lekarka mi to dala 🙂
Baby myslite ze tie kvapky espumisan,sab simplex a pod.sa naozaj mozu davat stale pred jedlom ci po? Predsa len su to lieky,neuskodi to tym malym telickam? 😕
@zuzuk22 no absolutna krasa,ja tiez som nemala ani kam malu polozit prezliect,ja si kde sadnut. Este som sla na wc a praktikant spolubyv.na moj kufor ze: co s tym kufrom? Lebo im zavadzal. A spolubyv.ze vsak ho dajte nabok ked zavadzia. A on ze:ja? :D Potom som uz dosla akurat. A ta inj.do zadku bola na stahovanie matern.ale to mi nemali dat lebo ja som to dostavala v infuzkach postupne,som myslela ze mi vnutro vyrve aka bolest. Takze aj ty si bola ako.narkomanka? Ja este teraz mam modriny po rukach :D Vsetko bolo inak ako som si planovala,aj odovzdavanie malej stastnemu tatovi,vsetko sa dodzubalo za tieto ich cachre machre a tak mi to je luto a neviem vratit cas.
@lalia87 no tam to tak funguje stale takto co som pocula...:( no to ano celu pravu ruku mam modru ...este stale...
A mne to pychli potom inu inrkciu ako tebe. Ale ja som este asi 2 3 dni po porode pri kojeni citila jak sa mi stahovala maternica...bolelo to dost este ale potom uz bolo fajn . a tesim sa aj ze uz mam len 1kg navyse od povodnej vahy 🙂 aj ked este chcem dat dolu viacej 🙂 uvidime 🙂
@zuzuk22 ja ani neviem kolko mam,ale brucho sa mi super splaslo,uz ho mam skoro take ako pred tehu,len nad ranou je este trosku vacsie aj velrybie nohy mi odpuchli 🙂 uz som opat v starych kolajach 🙂 ale nemam vahu,aby som zistila kolko presne mam :( dnes kupeme malu,hlavne tu chcem odvazit na kuchynskej vahe ci nieco pribrala drobienka 🙂 takto pred tyzdnom skoncili s babou predomnou a uz som predychavala ja a zrazu prisla sestricka ze: este chvilku pockate,islo sa na obed 😂 sak co by som nepockala ked som od 5 rana cakala 👏
@lalia87 no pekne od nich 😂😂😂
Ako casto kupas? My jazdy druhy den 🙂 v cistej vode 🙂 dnes tiez kupame. Ale pridavam este trochu do kupela ten hypermangan co malu v nom kupali aj v nemocke lebo bola z toho ich oblecenia taka cervena. Uz to nema skoro vobec ale este trosku sem tam tak este chvilu ho budem davat . potom uz len v cistej vode 🙂
@zuzuk22 my tiez kazdy druhy den,najprv som v cistej iba ale potom som si vsimla ze mala cervenkavu ritusu,tak som.zacala pridavat repikovy caj na cas. Aj sudokrem som zmenila na bepanthen. Dnes ju asi trosku natriem aj mliekom na tie supinkate nozky. Ty natieras niecim? Ja som doteraz nedavala vobec nic ani oleje ani umyvacue emulzie nic
@lalia87 ja zatial tiez nedavam nic na tie suche nozicky co sa jej supu. Uvidim ale sa mi zda ze uz to ma lepsie . nechcem ju mic natierat chemikaliami....zatial nepouzivam vobec nic ani oleje nic . ani s olim som nic nedavala. Ja davam na ritku krem z dm babylov super cena nejake 3eura stoji a je super 🙂 pri olim som mala najprv bepanthen ale sak to je ake drahe a minalo sa to cim dalej viac a potom mi kamoska poradila tento a je super 🙂
@zuzuk22 my na ritku rybiu pastu a bepanthen len ked je zapareny 🙂

Baby mate tu niekto priblem s bruskom malinku to vzdy na vecer chyti a potom reve aj do 4 rana ja uz ani nic nejem len aby bola v pohode ale nezabera chcemnjej na vecer davat nutrilon komfort lebo uz nevladzem rano vstavam rozbyta nehovoriac o malinkej ako sa nadrapuje😢