icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

hrivushka
3. feb 2012

@chelonka a nebojíš sa že pes bude žiarliť? akeho maš psa?
no k tomu mäsu...najprv len kuracie som začala, bravčove ani moc nezjem lebo mi strašne smrdí. možno skusim ešte rybami, to sa mi zda ešte lahšie ako to kura. no bohvie čím všetkym su tie obchodove kurata napichane, same antibiotika a rastove hormony... ked mam to kuracie mäso nasekane na male kusky, a iba pomenej, napriklad v nejakych cestovinach, nerobi mi problem. no takto pečene kura zjesť, to už je zle, jednak mam asi nejaky psychicky blok alebo čo, ja furt nad tym lamentujem že chuda kura a druha vec potom sa mi to blbo trávi. už sa takto trapim tri mesiace. no tie probiotika by som skusila len som si nebola ista či sa možu aj v tehotenstve. máš skusenost s nejakymi konkretnymi?

ewca99
3. feb 2012

ahojte, chcem sa vás opýtať mali ste niektorá bielkoviny v moči?neviete či je to niak nebezpečne?

lenka_x
3. feb 2012

@hrivushka no vlastne ich nemam na starosti, maltezak je brachov, ktory s nami nebyva, ale casto ho varujeme a priatelova segra ma z utulku dost velkeho psa, ten byva s nami, z toho mam trosku obavy, ze ako on a babo, a ostatne zvery su v pohode - zavrete v akvarkach a terarkach (az na toho raka, co sa stale snazi dostat von, toho musime strazit)

lenka_x
3. feb 2012

@hrivushka ved ked ma priatal dvoch, tebe toho jedneho uz vyvenci a je to bez starosti 😉

jankalac
3. feb 2012

tak uz sme doma, budeme mat dievcatko 🙂)))))))))))))))))) juchuuuuuuuuuuuuuuuuu tesime sa, vsetko je v poriadku ako ma byt. dr bol super, vtipkar, mame 17fotiek a viac ako polhodinove video.
boli so mnou svokrovci , manzel nemohol..... tak mali zazitok 🙂)))))

milacik0106
3. feb 2012

@jankalac gratulujem k dievčatku 🙂

marianax
3. feb 2012

@chelonka dakujem moja pevne verim len to cakanieeee 🙂

marianax
3. feb 2012

@jankalac jeeeeeeej gratulujeeeeeem to su super spravy moja tesim sa s tebou 😉

chelonka
3. feb 2012

@hrivushka http://www.swissnatural.sk/produkty9.html ja používam tieto a som s nimi velmi spokojna - odporučila mi ich moja imunoalergologyčka a aj gynekologyčka a samozrejme sa možu užívať počas tehotenstva ale ako je to pri všetkych probiotikách treba ich užívať dlhodobo hlavne pri alergiach a pod veciach. aby sa ta vytvorena dobre crevna kultura aj udzžala ešte mi boli odporučané tieto, ževraj su najlepšie, ale aj nadjrahšie http://www.biogaia.sk/products/BioGaia_chewable... - ale ak by som mala davať babatku probiotika proti kolike tak asi tieto.
Dúfam, že sa nenahneváš na čo teraz napíšem, ale u teba je to zle trávanie aj psychosamatickým problemom, lebo ako si sama povedala, si ho navodíš sama tými myslienkami, je to presne to iste ako ked mas v niečo odpor a mas to zjesť tak je ti takmer vždy z toho zle a boli ta brucho. Ak teda chceš papať maso ako babatku aby malo dostatok všetkých živín tak sa snaž pri jedle pozitívne myslieť a už vôbec nie na to ako to zviera pri tom trpelo a ti poviem, že prasiatka trpia viac ako hydina!!! Tak zas nie všetka hydina je prepchata antibiotikami to sa zas nemusíš bať aj zelenina veru obsahuje kade čo, rozne pesticidy, urýchlovače rastov, mnohé su geneticky modifikované a pod. a to ti poviem na 100% že je to tak. Teraz už nemáš v ničom záruku ani v biochodoch!!! Stači ked mi alergologyčke povedala čo sa nachádza v dzusoch v obchodoch a detských výživach - my to zakazala jest ako silnému alergikovi a ekzematikovi! a povedala že ked raz budem mať deti tak radšej nech urobím ja tu vyživu aj ked je to omnoho pracnejsie ako kupit!

chelonka
3. feb 2012

@hrivushka a ja mám doma zlatého retrievera fenku no a či bude žiarliť no teda uvidíme, ešte stale zatial snami spava v posteli je to nas maznak hrozne ju lubime. hádam nebude žiarliť 😀 myslím že pokial ju nebudeme zanedbávať tak nebude

chelonka
3. feb 2012

@marianax tak to ti verím, to čakanie bude asi to najhoršie, ale to zvladneš neboj, ani sa nenazdáš a už prejdu tie týždne ako voda!!

chelonka
3. feb 2012

@jankalac jeeeej tak dalsia dievka Gratulujeeeem. Konecne sa tu aj dievčatka rozmohli, ved furt sa hovori že dievčatiek sa rodi viac jak chlapcov a do teraz sme tu štatistiku dajak kazili 😀

chelonka
3. feb 2012

@hrivushka a ty máš akého psika či psíkov si písala niekde v predšie že ich máte viac

hrivushka
4. feb 2012

@chelonka to viem že určite je to aj z mojej psychiky a z toho ako sa k masu staviam 😒 no musim s tym niečo robiť lebo normalne to nie je.
priatel ma dvoch psov- hovawartov ale tych mame na zahrade a o nich sa stara on. ja mam svoju fenku- taku krizenku, strednu, cca 30 kilovu. no aj ona spava na gauči 😀 a chcela by som sa jej venovat tak ako doteraz snad to pojde.

marianax
4. feb 2012

@chelonka ano to dufam ze to naozaj rychlo prejde a vysledky budu v uplnom poriadku 🙂 no a co dnes varite babenky? ja pyrohy a zeleninovu polievocku moja najmladsia Emmka dnes ide na narodeninovu party ku kamaratke tak sa budeme paradit 😀 inac prajem krasny dnik vsetkym tehulkam 😉

adulka165
4. feb 2012

@marianax ja idem dneská robiť kurací perkelt s kolienkami a chcem urobiť cesnakové trojuholníčky a aj koláčik - dunajské vlny /taký s pudingom a kyslou smotanou / večer čakáme návštevu - susedovcov a kamošov tak sa idem realizovať v kuchyni xi Inak sa mi vnoci stalo že som hodinu bola hore lebo som bolá stále smädná /pizza na večeru to asi už nikdy .../ som nevedela zaspať ločkalo mi v žalúdku tak som pokukala na nete nejaké pekné vecičky pre malinké len škoda že ešte stále nevieme čo čakáme ale pondelok sa idem objednať na 3D tak sa teškám. 22.2. idem na poradňu a to idem piť tú cukrovú vodu ... Pekný dník babenky 😉

marianax
4. feb 2012

@adulka165 jaj tak ty sa dnes riadne nakrutis v kuchyni 🙂 no mne sa tak nic nechce ale ked sa uz rozhybem tak to pojde raz dva 😀 aj tebe a vsetkym babenkam pekny dnik 😉

chelonka
4. feb 2012

@hrivushka no niečo hej, lebo inak si iba privodiš zle travenie a bolesti bruška a nezabudaj že teraz už tvoje babatko cití všetko to čo ty aj bolesť!

jeee hovartouuu to su krasne psíky ale aj orieškov mam rada, ja mám rada strašne všetkých havinou opustených zobrala domov. Neboj určite to pojde, povačšine čo som sa stretla, tak psíky sa správali skor ochranársky voči babatku, a ked sa male len pohlo, alebo jemne zamrnčalo tak hned volalo paničku alebo pana k babatku, len je hlavne ked prinesieš babatko domov, nechat ho očuchať psíkovi aby ho spoznalo a nebralo ako nejaké tabu a votrelca.

Jedny známi maju tiež retrieverku, a všetko bolo OK bola uplne jak keby to bolo jej mláda :D len ked malý začal viac behať a asi v 2 rokoch jej začal obsadzovať jej pelíšek, ale aj tak to zvladli havko len chudáčik kukal jak pučik že čo sa to deje, že to je jeho miesto. Bože keby si videla ten pohlaaaaad psíka normálne zdesenie, strach a neštastie že prichádza o to svoje útočisko :D ale potom si to všetci vysvetlili, malý tam prestal chodiť a su najlepši kamarati! 😀

Neboj zladnes sa venovať obom, ved vzdy ked pojdeš kočíkovať zober aj havinku so sebou - vieš aka bude rada a bude ti veelmi vdačna že ju budeš brať aj nadalej ako sučasť rodiny. Potom ju sem tam pomojkáš a všetko bude fajn.

chelonka
4. feb 2012

@hrivushka aj vo vedlajsom čižiaku čo maju male dietatko a aj vačšieho psa, tak všetko bez problemov voči dietaku - nežiarlil, len trochu nanho pozabudli tak to potom prejavoval vonku a to tak že zabudol čo je to poslušnosť 😀 😀 Ale inak doma úplne perfektný pes, malého hračiek sa ani nedotkne a ani mu to nevysvetlovali, pes velmi dobre vie čo su jeho hračky a čo už nie!

chelonka
4. feb 2012

@marianax tak ja varím gulášik, a budeme grilovať panenku juuu už mi tečú sliny 😀

myska183
4. feb 2012

ja som normalne zufala:( pomaly vsetci sem aj z mojho okolia co cakaju mimi aj neskor vedia co to bude a my sme boli vcera uz druhy krat na 3D ultrazvuku a doktor nam povedal, ze mozno dievcatko, ale ze nie je si isty a uz druhy krat sa nam nechcelo ani ukazat ani ziadna pekna fotecka. ale aj tak ho lubkam🙂

marianax
4. feb 2012

@chelonka ooooooooooo mnamkaaaaaa 🙂

marianax
4. feb 2012

@myska183 oooooooj moja nebud smutna ved ani ja presne neviem co to bude lebo tiez nam povedala lekarka ze asi chlapcek ale nie je to vobec iste 🙂 na 3D som si myslela ze sa mamicka dozvie presne co to bude hm 😕 ja idem na 3D 14februara tak som zvedava ale bola som aj na tej amnio tak urcite budeme vediet pohlavie ale len nech je zdrave 🙂

blackswan75
4. feb 2012

@marianax ano pohlavie z amnia je na 100% 🙂

blackswan75
4. feb 2012

@marianax a inak ako sa citis? hlavne sa setri, ja som uz chcela pobehovat a zapal som dostala, tak radsej vela oddychuj

hrivushka
4. feb 2012

@chelonka no moj pes bol doteraz pre mna stredobod vesmiru 😀 tak je trocha rozmaznana. ale poslušnosť ma vybornu, vacsinou beha na volno, netaha na voditku.. chodili sme aj na cvičak. aj doma sa chova prefektne. čo je super je to že moja mama je moja suseda aj a ma velku zahradu- tam možem v lete traviť vela času s malou aj so psom. a budu spokojne obe 🙂 ináč moja fenečka je križenka pitbula, nerada to hovorim lebo vela ludi to vydesi... proste maju toto plemeno zafixovane ako zabijaka. pritom moj pes je uzasny, ludi miluje... len vela ludi nema pochopenie pre tychto psov... ináč ja ju mam od narodenia je vychovana na flaške, ju totiž opustila mama ked mala jeden den.

chelonka
4. feb 2012

@hrivushka no veru aj naša pre nas bola a aj je stredobodom vesmíru sme ju mali ako naše dieta, proste plnohodnotný člen rodiny 😀 Podľa toho čo si napísala si myslím, že s príchodom babatka nebudete mať so psíkom žiaden problem - hlavne ho netreba dať na druhu kolaj, bo naše psíky majú city a vedia sa velmi citíť odstrčené a okrem toho my sme pre našich psov stredobodom ich vesmíru, oni nikoho iného nemaju len nás(nie ako my máme rodičov, surodencov, rodinu, priatelov a pod.....) a len na nás sa možu spolahnut tak ich nesmieme sklamať! 😀
ja neodcuzujem plemena tiež naša pekne chodí na volno no miluje deti a par krat sa stolo že sa za nimi rozbehla a neraz som sa stretla s tým, že ju odsudili na základe velkosti plemena a nie to ešte podla povahy plemena tak tým sa vôbec nezapodievaj. Moj mm sa tým istu dobu trapil, ale som mu povedala, nech sa vykasle na tých predpo....tých ludí 😀 Najlepšie je ked ideme s našou je na vodítku - je to zlatý retriever ale aj tak si panicky bleskurýchle beru na ruky čivavy, yorsherov a pod. a že potom su tie psy nervozne, šak to im tie stavy spôsobuju ich majitelia svojim spravaním.

slavka1212
4. feb 2012

ahojte tehulky 🙂 vybrali sme konecne kociiiik Teutonia be you .....sa vytesujem 😵

hrivushka
4. feb 2012

@chelonka no ved toto, že niektori ludia sa chovaju ako uplni dementi. moja si vonku ine psy absolutne nevšima. chodievam s nou so sesterkou kočikovat jej malu dceru- aj vtedy sa chova super, na kočik neskače. doma je tichučka, nič neniči, nekuše, ma svoje hračky a ineho sa nedotkne. ja som sa stretla už s takymi reakciami na to že mam pitbula a bude s mojou malou ze mi z toho bolo do plaču, tak radšej už to nikde nehovorim. 😒 pritom taka čivava vie byt ovela neurotickejšia a uhryzne skorej ako moj pes. som rada ze som jej vychove venovala tolko času, aspon sa nemusim bat teraz že by ma niekde s kočikom povlačila po okoli. ona je navyknuta na všetko- da sa s nou ist fakt hocikam. takže teraz už nebudeme chodit iba dve same, ale aj s malou 😀 chcela by som vela času travit vonku, prechadzky a tak. podla mna to dietatu len prospieva!

hrivushka
4. feb 2012

aj my už mame kočík- hauck. neviem či je dobry, nevyznam sa v tom, ja som ho totižto dostala. mate nejaku skusenost?
a čo už mate pokupene? ja mam len ten kočík, nejaku kozmetiku pre malú, jedny body, pampers vlhčene utierky lebo akurat mali akciu a to je všetko 😀